• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Rajzen Rasint (Damak/Rasint)

A megunt, elhagyott, elhunyt karakterek "otthona"...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
21 hozzászólás • Oldal: 1 / 2 • 1, 2

Rajzen Rasint (Damak/Rasint)

HozzászólásSzerző: Gordon » 2009.05.05. 11:56

P.sz. 3677-ben Születem Tiadlan Gro-ugonnal határ vidékén Elya nevű várostól nyugatra egy tanyai házban. Apám Rajzen Jhorak, anyám meg Shetwork Chisztina és még velünk élt a nagyapa Shetwork Viktor. Apám híres vadász volt szegénységünk ellenére így mindig volt valami az asztalon, sokat nem tudtam róla csak annyit, hogy két birodalom közti háborúban ismerkedet meg anyámmal, de az soha nem mesélte el senkinek mi történt a háborúban. Anyám művész lélek volt agyak vázákat készítet, amíg apám vadászót. Anyám vázáit a városban sok személynek tetszet és így vitték azért meg még a plusz bőröket is vitték, amit apám megnyúzót a levadászót állatókból. Nagyapám régen határvadász osztagparancsnok volt, osztagot vezetet az öbölben egyszer győztek, de másodszor vereséget szenvedtek a barbároktól és a lábát is elveszette, levágta egyik barbár a csatabárdjával, azóta csak az alkohol mennyiséggel küszköd. Emlékszem apám sok szór elvitt vadászni magával 14 évesen és micsoda pontossággal találta el az állatot nem is szenvedet. Idővel megmutatta, hogy kell lenyúzni az állatot, csapdát alítani neki, íjászat művészetére, horgászni, sátrat állítani, állatok megetetése a tanyán és ellátását, stb. Két barátot is szereztem fiatal koromban félelf fiút Wandernek hívták és egy ember lányt Stellanak hívták. Wander szegényebb volt a mi családunkhoz képest, apja szívbetegségben halt meg, így anya maradt neki. Stella nemesi család gyermeke ám nem tetszet neki ez az élet mindig megszökőt nemesi házból és velünk játszót bújócskáztunk és fával kardoztunk és álmodoztunk, hogy együtt bejárjuk a nagyvilágot, álatokat simogattuk és etettük, a kis kecske megkergette Wandert, hogy sprintert, néztük a felhőket és álmodoztunk. Esténként különös álmok gyötörték sötét szobában kinyílik az ajtó és egy kegyetlen arcot pillantok meg és félelem van úrrá rajtam, hirtelen felkeltem az este kimentem a szobámból és fényt látok az egyik szobában meg sírást halok, óvatosan megnézetem és láttam, hogy az anyám sír és mond valamit, ezt ismételgeti, kérem vigyáz rá uram bárhol is van, fohászkodót istenhez, de nem értem mért. Később bementem hozzá és kérdeztem mért sírtál válasz nem volt azt mondta feküdjek vissza. Reggel kopogás hallatszik az ajtón Stella volt és kereset engem, így elmentünk az erdőbe sétálni és közölte velem, hogy elköltöznek, azt ő se tudja hová, nem mondják meg neki. Ám gondoltam elugrok Wanderthez hogy együtt elköszönjünk Stellatól ám a házuknál sírást halottam és bementem wandert holtan találtam semmi sérülés nem volt rajta, anya mondta fájt a szíve aztán nem lélegzet, szómórúságomban elrohantam egészen messze, még emlékszem arra a szörnyű fájdalomra, amikor át járt teljesen.

