• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Raed Ferelock (Feltimore)

A megunt, elhagyott, elhunyt karakterek "otthona"...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
8 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Raed Ferelock (Feltimore)

HozzászólásSzerző: Feltimore » 2010.06.21. 11:46

Előtörténet:

Mivel is kéne ezt a monológom kezdeni? Hát persze, hogy hol születtem, kik voltak a szüleim, miféle helyzetben voltunk stb.… A helyzet az, hogy én minderre sajnos nem tudok válaszolni. A legelső emlékeim körülbelül 5-6 éves koromból vannak és a következők:
„ Sötétség… Nem is olyan messze valahol tenger morajlása hallatszik, ahogy a víz kisodródik a partra. Néhány percig eltart míg elég erőt szedek össze ahhoz, hogy egyáltalán feltápászkodjak.” Itt egy fekete folt, nem emlékszem semmire. A következő emlékképem: ”Már kint járok a parton, a lábamat a tenger vize mossa, orromat a tenger illata tölti meg. Amerre csak nézek, egy hajó roncsai vannak. Darabokra tört ládák, árbócrudak kötelek, és egy két holtest. Abban a pillanatban nem volt elég bátorságom odamenni szemügyre venni őket, úgyhogy inkább kerülőt teszek. Valamivel erősebbnek érzem magam mint előtte. Csak ekkor veszem észre a vállamon átvetett egyoldalas táskát. Kinyitom, megnézem mi van benne és egy fémből készült tekercstartót találok benne. Kinyitom, hátha nem ázott el a tartalma. Szerencsém volt, képeket találtam benne, pontosabban rajzokat egy utazásról. Az egyik, ami teljesen épségben volt kép, egy nagy dombot (Hegyet talán? Vagy dűnét?) ábrázol, ami mögé épp leszáll a nap, vagy éppen felkel, aláírás is szerepelt rajta, de nem tudtam elolvasni. Valószínűleg a készítő neve lehet. A kis képet visszateszem a helyére és folytatom az utamat. Körülbelül egy óra (Vagy egy nap?Már minden összefolyik…) járás után látok valakit a parton. Erőtlenül integetek a karommal, és kiabálok felé valamit, de azt nem nevezném beszédnek, mert amit mondani akarnék nem jön a számra. Ahogy egyre közeledünk egymáshoz, feltűnik, hogy ő mennyivel nagyobb nálam, szinte mint egy óriás tornyosul felém. Odaérek hozzá, már szinte mosolygok, hogy végre találkozok valakivel és majd segítenek nekem. A kezemet nyújtom felé mire ő egy rémisztő sakálvigyorral az arcán úgy nyakon vág, hogy a földre kerülök tőle, majd elvesztem az eszméletem. Valamivel később egy ketrecben ébredek, ahol magamhoz hasonlóakkal találom magam egy helyen. Egy nagy épületbe vittek minket, majd külön cellákba zártak.”

És így történt, hogy már 7 évesen fegyvert adtak a kezembe, mert mint később a megmentőimtől megtudtam, Toronban eladtak rabszolgának, majd egy gladiátorképző megvett engem és még pár hozzám hasonló gyereket, hogy harcosokat csináljon belőlünk. A mi szerencsétlenségünkre, arrafelé volt egy különleges szokás is, miszerint már gyermekeket harcoltattak nem teljesen kifejlett ragadozó állatok ellen. Körülbelül 1 évet bírtam itt ki, három állatot öltem meg.(két kutya és egy félig kifejlődött farkast) A helyi beszédből ragadt rám egy kevés, de ez csak a buzdító illetve kiképző szavakat foglalja magába illetve persze az „Ölj!” parancsszót. Már akkor is kitűntem a többiek közül gyors reflexeimmel, és koromhoz képesti elképesztő állóképességemmel.

A megmentőink 8 éves koromban érkeztek értünk egy küzdelem alkalmával. Amint az megtudtam, az Embervadászokat eredetileg azért küldték ide, hogy felderítsék egy másik küldetéshez a terepet, és informálódjanak. Így volt tehát, hogy a későbbi mentorom, Gregor am Dregor beépült a nézők közé és anélkül tudatomon kívül, hogy valaki a megmentésünket fontolgatja, (szerencsémre) sikerült lenyűgöznöm. Engedélyt kért az akció vezetőjétől, hogy kihozhasson onnét. Ezt az éj leple alatt tette, felgyújtotta a kiképző illetve gazdánk házát, elterelve az őrök figyelmét, majd minden gyereket kimenekített egy szekéren, amin egy hatalmas hordó volt. (ebben bújtunk el)

