• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Lorin O Krell (Lorin O'Krell a lövész)

A megunt, elhagyott, elhunyt karakterek "otthona"...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
16 hozzászólás • Oldal: 1 / 2 • 1, 2

Lorin O Krell (Lorin O'Krell a lövész)

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.07.23. 21:30

Név: Lorin O"Krell

Kor: 24
Nem: Férfi
Faj: Ember
Kaszt:Pap
Vallás:Arel

Yllinorban, a Harc havában egy különösen viharos napon született.Anyja egyedül nevelte fel miután apja a kránnal fojtatott határvillongásban fia születése után alig pár hónappal odaveszett .Derék harcos volt ugyan de az ellen túl erősnek bizonyult. Így Lorin még egy közrendűhöz mérten is szegényen nőtt fel. Már kisgyerek korában is csak a bajt kereste/kavarta. Egy idő után azonban minden nap egyre unalmasabb lett a határmenti kis faluban. Borús napok következtek a viharok egymást követték nem csoda hát hogy éppen ekkor vetődött a kis faluba egy fura alak aki a sólyomhold szimbólumát viselte nyakában . Lorin épp a falu egyetlen fogadójában dolgozott hogy megkeresse a kenyérre valót. A fogadóban azonban már vártak a furcsa küllemű alakra . Egyedül Lorin vette észre a fejvadász köpenye alól felemelkedő aprócska nyílpuskát. A fiú készakarva ugrott az orgyilkos elé hogy kiverje kezéből a fegyvert . Valami nem úgy történt ahogy azt eltervezte mert a lőfegyver miután leesett elsült és Lorin bal vállába lőtte aprócska nyílvesszőjét. A seb önmagában nem volt halálos de a méreg mellyel preparálták azonnal az eszméletlenségbe taszította a fiút. Mikor magához tért sebe beforrt, anyja és a fura idegen mosolygott rá .Mint később kiderült Ramyen –mert így hívták az idegent- Arel felkentje volt .Ramyen hálája jeléül felkínálta az akkor még csak 16 éves fiúnak hogy magával viszi és embert farag belőle. Teltek évek és Lorin egyre több és több imát és fohászt tanult meg ,. Ramyennel együtt bejárták fél Ynevet. Majd mikor mestere elérkezettnek látta az időt elvitte az akkor már 21 éves Lorint Ru-Shenonba ahol a szertartást megtartották .A pappá szentelés a fiú számára nagyon dicső dolog volt hisz a valaha volt legnagyobb Arel-pap Chei király is jelen volt. A szertartás sikeresen zajlott Arel egy különösen szép sólymot küldött hogy kegyeltje tudtára adja mától hordhatja szent-szimbólumát és az ő papja ként járhatja Ynevet. Ezután újabb két évig járta Ramyennel északot majd anyja halál hírére érkezett vissza szülőhazájába. Anyja faluját feldúlták, és porig égették – beszélik egy elborult elméjű aquir műve az egész. Ezután olyanmód úrrá lett raja a bosszú és a gyűlölet hogy mikor egy héttel később egy általa krániaknak nevezett csapatba botlottak a fiú rájuk vetette magát. A harc vég eredménye : Ramyen meghalt és Lorin is súlyos sebet kapott .Ha nem jár arra egy vándor elf akkor ő is ott vérzik el .. Miután felépült Lorin végleg elhagyta Yllinort és a Pyaroni kapun keresztül Északra ment ahol tehetségét kihasználva tanulmányait az egyetemen folytatta .De ez sem sikerülhetett volna ha nem a város egyik nemes lett volna a mentora. Ugyanis a városba tartó úton csatazajra lett figyelmes majd egy férfire aki magában küzd tucatnyi banditával szemben. Segítette a szorongatott helyzetű férfin. Hisz már akkor is jól bánt az íjjal.(a banditákat nem ölte meg csupán elkergette ) . Mint később kiderült a férfi ( Keriath-úr) ereni nemes és mivel az ifjú segített rajta ezért ő viszonozta ezt egy ajánló levéllel és némi pézzel a tanuláshoz.. Eleinte nehezen vette az akadályokat de egy kivételével sikerült mindet leküzdenie A kőépítmények és a hatalmas falak újra felerősíteték bezártság érzetét. Éppen ezért jó pár olyan kiruccanás részese volt ami külömböző munkákhoz jutatta(de egy dolgot mindig szem előtt tartott :nem ölt csak ha muszály volt! ). Léha életmódja és nem törödömsége valamint a töbszöri eltűnés után először csak figyelmeztették majd el is tanácsolták az egyetemről. Nem bánta amire szüksége volt azt mát tudta Tovább utazott Haonwell városáb ahol egy elf mester segítségével elsalyátította a mesterlövészet magasiskoláját . Nagyon jó tanítványnak bizonyult noha a léhasága miatt folyton bajba keveredett.Tudta hogy úgy tehet szert még nagyobb tudásra ha jobban összeismerkedik az őt körül ölelő világgal. Ezért kelt útra hogy bejárva a világot halmozza és persze kalandvágya is felerősödött ahogy kötelékei elengedték…

