• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Pirate (Alasandril Belteron con Cavallos)

A megunt, elhagyott, elhunyt karakterek "otthona"...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
7 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Pirate (Alasandril Belteron con Cavallos)

HozzászólásSzerző: Pirate » 2007.04.22. 12:32

Név: Alasandril Belteron con Cavallos da Valens da Mortezza ab Anda
Kor: 24 éves
Nem: Férfi
Faj: Ember
Kaszt: Bajvívó

Elõtörténet: Alasandril a fényes Shadon városában látta meg a napvilágot, huszonnégy esztendõnek ezelõtte. Apja egy jóhírû, ám szegény lovag fia, anyja egy rosszhírû ám gazdag kereskedõ leánya volt. Akis Alasandril az legkisebb gyermek volt a családban (három bátyja és egy nõvére után), így mindük közül õt kényeztetták el a legjobban, és tõle várták a legkevesebbet. Testvéreitõl sokat vártak: legidõsebb bátyja lovag lett az Isten Kardja rendben. Második testvére hadsereg nehézgyalogosainál szolgál immáron kapitányi rangban. Nõvére férjhez ment egy elõkelõ birodalmi grófhoz. Alasandril és legfiatalabb bátyja Ignatus nem néztek szembe semmilyen elvárással. Rájuk bízták miként kívánják öregbíteni családjuk hírét. Szorgalmasan tanultak (Alasandril csak ha akart), szabadidejükben pedig ismerkedtek a várossal, és az élet kellemesebb oldalával. Ignatust komolyan érdekeltk a tudományok, és nem vonzotta a léha életmód, így meg sem lepõdtek amikor papnak állt. A magára maradt Alasandril bátyja noszogatása híján egyre jobban elmaradt a tanulással, viszont mind többet forgolódott a csapszékekben és bûnbarlangokban. Végül egy csúnya ügy után (egy fiatal polgárlánnyal kapcsolatban), mely jócskán megtépázhatta volna a család hírnevét is, szülei úgy döntöttek, hogy hazaküldik Ronellába, nagyapja védõszárnyai alá. Nagyapja örömmel fogadta a fiút, azonban mivel roppant elfoglalt ember volt neveltetését eddigi elsõ testõrére, egy shadleki bajvívóra bízta. Alasandril itt ismerkedett meg a rapírforgatás, a széptevés és a bajvívás mûvészeteivel, és mindmáig legnagyobb jótevõjének tekinti nagyapját aki ezt lehetõvé tette számára. Nagyapja azonban egyáltalán nem olyan szigorú és kíméletlen üzletember mint amilyennek lefestik, ráadásul Alasandril az egyetlen unokája akivel hosszabb idõt tölthet. Így nem csoda hogy õ is kényezteti, szemet húny apróbb kihágásai felett, és bõségesen ellátja a nagyvilági élethez szükséges anyagiakkal. Azonban Alasandril merész dologra szánja el magát. Nem tûri tovább hogy mindenki csak nagyapjának, pénzének és kapcsolatainak tudja be sikereit, és elhatározza hogy igenis megmutatja a világnak ki is az az Alasandril Belteron con Cavallos da Valens da Mortezza ab Anda! E célból hát útnak indul a távoli Erionba hogy õ is a híres kalandozók életét élje, és bebizonyítsa mindenkinek mekkorát tévedtek vele kapcsolatban!

Kinézet: Középmagas, karcsú, jókötésû fiatalember. Fehér bõr, hosszú fekete haj és ártatlan kék szemek jellemzik. Igencsak jóképû, mozgása elegáns. Ad magára, mindig jólszabott, elegáns ruhákat visel, rendszeresen tisztálkodik és illatosítja magát. Nemrégiben elegáns kis körszakállat növesztett, erre roppant büszke, hivalkodóan simogatja ha fel akarja hívni magára a figyelmet.
Jellemrajz: Legfontosabb tulajdonsága a lustaság. Kedveli a könnyû, léha életet, a szép nõket, a jó ételeket és italokat, a finom ruhákat, a mulatságokat. Meglehetõsen beképzelt, nagyszájú, mindenkinél jobbnak és különbnek tartja magát, egészen keveseket kivéve. Dolgozni, engedelmeskedni valakinek, vagy akár csak hogy megerõltesse magát számára elképzelhetetlen. Mindig vannak mások akik elvégzik a megalázó munkákat, õ csak azt csinálja amihez kedve van. Kedveli a mûvészeteket, a zenét, a színjátszást az irodalmat, még ha érzéke nincs is hozzá. A tipikus elkényeztetett, tenyérbe mászó modorú ficsúr mintapéldánya.
"Felöltöm vértem, kezemben íjam és a kardom,
Készen állok a rohamra, a csatajelet várom..."
Pirate
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pirate » 2007.04.22. 15:10

Név: Alasandril Belteron con Cavallos da Valens da Mortezza ab Anda
Szint: 1.
Jellem: Káosz-Élet
Vallás: Domvik (névleges)
Szülõföld: Shadon
Kor: 24
Magasság: 1,8 láb
Súly: 82 font.

