• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Ichigo (Lerion con Hamal)

A megunt, elhagyott, elhunyt karakterek "otthona"...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
27 hozzászólás • Oldal: 1 / 2 • 1, 2

Ichigo (Lerion con Hamal)

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2007.07.05. 14:17

Név: Lerion con Hamal
Kor: 23
Nem: férfi
Faj: ember
Kaszt: Darton paplovag

Este van. Lerion szokásához híven ismét a kedvenc helyén, a Félszemű Valgar Kocsmájában tölti el az idejét. Nem kimondottan egy előkelő kocsma. Megfordul itt mindenféle alak és nem ritka a verekedés sem. Belépve az ajtón a kocsmáros egyből megismeri.
-Á, barátom, már azt hittem nem is jössz ma esten. A szokásosat?
-Üdv neked Valgar. Igen, a szokásosat, de ne valami pancsolt löttyöt adj, mint multkor a segéded.
-Ne is mond. Nem tudom hova fajul ez a fiatalság. Még a borokat sem képesek megkülönböztetni. Kárpótlásképpen ezt én állom.
– mondja miközben tölti ki az italt kettejüknek majd beszélgetésbe elegyednek. Hirtelen heves vitatkozásra lesznek figyelmesek. Az egyik távoli asztalnál egy középkorú és egy fiatal suhanc vitatkoznak. Valószínűleg a kockajátékról ami ebben a városban elég népszerű. Na persze nem az elit körökben. Lerion felismerte a gyereket. Már látta a rend udvarán. Valószínűleg újonc. És a legrosszabb ember ellen akart csalni.
-Tényleg nem tudom hova fajul ez a fiatalság. – azzal felállt és elindult a 2 férfi felé. A vita már odaáig fajúlt, hogy az idősebb férfi már tőrt rántott elő, de Lerion még idejében odaért.
-Elég lesz Kerab. Majd én gondoskodom a fiúról. – szólalt meg mély hangon.
-Te meg ki a f…. – mondandóját nem fejezte be amint meglátta a paplovagot – á L-L-Lerion mi épp csak szórakoztunk. N-Nem gondoltuk mi ezt komolyan. – hebegte a férfi.
-Remélem is. Kölyök te velem jössz.
A fiú szó nélül követte a paplovagot kifelé menet a kocsmából. Hosszú percek teltek el mire megszólalt.
-Köszönöm uram. Ha maga nem lett volna és verekedésbe keveredek biztosan fenyítést kaptam volna a rendnél.
-Rá se ránts
–legyintett Lerion – mellesleg én is voltam fiatal és én is elkövettem pár hibát. Benne voltam egy jópár verekedésbe ebben a kocsmában. – meséli mosolyogva. -Itt szereztem ezt a sebet is. –mutat a bal arcfelére, ahol egy csúnya égett seb van. -Fáklyával támadt rám a nyomorult. Én a bal szememet vesztettem el, ő pedig a jobb karját. Örökre.
A fiú ezt hallván összerezzen egy kicsit.
-De mindez már régen történt. Kb olyan idős lehettem mint te vagy. Na gyere, visszakísérlek a szállásra.
Elindulván ismét hosszú csend borult kettejükre, majd a fiú hezitálva, de megszólalt.
-Tolakodásnak venné ha megkérdezném, hogyan vált paplovaggá?
Lerion a fiúra néz, majd egy percnyi gondolkodás után megszólal.
-A családommal a Quiron-tenger partján egy kis halászfaluban laktunk. Nem voltunk többen 2000 léleknél. Apám halász volt, mint a többi férfi és én is annak készültem. Nem sok esélyed van ilyen helyről kitörni – magyarázza – csak ha Isteni szerencséd van akkor.
Egyik este füstszagra és kiabálásra ébredtem fel. Kalózok támadták meg a településünket. Apám berohant a szobámba és kezembe nyomott egy erszényt és egy kést és mondta hogy a menjek a legközelebbi faluba a többiekkel segítséget kérni. Elkezdtem rohanni kifelé apám után, de hirtelen megtorpant és a földre rogyott. Egy kalóz ált az ajtóba, kezében egy véres csatabárd, ez a fegyver
– mutat az övére erősített fegyverre. -Annyira féltem, hogy elhajítottam felé a kést és becsuktam a szememet. Vártam hogy lesújtson rám, de nem történt semmi. Amikor kinyitottam a szememet a kalóz a földön feküdt szívében a késsel. Hosszú percekig csak gubbasztottam egy helyben, aztán erőt véve magamon magamhoz vettem a bárdot és elindultam kifelé a faluból. Valószínűleg Darton morbid tréfája, hogy azzal a fegyverrel küldöm urunk elé az embereket amivel apámat megölték-mondja savanyú mosollyal. -Pár napig az erdőben kóvályogtam, élelem és víz nélkül, míg végül kitévedtem egy útra ahol egy vértes ember jött felém. A vén Ewol volt az, gondolom ismered. Ő az egyik kiképző a rendnél. Na mivel nem volt semmim, ki akartam rabolni de a bárdot nem bírtam felemelni annyira legyengültem. Ewol valószínűleg ott törte volna ki a nyakamat, de valamit meglátott bennem és megkérdezte, nem e akarok vele tartani Rowonba és a Hallgatag Úr, Darton szolgálatába állni. Mivel senkim sem volt így hát követtem a mesterem. Apám helyett apán volt, és a házába is befogadott. A rendnél mily véletlen folytán ő lett a tanárom. Először azt hittem hogy lazán fog velem bánni, de hamar rá jöttem, hogy nincs nála szigorúbb tanár. Komoly fizikai és szellemi képzésen mentem keresztül. Amikor e fegyveres képzésre került a sor, elővette azt a csatabárdot, amivel az apámat megölték. Azt mondta: Na kölyök, ez lesz az a fegyver, amivel az Urunk elé fogod küldeni a lelkeket. Rengeteg gyakorlás után kiismerten a fegyver szinte minden trükkjét, más fegyverrel nem is igen tudok bánni. Egyik nap amikor egy kocsmai verekedésből hazaállítottam, a vén Ewol aki már akkor is az ötvenes évei közelében állt, úgy arcon vágott hogy a fejem is belekongott és elmosolyodván azt mondta: Na talán mégis lesz belőled valami. – mondja mosolyogva a fiúnak. -Hát így lettem én a Hallgatag Úr követője. Na de meg is érkeztünk a szállásodra kölyök. Vigyázz, nehogy mégegyszer bajba kerülj, mert nembiztos hogy ott leszek megint.
-Úgy lesz uram és még egyszer köszönöm.

