• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Ichigo (Khabhaa)

A megunt, elhagyott, elhunyt karakterek "otthona"...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
13 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Ichigo (Khabhaa)

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2007.09.04. 17:56

Név:Khabhaa
Kor: 19
Faj: Amund
Nem: Férfi
Kaszt: Gladiátor
TSZ: 1

-Hogy hogyan lettem gladiátor? És főként hogyan lettem szabad? Tényleg tudni szeretnéd? Ám legyen elmondom neked, de előtte igyunk egy kis mézsört….Áh ez jól esett. Na tehát akkor a történetemet szeretnéd tudni. Hát olyan 19 évvel ezelőtt születhettem valahol az Ibarában .Azt kérdezed miért nem tudom pontosan? Azért mert még én sem tudom pontosan mikor születtem. Gondolom hallottál már a manifesztációs háborúról a „népem” és az emberek között? Én sem tudok sok mindent róla, de annyit azért tudok, hogy varázslattal kimenekítettek engem. Sosem foglalkoztatott igazán ez a téma és nem is érdekel kik lehettek a szüleim mielőtt még megkérdeznéd. Szóval engem egy kis táborhely vezetője talált meg El Hamed területén, aki mellesleg rabszolga kereskedéssel is foglalkozott és elvitt a táborába. Kitalálhatod barátom, hogy egy magamfajta lénynek milyen sors várt. Nem, nem fogadott a fiává és még nem is bánt velem úgy. Legelőször a piacon próbált eladni, de senki nem mert megvenni. Féltek gondolom tőlem. De idővel meggondolta magát Annyit tudott a népemről, hogy harcban jeleskedünk és jó testfelépítésünk van. Így hát felbérelt egy gladiátor kiképzőt és megkezdődött a kemény edzés hosszú éveken át. Kutyául bánt velem, mivel ritka példány voltam, alaposabb képzést is kaptam, mint a többi gladiátor. Mert ugye nem szerettek volna elpazarolni egy ilyen lehetőséget mint én, hiszen az emberek rajonganak a különleges egyedekért. Amikor úgy látták, hogy felkészültem,nem voltam több 15 évesnél, rendeztek egy kisméretű gladiátorviadalt a táborban. Harcoltam állatokkal és emberekkel is egyaránt. A közönség szépen lassan nekem kezdett szurkolni viadalról viadalra. A kedvencük lettem. Az egyik viadalon, viszont felfigyelt rám egy idegen. Nem helybéli volt, az már első ránézésre is feltünt. A viadal után, a megtalálóm magához vitetett és azt mondta:”Mostantól ez a féri tulajdona vagy. Ő rendelkezik az életedről. Őt szolgálod mostantól”. Őszintén szolva nem rázott meg a dolog. Valahogy sejtettem, hogy egyszer alku tárgya leszek. De viszont kellemes meglepetés ért. Mint utólag kiderült, a férfi egy északról jött idős nemes, aki a rabszolgaság ellen volt és valamiért felkeltettem az érdeklődését. Kivásárol és felszabadított. Én hálám jeléül felajánlottam neki a tudásomat, hogy visszafizetem neki az árat amiért megvett és felszabadított. Sok viadalon résztvettem, volt amelyiket megnyertem, de volt amit el vesztettem. De idővel összeszedtem azt a pénzt amivel megvásároltak és azóta vagyok én szabad. Hát ez lenne az én történetem. Mit? Hogy hogyan kaptam a nevemet? Ó igen. A nevemet az egyik viadalon kaptam, miután legyőztem ellenfelemet, a közönség elkezdte kiabálni, hogy Khabhaa! Ez lefordítva a nyelvetekre démont jelent. Na de most már mennem kell. Úgy hallottam Damak városában készülődik valami és nem szeretnék lemaradni róla.

Kinézet:
Magas(190 cm) izmos, bronz bőrű férfi. Haját kopaszra borotválja, arcán viszont körszakállat növeszt. Tekintetéből méylkék pillantás vetül a környezetére.(Az ember azt hihetné hogy egy démon.) Ruházat képpen gyalogos csizmát, barna nadrágot és mellényt visel. Derekán széles öv.