ÉRTÉKEK:

-Képességek (KAP)

Erõ: 13 (13)
Ügyesség: 16 (15) (Rapír 3. fok!)
Gyorsaság: 17 (19)
Szépség: 16 (17)
Egészség: 15 (15)
Állóképesség: 14 (14)
Akaraterõ: 13 (13)
Intelligencia: 15 (15)
Asztrál: 14 (14)
Érzékelés: 12 (12)
Elköltött KAP: 147. Maradt: 228 KAP.

-Harcértékek (KAP)
Ép alap: 5 (10)
Fp alap: 4 (4)
Fp/szint: 6 (18)
KÉ alap: 8 (8)
TÉ alap: 20 (20)
VÉ alap: 70 (70)
CÉ alap: 0 (0)
HM/szint: 11 (33)
Elköltött KAP: 163. Maradt: 65 KAP.

Ép:10
Fp:17
KÉ: 22
TÉ: 41
VÉ: 88
CÉ: 6
Fegyverrel: KÉ TÉ VÉ
Rapír 36 63 112
Tõr 32 49 90
Tõr (dobva) 32 49 90

Kétkezes harc (Rapír-Tõr) 36/32 63/49 112

-Mágiaellenállás:
AME:13
MME:14

-Képzettségek (KAP)
KP alap: 2 (2)
KP/szint: 8 (16)
KP: 21-11=10 KP.
Elköltött KAP: 18. Maradt 47 KAP.

Képzettségek listája:

Élõ nyelv (shadoni) 3
Kultúra (shadoni) 3
Helyismeret (Berrana-roda) 3
Írás/olvasás 3 (3)
Számtan 1 (1)
Ékesszólás 1 (1)
Udvari etikett 2 (2)
Heraldika (Shadon) 2 (2)
Lovaglás 2 (2)
Dorbézolás 2 (2)
Hazárdjáték 3 (3)
Hamisjáték 2 (2)
Szexuális kultúra 2 (2)
Kocsmai verekedés 2 (2)
Tornarend 1 (1)
Fegyverhasználat (Rapír) 4 (4)
Fegyverhasználat (Tõr) 3 (3)
Fegyverdobás (Tõr) 2 (2)
Kétkezes harc 4 (4)
Nehézvértviselet 1 (1)
Vívócsel (Rapír) 1 (1)
Élõ nyelv (pyar) 3 (3)
Mestervágás (Rapír) 2 (2) (bele tudja vésni valakibe a monogramját)
Fegyverismeret 2 (2)
Lefegyverzés 2 (2)
Elköltött KAP: 47. Maradt: 0 KAP.

Öklözés 2 (5)
Úszás 3 (4)
Kultúra 2 (2)
Elköltött KP: 11. Maradt 10 KP.

Felszerelés: Selyem alsónemû, magasszárú fekete vadkanbõr csizma, fekete bársonynadrág, fehér selyeming, aranyszálakkal kivarrott zöld atlaszselyem ujjas, fekete bársonyköpönyeg, széles karimájú fekete kalap, finom bõrkesztyû. Derekán ezüstveretes kígyóbõr öv, rajta ezüstveretes fekete bársonytokban rapírja és tõre, mindkettõ díszes, gravírozott darab, a tõrkard kosarán vicsorgó oroszlánpofa. Az ujjas bal ujjában selyemkeszkenõ. A derékszíjon egy kis övtáska, ebben: tûzszerszám, kártyapakli, pénzeserszény. Van egy kis utazóládája, ebben: váltóruha (4 selyeming, 4 selyemgatya (monogramos) 2 bársonynadrág, egy arannyal hímzett vörös és egy ezüsttel hímzett sötétkék ujjas, 12 selyem zsebkendõ, 6 pár kesztyû, 1 pár szattyáncsizma, 1 ugyanolyan kalap mint amit visel), kézitükör, szappan, beretva, fenõkõ, parfüm, fésû, cipõkefe, kis útravaló kés és kanál (összecsatolható), kis olló (körömvágáshoz, szakálligazításhoz). Két kulacs: egy kétliteres (vízzel) a lovon, és egy kétdecis (pálinkával) a belsõ zsebében.