Néhány évvel később szomorú tragédia után, szüleim úgy döntöttek, hogy elég pénz összegyűlt a városi tanitatásomra. Nyelvet tanuljak és irodalmat meg matematikát, hogy egyszer sikeres üzletember legyen belőlem, nem ez volt az álmom, de a barátaimmal együtt tűnt el a régi. 2 nap alatt elértük Elya városát, óriási épületekkel, emberek mentek ide-oda, szépen megmunkált parkjuk ahol néhány szobrot ki állítottak a régi eleset lovagok emlékére. Az utcán a piacon elárusító bódék végtelen hosszú sorban voltak, üzletekben tömegek voltak és akkora a hangzavar, hogy ezért nem bírnak megmaradni az természet állatai a városban. Mentünk valamennyit apámmal, és az iskola épülete előtt átölelt és sok szerencsét kívánt nekem aztán elment. Bementem az iskola területére és 3-rom velem egykorú személy jelent meg, gondoltam magamban fogadó bizottság. Két ember volt meg egy félorg, közölték velem hogy ők az urak az iskola épületében, és ha nem egyezik a véleményünk velük, akkor fizikai utón értetik meg velem. Barátot is szereztem 1 ember férfi, úgy hívták Dremorg Gordon, rendesnek tűnt és jó bánt a kardjával még az apja tanította régen a kardforgatásra, összehaverkodtunk és megtanítót az alap kardforgatásra iskola után. Egyszer történt egy látványos kivégzés, egy egyszerű paraszt ember volt, aki ellopott 7 db répát a földbirtokos udvarból és akasztás lett az ítélete, szegény ember könyörgőt az életért, de süket fülekre talált, aki pedig segíteni akart volna az félt a 16 zsoldostól, akik az akasztásra felügyeltek, mert nem akartak úgy járni mint az a szegény ember. Gondoltam magamban bár erősebb lennék, hogy meg tudjam védeni másokat a haláltól vagy a szenvedéstől, de nem tudom. Este megint különös állom gyötört, egy félelfet láttam láncra verve és bele szúrtam a kardot és még megint azt a félelmetes alakot láttam, de a félelmet nem éreztem ez volt a furcsa.

2 évvel később, lassan befejeződőt az utolsó évem az iskolában most már a kirándulás maradt hátra meg a vizsgák. Kiránduláshoz be kellet szerezni néhány felszerelést, Gordonnal elmentünk a vegyes kereskedésbe és megvettünk minden fontos kelléket a túléléshez. Aztán elindult a kirándulásra és 10-zen mentünk, jó volt otthagyni a város nagyzaját és neki vágni a természetnek. Ahogy mentünk apám elégetet naplójából egy oldalt találtam a zsebemben és elolvastam, Nem is tudtam, hogy a háború idő szakában volt egy barátja nevét nem írja a papír. De nem értem mért. Tovább olvasva háború után haverja folytatni akarta a vérontást, de apám nem akarta és ezen összevesztek és utána elment. De még a végére bosszút esküdött apám ellen. Furcsa nagyon hiányos volt egyes helyeken a papír. Tűznél történeteket meséltek a tanár egyik története volt érdekes. Arról szól, hogy egy ember család volt anya apa és két kis gyerek, ám egy napom megjelent a tanyájukon a démon és elragadta tőlük az egyik kicsit, azóta a kisgyerekről még mindig nem lehetet tudni mi történt azóta vele, ez a történet szájról szájra terjed 18 évvel ezelőtt kezdődőt. Másnap reggel szedelődzködtünk és visszaindultunk a városba, és amikor vissza értünk még tanultam a vizsgákra. Másnap a vizsgáim sikerrel zárultak, épp indultam a lovamhoz, amit apám küldetett, hogy gyorsan hazaérjek. Még beszélgetem Gordonnal, mondta megy a híres Jinn mesterhez kardforgatást tanulni, elköszöntünk egymástól és folyattuk utunkat.