Kinézet:
184 cm magas nyulánk alak nem túl izmos ennek ellenére előnyös és ápolt a külseje. Szőkésbarna vállig érő haja kiemeli ékkőzöld szemeit. Arcát nem „díszítik” sebhelyek (egyetlen nagyobb sebhelye a szíve alatt 3 hűvelykell egy jó újnyi szées döfésnyom de ezt scak akkor láthatják ha leveszi ruháit.).Haját ha harcra előtt egy dísztelen pánttal fogja össze míg a hétköznapokban egy széles karimájú kalap díszeleg fején. Igazi kalandor módjára öltözködik: Fehér bársony ing derékban egy övvel lefogva amin a tőrkardja lóg. Valamint egy egyszerű posztó nadrág. A hátán egy tegez (melyben két tucat vessző lapul) mellette a hosszú íj és fölöttük a zöld köpeny. Oldalán tarisznya mellette kulacs . Nyakában egy láncon lóg szimbóluma amit általában szívesen mutogat.
A tapasztaltak felfedezhetik az ereni divat nyomait.

Szent szimbóluma egy kitárt szárnyű ezüstből készült sólyom ami karmai között egy hegyikristályt szorongat.

Jellemrajz:

Mindig is szerette a természetet. Már kiskorában is szívesen járta az erdőket és hosszas ideig elüldögélt egy-egy folyóparton. Anyja nevelte bele az élet tiszteletét, ami élete végéig elkísérte. Csak akkor ölt, amikor már más nem volt a tarsolyában ez alól egyszer tett kivételt azon a nevezetes éjszakán mikor Ramyen meghalt.
A természet után talán legjobban a mágia érdekli .
A hitben való bizalom számára az összes többi dolog fölé helyezett érzelem . Istennője felé bizonyított hűsége kiemelkedő szerepet tölt be életében. . Hitpontja természetesen 5.
Valamint nagyon kitartó és soha egyetlen barátját sem hagyná cserben legyen az a legutolsó kis tolvaj… Nehéz a bizalmába férkőzni és még nehezebb rávenni hogy kitárja múltját.Persze ez alól is akadnak kivételek nevezetesen a hölgyek.(persze megfelelő mértékben részegnek kell lennie …).Művelt noha nemesi körökben igencsak járatlan és nem tatja erénynek a lovagiasságot legfőbbképp nem harcban.
Büszkeségére nagyon érzékeny ha valaki megsérti az bizony nagyon megjárhatja.
Fontos megyjegyezni hogy a Sólyomszív irányzathoz tartozik így az ennek megfelelő szférákat alkalmazza és az ott leírt jellemrajz is vonatkozik rá igaz csak a fentebb említette után.

rólla sem árt tudni egy kicsit:
Ramyen
A délvidéki Arel pap fekete hajával és bizalmatlan kék szemével mindig is példaképe maradt. Őtanította ki Lorint. Apja helyett lett apja megtanította az élet nagy dolgaira. Ugyanúgy bevezette az imák misztériumába és a fegyverforgatásba mint az alvilági szervezetek dolgaiba és a női fejek elcsavarásának tudományába. Valaha volt legjobb barátja (volt). Halálának évfordulóját mindig megünnepli Arel-paphoz méltóan: Ilyenkor a sárga föld alá issza , magát és felkeres egy-két örömlányt is .Persze az egészből másnapra nem marad más csak rettenetes fejfájás.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Lorin O Krell 2007.07.26. 21:00-kor.
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

Re: Lorin O Krell (Lorin O'Krell a lövész)

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.07.23. 21:36

Név: Lorin O'Krell
Szint: 2.

