• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Cynthar

A megunt, elhagyott, elhunyt karakterek "otthona"...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
8 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Cynthar

HozzászólásSzerző: Cynthar » 2009.11.15. 18:35

//Előre is elnézést, ha néhol túlzásokba estem. Megpróbáltam választ adni a fontosabb kérdésekre és remélem, hogy nem írtam sok hülyeséget. Szívesen venném a kritikákat, észrevételeket. :) //

Cynthar előtörténete

A születés:
Súlyos hófelhőket toborzott a jeges északkeleti szél az egész Lakhassyn fölé, mikor megszületett 3675 telén. Nem fogalmazhatnék úgy, hogy akkor látta meg a napvilágot, mivel késő éjjel hozta világra édesanyja, egy kis tanyán a város mellett, egy roskatag istállóban bujdosva a saját vérei elől. Az, hogy erre miért is kényszerült vagy vetemedett, igen fenséges nevének ellenére -merthogy a nagybecsű Tyssalyr ház famor leánya volt- csak egy botlásával tudnám magyarázni, amit a névtelen átutazó, művészféle... szerelme okozott neki és a kis Cynthar lett az eredménye...

A botlás:
A hagyomány és a kyr vér tisztasága mindennél fontosabb volt a nagyszülők számára, kik egy tengernagy feleségének szánták -Cynthar anyját- Ethellét, neki pedig; mint azt ifjúsága és tüze követelte, a szerelme volt a legfontosabb. Inkább megszökött, mintsem hagyta volna, hogy a magzatot kivágják méhéből a kuruzslók, s ezért kitagadta őt a Tyssalyr család... Ethelle, egy kisebb vagyont vitt magával szökésekor a Tyssalyr házból, mivel szépen meg is voltak néhány évig egy navor család rejtekében. Négy éves volt Cynthar, mikor kilétüket fenyegető, baljós híreket kapott az anyja a családja felől. Hogy fia életét óvja; egy kis pakkal, otthagyta a lakhassyni árvaházban egy nevelő felügyeletében... Úrhölgyi előéletével, nem sokáig bírta a navor életet szegény Ethelle, kinek a szíve szakadt meg gyermeke apja -a jött-ment bárd- után, akinek se híre se hamva sincs azóta sem. Az árvaházi búcsú után, saját kezű véget vetett gyenge életének... Morgena vigyázza lelkét... Örök rejtély maradt Cynthar származása...

A sycarr iskola:
A lakhassyni árvaházban, keményfejű, virgonc gyerek voltam... Nyolc éves koromban, egy szökésem alkalmával, néhány nagyobb utcagyerekkel kerültem összetűzésbe egy koszos sikátorban, de amikor alaposabban akarták a bajom ellátni, akkor hirtelen történt valami. Egy megelevenedő árnyék zavarta el az utcakölyköket... Megláthatott bennem valamit Hai-mey mester, az öreg kyrvérű sycarr, -ki volt az az árnyék- vagy csak kyr vérem miatt-e nem tudom, de ahelyett, hogy visszavitt volna az árvaházba, növendékének fogadott és elvitt Shulurba. Lázas mohósággal vettem a leckéket, örömöt és életcélt találva a tantárgyaimban. Két növendéktársammal együtt voltunk Hai-mey keze alatt, az Ikrek szervezetét erősítve tanultuk az orvtámadás művészeteit. A jobb eredmény érdekében, sokszor vetélkedtünk és rivalizáltunk eleinte, de az évek múlásával nagyon összekovácsolódtunk egymással és mesterünkkel. Mindhármunknak más volt az erőssége és gyengéje, együtt pedig tökéletesen kiegészítettük egymást. Yara; kinek az álca és színészet volt az erőssége, egy tiadlani származású leány, míg Zakhadis; ki tőrdobásban remekelt fölöttünk, egy aszisz fiú volt. Az én erősségem a közelharcban rejlett. A tradicionális fegyverünk mellett a hosszú penge forgatására is sok időt szenteltem, és emellett a szervezet tanításán túl, a mester megtanította nekem az alkarvédő hárításokat. A megszokott reggeli és esti meditatív elmélyülés, mindennapos szokásommá vállt ez idő közben.