Haza fele rossz érzés fogot el, és gyorsabban vágtáztam a lóval, elértem a házunkat a Nagyapám a földön feküdt még élt. Odamentem hozzá és valamit mondót utolsó szavaival így hangzót, - Krand tette és az emberei… szüleid elmenekültek sike… meg tiltották elmondjam, de mon…. Ő….ő… a… te…, és meg halt, büszke dolgot tett meg védte a családját.
Néhány percen belül megérkeztek a lovagok és gyilkosság vádjával börtönbe vettetek. Vártam egy csomó időt és egyszer csak sötétből fura ürge megszólít, tudta is a nevemet és elmondta van egy testvérem csak a démon elrabolta. De nem lényeg nem volt komplett az ürge. Később azt is elmondta, hogy papokhoz tartózott és látta isten és hirdette az igéit és golyósnak nézték és bezárták tömlöcbe, ám mondta segít nekem kijutni és mutatott egy titkos alagutat. Kérdeztem mért nem ment még el, válasza annyi volt ez lett az otthonom már 2 éve itt élek és azóta sikerült lyukat ásnom. Kijáraton tényleg kijutottam egyenesen a természetbe és visszamentem a házunkhoz. Ott egy alakot pillantottam meg, nagyapám sírja fölött nem ismertem, de elég idős volt. Észrevett és bemutatkozott, - Jinnek hívnak és Nagyapád volt a parnacsnokom a határnál. - Engem meg Rasintnak hivnak. - Ismerek még egész kicsi voltál, ezért nem emlékszel rám Rasint. Összeszedtem, amit találtam, még hosszúkardot, pajzsot és dobótőr is. Beszélgetem Jinnel és felajánlotta, hogy elbújhatók nála egy ideig. Útközben megkérdeztem Jinnt, hogy ismer e valami Krandot, és erre elszomorodott kérdezte biztos tudni akarod ki az illető, válaszom természetesen igen volt, és elmondta kicsoda, Rajzen Krand ikertestvéred.

Megtanítót a kardforgatás művészetére. 4 év telt az óta, de a mester nem tudtam legyőzni. Egyszer egy idegen jött és bemutatkozot Aldor Esterinek hívnak, Kérte Jinn, hogy kisérje el Damakba, de engem ajálott. Összeszedtem a felszerelésemet és megköszöntem a mesternek tanítást azt mondta tartsak meg a kardot, amit adót nekem edzéskor, természetesen elfogadtam. Utána el is indultam karavánal együtt az ismeretlen be.
A hozzászólást 31 alkalommal szerkesztették, utoljára Gordon 2010.02.28. 23:17-kor.
Gordon
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 389
ZK Karakter: Arhtas Rheonark - A Fergeteg átvonul
ZK Karakter: Rasint Raynor-Razim - Manifesztációs Háború
Vissza a tetejére

Re: Rajzen Rasint

HozzászólásSzerző: Gordon » 2009.05.05. 12:00

I. Gyermekkor:
1. Milyen nemzetiségű a karakter és hol született?

Születem Tiadlan Gro-ugonnal határ vidékén Elya nevű várostól nyugatra egy tanyai házban.

2. Kik voltak a szülei? Mi a foglalkozásuk/vagy kasztjuk?

Apám vadász, Anyám szobrász.

3. Milyen társadalmi pozíciót és vagyoni helyzetben volt a család? (gazdagok, szegények, megbecsültek, számkivetettek, stb)

Szegények, de mindig azért volt éttel az asztalon.

4. Hol és milyen formában végezte tanoncéveit a karakter? (Céh, iskola, magányos mester, szülők okítása)

Elya városát: Kereskedő és harcos képző szak. iskola.

5. Gyeremkkorban történt jelentős családi tragédiék (ha voltak ilyenek)

Nem volt, csak a barátaival.

6. Gyermekkorban történ jelentős -a karakter életútját befolyásoló- örömteli események (ha voltak ilyenek)

Barátokat szerzet, de el is vesztette

7. Miért azt tanulta a karakter amit? (a képzettségek megindoklása; pl.: a Céhben tanulata, az apja kovács volt, stb.)

Vadászságra és a tulélésre apja tanította meg és a fia is örökölte. Kardforgatásra alap a haverja, magasabb szinten meg Jinn mester ez azért, hogy megvédje magát és másokat.