Így kerültem el Erigowba, az embervadászok kiképzőhelyére. Itt új nevet kaptam, méghozzá a Raed Fereloc-ot. Később kiderült, hogy képes vagyok kontrollálni elmém energiáit is. Tanulóéveim jelentős részét azzal töltöttem, hogy fegyveres harcmodoromat csiszoltam a már gyermekkoromban megismert fegyverrel, a rövidkardal. Illetve emellé még a kétkezes harc művészetét is elsajátítottam – tűrhető szinten. Továbbá még megtanítottak különböző fortélyokra mint pl. lopakodás, jelbeszéd, álcázás és még mindenféle ami küldetés alatt kellhet.

Amikor a mentorom eljött értem, már akkor is 30-35-ös éveiben járhatott, amikor egy küldetés alkalmával valamiféle ártó mágiával megöregítették és körülbelül 40 évet raboltak el az életéből. Nem sokkal ez után elkapott egy betegséget, ami végleg ledöntötte a lábáról.
Ekkor szinte teljesen egyedül maradtam, mivel barátaim ezelőtt nem igen voltak,(a többiek velem szemben nagyon tartózkodóak voltak) csak a Egroed mester volt az egyetlen akivel valamilyen kapcsolatot ápoltam. Az ő tanítása alatt fejeztem be a tanuló éveimet. Így, 24 éves fejjel kitűzött célom az, hogy a klán legjobbja legyek, és bizonyítsak, nemhiába mentettek ki Toron karmai közül. A másik célom, (ami inkább csak egy álom) hogy kiderítsem kik is voltak a szüleim és valójában honnan is származok.

Jellemrajz:
A karakter jelleme Rend, Halál felé húz vagyis szolgál és öl ha azt mondják. Viszonylag szűkszavú, ténylegesen akkor beszél ha van valami mondani valója. Nem öl gátlástalanul, ha például egy házon lopakodik keresztül a célterülethez és a ház gazdája nekiesik egy tőrrel, --- őt csak egyszerűen ártalmatlanítaná, hiszen őneki a küldetéshez semmi köze. Alkoholt nem iszik, és megveti annak rabjait.

Kinézet:
Körülbelül 185 centi magas, izmos testfelépítés. Hosszú vállig érő világosbarna haj.
Arca borotvált, szemei zöldek - hidegvért és nyugalmat sugároznak. A nyaka jobb oldalán egy hosszú sebhely árulkodik harcot látott múltjáról, (ezt még az arénákban szerezte) és leér teljesen a mellkasa közepéig. A testét több kisseb heg is borítja, ezeket viszont a kiképzés alatt szerezte. Ruházatokban általában a színek sötétebb árnyalatait kedveli, így ruházata sötétzöld/kék illetve fekete keveréke. Kedvelt ruhadarabjai az ingek és a mellények. Ruházatát mindig úgy igazítja, hogy a sebhelyeit eltakarja.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Feltimore 2010.06.21. 13:39-kor.
“A sors szereti a bátrakat.” - James Russel Lowell
"When you decide to die, remember to give your enemy the same honour."
Feltimore
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 78
Karakter: Aquil-am’-Samir El’ Fayruz - Manifesztációs Háború
Vissza a tetejére

Re: Raed Ferelock (Feltimore)

HozzászólásSzerző: Feltimore » 2010.06.21. 11:47

Név: Raed Ferelock (férfi)
Kor: 24
Faj: Ember
Jellem: Rend, Halál
Vallás: -

Erő: 13+1(fegyverhasználat 4.)
Ügyesség : 14
Gyorsaság: 15+1
Akaraterő: 15
Állóképesség: 15+1
Egészség: 13
Intelligencia: 13
Asztrál: 13
Karizma: 12
Érzékelés: 12

Hátterek:
Iskola (fejvadász) 7KAP
Saját fegyverzet 0KAP
Adottság (Állóképesség) 1KAP
Adottság (Gyorsaság) 1KAP
Pszi Érzékenység 0KAP

Összesen: 9KAP

Elköltött KAP-ok:

Fp: 1 (1KAP)
HM: 5 (10KAP)
P.p.: 0
Kp: 30 (30KAP)

Alap stat-ok:

Ép:13
Fp: 15+(1+15)=31+1=32
P.p.: 13

KÉ: 12+(15+1)=28+3(6KAP)=31
TÉ: (13+1)+14+(15+1)=43+2(4KAP)=46
VÉ:14+(15+1)+60=90
CÉ:14+12=26

TME:15
AME:13
MME:13

Képzettségek:

Összes kp=13+30=43

Fegyverhasználat 4.14 kp
(rövidkard)(+1 Erő)
Fegyverhasználat 2.
(tőrök)
Fegyverhasználat 1.
(nyeles fegyverek)
Kétkezes harc 3. 9kp
Pusztítás 1. 1kp
Kínzás 2. 2kp
Nyomolvasás 2. 2kp
Lovaglás 2. 3kp
Harctéri gyakorlat 2. 2kp
Lopódzás 20%+14%(Ügyesség)+12%(Érzékelés)+10%(2kp)=56%
Rejtőzés 20%+14(Ügyesség)+12%(Érzékelés)=46%
Csapdafelfedezés 10%+12%(Érzékelés)=24%
Mászás 10%+14%(Erő)+14%(Ügyesség)+10%(2kp)=48%
Esés 10%+14%(Ügyesség)=24%
Akrobatika 10%+14%(Ügyesség)=24%
Csomózás 1. 1kp
Taktika 1. 1kp
Vakharc 1. 1kp
Zárnyitás 10%(2kp)+14%(Ügyesség)+12%(Érzékelés)=36%
Pusztakezes harc 2.
Fájdalomtűrés 2.
Fegyverismeret 2.
Álcázás/álruha 2.
Orvtámadás 2.
Élettan 2.
Futás 2.
Úszás 2.
Pszi (pyarroni) 2.
Írás/olvasás 1.
Nyelvtudás 3.(erv)
Kultúra 3.(erv)
Helyismeret 3.(erigow)

Felszerelés:
-Saját fegyverzet: 2 rövidkard, a karakter övének két oldalára kötött kardhüvelyben, 2 tőr egyik a csizmában másik az övbe tűzve.

Vért:
Bőrpáncél Mgt: 0 SFÉ: 1

-Vásárolt:
-bakancs,ing,köpeny(szövet), mellény,nadrág 20r,öv, csuklya(összesen 2e,3r)
-övtáska, 2 kulacs, hátizsák(kicsi), 2 kardhüvely (közönséges), fenőkő mászóvas, tűzszerszám (összesen 5e 83r)

Pénz: 1a 2e 16r

Harcértékek:

Fegyvertelen:
KÉ: 31 TÉ: 46 VÉ:90 CÉ: 26
Sebzés: 1k6
i.i.:3

1 Rövidkard:

Lefegyverzés: NEM Fegyvertörés: IGEN Átütés: IGEN
KÉ:31+5+5=41
TÉ:45+10+10=66
VÉ:90+8+10=108
Sebzés: 1k10+1
i.i.:5

2 Rövidkard:
Ugyanaz mint 1-nél csak+1 támadás

2 Rövidkard „kettős védelem”:

KÉ:31+5+5=41
VÉ:90+8+10+8+10=126
Sebzés:1k10+1
i.i.:5

Tőr:

KÉ:31+6=37
TÉ:45+10=56
VÉ:90+4=94
Sebzés:1k10
i.i.:3

Lefegyverzés: NEM Fegyvertörés: NEM: Átütés: NEM
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Feltimore 2010.07.06. 18:13-kor.
Feltimore
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vigo Odrich » 2010.07.02. 1:32

Hello

Előtörténet, jellem, kinézet rendben találtam.

Személyiségét hiányolom a karakternek:
1. Van a karakternek jellegzetes szokása? (rágja a száját, káromkodik, fütyörészik, mindig zabál valamit, stb)
2. Mi a karakter gyengéje? (Pl. női társaságban annyira zavarban van, hogy nem bír kinyögni egy épkézláb mondatot)
3. Mi a karakter kedvence? (Pl: Imád meztelen talppal sétálgatni a fűben, imádja a törpe pálinkát; stb)
4. Mi az amit szívből utál? (pl: a fűzős ruhákat, a füstös kocsmákat, az izzadtságszagot, stb)
5. Mi a karakter legnagyobb félelme? (ez lehet irracionális is) (pl: élve eltemetve lenni, víziszony, stb)
6. Mit tart a karakter a mágiáról és a használóiról?

Számításokat, hamarosan elvégzem.

Klán/rend/iskola 1k6 vagyont biztosit, amit hozzászólás küldésében Dice opcioval állithatód be.
XV. Vigo Odrich, Haonwell hercege
Vigo Odrich
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 268
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Feltimore » 2010.07.05. 10:12

Személyiség:

1. Van a karakternek jellegzetes szokása?

A kiképzésen a fejébe verték, hogy az emberek a szokásai mások fejében könnyen megragadnak, (pl. sántítás, káromkodás, stb.) így feltűnésmentesség érdekében a klán fejvadászainak ezeket el KELLETT hagyniuk.