Tulajdonságok
Erő 12
Gyorsaság 16
Ügyesség 18
Állóképesség 14
Egészség 15
Szépség 16
Intelligencia 15
Akaraterő 14
Asztrál 13

Érzékelés 14

Életerõ:

ÉP alap 5 10 KAP
FP alap 5 5 KAP
FP/szint6 18 KAP

Max.ÉP: 10
Max.FP: 25

Harcérték:
Fegyver nélkül Hm elosztás
KÉ 9 => 9 KAP=> KÉ: 27 2
TÉ 18 =>18 KAP=> TÉ: 38 2
VÉ 66 =>66 KAP=> VÉ: 84 2
CÉ 3 =>6 KAP=> CÉ: 17 3
HM/szint 9 => 27 KAP sebzés - 0

Tőrkard
Fok 3
Tám/kör 2
KÉ 36
TÉ 50
VÉ 99
Sebzés K6+2

Dobótőr
Fok 2
Tám/kör 2
KÉ 32
TÉ 49
VÉ 87
Sebzés K6

Hosszúíj
Fok 4
Tám/kör : 2
KÉ 31
CÉ 38 (+20)
Táv 110
Sebzés K6+1

Kp:1
KP alap 3 0 KAP
KP/szint 13 20 KAP

Akt Kp.:9

Mp
MP: 18
MP/szint: 9

Ψp:
3. fok:
alap 1 Ψpont+5
szintenként 0 Ψpont
Max pszip.:6

AME: 12 18
MME: 14 20

Képzettségek

Szakrális mágia Lélek szféra kis arkánum 3 KAP
Szakrális mágia Természet szféra kis arkánum 3 KAP
Szakrális mágia Lélek szféra nagy arkánum 3 KAP
Szakrális mágia Természet szféra kis arkánum 3 KAP
Fegyverhasználat Tőrkard 3 KAP
Fegyverhasználat Hosszú íj 4 KAP
Pszi 3 KAP
Vallásismeret 2 KAP
Fegyver ismeret 2 KAP
Herbalizmus 1 KAP
Vadászat 2 KAP
Irás olvasás 3 KAP
Nylvismeret-erv 3 KAP
Kétkezes harc 3 KAP
Mesterlövészet 2 KAP

Amit tapasztalatból kaptam (a játék során):
Szexuális Kúltúra: 1. fok
Ékeszólás 1.fok
Helyismeret-Erigow 1.fok
Tánc(erv) 2.fok

Kp-ból
Nyelvismeret-Közös 7 Kp 3
Fegyverdobás Dobótőr 4 Kp 2
Lélektan 4 Kp 2
Lovaglás 4 Kp 2
Kocsmai verekedés 4 Kp 2
Dorbézolás 1 Kp 1

Származásból adódó képzettségek:

Kultúra –Yllinor -3
Élõ nyelv –Yllinori- 3 (yllor?)
Helyismeret – Yllinor -3

Tulajdon (Ruházat, felszerelés, fegyverek)
2 válltás ruha(Ing,nadrág ) köpeny lovaglócsizma,
mászóvas,fákyla,kötél,2 kulacs (víz pálinka),szent szimbólum, erszény (2a 15e 25r)
8 dobótőr,tőrkard,hosszúij,tegez
Átlagos ló , Képzett sólyom
Egy Yllinori mintákkal díszített kés (Ramyentől)

Csatlósok(NJK-k)-

Ajándékok, jutalmak:

Tapasztalat:
- Szerepjáték : 0
- Leleményesség : 0
- Tapasztalat : 3

Utolsó módosítás dátuma:2007.11.12 (pénz levonva)
A hozzászólást 18 alkalommal szerkesztették, utoljára Lorin O Krell 2008.04.24. 13:45-kor.
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.07.24. 17:01

Szia!