8. Mi az amihez a karakter különösen jól ért és miért sikerült ilyen magas szintre jutnia benne? (Értsd a karinak mely képzettségei vannak 3. fok fölött és miért?)

Már születésemtől egész a iskola évekig tanulta az erv nyelvet.

9. Ha karakter családi kapcsolatrendszerének vázolása. (Pl: van egy fogadós nagybátyám Erionban)

Nincs

10. Mi volt a karakter "hobby"-ja? (Olyan képzettségek -ésszerű- megindoklása amik szorosan nem következnének a kasztból.)

bújócskáztunk és fával kardoztunk és álmodoztunk, hogy együtt bejárjuk a nagyvilágot, álatokat simogattuk és etettük

II. Ifjúkor

1. Szerelmek és barátok (ha voltak/vannak)

Barátok: Wandert, Stella, Gordon,

2. Pártfogók és ellenségek (ha vannak ilyenek azokra hogyan milyen körülmények között tett szert a karakter?)

Jinn régi harcos, de ha kell lehet rá számítani.
Rajzen Krand elpusztította a tanyát ahol lakot a karakterem.
Lovagok megszöktem a tömlöcből ezért köröznek.

3. Jelentős ifjúkori életesemények (leégett a házuk, elutazott Beriquelre a mestere kíséretében, első csata átélése, stb)

Nagyapját megölték és tanyát felgyújtották.

4. A tanulóévek vége (Mi volt a karakter "mestervizsgája" azaz mi volt az a momentum amikortól az adott Kaszt tagjának számított?)

Kardforgatás mestervizsga 20 tanuló összemerte a tudását fegyverben és elértem a versenyen a harmadik helyezettet.

5. Mit vár el tőle az iskoljája/céhe/rendje/mestere?

6. Mi a karakter célja most hogy az lett aki?

Teljes igaság megtalálása.

7. Kihez hű a karakter? (Kiért érez felelősséget? Kinek hajlandó szívességet tenni/engedelmeskedni és miért?)

Jinn mesterhez tartózik az engedelmesség.
Dremorg Gordonhoz a szíveség.

III. Személyiség

1. Van a karakternek jellegzetes szokása? (rágja a száját, káromkodik, fütyörészik, mindig zabál valamit, stb)

Néha fütyörészik.

2. Miben rejlik a karakter kiválósága? (Pl: kiváló tőrdobó)

Kardforgatásban és íjászat.

3. Mi a karakter gyengéje? (Pl. női társaságban annyira zavarban van, hogy nem bír kinyögni egy épkézláb mondatot)

Nem bírja elviselni mások szenvedését.

4. Mi a karakter kedvence? (Pl: Imád meztelen talppal sétálgatni a fűben, imádja a törpe pálinkát; stb)

Szeret természetben lenni.

5. Mi az amit szívből utál? (pl: a fűzős ruhákat, a füstös kocsmákat, az izzadtságszagot, stb)

Nagy tömeget és hangzavart

6. Mi a karakter legnagyobb félelme? (ez lehet irracionális is) (pl: élve eltemetve lenni, víziszony, stb)

Az hogy mindenkit elveszít aki fontos neki.

7. Mi akarakter legmerészebb álma? Mire vágyik a legjobban?

Leghíresebb kalandozó váljon belőle.

8. Vannak-e a karakternek előítéletei? (nem szükséges ésszerű magyarázatot adni rá, elég hogy a karakter úgy véli ő megfelelő indokkal rendelkezik; Pl: utálom a gorvikiakat, mert egytől egyig aljas gyikos az összes)

Utálom az olyan személyeket, akik pénzért képesek másokkal végezni vagy szenvedést okozni.

9. Vallásos a karakter? (Ha igen mennyire? Mekkora áldozatot lenne képes hozni a hitéért?)

Vallás Arel nem nagyon vallásos a karakterem, de ha más nem segít, akkor tőle kér választ.