Jellemrajz: Krák
Khabhaa lételeme a harc, de nem egy tömeggyilkos pszihopata. Soha sem öl szeszélyből. Hozzászokott már a vér látványához és nem riad vissza tőle. Tudja, hogy az emberek nagytöbsége fél tőle, mert amund és ezért is zárkózott egy cseppet. A barátságot viszont értékelni tudja és bármit megtesz érte.

Különleges képességek:
//int próbákat a dobókocka generátorral dobtam//
-Szintenként 5 AME,MME
-Ultralátás 20m-ig
-Perzselő tekintet
-Telekinézis
-Telepátia
-+1Erő, +1 Állóképesség, +3 Szépség, -1 Asztrál
- 1-1 ellen: +5 Ké, +5 TÉ, +10 Vé
-Népesebb nézősereg előtt: +5 KÉ, +5 TÉ, +5 VÉ
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Ichigo 2007.09.09. 20:31-kor.
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

Re: Ichigo (Khabhaa)

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2007.09.04. 18:02

ADATLAP

Tulajdonságok

Erő:20 (18+1 fegyver, +1 faji) – 21 Kap
Gyorsaság:15 – 15 Kap
Ügyesség:15 – 15 Kap
Állóképesség:16(+1 faji) – 15 Kap
Egészség:16 – 17 Kap
Szépség: 10(+3 faji) – 7 Kap
Intelligencia:14 – 14 Kap
Akaraterő:15 – 15 Kap
Asztrál:13(-1 faji) – 14 Kap
Érzékelés:15 – 15 Kap

Összesen:148 Kap

Harcérték

KÉ alap: 9 - 9 Kap
TÉ alap: 20 – 20 Kap
VÉ alap: 75 – 75 Kap
CÉ alap: 0 – 0 Kap

HM/szint: 13 – 39 Kap

Gladiátor Vértezet SFÉ: 4 MGT: 2
Közepes Pajzs MGT: 1

Fegyver nélkül//páncélban//pajzsal//páncél+pajzs
KÉ: 21//17//19//15 – 2 HM
TÉ: 46//42//44//40 – 6 HM
VÉ: 90//86//123//119 – 5 HM

Másfélkezes Kard
KÉ: 25//21//23//19
TÉ: 58//54/56//52
VÉ: 103//99//135//131
Tám/kör: 1
Sebzés: 2K6+5

Dipada
KÉ: 26//22//23//20
TÉ: 58//54/56//52
VÉ: 102//98//134//130
Tám/kör: 1
Sebzés: K10+5/K6+7

Összesen: 143 Kap

Életerő:

Ép alap: 8 – 16 Kap
Fp alap: 7 – 7 Kap
Fp/szint: - 10 – 30 Kap

Akt Ép: 14
Max Ép: 14

Akt Fp: 28
Max Fp: 28

AME: 18
MME: 20

Összesen: 53 Kap

Képzettségek:
Kp alap: 3 – 3 Kap
Kp/szint: 6 – 12 Kap
Akt Kp: 0

Kultúra (Dzsad) – 3
Helyismeret (El Hamed) – 3
Élő nyelv (Dzsad) – 3

Szint//Kap//Kp

Fegyverhasználat (másfélkezes .k) – 3//3//0
Fegyverhasználat (dipada) – 2//2//0
Pajzskezelés – 3//3//0
Nehézvért viselete – 3//3//0
Hazárdjáték - 2//2//0
Hamisjáték - 2//2//0
Öklözés – 2//1//4
Fegyverdobás (dipada) – 2//0//3
Élő nyelv (közös) - 3//0//4
Birkózás – 1//0//1
Piszkos csel (porrúgás,aljas rúgás) – 2//0//5
Teherbírás – 1//0//1

(Hazárdjáték:Rekta kárytajáték(dzsad),Pyaroni ötkockás, Shadoni sakk[ezek széles körben ismertek], Gorviki golyzás, Gorviki 17 kártyajáték)

Összesen: 31 Kap

Tulajdon:
-2 váltás ruha
-fegyverei és páncélja,pajzsa
-1 db vizestömlő
-1 db pénzes erszény
-1 db válltáska
-1 db kardhüvely (hátán)
-1db takaró
-1 db kova és acél

Anyagiak:
Arany: 4
Ezüst: 5
Réz: 71

Csatlósok,NJK-k: -

Ajándékok, jutalmak: -

Utolsó módosítás dátuma: -
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Ichigo 2007.09.09. 20:45-kor.

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.09.04. 19:36

Üdv!