Az előtörténet egészével nincs bajom de van benne néhány értelemzavaró momentum:

Lorin O Krell írta:

Egy idő után azonban minden nap egyre unalmasabb lett a határmenti kis faluban.

Igen??? Biztos?...:D leszámítva a kráni határvillongásokat, a fogadóban feltűnt fejvadászt aki az Arel-papra vadászik, és az elborult elméjű aquírt aki leradírozta a térképről ezt az uncsi posványt...:D...ezeket leszámítva minden sivár és eseménytelen, egyhangúan peregnek a napok...:D...néha felvonul egy kráni gombaszedő alakulat a határon, és lezajlik egy alvilági leszámolás a kocsmában de ezen kívűl egy agyhalál az egész hely....:D...Na jó ez csak szarkzmus volt a részemről, de ha tifelétek ilyen események történnek az nem igazán nevezhető "unalmasnak" nem? :roll:

Lorin O Krell írta:

A pappá szentelés a fiú számára nagyon dicső dolog volt hisz a valaha volt legnagyobb Arel-pap Chei király is jelen volt.

Ez csak akkor lehetséges ha valami különösen nagy állami banzájjal, Arel-istennő égi együttállásával (vagy mit tudom én mivel) van összekötve ez az esemény, mert a király azért nem fog részt venni minden Arel-pap felszentelésén akiket szászával szentelnek fel az országban. De ha van valami nagy állami ünnepség azt összeköthetik azzal, hogy a király az ünnep tiszteletére jelenlétével emeli az új Arel-papok felszentelésének méltóságát. De önmagában a kari miatt kizárt, hogy Chei király ott legyen.

Lorin O Krell írta:
Miután felépült Lorin végleg elhagyta Yllinort és a Pyaroni kapun keresztül Északra ment ahol tehetségét kihasználva tanulmányait az egyetemen folytatta.

Mit tanult és hol? Mihez van a karinak olyan tehetsége aminek kibontakoztatásához az egyetem a legkivánatosabb grémium? Ezt fejtsd ki bővebben kérlek.

Lorin O Krell írta:
Léha életmódja és nem törödömsége valamint a töbszöri eltűnés után először csak figyelmeztették majd el is tanácsolták az egyetemről.

Akkor végül is minek ment egyetmre ha szarik az egészbe? Ennek így nincs érteme! Most akkor nem akarja az "istenadta" tehetségét csiszolni? :roll:
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.07.24. 18:15

Üdv
Szóval
Azok az unalmas napok még jóval Ramyen megérkezte előtt történtek .
Na jó egy tényleg előtte volt amikor az apját levágták.
........Amúgy igazad van tényleg hülyén jön ki .. :D

Pappászentelés
Na azt énsem úgy gondoltam hogy hűdejófej gyerek aztán egész Yllinor csodájára jár.
Az Elesett harcosk ünnepén szentelték fel tucatnyi másik tanoncall együtt.(ennek majd még utánna nézek de sztem így hívják)

Tehetség
Alatt a rudományokat értem mint Pl vallásismeret szakrális mágia stb...
Ezt szerintem nem tanítják minden sarkon...

Egyetmere azért ment mert tényleg volt benne egy kis tudásvágy és ezt kamatoztatta de mint sokmindent az életben ezt is meg lehet unni . És nem nézik jó szemmel ha egy tanuló pár hétre eltűnikaztán újra felbukkan pedig Lorin ezt létszűkségletnek tartotta...
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.07.24. 18:19

Az előtörténeti részt rendben találtam, azzal a pár aprósággal amivel még szeretnéd egészítsd ki, tőlem mehet a játékba, jó játékot vele. :D
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.07.24. 18:26

Üdv!

A stathoz:

Nem számoltam még össze, de úgyis változások lesznek.

1, max. ha namgyon jóságos vagyok 2 db 4.fokú képzettség lehet első szinten. Ez egy kezdő karakter!

A mágiahasználatos képzettségek közzül egyik sem lehet 3. foknál magasabb.

5. fokú képzettség egyáltalán nem lehetséges!