10. Mit tart a karakter a mágiáról és a használóiról?

Leghatalmasabb erő bírtokósai.

11. Ha egy mottóval kellene kifejezned a karakter személyiségét mi lenne az? Pl.:
"Más szemében a szálkát is meglátja, magáéban a gerendát sem veszi észre."

Az élet hosszú és néhéz kaland tölled függ milyen lesz a jelen és a jövő.
A hozzászólást 6 alkalommal szerkesztették, utoljára Gordon 2009.06.26. 18:56-kor.
Gordon
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

Re: Rajzen Rasint

HozzászólásSzerző: Gordon » 2009.05.05. 12:31

Becenév: Gordon
E-mail: Gordon20 [KUKAC] freemail.hu
MSN: Gordon20 [KUKAC] freemail.hu

Név: Rajzen Rasint
Nem: Férfi
Faj: Ember
Kor: 24
Kaszt: Harcos
Születési hely: Tiadlan Gro-ugonnal határ vidékén.
Jellem: Élet Rend
Vallás: Arel
Rend: Nincs
Nyelv: Erv.

Kinézete: Arcán észre vehető a nyugodtság jele. Barna szem, hosszú sötét barna haj. Arcán még szakáll meg bajusz. Felsőtestén hosszúújas bőrpáncél, még egy egyszerű bőr nadrág, amibe dobótőr van tűzve és egy barna öv szorít a hasához, amin két kardhüvely van odarögzítve egyikben másfélkezeskarja, míg a másikban hosszúkard található. Hátán meg a pajzsa van. Még egy pár bakancs is a lábán.

Jellemrajz: Igazságos és bosszúvágyó mely előtte a választ alkarja tudni aztán úgy hoz ítéletet, de mindig vigyázott soha ne mutasson gyengeséget, mit ellenségeinek és szeretteinek egyaránt. Nyugodt és rendes, de ha kell képes gondolkodás nélkül harcolni és akár ölni is, hogy elérje céljait.

Sisak: Nincs
Páncélzat: Hosszúújas bőrpáncél.
Fegyverzet: Hosszúkard, Másfélkezeskard,Dobótőr.
Pajzs: Kicsipajzs
Egyéb felszerelés: Tűzszerszám, Kenderkötél, Mászóvas, Takaró, Fáklya, kulacs víz, Kalapács, Sátor, Tarisznya, Ásó. Lószerszámok: gyeplő, kantár, zabla, Kötőfék, Lópokróc. napló(néhány ívpergament), írótoll+tinta,

Értékek:

Tulajdonság- érték /KAPköltség

Erő: 15 /15
Ügyesség: 16/ 16 (15+1 adotság)
Gyorsaság: 16 /16 (15+1 adotság)
Állóképesség: 13 /13
Egészség: 14 /14
Karizma: 13 /13
Intelligencia: 12 /12
Akaraterő: 13 /13
Asztrál: 11 /11
Érzékelés: 15 /15 (14+1 adotság)

Összesen: 138KAP

Háttér:
Iskola: 5 (harcos)
Adotság: 1 (Érzékelés)
Adotság: 1 (Ügyesség)
Adotság: 1 (gyorsaság)
Sugallat: 1
Léleklenyomat: 1

Összesen: 40 kap maradt

Életerő, fájdalom-alap/KAP költség

M Fp: 34 (FP 26+8 kap=FP 34)
A Fp: 2
M Ép: 14
A Ép: 4

Költöt: (FP alap 26+8 kap=FP 34)

Harcértékek- Alap /KAPköltség:
Fegyver nélkül:

KÉ alap -30 /30
TÉ alap -53 /53 (46 TÉ+14 kap (7 HM)=53 TÉ)
VÉ alap -91 /91
CÉ alap -31 /31

Összesen: 203 Fegyver nélkül HM (TÉ alap+10 HM=20kap)