Az orgyilkos vizsga:
A harmadik éles bevetésen egy kikötőből érkező szállítmányra kellett lecsapni, amit a Vérnyelők klánjának címeztek. Hai-mey szokásához híven, egy közeli bérház szobájában elmélyülve; csupán sötét marionett alakjában vezetett minket. Hatan kísérték a kocsit Shulur utcáin keresztül a város szíve felé mikor az alkonyat beálltával lecsaptunk a rakományra. Nem akartunk foglyokat ejteni és tanúkat hagyni;"A rakomány megszerzése mellett, minden egyéb másodlagos" -állott a parancsban. A marionett rögtön levette a Tharr papot és a kuruzslót, aztán váratlanul szertefoszlott a sötétben. Zakhadis egy dobótőre végzett a kocsissal, három Vérnyelővel vívtunk élet-halál harcot... Elmém összes erejét bevetve rohamoztam meg az ellenséget. Talán a hekkáknak, vagy a szerencsének köszönhetően, azonnal végeztem az ugató Vérnyelővel. Felszabadult helyzetemben, pillanatnyi időm sem maradt a döntésre, mit Yara védelmében cselekedtem tovább; sikerült meglepni az Ő támadóját. Míg lagossom orvul tört a hiéna szívébe, addig a kocsi túloldalán meghalt Zakhadis... A visítva ránk rontó harmadikkal semmit sem tudtam kezdeni: minden erőmet a védekezésre fordítva is kaptam vágásokat az elnyúló küzdelem során. Sérülése ellenére, Yara pugossa vetett véget a csatának. Zakhadis testét feltettük a kocsira és a megbeszélt kapualjba szállítottuk a rakományt. Túlnyomó részt üvegcséket, főzeteket, növényeket tartalmazott a szállítmány, amit a klán birtokába juttattunk majdnem hiánytalanul, mert Yara csak egy-két üvegcsét rakott el emlékbe. Legszívesebben kitörölném emlékemből azt az átkozott éjszakát...
Kiderült, hogy Hai-mey-t váratlanul megzavarták a meditációban és későn érkezett a helyszínre. A történtek után felhagyott a tanítással és nem láttuk többé. A szállítmány értékét tekintve, nagy figyelmet érdemeltünk a klán életében. Lábadozásunk után, a legkisebb katonai rendfokozattal tüntettek ki minket -ami persze mit sem számít a klán rendszerében. Ami viszont számít, hogy megkaptuk azt a bizonyos fémgyűrűt a fegyvereinkre, minek viselete kiemel minket a növendékek közül és teljes klántagoknak tekinthetők lettünk. Yarát -adottságai lévén- a keleti határhoz vezényelték, én pedig a rendházban maradtam a klán szolgálatában...

Személyiség

A 185 magas, átlagos testalkatú, szürke szemű, szürke rövid hajú kyr származék életfelfogását a rend-halál jellemzi. Élete és kultúrája lévén, akadnak előítéletei a hosszú életűekkel szemben. Tartózkodó viselkedését, higgadt -hidegvér- jellemzi és nehéz kihozni sodrából. Az Árnyékúrnőhöz intézi a fohászait, és a maga módján, betartja a vallás hagyományait. Egy hekka figyelmét élvezi, ki sugallatokkal segíti a karakter útját, de ő nincs egészen tudatában a dolognak, csak sejtelmei lehetnek, hogy mi történhet a látomások alkalmával, amik néha meg is szokták csalni. A karakternek nincsenek különösebb szokásai, de nyáresteken szeret a tengerparton elmélyülni, meditálni a holdak és a város fényében. A mágiahasználókért nem rajong, de a kellő tiszteletet megadja nekik.
A hozzászólást 6 alkalommal szerkesztették, utoljára Cynthar 2009.12.02. 21:12-kor.
Cynthar
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 15
Karakter: Cynthar - Toron
Vissza a tetejére

Re: Cynthar

HozzászólásSzerző: Cynthar » 2009.11.16. 22:28

Név: Cynthar
Faj: Kyr származék
Nem: Férfi
Kor: 26
Jellem: Rend-Halál
Vallás: Morgena
Kaszt: Fejvadász (orgyilkos)
Iskola: Ikrek
Kezdő helyszín: Toron
Tapasztalati szint: 1
Tapasztalati pont: 0