A fegyverhasználatoknál ilyen rövid idő alatt kettőt is mesterire fejleszteni szintén kissé irreális.

Az alapból kapott három képzettséget is tüntesd fel kérlek.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.07.24. 20:40

Ahm
Renben változtatások folyamatban....
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.07.24. 20:59

Argh a végére már anyit változtattam rajta hogy biztos van benne számolási hiba....
A két négyfoku képzettséget kikönyöröghetem?
Lévén csak akkor tudok mesterlönvészni 4.fokon ha 4. fokon hosználom az íjjat ...

(Az Arel-papok amúgy is fenejó ijjászok)
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.07.25. 18:00

Üdv!

377-re jött ki.

A tőrkardból fakadóan melyik tulajdonságra kapott +1-et a kari?
A VÉ el van számolva 2-vel.
A kp-knál nem jól van feltűntetve a KAPszükséglet.
Az yllinori nyelvre gondolom 1KAP-ot ráköltöttél, hogy ne az alapból kapott 3-as legyen csak.
Végül egyrészt ez már három 4.fok, de felteszem nem direkt hagytad meg. Másrészt mesterlövészeted első szinten max 2.fok lehet, mert ennek előfeltétele az íjhasználat tökéletesítése és még egyszer hangsúlyozom ez csak egy kezdő karakter nem sokatpróbált kalandozó!
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.07.25. 19:39

"A tőrkardból fakadóan melyik tulajdonságra kapott +1-et a kari?"

Ezt nem nagyon értem.Inkább egyáltalán nem értem .
Változtatások a VÉ-hez +2
A Mesterlővészetet 2.fokra csökkentettem .
A Nyelvismeretet lecsökkentettem 3 asra.
Az Asztrált növeltem 1-gyel.

Na ha jól számoltam így 375 KAP.
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.07.26. 18:21

Üdv!

375 KAP.

A fegyverhasználat képzettség 3.fokán, ha az adott fegyvernek van tulajdonságkövetelménye, akkor az adott tulajdonság +1-gyel nő a sok gyakorlás eredményeként. Amelyik fegyvernél több tulajdonság is van (tőrkardnál a gyorsaság és az ügyesség) a játékos választhat melyik tulajdonság nőjön, de csak az egyik nőhet és egy tulajdonság csak egyszer növekedhet akárhány fegyverrel is tanul meg ilyen szinten bánni. Írhattam volna azt is, hogy nézd meg itt-meg-itt, de most jó kedvemben voltam. :D

Egyébként, ha a módosítás megtörtént részemről okés. Jó játékot kívánok!
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.07.26. 19:38

Hello
Nagyon örülök hogy jó kedved volt! :D
Akkor ez azt jelenti ha azt a bizonyos bónuszt az ügyességemre rakom akkor az megnő 1gyel .
Akkor nővekedni fognak gondolom értelemszerűen az értékeim.
Atírom akkor azt amibe számít ....
Ha esetleg nem így kéne akkor írj.

Üdv.:Lorin
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.07.26. 21:05

Kalmárfejedelm:
ennyivel még kiegészítettem:
Fontos megyjegyezni hogy a Sólyomszív irányzathoz tartozik így az ennek megfelelő szférákat alkalmazza és az ott leírt jellemrajz is vonatkozik rá igaz csak a fentebb említett után.
valamit:
valamint rendelkezik egy Yllinori mintákkal díszített kés (Ramyentől). Halálakor adta a fiúnak .Egy igen díszes de más egyébben nem különleges kés.Pengéje feszes solyómszárnyra míg nyele egy sólyómfejben végződik.

Ja és én nem voltam tisztában vele de most már tudom hogy a pézt azt nem magamtól kellett volna felírnom .... Valamit változtassak rajta?
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2007.07.27. 8:55

Legyen hát :) Jó játékot :)
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3217
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.07.27. 20:00

Azért vagy 3-4 arany értékű ezüstöt nyugodtan írjál fel. Éhen ne haljál! :D
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

Következő

Hozzászólás küldése
16 hozzászólás • Oldal: 1 / 2 • 1, 2

Vissza: Temetõ