Hosszúkard+kicsipajzsal:
KÉ: 35 (30fegyver nélkül+5fegyverrel=35)
TÉ: 68 (53fegyver nélkül+10fegyverrel=63)
VÉ: 121 (91fegyver nélkül+10fegyverrel+20pajzs=121)
Időigény: 5
Sebzés: 2k6
Súly: 2,5
Lefegyverzés: igen
Fegyvertörés: igen
Átütés: nem
STP: 20

Másfélkezeskard:
KÉ: 34 (30fegyver nélkül+4fegyverrel=34)
TÉ: 68 (53fegyver nélkül+15fegyverrel=68)
VÉ: 102 (91fegyver nélkül+11fegyverel=102)
Időigény: 5
Sebzés: 3k6
Súly: 2,5
Lefegyverzés: igen
Fegyvertörés: igen
Átütés: igen
STP: 30

Dobótőr (hajítófegyver):
KÉ: 40 (30fegyver nélkül+10fegyverrel)=40
VÉ: 93 (91fegyver nélkül+2fegyverrel)=93
CÉ: 36 (31fegyver nélkül+5fegyverrel)=36
Időigény: 3
Sebzés: 1k6
Táv: 20 láb, Súly: 0.5
Lefegyverzés: nem
Fegyvertörés: nem
Átütés: nem
STP: 10

Hosszúújas bőrpáncél:

SFÉ: 1
MGT:0
Súly 8
STP: 20

Ellenállások:

(Akaraterő) MME: 13
(Asztrál) AME: 12

Képzettségek:
Alap:
Nyelvismeret (erv) 3 fok
Kultura (Tiadlan erv) 3 fok
Helyismeret (Tiadlan Gro-ugonnal határ vidékén) 3 fok

Indulo képzettségek:
Fegyverhasználat (másfélkezekard) 3 fok
Fegyverhasználat (egykezeskardok) 2 fok
Fegyverhasználat (hajitófegyverek) 2 fok
Fegyverhasználat (nyelesfegyverek) 2 fok
Fegyverismeret 2 fok
Fájdalomtűrés 2 fok
Harctéri gyakorlat 3 fok
Pajzshasználat 2 fok
Állatismeret (hátasok) 1 fok
Lovaglás 2 fok
Futás 2 fok
Mászás 15% (alap 15% + ügyesség 16 = 31 % a teljesérték)
Esés 15% (alap 15% + ügyesség 16 = 31 % a teljesérték)
Akrobatika 15% (alap 15% + ügyesség 16 = 31 % a teljesérték)

Vásárolt képzettségek:

Rejtőzködés 9%=3kp (9% + 16 ügyesség = teljes érték 25 %)
Vértviselet 1 fok 1kp
Írás/Olvasás 2 fok=8kp
Számtam/Mértan 1 fok=2kp
Úszás 2 fok=2kp
Lélektan 2 fok=5kp
Harctéri gyakorlat +1fok=2kp
Értékbecslést 1 fok=1kp
Harci láz 3.fok=6kp

Öszesen: 30KP=18KAP+12kp(int)

Tsz:1
[Összes kap:50 -14kap(HM) [-30kap(Kp) -12Kp(int) = 18 kap] -8kap(Fp) -10kap(háttér) = 0kap].

Tulajdon:
Felszereléseim, utazó ló (Fekete színű), fegyverem és ruházatom.

Csatlósok:

Ajándékok, jutalmak:

Pénze:1a 5e 26r

Utolsó módosítás dátuma:2009.06.17 16:10-kor
A hozzászólást 54 alkalommal szerkesztették, utoljára Gordon 2010.03.14. 15:06-kor.
Gordon
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

Re: Rajzen Rasint (Damak/Rasint)

HozzászólásSzerző: Rahmud al Adab al Mahrab » 2009.06.19. 22:34

A képzettségek Kp-igényénél érzésem szerint összekeverted a KAP-ot a Kp-val.