Hátterek

Iskola: 7
Faj: 1
Sugallat: 1
Pszí érzékenység: -
Saját fegyverzet: -
Összesen: 9

KAP elosztás

16Kp = 16
11Hm = 22
3Fp = 3
Összesen: 41

Képzettségek

/Intelligencia: 13 + Vásárolt: 16 = 29Kp/
Helyismeret (Toron): 3
Kultúra (Toron): 3
Nyelvtudás (Toron): 3
Egykezes kardok: 2 - Lagoss: 3
Tőrök: 2 - Pugoss: 3 /6Kp/
Pajzshasználat/alkarvédők: 2 /5Kp/
Nehéz kardok: 1
Csatabárdok: 1
Buzogányok: 1
Szálfegyverek: 1
Pusztakezes harc: 1
Fájdalomtűrés: 1
Fegyverismeret: 2
Álcázás/álruha: 3
Színészet: 2
Lélektan: 2
Orvtámadás: 3
Élettan: 2
Futás: 2
Úszás: 2
Pszí (pyarroni) -test fa-: 3 /8Kp/
Írás/olvasás: 2
Állatismeret (hátasok): 1 /1Kp/
Lovaglás: 1 /1Kp/
Kocsihajtás: 1 /1Kp/
Lopódzás: 30 +16(Érz)+5/1Kp/ = 51%
Rejtőzés: 30 +16(Érz)+5/1Kp/ = 51%
Csapdafelfedezés: 10 +16(Érz)+10/2Kp/ = 36%
Mászás: 30 +15(Ügy) = 45%
Esés: 10 +15(Ügy) = 25%
Akrobatika: 10 +15(Ügy)+15/3Kp/ = 40%

Tulajdonságok

Erő: 12
Gyorsaság: 15
Ügyesség: 15
Állóképesség: 14
Egészség: 14
Karizma: 10
Intelligencia: 13
Akaraterő: 13
Asztrál: 13
Érzékelés: 16

Életerő

Ép: 14
Fp: 30 (állókép:14+akarat:13+kap:3=30)
Pp: 14 (intelligencia:13+3.f.képzettség:1=14)
Asztrál és Mentál mágia ellenállás: 17 (asztrál/akarat:13+statikus pajzs:4=17)

Harcértékek

Fegyver nélkül:
Ké(Hm:3): 34
Té(Hm:3): 45
Vé(Hm:5): 95 (+8akrobatika)
Cé: 31
Idő: 3
Sebzés: 1-2

Lagoss,Pugoss: (3.f) /+alkarvédő/
Ké: 44,42
Té: 65,60
Vé: 105,103 /120,118/ (+8...)
Idő: 5,3
Sebzés: k10+1,k10
STP: 20,10

Aktuális értékek

Ép: 14
Fp: 30
Pp: 10
AME: 17
MME: 17
Kp: 0

Vagyon:
1a
7e
60r
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára Cynthar 2009.11.25. 20:11-kor.
Cynthar
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cynthar » 2009.11.16. 22:33

Pénz:
1k6 = 5 [5]
Cynthar
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cynthar » 2009.11.17. 22:51

Felszerelés

Ruházat:
-sötétbarna (könnyű) bőr cipők: 1e
-szürke pamutzoknik: 5r
-fehér alsógatya: 5r
-fekete vászonnadrág: 20r
-barna öv: 20r
-hamuszín nemesi ing: 2e
-fekete vászonmellény: 30r
-vajszín zsebkendő (a mellényzsebből kilóg): 5r
-sötétszürke selyemkendő (nyakban): 1e
-fekete szegecselt bőr alkarvédők: 5e
-sötétbarna vívókesztyűk: 1e
-fekete incogno: 1e
-fekete kalap: 1e 50r
-(jobb combhoz szíjazva) tokjában pugoss: -
1a 3e 35r

Szobájában (szekrényben, polcokon):
-fekete nagy hátizsák: 1e 20r
-3 pár zokni: 15r
-1 pár kapca: 2r
-3 alsógatya: 15r
-3 zsebkendő: 15r
-fekete gyalogos csizma: 80r
-fekete fegyverkabát (csak bevetésen hordja): 1e
-derékszíj: 5r
-+nadrág: 20r
-+mellény: 20r
-+nemesi ing: 2e
-2 fehér paraszti ing: 10r
-szürke meleg kabát: 2e
-vajszín takaró: 80r
-3 törölköző: 10r
-bordó köntös: 3e
-papucs: 20r
-borotva készlet (penge, pamacs, tükör, olló, szappan): 50r
-tisztasági készlet (fürdőolaj, szivacs, fogpaszta, fogkefe, fésű): 50r
-kés: 50r
-20 láb kötél: 30r
-mászóvas: 5r
-kulacs: 5r
-kulacs (borral): 20r
-2 ív pergamen: 30r
-írótoll: 20r
-tinta: 20r
-lámpás: 10r
-lámpaolaj: 5r
-2 tűzszerszám: 20r
-10 mécses: 10r
-tarisznya: 40r
-2 láb lánc: 10r
-lakat: 3e
-fenőkő: 1r
-fegyverövön tokjában lagoss (csak bevetésen hordja): -
1a 9e
összesen: 3a 2e 35r költött.
-1. erszényben: 1a 5e
-2. erszényben: 2e 60r -használati
Cynthar
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.11.19. 0:39

Szia!

