I. Gyermekkor
1. Milyen nemzetiségű a karakter és hol született?
Kis nemesi származású, Gorvikban.
2. Kik voltak a szülei? Mi a foglalkozásuk/vagy kasztjuk?
Apja városőrség parancsnoka.
Anyja vegyeskereskedésben eladó.
3. Milyen társadalmi pozíciót és vagyoni helyzetben volt a család? (gazdagok, szegények, megbecsültek, számkivetettek, stb.)
Nemesi társaság számára számkivettek voltak, mivel Bradton Brenach, kry származásával elvett egy ember nőt, viszont a köznép ezért megbecsülte. Nem éheztek és nélkülözni se kellett, mivel vagyonának egy részét megtarthatta Brenach.
4. Hol és milyen formában végezte tanoncéveit a karakter? (Céh, iskola, magányos mester, szülők okítása)
Elsőnek kereskedőnek gondoltál szülei, de idővel rá jöttek más mint a többiek, mivel látomásai vannak és érzéke van természet mágiához. Ezért a boszorkánymesterhez került, aki keményen kiképezte és megtanította mágiák használatára és mérgek készítésére, meg azt is hogyan tudja megvédeni magát, ellenségeivel szemben a későbbiekben folyamán.
5. Gyermekkorban történt jelentős családi tragédiák (ha voltak ilyenek)
Apám barátja Rianoc Drack megkeresett a mesternél és szomorú arccal mondta mi történt. Elmondta mit látott, be ment a lakásukba, mert nem jöttek ki és akkor talált rá az apám és anyám holttestére. Ahogy befejezte a történetet két őr jelent meg és gyilkosság vádjával letartoztatták Rianocot. Meg akartam állítani az őröket, hogy ne vigyék el Rianocot, de a mester megfogta a vállamat hátúról, majd mondta. - Mit tervezel ifjú, ha segítesz neki csak osztozol a sorsában és nem érsz el semmit. - Nem hagyhatóm, hogy letartóztatás ártatlanul. - Nem számít ki az ártatlan ki nem, úgy is az írja a szabályt akinek hatalma van. - Várj inkább, amíg lesz erőd és nem csak szavak Bradton.
6. Gyermekkorban történ jelentős - a karakter életútját befolyásoló- örömteli események (ha voltak ilyenek)
Érzéke van a természet mágiákhoz, ezért a sors boszorkánymesterhez vetette.
7. Miért azt tanulta a karakter amit? (a képzettségek megindokolása; pl.: a Céhben tanulta, az apja kovács volt, stb.)
Tapasztalt mágiát keményen megtanították és későbbiekben tökéletesebben tudja használni, de mellette megtanítót a nehéz fegyverrel harcolni, hogy mint mágia és fizikai erőm egyforma súlyban legyen.
8. Mi az amihez a karakter különösen jól ért és miért sikerült ilyen magas szintre jutnia benne? (Értsd a karinak mely képzettségei vannak 3. fok fölött és miért?)
Kemény oktatásnak köszönhetően tapasztalt mágiabán azon belül a természet mágiákat tökéletesen megtanulta uralni.
9. A karakter családi kapcsolatrendszerének vázolása. (Pl.: van egy fogadós nagybátyám Erionban)
Anya felől, Woigrin Lerelda:
Apja: Dalcha Brialdo
Anyja: Woigrin Lerelda
Raquwarra városában élnek.
Testvére: Rianoc Drack
Bermonde városában a tömlöcben.
Apja felől, Rajzen Brenach:
Apja: Rajzen Dramwinse
Féltestvére: Rajzen Fridoch
Féltestvére: Rajzen Friam
Anyja: Noibo Tenach
Bermonde városában egyik nemesi házban.
10. Mi volt a karakter "hobby"-ja? (Olyan képzettségek - ésszerű- megindokolása amik szorosan nem következnének a kaszthoz)
Olvasás, de legtöbbször egyedül ült és nézte a többieket mit játszottak és mit csinálnak.
Előtörténet: Csak 15 éves voltam és nem gondoltam volna, hogy a mesternél véget ér a tanitatásom aznap, 9 év alatt nem csak mesterem volt, de egyúttal nevelő apám is az öreg boszorkánymester. Szigorúan és keményen tanitatót a mester, de tudtam csak saját érdekemben teszi. Az eset egy déli órában történt kint edzettünk, hogy menyire tudom formába önteni a Másfélkezeskardomat villámmal és tökéletesen sikerült, manát alig használva. Örömünneplésünket azonban megzavarták öt kegyetlen kinézetű zsoldos, csatabártól, kardal és buzogány volt náluk, mögöttük megjelent egy kry nemes egy ismerős címeres sállal. Majd a kry nemes mondta. - Ifjú Bradton elvisszük magunkkal. Mester mondta mennyek hátrébb. Folytatta kry nemes. - Meglep boszorkánymester, hogy Bradton nem ejted túszul, talán csak nem megszereted a kölyköt, milyen szánalmas. - Zsoldosok végezetek evvel a boszmesterel és a Bradton hozzátok. Megint oda akartam menni a mesterhez, de mondta ne mennyek. Majd a mesterem és a zsoldosok összecsaptak, kettő zsoldost elintézett, de a többi hármat már nem tudta legyőzni. Szép lassan felkaszabolták a mesteremet a szemem láttán. Még élt a mesterem odamentem hozzá és mondtam. - Tarts ki mester hozók segítséget. Majd mesterem rám nézet és mondta. - Ifjú kolonc, elsőnek nem akartalak tanítani, ám idővel rá jöttem, hogy jó tanítvány rengeteget ér. Majd meghalt a mester és rá jöttem, egyedül maradtam és csak az éltettet, hogy végezek avval a kry nemessel. Így rá támadtam, de oda már nem értem, egy buzogány csapot a hátamba és a földre zuhantam, majd utolsó erőmmel megkérdeztem. - Miért kellet ezt csinálni? Választ kaptam kérdésemre, kry nemestől. - Rokonod vagyok Rajzen Fridoch és ideje elfoglalnod a családban a helyedet. Majd elájultam...