Stat jó.

375 KAP.

HA nem lesz előtörténetből kifolyólagos változtatás az adatokban, akkor részemről rendben. Jó játékot.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2007.09.04. 19:53

köcce :wink:

Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2007.09.04. 20:14

Tiszta, egyszerű, korrekt. Részemről mehet. :) Jó játékot!
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3217
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wharadak » 2007.09.06. 12:54

Amint hazaérek, hozzászólok a témához.

Wh
"N-n-now th-that don't kill me / Can only make me stronger
I need you to hurry up now / Cuz I cant wait much longer
I know I got to be right now / Cuz I cant get much wronger
Man I been waitin all night now / That's how long I been on ya

Work it harder, make it better, do it faster, makes us stronger..."
Kanye West - Stronger

UT-s karakter generáló excel táblázat
Példakari a táblázathoz (egyelőre üzemen kívül)
Wharadak
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 337
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wharadak » 2007.09.06. 13:47

Szia!

Nekem is tetszik az előtörténeted, de:
addig semmi gond nincs, amíg az a bizonyos támadás nem történik veled, habár kérdéses, hogy egyáltalán fegyvert adnak-e a kezedbe (még rabszolga-gladiátorként is, figyelembe véve a dzsad-amund ősi ellenségeskedést)
Nos, itt jönnek a problémák:
- ha rabszolga vagy, és rád támadnak, ez hol történik? Valami telephelyen? Egy oázisban? Utazás közben? Mert itt nincsenek olyan kiterjedt városok, max. a főváros
- ez azért is fontos mert, pl. ha telephelyen támadnak rátok, akkor azt - ahogy a fayume-k szokták - éjszaka teszik, ergo, el vagytok zárva, elvégre rabszolgák vagytok. Hogy onnan hogy jutsz ki, az is kérdéses. Már ha kijutsz, mivel elvileg a fogvatartóidat megölik, és a fayume-k nem arról híresek, hogy rabszolgákat szabadítanak ki. Tovább megyek: pláne nem egy amund rabszolgát...
- Ezt gondolom te is figyelembe vetted, mivel írtad, hogy csak a csodával határos módon élted túl. Namármost, itt a legkevesebb, hogy egy bebörtönzött/fogvatartott azaz kiszolgáltatott alakot könnyen kicsinálnak, szóval az a csodával határos stimmel is...
- De jó, túléled, gondolom, egyedüli túlélőként, vagy esetleg pár másik rabszolgatársaddal. Súlyosan sebesült vagy. Nincs rá képzettséged, hogy ellásd a komoly sérüléseket és nagy valószínűséggel a többieknek sincs... Nemsokára virrad, habár egy ilyen "súlyos" sérülésnél alapvető az eszméletvesztés, pláne a vérveszteséggel járóakat, szóval tuti felkel a nap mire felébredsz, azaz cselekvőképes leszel. Órákon belül elvérzel, rohamosan emelkedik a hőmérséklet... Az esélyed a túlélésre minden egyes pillanattal egyre csökken. Ha árnyékba is jutsz valahogy, akkor se húzod sokáig. Más dolog télélni egy támadást és életben maradni. Vízre lenne szükséged, hogy kimosd a sebeidet, de a fayume-knak a támadása szerintem a legfontosabb értékre a sivatagban, azaz a vízkészletre irányult, úgyhogy az sem áll a rendelkezésedre, vagy olyan csekély mennyiségű, hogy az elenyésző. Pláne, ha meg kell osztanod másokkal... Ráadásul ha a vérveszteségbe nem halsz bele, majd a sebláz elvisz...
- De lépjünk tovább ezen, (majd kitalálod hogyan) vegyük úgy, hogy túléled. Gondolj bele, egy sebesült, fegyveres amund a dzsadok világában, egyedül... Sok sikert.

Szóval szerintem a végén változtass egy kicsit. Másképp oldd meg mindenképp. Szökj meg (de akkor részletezd hogyan) vagy nemtom. :)

Wharadak voltam.

