A karakterlapot nem csak a bírálóknak készítettem, hanem a HM-nek is, aki számára ezek a dolgok komoly jelentőséggel bírhatnak a későbbiekben. Mivel elolvastad mégis, ezért szerintem nincs már mit kiemelni
KAP téma: Utólag bele kellett javítanom, ezek szerint hibás lett. Megnézem, hol a hiba és javítok.
Áthelyeztem a dolgokat, így a statisztika mentes a "sallangtól". Valamint magyar meghatározást is írtam a RITUÁLIS ruhadarabok mellé, nem három mondatban, hanem általában két szóban. Remélhetőleg így már nincs vele gond.
Higany: Az ókor elejétől kezdve az orvosok egyik alapvető vegyszere, sok betegség "gyógyítója". Az, hogy utána a páciensek többségének kihullott a haja meg a foga, az csak apró szépséghiba . Egyébként a hét alapfém egyike, és ezzel az alkímia egyik alapköve. Mivel a kari Alkímia 3. fok és Orvoslás 2. fok birtokosa, ezért szerintem nem nagy szám, hogy van nála higany . Különös anyag, de nem annyira nehezen hozzáférhető.
Füstbombák: Kb. olyan elven működnek mint a földet éréskor robbanó apró petárdák, így mindegy, hogy súrlódnak-e. Akkorák lehetnek, mint egy pingponglabda, elkészítésük nem bonyolult, van egy halom anyag ami heves füstképződéssel lép reakcióba a másikkal. Alkímia 3. fok, period.
Fogkrém: Az ókorban a görögök, rómaiak, sőt még az egyiptomiak is használták. Egy kis gondolkodással arra is rá lehet jönni, hogy nem Colgate került a fogkefére. Ásványtan 2., Herbalizmus 2., Alkímia 3. Attól, hogy a szerepesek többsége számára ez nem közkeletű tudás, én utánanéztem.
Szeszégők: Hőálló, vastag üveg, szesz és egy darab kötél, melynek vége a szeszbe lóg. Nem túl ördöngős dolog.
"Egyébiránt, ha ezeket a cuccokat meg is indokoltad rendesen, hogy honnan vannak és főleg ilyen nagy menyniségben előtörténetileg, akkor legyen."
Pont ezért írtam le mindennek a méretét. Ez összességében egy közepesen nagy hátizsákban elfér, a dobozok kb. akkorák, mint egy sakktábla. Egy normális kondícióban lévő ember simán elbírja, hordár pedig megfizethető, ha elfáradna a szentem.
"réz mosdótál" Már ez sem fér bele a hátizsákba nemhogy a többi.
"üveg" Innentől kezdve nincs mit kérdezni a karakter biztosan iparmágnás szülőkkel rendelkezik.
Az meg, hogy a könnyedén felsorolt kis alkímiai alapanyagokat a homoktenger közepén hogy szerzi be a kari főként kérdéses. Persze szépen felírni mindent fel lehet csak kissé vicces a dolog.
Most erre mit írjak? Ha nem akarod hogy beleférjen, nem fog beleférni úgysem. Nem tudom mondjuk, honnan vetted hogy 1 láb átmérőjű tálat cipelek magammal, de ez van.
Az üveg és hasonló dolgok: a karakter nem tartozik a szegényebbik rétegbe. Családja El Hamedből származik, így jobban jöttek ki a manifesztációs hercehurcából, mint mások. A Rend pedig szétszóródott, ám Hamedben ismét összeállt, miután az amundok nagyrésze levonult Gorvikba. Ezekből a forrásokból még sokkal extravagánsabb dolgokra is szert tehetne, nem hiszem, hogy az üveg lenne a legnagyobb probléma.
Én csak az álláspontomat tudom védeni, ha ezek az érvek nem elegendőek akkor mondd meg, mit húzzak le és mivel helyettesítsem.