Előtörténet:

Végül is nem hiba, de:
Egy leányanya, akiről sikít, hogy kyr származású nem tud Toron földjén úgy elbújni, hogy gyermekével kihúzzák 4-5 évig (amikorra is árvaházba adja a gyermeket). Rá lehetne fogni, hogy "szerencséje volt mindig" - viszont, ha azt szeretné, hogy a gyermek soha ne tudjon arról milyen vér csörgedezik erejében (a biztonsága, az életének a megóvása miatt), akkor még véletlenül sem kotyogja ki családnevét a gyereknek.

Egyébként az előtörténet elfogadható.

A stat rész:

16 Kp-t vettél, ennyivel is számoltál - ám egy elírás megmaradt ott, ahol feltüntetted a KAP elosztást. (18Kp = 16 - itt 18Kp-t írsz.)

Pugoss 3.fokra való emelése 6 Kp-ba kerül a karakternek. (3.fokon 15 Kp a képzi, 2.fokon 8 Kp. 15-8=7. 7-2(oktatásbónusz) =5. 5+1(erő pont hiány) = 6 Kp.)

Pszi 3.fokra való emelése 8 Kp-ba kerül a karakternek. (3.fokon 20 Kp a képzi, 2.fokon 10 Kp. 20-10=10. 10-2(oktatásbónusz) = 8 Kp.)

A %-os képzettségekhez nem adtad hozzá a tulajdonságból származó értékeket.
Lopózás +30% + 16%(Érz.) = 46%
Rejtőzés +30% + 16%(Érz.) = 46%
Csapdakeresés +10% + 10%(2 Kp) + 16%(Érz.) = 36%
Mászás +30% + 15%(Ügy.) = 45%
Esés +10% + 15%(Ügy.) = 25%
Akrobatika +10% + 15%(3 Kp) + 15%(Ügy.) = 40%

Vagy egy új hozzászólásban, vagy a stat résznél kellene csinálni egy Aktuális részt. Ide fel kellene tüntetni az aktuális Ép, Fp, Kp, Pp értékeket, a vagyoni helyzetet.
Valamint a stat részbe írd fel, hogy 1.TSz-ű a karakter 0 Tp-vel.

Más egyebet nem vettem észre.

Ha ezeket javítod, akkor indulhat is a játék.

Isshae
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1593
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cynthar » 2009.11.19. 19:16

Szia!

Köszönöm a bírálatot és az útmutatást... igazán rám fért :wink: :fejveros:

Teljes mértékben egyetértek az előtöri meglátásoddal és ennek fényében javítottam, fogalmaztam át az elejét. Ha érdekel és lesz rá időd, kérlek nézd át, hogy miképpen... "A születés" és "A botlás" fejezeteket ajánlanám, amit átfogalmaztam 1.szám 3.személybe, mivel arról túlnyomó részt nem tud a karakter és valami világ nagy tudója meséli azt el a karakterről. "A sycarr iskola" és "Az orgyilkos vizsga" fejezetek, maradtak úgy ahogy voltak; azokat már a kari meséli... :)

A statban mindent javítottam. A pugossnál megmaradt 3Kp-ből 1Kp ment a pszíre, 1-1Kp a Lopódzás, Rejtőzésre... Aktuális Ép-t, Fp-t, Pp-t, vagyont, a stat alján vezetem.

Köszönöm a lehetőséget :D

Cynthar
Cynthar
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.11.20. 0:10

Szia!

Újra átnéztem. Most már úgy vélem megfelel. A karakter elfogadva.

A kezdő reag itt vár Toron földjén: 'Shulur - Víziváros - Gattear' c. topik.

Jó játékot!

Isshae
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1593
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.11.20. 0:18

Üdv!

A Játékos Karakter-i státusz megadva.

Kérlek, hogy a profilodban a karakterre vonatkozó opciót töltsd ki! Köszönöm!

Yvett
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

Hozzászólás küldése
8 hozzászólás • Oldal: 1 / 1