2. Mi a karakter gyengéje?

Nők. Ha nem muszáj megpróbálja kerülni a társaságukat, nehogy szégyenbe hozza magát.

3. Mi a karakter kedvence?

A kiképzés során ugye sok fejvadászt sok féle dologra tanítanak ki, például egyik társát zenélni tanították. Pár év múltán már gyönyürűen játszott, azóta kedves a lantszó a füleinek.

4. Mi az amit szívből utál?

Indokolatlan erőfitogtatás.

5. Mi a karakter legnagyobb félelme?

Hogy újra visszakerül az arénákba és ott már nem jön érte senki.....

6. Mit tart a karakter a mágiáról és a használóiról?

Elsősorban veszélyesek és nagy részük velejéig romlott, de mint minden ember más és más bizonyára közöttük is van elvétve egy - egy jólelkű. Azonban ha társaságukra szorul, minden amit tesz az óvatosság fényében történik.

Karakter kezdőpénzen:

1k6 = 2 [2]
Feltimore
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vigo Odrich » 2010.07.05. 18:27

Hello

Kösz a személyiség táblázatót.

Harctéri gyakorlat 1.fok-on van, mivel egy képzett karakter harctéren, aki gyerekkorában is harcolt már (előtörténetében olvastam) legalább 2.fok-on rendelkezzen a képességgel, mivel a fegyverforgatással és HM-mekel elehet hinni, hogy karaktered gyerekkorában is harcolt, csak ép harctéri gyakorlata kevés.

KÉ: kettő tulajdonságból tevődik össze az UTK szerint, egyik az érzékelés a másik meg a gyorsagából, ezt összeadva kapjuk meg az összes értéket vagyis a kezdeményezést.
Alap TÉ nekem 44 jött ki, számold át újra, hogy neked is ez jön-e ki? Mivel HM-kel együtt 46 a Té.
Vé és Cé jól számoltad.

Egyenlőre ennyi, ha javítottad ellenőrzőm a többit.
Vigo Odrich
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Feltimore » 2010.07.05. 18:53

Javítva,
A jelbeszéd 1.fok helyett megtanultam a harctéri gyakorlatot 2.fokon.
KÉ,TÉ, javítva
Felszerelés megvásárolva,
Maradék pénz kiszámolva.
Feltimore
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vigo Odrich » 2010.07.06. 17:07

Fegyverhasználat 4.fok az 13 kp, mivel alapból meg van a 3.foka, amit renden belül is oktatták bonusszal kapott, igy 9-től kezdtem számolni, nálad is ugyan ez van, majd 30 kp -8 kp elvonunk 22 lesz, ezt kivonjuk a 9-el, így megkaptam a különbözetet 13 kp kell fizetni.
Ha javítottad, akkor lesz összesen csak 41 kp pont, mivel előzőleg is lehet elszámoltál valamit vagy nem vettem észre azt a egy pontot, hogy hova költötted, ellenőrizd?

Lehet nem lényeg, ám egy picit zavaró, javítanád az értékeket?
KÉ: 12+(15+1)=28+3(6KAP)=31
TÉ: (13+1)+14+(15+1)=43+2(4KAP)=46
Fegyvereknél:

Bocs, hogy apránként tudom ellenőrizni, csak kevés az időm.
Vigo Odrich
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Feltimore » 2010.07.06. 18:07

a fegyverhasználat 3.-ról 4. fokra fejlesztése azért kerül nekem 14kp-ba, mert az egykezes kardok stat követelménye az erő, ügyesség, gyorsaság. Ugye ha valamilyen képzettséget fel akarunk venni valamilyen fokra akkor annak a képzettségnek a statjait is figyelembe kell venni. Tehát pl. Ha 4fokra vettem fel a fegyverhasználatot, akkor +1kp-t kellett fizetnem érte mert az erőm 13 és 14 kellene(a többi stat megvan 14 ezért azok rendben vannak). (UTK 131. oldal lap alja, 132. oldal lap teteje.) Illetve, úgy jön ki a 14 es erő, hogy +1 erőt raktam rá a képzettség miatt.

Illetve a 43(összes) kp kijön, mert 30 at vásároltam,+13 as inteligencia=43 kp
Feltimore
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

Hozzászólás küldése
8 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Vissza: Temetõ