Csatlósok NJK-k: Utazó ló (Raquo).

Indulótõke: 8 arany, 6 ezüst, 10 réz, egy vastag pecsétgyûrû (kb. 3 arany) és egy aranylánc (kb. 5 arany).

Ajándékok, jutalmak: -

Tp: 2 (Con Larrodan, verseny)

Utolsó módosítás dátuma: 2007. 09. 27.
A hozzászólást 5 alkalommal szerkesztették, utoljára Pirate 2007.09.27. 16:03-kor.
Pirate
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.04.22. 17:53

Üdv!

Átszámolva sztem okés. A képzettségeknél az öklözést, meg a nehézvértviseletet mondanám nem bajvívósnak, de mivel említe3tted, hogy nem teljesen bajvívós a figura, így megvárom a sztoribírák véleményét.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pirate » 2007.04.22. 18:29

Bajvívós, csak éppen úgy ahogy én elképzelem az ynevi bajvívókat. Ezért van pl. Hamisjátéka is, igaz azt inkább csak csalók leleplezésére használná, meg Hazárdjátéka, mert szenvedélyes zsugás lesz. Egy igazi beképzelt ficsúr... :twisted:

Ui.: Az ért köszi a számolást, még most sem értem teljesen hogy hogy is kell, csak a régi jól ismert "ha baj van majd szólnak" szabályban bíztam... :oops:
Pirate
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A Rászil » 2007.04.22. 20:09

Üdv!

Nekem tetszik ez a szép, élvezhetõ karakterkoncepció.
(Annyi csak, hogy a Hazárdjátékot, a Heraldikát kultúrkör szerint kell felvenni, de bizonyára shadoni a kulturköre amire vonatkozik. :wink: ugyanúgy mint a Fegyverismeret.)
Felõlem semmi kifogás nincs, hogy játékba kerülj.
A Rászil
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 451
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Az Álmok Õrzõje » 2007.04.22. 22:08

A karakter szép munka, tetszik - egyedi, amit értékelek.

Azonban volna egy aprócska bökkenõ, melynek lehet nagyon fogod törni a fejecskédet :)

Van még 10 KAP-od :) :wink:

Itt bújt el a kicsike:

-Képzettségek (KAP)
KP alap: 2 (2)
KP/szint: 8 (16)
KP: 21-18=3 KP.
Elköltött KAP: 28. Maradt 41 KAP.

16 + 2 = az csak 18 és nem 28 :)

Költsd el egészségesen ezt a pontot, csak majd tudjuk, hogy mit hova is raktál :wink:
A kultúrkörös témákat még pótolod, elköltöd az elbújt KAP-okat, és kezdhetsz is a játékban.

Apropó: még Shadonban kezdenél, vagy már egybõl Erionban, esetleg a kettõ között Pyarronban?
Álmodban
bármit megtehetsz… Hagyd hátra szürke életed!
Ott repülhetsz most, hol mindent lehet.
Ne álmodj jövõt… csak szárnyaló jelent!
/ Sosy - Álomország /
Az Álmok Õrzõje
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 357
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pirate » 2007.04.23. 18:55

Én is átszámoltam és tényleg volt még 10 KAP. Tudtam hogy gyenge vagyok matekból, de hogy ennyire? Most már ezeket is elköltöttem, nevezetesen: +1 Erõ, +1 Akaraterõ, +1 Ép alap, +1 szint a Hamisjáték, Kocsmai verekedés, Kétkezes harc és Fegyverismeret szakértelmekre, valamint a Lefegyverzés nem Kp-bõl hanem KAP-ból lett megvásárolva. Viszont így immáron két szakértelmem is van 4. fokon, az egyik a Fegyverforgatás (Rapír) a másik a Kétkezes harc. Ez még belefér, vagy csak egy lehet és a 4. fokú Kétkezes harcot Kp-ból vegyem?
Ja, és kijavítottam néhány helyesírási hibát, és beírtam néhány monogramos selyemgatyát a felszereléshez, remélem ez még nem lépi túl az indulótõke kereteit... :D
Pirate
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

Hozzászólás küldése
7 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Vissza: Temetõ