• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Krilhor O'qryl (Krilhor O'qryl)

A megunt, elhagyott, elhunyt karakterek "otthona"...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
23 hozzászólás • Oldal: 2 / 2 • 1, 2

Re: Krilhor O'qryl (Krilhor O'qryl)

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.11.05. 15:48

És még valami.

Toronban az hogy valaki menniyre viseli magán a kyr vér jegyeit; az feltétlen és BIZTOSAN társadalmi státuszt rangot ad neki; akkor is ha nem tudják hogy ki az apa ki az anya.

Képzeld el hogy találnak egy utcagyereket fénylő zöld szemmel, hóhajjal, és márványbőrrel.

Biztos lehetsz benne hogy nem csatornát fog tisztítani, vagy cipőt pucolni az utcasarkon.
Valószínű, hogy a toroniak respektálni fogják benne a nyílvánvaló kyr vért és valószínűleg famor család fogadja örökbe, vagy famori rangot adomyányoznak neki. (Még jól is jön a vérfrissítés.) Jó valószínű nem teljes mértékben kyr; de akkor is a "mi kutyánk kölyke" és a drága kyr vér minden cseppjét védeni kell.

Toronban nem mindenki kyr vérű.
A hullamosók, a csatornatisztítók, és a dögeltakarítók valószínűleg nem hóhajú és smaragdszemű szépek.
Az az emberfajta túl értékes és kiemelkedett ahhoz hogy ilyen alantas munkát végezzen. Bár genetikailag egészségesebbek és teljesebbbek, mint elitista uraik.

Ennyi lett volna részemről, amint -ahogy kérted- fejtsük ki véleméynünk a kyr-kérdésről.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Krilhor Oqryl » 2007.11.05. 16:42

Kalmárfejedelem,
Le a kalappal, és leszámítva néhány apróságot (melynek megvitatására volna kedvem de gyanítom hogy azt már tényleg nem ebben a topic-ban kellene elkövetni) teljes mértékben elfogadhatónak találom az érvelésedet, tehát a jelenleg rendelkezésre álló információk birtokában nyugodt szívvel és tiszta lelkiismerettel kijelenthetem: meg lettem győzve :) ÉS köszönöm :)

Ha szummázhatom magamhoz képest roppant röviden az elhangzottakat:

Tisztavérű kyr Yneven nem létezik többé (maximum a legendák homályába vesző Calowynon), de génjeik (vérük) hatása annyiban jelentkezik, hogy léteznek egyedek kik megjelenésüket tekintve tökéletes/közel tökéletes másai a valamikori kyreknek.
A "famorság" alapfeltétele ez a fajta megjelenés, ha ez hibádzik (akinek van némi ismerete manapság a kutyatenyésztésről az tudja, hogy elég egzakt külső tulajdonságok alapján hoznak ítéletet tenyészszemléken egy egyed adott fajtába tartozásáról, nem is beszélve szomorú történelmi eksönökről) akkor az egyed korcsnak tekintendő és vagy elrejti "másságát" vagy ilyen-olyan módon de diszkriminációban részesül (akár egész házával egyetemben).

A karakterem családja, a Krilhor família bizony pengeélen táncol, de a mágikus behatások segítségével valahogy sikerült elérni azt, hogy külsőségek alapján ez az egy fickó beleférjen az elvárásokba ellentétben családja többi tagjával. Egy kyr-vérű toroni férfiról beszélünk hát, kinek fenotípusa frankón megfelel a társadalom által támasztott követelményeknek. Nincs rendszerhegesztés. Egy nanonyi sem.

Yvett, kérlek jelezd, ha a fent említett sorok megállják a helyüket és azonnal módosítom a kért részt az előtörténetben.
Sőt, már meg is tettem. Akkor ebben a formában mehet a dolog?