Kanye West - Stronger

Wharadak
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2007.09.06. 22:40

Nos akkor a válaszok:

-Egy gyladiátornak biztos adnak fegyvert a kezébe, azért is fogadtak fel egy kiképzőt. Az elentétet nézve, ha annyira nem bízot volna benne a telephely tulaja és gyülölné, akkor otthagyta volna a sivatagban, vagy megölte volna. Egyszerűen nem érdekelte hogy ő most amund, pénzt látott benne. És ha fegyveres gladiátorként tudta hasznosítani mint pénzforrást, hát megtette.
-A támadás késő délután volt a telephelyed, de ezt irtam is, ergo nem volt bezárva De szerintem itt egy kis fogalomzavarba vagyunk. Én e telephelynél a settlement-re gondolok. Csak ugye magyarban nincs megfelelője. Arra a fixre.Mint a gladiátor filmben :)
-Nem csak ő élte túl ezt mások is. Pont//mily véletlen :D // a tábor herbalistálya, aki meggyógyította. És méghozzá azért mert ö, aki nem ért a fegyverekhez nekiindulna a sivatagnak, akkor bittos meghalna.igy lenne valami esélye.de ezt majd még belecsempészem az előtöriba.

Na ezekkel az indokokkal és magyarázattal mit gondolsz?Jó lesz vagy esetleg van még valami amit kihagytam?

Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wharadak » 2007.09.07. 0:40

Szia!

Azt hogy fegyvert kaphatsz-e, azt nem vitattam. Ha a "gazdád" abban lát pénz, hogy népe ellenségét tegye ki nap-mint-nap halálos veszedelemnek, hát tólem legyen. Nem értem, hogy ezzel mit szerettél volna magyarázni...

A késő délután meg hülyeség. Ők sem hülyék. Nappal mi? Amikor vakít a nap és mindenki nyüzsög, kilométerekről látni minden mozgást a távolban elvégre nincs ami takarjon egy ilyen támadást... Ezt elfelejtheted. Északára bezárják a(z immáron fegyvertelen) rabszolgákat, őrőket állítanak és persze a sötétség szintén segítőkés: a gyorsan hűlő homok elrejti a lopakodó orvgyilkos lépteinek zaját...

A fayume-k, ha már támadnak, nem fognak túlélőket hagyni. Ha te már csodával határos módon tűélted a dolgot (testfelépítés miatt), elég kicsi az esélye, hogy a telephely herbalistáJa tűlélhet egy hasonló dolgot... Hacsak épp nem tartózkodik ott.
Hapedig az egész telephely pusztul, nincs munkahelye, mi haszna lenne abból, ha a te életed megmenti? Amíg az arénában harcoltál, hasznot hoztál, de most, hogy nincs gazdád, aki fizetne a gyógyításodért? Szerinted tenne érted valamit is a dzsad herbalista? Ha látja, hogy haldoklasz, lehet a végső kegyelmet se kapnád meg, vagy a gyors halált.

Meg egyébként is... SIVATAGBAN HERBALISTA??? Ha vannak is gyógynövények ezen a kietlen helyen, az áruk közel felbecsülhetetlen, mivel direkt nevelik a cserjéket hozzá. Mégha tévedek is: Ibarában minden növény kincsnek számít. Nem fognak pazarolni egy olyan "emberre", aki vagy megmarad, vagy nem (és ráadásul amund a Manifesztációs Háború folyamán...)

Egy harcos mit sem ér a sivatagban a herbalistával. Oda térkép kell, karaván, és legfőképp víz. Ami szintén nem lesz...

Másik dolog: feltűnt még, hogy a jelenlegi évszám szerint (psz. 3701) a karaktered 19 éves korában került kimenekítésre, mivel a manifesztációs háború psz. 3692 robbant ki. Mégsincs semmilyen amund neveltetésed, pedig ebben a korban azért elég sokmindent, mondhatni maradandót belenevelnek a fiatalokban (a fajgyűlölettel kezdve...).

Másik kérdés, hogy mióta is szabad a karakter? Semmi hobbija, szokása nincs? Csak harcból áll az élete? Mert a képzettségeiből 8 harci, 3at alapból megkap, 1 nyelvismeret, és a maradék egy 1fokú teherbírás! Nem mondom, hogy lehetetlen, de ezt azért fejtsd ki.

Hirtelen nem jutott több az eszembe.

Wharadak voltam.