II. Ifjúkor
1. Szerelmek és barátok (ha voltak/vannak)
Villingen Fedo
Finwise Stella
2. Pártfogók és ellenségek (ha vannak ilyenek azokra hogyan milyen körülmények között tett szert a karakter?)
Nincsenek.
3. Jelentős ifjúkori életesemények (leégett a házuk, elutazott Beriquelre a mestere kíséretében, első csata átélése, stb.)
Stella halála, ami megváltoztatta.
4. A tanulóévek vége (Mi volt a karakter "mestervizsgája" azaz mi volt az a momentum amikortól az adott Kaszt tagjának számított?)
Később
5. Mit vár el tőle az iskolája/céhe/rendje/mestere?
Hűséget és fegyelmet.
6. Mi a karakter célja most hogy az lett aki?
Minél nagyobb hatalomra és befolyásra szert tenni.
7. Kihez hű a karakter? (Kiért érez felelősséget? Kinek hajlandó szívességet tenni/engedelmeskedni és miért?)
Boszorkánymester Céhnek szívességgel.
Előtörténet: Mestere halála után a józan eszére hallgatva, már nem éltettet a bosszú, ám nemesi életet nem tudta megszokni. Nemesek nem tudták elviselni a gondolatot, hogy a pórnépből ez a fiú veszi át a nemesi ház vezetését. Egyedül a lovász fiú akivel megbarátkozott, meg egy Stella nevű szolgálólánnyal. Teltek múltak a napok idővel megszerette a szolgálólányt, addig szép és jó volt minden, amíg meg nem hallót egy beszélgetést. Rajzen Fridoch a túlsó szobában beszélgetett az egyik zsoldosával, így hangzott. - Friam testvérem azt akarja, hogy vegye át Yohanes a helyét a nemesi házban és így mindent pórnépből származó fiú örököl. Azt akarom, hogy végez Yohanessel, mint a szüleivel tetted. Másfélkezeskardomat előszedtem a szekrényből és tudta nincs vissza út. Bement a szobába és balra suhintót a kardjával, majd jobbra, olyan gyorsan történ, hogy nem tudta felfogni, mi történt. Kis idő elteltével körülnézet két személy földön feküd és vértócsa alakult ki körülöttünk és őrült, de egyben szomorú is volt. Stella lépet be a véráztatta szóbába és mondta nyugodt hanggal. - Mi történt itt Yohanes? – Csak két gyilkost, akit elintéztem és így magam is azzá váltam. – Yohanes, mond el mi történt, biztos megértik. – Sajnálom, de nem értenék meg. Oda lépve Stella elé véres kardal és keresztül szúrta, majd mondta. – Nem hagyhatók magam után nyomot, sajnálom. Kihúzva a kardot Stella testéből, így fődre zuhant élettelen teste, még nézte egy darabig. Majd másfélkezeskardot letörölve, elhagyva a nemesi házat, elindul lerakni a boszorkánymesteri vizsgáját.
III. Személyiség
1. Van a karakternek jellegzetes szokása? (rágja a száját, káromkodik, fütyörészik, mindig zabál valamit, stb)
Szinte soha nem mosolyog.
2. Miben rejlik a karakter kiválósága? (Pl: kiváló tőrdobó)
Mágia használat és harctéri gyakorlatokban.
3. Mi a karakter gyengéje? (Pl. női társaságban annyira zavarban van, hogy nem bír kinyögni egy épkézláb mondatot)
Ha ugyan az megismétlődik, mint a múltjában.
4. Mi a karakter kedvence? (Pl.: Imád meztelen talppal sétálgatni a fűben, imádja a törpe pálinkát; stb.)
Jó étel és ital.
5. Mi az amit szívből utál? (pl: a fűzős ruhákat, a füstös kocsmákat, az izzadtságszagot, stb)
Ha az ellenfele kegyelemért esetezik.
6. Mi a karakter legnagyobb félelme? (ez lehet irracionális is) (pl: élve eltemetve lenni, víziszony, stb)
Félelmet kiűzte magából.
7. Mi akarakter legmerészebb álma? Mire vágyik a legjobban?
Leghatalmasabb személy lenni Gorvikban.
9. Vallásos a karakter? (Ha igen mennyire? Mekkora áldozatot lenne képes hozni a hitéért?)
Ranagold hívő és esténként imádkozik urához.
10. Mit tart a karakter a mágiáról és a használóiról?
Legbölcsebb tudás, ami könnyebbé teszi a hatalom megszerzését.
11. Ha egy mottóval kellene kifejezned a karakter személyiségét mi lenne az?
Halál csak a kezdet az öröklét folyóján. A múlt pedig börtön, mely nem ereszt el, hanem fogva tart.
Előtörténet:
Kinézet: Szomorú és erős arcvonású. barna szemű, hosszú sötét barna haj. Felsőtestén hosszúújas szegecselt bőrvért van és két nehéz kard a hátán, ami egy fekete csuklyás selyem köpeny takar. Még fekete nadrágot visel és egy pár bakancs is a lábán.
Jellemrajz: Emberséges, de ugyan olyan kegyetlen és fegyelmezett. Néha udvariasan és őszintén beszél, de legtöbbször hallgatag.