Ezzel a fiú besétált a szálláshelyére, Lerion pedig elindult visszafelé a kocsmába legurítani még egy pár kupa bort. Ámde hátulról valaki megszólította.
-Jó estét uram. Elnézést, hogy zavarom de maga Lerion con Hamal?
Lerion megfordult és egy alacsony ficsúr állt előtte. Egy levelet szorongatott a kezében.
-Én lennék az. Mit akarsz?
-Egy levelet hoztam önnek.
– nyújtotta át a gyerek.
Lerion elvette tőle a levelet és odahajintott neki egy rezet. A gyerek hatalmas vigyorral eltűnt az egyik sikátorban. Lerion kinyitotta a levelet és gyorsan átfutott rajta. A végénél mosolyogva mondta magában.
-Na már ezer éve nem hallottam Delirröl. Kíváncsi vagyok mit akar. Látom nem változott a szokása a találkozási helyekről – mondja magában mosolyogva.
A levelet elrakván elindult a szállása felé, hogy hajnalban útnak induljon Erion felé. A nekropoliszba…

Kinézet:
Majd 2 méter magas (197cm) vaskos testfelépítésű (103 Kg) férfi. Jobb szeme barna ugyanis csak egy van neki, mert egy verekedés alkalmával kiégették a balt. Haját varkocsba fogva hordja, utánozva a rend alapítóit. Vasalt csizmát, fekete nadrágot és tunikát visel. Általában teljesvértet hord. Szent szimbólumát nyíltan viseli.

Jellemrajz: Halál,Rend
Egy cinikus, hallgatag ember, de aki szinpatikus neki azzal szivesen beszélget. Szeret gúnyt űzni egyes emberekből. Az italt szereti, legfőképpen a bort. Szó nélkül levágja az útjába álló, ártani akaró embereket, főleg ha azok Orwellát tisztelik, de nem egy tömeggyilkos. A Darton papokkal nincsen jó viszonyba de megmarad mellettük. Míg be nem szólnak neki… :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Ichigo 2007.07.05. 16:36-kor.
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2007.07.05. 14:20

Név: Lerion con Hamal
Kaszt: Darton paplovag
Szint: 2
Tp: 6
Tulajdonságok

Erő:20(+1 Fegyv. haszn.) – 25Kap
Gyorsaság:14 – 14 Kap
Ügyesség:15 – 15 Kap
Állóképesség:17 – 19 Kap
Egészség:17 – 19 Kap
Szépség:9 – 9 Kap
Intelligencia:14 – 14 Kap
Akaraterő:15 – 15 Kap
Asztrál:14 – 14 Kap
Érzékelés:13 – 13 Kap

Harcérték:

Ké alap: 5 – 5 Kap
Té alap: 25 – 25 Kap
Vé alap: 74 – 74 Kap
Cé alap:0 – 0 Kap

Hm/szint: 10 – 30 Kap

Teljesvért: SFÉ: 6 MGT: 8

Fegyv.nélkül
Ké: 16(7) - 1 Hm
Té: 64 (45) - 5 Hm
Vé: 91 (82) - 4 Hm

Kétkezes csatabárd
Ké: 21 (12)
Té: 72 (63)
Vé: 107 (98)
Tám.: 1/2
Sebz.: 2K6+10

Ököl(páncélban vasököl):
Ké: 26 (16)
Té: 58 (50)
Vé: 92 (84)
Tám: 1
Sebz.: K2+4 (K3+4)

Életerő:

Ép alap: 8 – 16 Kap
Fp alap: 7 – 7 Kap
Fp/szint: 8– 24 Kap

Max Ép: 15
Akt. Ép: 15

Max Fp: 35
Akt Fp: 35

Mágia:

Akt Mp:18
Max Mp: 18
Mp/szint: 9

AME: 14+22(felépített)=36
MME: 15+22(felépített)=37

Képzettségek:

Kp alap:0 – 0 Kap
Kp/szint:6 – 12 Kap
Akt Kp: 6

Kultúra (erv) - 3
Helyismeret (Rowon) - 3
Élő nyelv (erv) - 3

Szint//Kap//Kp

Vallás (Darton) – 3//3//0
Szakrális mágia (Kis-Arkánum,Halál szféra) – 3//3//0
Szakrális mágia (Kis-Arkánum,Lélek szféra) – 3//3//0
Fegyverhasználat (kétkezes csatabárd) – 4//4//0
Nehézvért viselete – 3//3//0
Pusztítás (kétkezes csatabárd) – 1//1//0
Öklözés – 2//2//0
Lovaglás – 2//2//0
Dorbézolás – 2//2//0
Kocsmai verekedés – 1//1//0
Hazárdjáték (kockázás,golyóvetés) - 1//1//0
Teherbírás 3//0//4
Szexuális kultúra – 1//0//1
Írás/Olvasás – 3//0//6
Élő nyelv(közös) – 3//0//4

Tulajdon:
Ruházat, 2 váltás ruházat, 2 kulacs (egyikben víz, a másikban bor), 6 napi élelem, 3napi abrak, 2 üveg pálinka, szent jelkép, átlagos utazó ló(Amel), pénzes zacskó (5a,7e,190 réz), 2kezes csatabárd, takaró, 3 fáklya, 5 tapló, tűzszerszám, 15 m kötél

Csatlósok,NJK-k: -

Ajándékok, jutalmak: -

Utolsó módosítás dátuma: 2008.04.05
A hozzászólást 15 alkalommal szerkesztették, utoljára Ichigo 2008.04.05. 12:11-kor.

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2007.07.05. 14:22

Aki tudja, hogy Rowon milyen kultúrkörbe tartozik plz irja már meg.
Ja és a sebzésjárulékot én 14es erőtöl számítottam, de láttam h ez nem tisztázott még.szoval ha fix lesz szóljatok

Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

Re: Ichigo (Lerion con Hamal)

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.07.05. 16:43

Rövid lényegretörő előtörténet, nincsen benne semmi oda nem illő.
Jó játékot vele, az előtörténeti rész részemről rendben.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalmárfejedelem 2007.07.05. 19:06-kor.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.07.05. 17:38

Üdv!

376 KAP van elköltve a 375 helyett.

A fegyver és páncél nélküli VÉ nem 94. hanem csak 88. Ennek emgfelelően minden más VÉ is módosul.

A sebzésjárulékot 16-tól számold. Az opcionális 14-es dolog még csak felvetés szintjén áll.

A kultúránál vagy aszisz vagy erv. Hogy melyik az a családi háttér alapján dől el.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2007.07.05. 20:26

Vé-k módosítva, 1 kapot levontam a védőből és akkor 16ostól számolom a sebzésjárulékot. Ja és kösz a kulturás dolgot 8)

Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.07.06. 6:59

Ok. Jó játékot.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2007.07.06. 12:04

ok.Köszi.akkor már csak Conra kell várni h elfogadja,nem?

Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.07.06. 13:03

Igen Conra. Illetve még azért szólj annak a HM-nek, akinél kezdenél, hogy tudja hogy jössz.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Abdul Al Sahred » 2007.07.06. 13:10

Üdv

Az előtörténet eredeti, azzal nincs semmi gond. A képzettségeknél viszont van egy kis gubanc. Első szinten sok a 4. fok fegyverhasználat, ez alól csak nagyon ritka esetben lehet kivételt tenni, még ha a Darton paplovagok nagyobb hangsúlyt is fektetnek a harcra, ez akkor sem indokolt. Ebből következik az is, hogy ereje egyenlőre 19 marad, majd ha felfejlesztette tudását a csatabárd forgatásában 4. fokra, akkor megnő 20-ra. A pusztítást is le kell húzni a listáról, hiszen követelmény a 4. fok fegyverhasználat, de ha nem lenne az, akkor sem lehetne első szinten, mivel titkos képzettség, elsajátítását ki kell érdemelni. Tudom hogy papok-paplovagokban ETK szerint megkapná első szinten, de UT alapján a nyíltban felborítaná a játékegyensúlyt. Amint felfejlődött fegyverforgatásban 4. szintre, elkezdhet mestert keresni, aki tanítani fogja, hogy még eredményesebben küldje Darton elé ítéletre ellenfeleit, persze mint mondtam, ki kell majd érdemelni. Ez az aprócska változás ha megtörtént, részemről rendben van a karakter, várom a Nekropoliszba, akkor PM-ben majd megbeszéljük a bemesélés körülményeit.
"Nem megyek el a temetésére, mert õ sem fog eljönni az enyémre"
Abdul Al Sahred
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 310
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.07.06. 13:30

Üdv!

A fegyveres részhez annyit, hogy szerintem belefér mind a 4.fokú használat, mind a pusztítás 2.fok. Egyrészt azért, mert Darton-paplovagjai amúgy is ezen a szinten mozogtak mindig is. Másrészt a karakter csak ezzel a fegyverrel gyakorolt. Egyébként ennél magasabb pusztítás is meg lett engedve, így nem hiszem, hogy pont itt kéne ezt ennyire levenni.

Mindettől függetlenül a +1 tulajdonság a 3.fok miatt jár.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2007.07.06. 14:06

Quator már elmonda elöttem amit akartam. Másrészt miért ne lehetne a Darton paplovagok főhadiszálásán olyan mester aki tudja a pusztítást? Nagy a valószínűsége mert ez a harcmodoruk része.Ugyanis ezek a paplovagok nem a szép vágásokra meg a precíz szúrásokra/vágásokra mennek rá, hanem az ellen mihamarabbi elpusztítására.

A fegyverhasználatnál, meg a rendbe kerülése óta csak ezzel a fegyverrel tanult meg bánni és ezzel gyakorolt rengeteget.Benne is van az előtöriben h "Rengeteg gyakorlás után kiismerten a fegyver szinte minden trükkjét". Én ezalatt a 4 fokot értettem.
A kar. generálásnál meg le van irva h nem kezdhet TÖBB 4. fokú képzettséggel. Tehát lehet, ha indokolt. Én sztem megindokoltam.

De ha ez igy sztetek nem jó akkor változtatok rajta.csak próbálom védeni az érveimet.

Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Abdul Al Sahred » 2007.07.06. 22:21

Nos akkor a következő legyen: Mehet a 4. Fok fegyverhasználat, az hogy csak erre gyúrt, jó érv. Megtanulhatja a pusztítást 1. Fokon. Valóban van (Rowonban nem is kevés) olyan mester, aki magas szinten alkalmazza a pusztítást, nem ezért nem tanítják az újoncoknak magasabb szinten. Elsajátítása rengeteg időt és energiát igényel, a mester részéről is. Pazarlás, ha az újonc kilép és két nap után Darton színe előtt találja magát. Majd ha bizonyított (magasabb szintre lépett és még mindig él), vissza mehet tovább tanulni, vagy tanulhatja mástól, aki szintén bírja a képzettséget. Részemről ez az elfogadható maximum. Mint már mondtam az előtörténet rendben van, ha megtörtént a kurtítás pusztításéknál, és Con is rábólint, kezdődhet a játék.
Abdul Al Sahred
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2007.07.06. 22:33

Pusztítás módosítva, helyette az 1 kap-ból hazárdjáték 1 fokát vettem meg (egy rowoni kocka játék amit inkább kocsmákban játszanak és egy golyóvetést ami szélesebb körben elterjedt) Remélem igy jó lesz

Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Abdul Al Sahred » 2007.07.07. 22:39

Abdul Al Sahred írta:...ha megtörtént a kurtítás pusztításéknál, és Con is rábólint, kezdődhet a játék.

Tehát így már jó lesz :) , hétfőtől várlak nekropoliszban, de a bemesélő reagodban csak a negyed abitacélkapujáig meséld magad, ahol egy őr állja utad. Ez azért kell, hogy a jelenlegi történések szerves része lehess. Connak meg szerintem dobj egy PM-et, hogy nézzen be ide, mert a hétfői kezdés esetleg kitolódhat. Üdv és jó játékot.
Abdul Al Sahred
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

Következő

Hozzászólás küldése
27 hozzászólás • Oldal: 1 / 2 • 1, 2

Vissza: Temetõ