Ugyanakkor az elvakult, saját tökéletességük és különlegességük tudatába kövült beste toroni nemesek ugye hihetik azt, hogy ők valóban iszonyúannagyonechte kyrek??? :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Krilhor Oqryl 2007.11.05. 18:11-kor.
Krilhor Oqryl

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.11.05. 16:58

Szerintem mikor Hitler meztelenül tükörbe nézett ő sem feszegethette ezt a kérdést:

"-Biztos hogy így néz ki az árja faj vezére?" :D

De tréfán kívűl abban meg neked van igazad, hogy igen; elképzelhető, hogy lehetne adni a kyr vérüeknek olyan plusszokat, különleges képességeket; stb ami kiemeli és megkülönbözteti őt egy dwoontól vagy egy erenitől; de ez baromi sok vitát, egyeztetést és újra megint vitát és egyeztetést igényelne; hogy akkor kapjon-e plussszokat, ha igen miket; meg miért, stb.

De senkinek sincs energiája, kedve és mersze, hogy ekkora méretű úgymond "kakirágásba" belekezdjen...talán csak nekem és Quatornak de ezúttal inkább én kihátrálnék e feladat elől. :D... 8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalmárfejedelem 2007.11.05. 20:04-kor.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.11.05. 18:49

Üdv!

Emlegettetek hát itt vagyok. :)

Mivel erre a kyr kérdésre rá lehet fogni, hogy súrolja a stat határát így én is beleszólok.

A lényeg, hogy beírhatod a külső megjelenésbe, hogy fehér haj, ződ szemek meg ilyenek. Ettől a karakter ember marad. Kiütöttek rajta a régmúlt pigmenthiányai ez van. Játéktechnikailag nincs semmi extrája.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Krilhor Oqryl » 2007.11.06. 14:07

No akkor most, hogy ilyen ügyesen összeszedtük a részleteket, sikerült egymás nyakába borulva örvendezni a totális egyetértés pudingjában lebegve :) szeretném azt kérdezni, hogy most tulajdonképpen el lett fogadva a karakter vagy sem (pontosabban kezdhetem-e a játékot)? Azért kérdezem, mert noha látszólag mindenki bólintott akinek ez dolga volt valahogy maradt bennem hiányérzet.
Krilhor Oqryl

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.11.06. 14:15

Igen persze; visszaolvasva a HSZ-eket Wharadak, Quator és az én részemről is rendben.
Mehetnél is játszani elvileg; "át vagy adva" Yvettnek vagyis Isshane-nak Toron HM-jének.
Mostmár ő fogja csak neked mondani ha gondja-baja van.

Kisebb probléma, hogy Yvett vagy két napja -ideiglenesen- kicsit visszavolult az oldaltól egy kis pihire és feltöltődésre. Fogalmam sincs, mikor kerül elő, hogy újra kézbe vegye a dolgait. :roll:
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.11.06. 22:40

Vagyok. (Pihentem kicsit, ma net és telefon szakadásunk volt - szal az élet nem egyszerű...)

Kyrség - Kalmárfejedelem teljesen odamondta a frankót.
Annyit kiegészítés képpen: a családban lehet ez hatalmas lépés, hogy megőrizzenek valamit a kyrségükből, hogy tovább a jegyek ne romoljanak alább, ám vannak olyan famori családok, akiknél ilyen apró praktikákra nem kell még egyenlőre költeniük. Magyarán: tökéletes kyr külsővel rendelkeznek.
Külsőleg tökéletes kyr - belsőleg meg tökéletes ember. Semmi plussz, semmi mínusz - a játékban meg majd kiderül áldás-e vagy átok.

Karakter elfogadva.

Kezdhetsz Toronban, a Két város között - úton, tengeren... topikban.
Megírhatod magadnak a bemesélőt, vagy ha azt szeretnéd én kezdjek megoldható, csak akkor kérek Pm-et.

Jó játékot!

Yvett
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.11.07. 16:21

:oops:

Megadtam a JK státuszt, most már tudsz írni a helyszínhez.

Nyugodtan lehetett volna rámszólni, hogy ez hibádzik a kezdéshez; tegnap eszemben sem volt.

Yvett
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

Előző

Hozzászólás küldése