A KAP-ból (karakteralkotó pont) ötven van, és a karakter Hátteret, HM, Pszi-pont, Mp, Kegy pont, Fp, és képzettség-pontot (kp) vásárol belőle - vagyis képzettséget nem! Új képzettségeket tanulni és meglévőt fejleszteni kp-ból lehet, amit szintenként a KAP-ból vásárolsz. Első szinten a Kp=Intelligencia+vásárolt Kp mennyiség. Aztán ezekből lehet fejlesztgetni.

A karakter alapból kultúra, élő nyelv és helyismeret képzettségeit a szülőföldjére 3. fokon kapja. A te esetedben ez Tiadlan keleti része (mely Gro-ugonnal határos) tehát a karakter arra nézve kapja meg a 3. f. helyismeretet., anyanyelv az erv, a kultúra tiadlani erv (a megkülönböztetés a niarei behatás miatt).

Javaslom, hogy a karakter által tisztelt istenségen is gondolkodj el kicsit. Nem megszokott, hogy egy igazságkereső, bosszúért lihegő karakter pont az Álmok Úrnőjét tartsa patrónusának - viszont sokkal valószínűbb, hogy Uwel, Darton vagy Arel kegyeit keresi - esetleg pyarronitaként a pantheon nagy részét egyszerre tiszteli.

Felszerelés: ...Üveg viszki... :?: :?: :?: :shock: :shock: :shock: ...kötszer és sín (ha nem tudja a kari használni, akkor csak holt teher - vagy minimum orvoslás 1. fok.)

Javaslom nézd át a %-os képzettségekre vonatkozó szabályokat is...
Egyenlőre ennyi. Van még bőven tennivaló
Si vis pacem para bellum - Ha békét akarsz, készülj a háborúra
Rahmud al Adab al Mahrab
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 475
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gordon » 2009.06.21. 21:48

Nem összekevertem a kap-ot és a kp, hanem nem tudtam hogyan tudom el osztani, talán most már sikerült. Nyelvet és kultúrát, stb, javítanom. Kötszer és sín az tényleg hülyeség volt be rakni, üveg viszki viszont innivalónak szántam halála ellőt, utolsó kívánságként, iszik egy jót :) 8)
Gordon
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rahmud al Adab al Mahrab » 2009.06.22. 6:07

Nem is azzal van a gond, hogy iszik, hanem hogy mit... Nem biztos, hogy naprakész vagyok a témában, de a viszkit nem igazán ismerik Yneven - szóval ehelyett kellene mást választani.
Rahmud al Adab al Mahrab
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gordon » 2009.06.22. 15:16

Végül is kiszedtem a viszkit, egéséges élletmodot folytat a karim. 8)
Van valami hiányoság még? hogy tudjam javitani. 8)
Gordon
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rahmud al Adab al Mahrab » 2009.06.22. 16:56

Az észlelés sorrendjében...
1. Lopakodás: 1. fok - ez egy százalékos képzettség, vagyis itt ügyesség+befektetett kp*3% alapesetben
2. mászás/esés/akrobatika esetében ugyanez - ha nem tiszta a százalékos képzettségek témája - a csevegőben van egy kérdések-válaszok rovat, úgyhogy ott tudsz tájékozódni!
3. kérlek szépen a képzettségeknél tüntesd fel azt, hogy melyek vannak meg alapból, és melyeket vetted meg kp-ból és mennyit költöttél rájuk - én is megteszem ezt, és egyeztetünk a végén.