Kanye West - Stronger

Wharadak
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2007.09.07. 18:06

huh no akkor:

Miért nem támadhatnának késő délután? Nincs ez megkötve hogy csak és kizárólag éjszaka támadhatnak a fayumik. Ki tudja, éppen arra jártak valamilyen oknál fogva és megtámadták a tábort. Na de jó akkor a kedvedért áttolgozom az előtörténetet, mert hiába fogok itt neked érvelni, te valamilyen oknál fogva nem akarod ezt. Az évszámnál igazad van, én néztem félre ezeket, az módosítva lesz. Ha át lesz dolgozva az előtöri megírom. Ja és igen, nincs hobbija, mivel csak a harcnak él, mert majdnem az elejétől kezdve glariátornak képezték. Amellett meg nem sok hobbija lehet az embernek(amundnak)

Ja és mégvalami: Ez az egész reagod nekem eléggé hogy is irjam amolyan szánalmas hangvételbe jött le. Lehet hogy csak én láttam igy ,emrt fáradt is vagyok egy cseppet meg szar napom volt,de én igy látom. Lehet hogy nem igy akartad de nekem ez jött le. Sértődés nincs belőle azért. Na szóval majd átdolgozom az előtörit.

Ichigo

Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wharadak » 2007.09.07. 21:48

Szia!

Nekem is késő volt, amikor írtam. Nem akartalak megbántani. Bocs.

Nem gátolni akarlak, csupán annyiban akarom kijavíttatni veled az előtörténetet, hogy ne legyenek benne (számomra) abszurd dolgok. Pl. a fayume-k nem fognak rátámadni egy rabszolgatáborra nappal. A rabszolgatáborban is vannak őrök, mivel elnyomást kell tartaniuk, szoval nem lehetnek kevesen és nem nyápic figurák, plána, ha éppenséggel rabszolga-gladiátorokat is képeznek. Mivel az a cél, hogy a delikvens fejében meg se fordulhasson a szökés lehetősége.

"Ki tudja, éppen arra jártak valamilyen oknál fogva és megtámadták a tábort."

Ez a sivatag. Nem szokás elindulni több(száz)kilométeres turára (nappal) és csak úgy megtámadni valakit. Az Ibarában a legkisebb sérülés is egyenlő lehet a halállal, lévén nagyon messze vannak egymástol a lakott területek, és szakszerű ellátást még ott sem remélhet az ember. Szóval egy ilyen fegyveresekkel teli tábort esztelenség/őrültség lenne megtámadni előzetes tervezés nélkül, szemtől-szemben, nappal...

Szóval, amúgy semmi bajom nincs ezzel a támadással, de csak a magad dolgát nehezíted meg vele. Az előző reagom végén már leírtam, hogy miért: a manifesztációs háború közepén egy sérült, amund gladiátornak elég kevés túlélési esélye van az Ibara homokján.

Adok egy tippet, pedig nem akartam ilyen irányú segítséget adni:
Felejtsd el ezt a támadásos részt, és inkább: kivásárol egy nem helyi nemes. Nem ölhetnek meg a helyiek, mert valakinek a tulajdona vagy. Ő visz/vitet magával, így elhagyhatod az Ibarát. És ha olyan a kapcsolat, mázlid van stb. el tudsz szökni v kiváltanak/kiváltod magad a rabszolgaságból. Így ugyanúgy lehetsz szabad gladiátor, és nem kellenek csodák a túléléshez.

Wharadak voltam.

UI: azért vmi hobbija legyen, hamár szabad, úgyis belekóstol olyan dolgokba, amiket eddig nem tehetett meg:P Ez lehet sörivás is, csak legyen már "emberi" (még ha amund is:P).

Kanye West - Stronger

Wharadak
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2007.09.09. 20:47

Előtörténet és adatlap átírásra került. Adatlap változás:erő csökkentve 1-gyel így felszabadúlt 4 kap és felírva hazárdjáték és hamisjáték 2-2 fokra.

Wharadak: Köszi a tippet, de én is ezzel az ötlettel álltam elé és kezdet el áttdolgozni az előtörit :D Remélem igy már megfelelő lesz.

Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wharadak » 2007.09.11. 16:45

Az előtörténetet ebben a formában elfogadhatónak találtam.

Jó játékot.

Wharadak voltam.

(UI: bár elég zakkant lehet az az öreg, aki az Ibarában rabszolgákat vásárol fel, hogy felszabadítsa őket... Ámbátor nem lehetetlen:))

Kanye West - Stronger

Wharadak
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

Hozzászólás küldése
13 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Vissza: Temetõ