Ha ezekkel megvagy, akkor nincs akadálya a kezdésnek, és megkérem Yvettől a játékos karakteri státuszt. Szóval kitartás, közel a cél!
Rahmud al Adab al Mahrab
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gordon » 2009.06.23. 16:27

1. igen, ki is javítottam és az úszás is rossz volt azt is javítottam, mert úszás is százalékosnak lehet venni szerintem, mint a lopakodást.
2. Én az új szabálykönyvben láttam indulóként 15%-kos a mászás, esés, akrobatika, és ellenőriztem, mást karinál is ez van nekik megadva.
3. Már feltüntetem, viszont érték számítás fura, mert 1 fok = 1 kp = 1 kap. 8)
Gordon
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.06.23. 22:13

Gordon írta:1. igen, ki is javítottam és az úszás is rossz volt azt is javítottam, mert úszás is százalékosnak lehet venni szerintem, mint a lopakodást.
Az úszás NEM %-os képzettség - nem is fogjuk annak venni!
Gordon írta:2. Én az új szabálykönyvben láttam indulóként 15%-kos a mászás, esés, akrobatika, és ellenőriztem, mást karinál is ez van nekik megadva.
A könyvben így szerepel: +15%
Vagyis: 15% amit kap az iskolától, plusz az a tulajdonság mely követelménye a képzettségnek. Ha több követelménye van CSAK a nagyobb számít bele!
(Ha más karakternél így láttad rosszul vannak feltüntetve az értékek, nem lettek átnézve alaposan :roll: )
Gordon írta:3. Már feltüntetem, viszont érték számítás fura, mert 1 fok = 1 kp = 1 kap. 8)
Ez viszont nekem nem világos, hogy mit szerettél volna.
1 Kp 1 KAP-ba kerül - ez így van.
Viszont:
1 fok nem 1 Kp - hanem annyi, amennyi az adott képzettségnél fel van tüntetve a könyv 133-135.oldalán a táblázatban.
A %-os képzettségeknél pedig: 1 Kp belefektetés jelent 3% növekedést, de ha oktató által tanulja a kari (vagyis az iskola hozzá juttatja), akkor 1 Kp 5%-ot ér!

Ha valamiben nem vagy biztos, akkor inkább kérdezz - a fejedet biztos nem fogjuk leharapni! :wink: Mi sem vágtuk egyből a szabályokat, nekünk is meg kellett tanulni, s valakinek megtanítani.

Yvett
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gordon » 2009.06.23. 22:43

Bocs 1-ső és a 3-dik kérdésért új sazbálykönyv első 60 oldalt néztem átt. :? :(

2-dik kérdést jó számoltam ki talán, Iskola van, onnan 15% allapot megkapta mászás, esés, akrobatika akkor plusz ügyeséget (16) mert ez a nagyon értékem. 8)
Gordon
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rahmud al Adab al Mahrab » 2009.06.23. 23:06

Jól számoltad ki a három százalékos képzettséget - csak a lopakodást nem...Azt pótold

A KAP-ból meg vásárolj kp, majd ebből vásárold meg felvenni kívánt képzettséget. Ha fejleszteni akarod, akkor csak a két fok közti különbözetet kell kifizetni, új képzi felvételénél a foknál megadott kp az ára. Ne felejtsd el az oktatás bónuszokat se - a kasztnál felsorolt képzik 2 kp-val kevesebbe kerülnek szintenként... Asszem nagyjából ennyi.

Minél hamarabb javítasz, annál hamarabb kezdhetünk. :D
Rahmud al Adab al Mahrab
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rahmud al Adab al Mahrab » 2009.06.25. 12:01

A vadászíj az rövid, vagy hosszú íj? - valamint arra szeretnélek kérni, hogy a kapcsolódó harcértékeket szmold át még egyszer, mert nekem a mostaniak kicsit soknak tűnnek.
Rahmud al Adab al Mahrab
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gordon » 2009.06.25. 19:30

Fegyvereim harcértékeit javitotam. 8)
Gordon
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rahmud al Adab al Mahrab » 2009.06.26. 11:50

Minden kari egy - azaz 1 - nyelvtudással kezd. Ez az anyanyelve, mely esetedben az erv, amelyet 3. fokon ismer.

A többit meg kell vásárolnia képzettség pontért.
Rahmud al Adab al Mahrab
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

Következő

Hozzászólás küldése
21 hozzászólás • Oldal: 1 / 2 • 1, 2

Vissza: Temetõ