_______________________________________________________________ JK: Abu Helyszín: Antiss _______________________________________________________________
- Valahogy csak ide jöttél nem? - *kérdez vissza hamiskás mosollyal szája szegletében. Majd csodálkozva néz körbe, végül komolyra fordulva állapodik meg tekintete rajtad.* - Én itt ... dolgozom.... *A fejedben egy kellemes vékony női hang szólal meg, rájössz hamar, hogy ez a világítő gömbtől származik.* ~Ne higyj neki, hazudik, be akar csapni. Nem az akinek látszik. Ő is csak a lelkedet akarja.~
Álmodban bármit megtehetsz… Hagyd hátra szürke életed! Ott repülhetsz most, hol mindent lehet. Ne álmodj jövõt… csak szárnyaló jelent! / Sosy - Álomország /
(Abu) Nézek egy pár pillanatig az ajtón át tátongó sötét semmibe, majd lépek hátra párat. ez már nagyon megy. Ráncba szalad a homlokom és úgy nézek az alakra hogy közénk kerül közben a bárd. A semmi láttán-még a gondolat is furcsa- nem is tűnik olyan képtelenségnek amit a gömb állít. Persze ha azt figyelmen kívül hagyjuk hogy egy gömb beszél a fejemben. -Ki vagy Te?! Mit csináltál a bátyámmal?!? Közeben párat még pislogok a háta mögé hátha csak a fényviszonyok tréfálnak velem de nem úgy tűnik. Kicsit összeszorul a gyomrom ha arra gondolok hogy a tükör milyen sietve ugrott vissza a falra. Kicsit sandítok is hátha hátrálás közbe egy jobb fajta pajzs is a látóterembe kerülne.
_______________________________________________________________ JK: Abu Helyszín: Antiss _______________________________________________________________
- Öcsém neked valami baja van az agyadnak, ha már a saját bátyádat sem ismered meg. Mégis ki lennék? - *Nem lép közelebb hozzád, az ajtót sem csukja be maga után, így láthatod az ajtón túli koromfekete sötétséget. Komolyra vált a bátyád arca vizslatóan nézi arcod, vonásod.* - Te tényleg bekattantál.... Öcsém! Úgy nézek én ki, mint aki bántani akar? Inkább gyere mond el mire emlékszel, hogy hogy kerültél ide?
Álmodban bármit megtehetsz… Hagyd hátra szürke életed! Ott repülhetsz most, hol mindent lehet. Ne álmodj jövõt… csak szárnyaló jelent! / Sosy - Álomország /
-Ha én bekattantam akkor legyél olyan kedves-gúnyos arcot vágok- és magyarázd meg hogy honnan is jöttél ebbe a szobába? Hova is nyílik az az ajtó? Nem tanácsolom hogy közelebb gyere! Felvillan bennem a gondolat hogy talán mágiával kéne próbálkoznom és lassan kezd is bennem körvonalazódni hogy mi lehet a gyengéje. Aztán kapcsolok hogy hisz ez nem a bátyám és gonosz vigyor ül a képemre. Kinyújtom a kezem és a hegyéböl kicsapó villám a bátyám mellkasába mar. Majd ezen felbuzdulva < hisz ez egy idegen> lendítem a baltát is és pontot kívánok tenni nem tudom milyen hosszú élete végére.
- Kintről jöttem. Az egy sötét folyosó. Nyílt egyenes csak még a fáklya fénye sem hatol át rajta... Csak akkor tudsz rata átjönni ha tudod hogy mi ez és nem rosálsz be a félelemtől. Nézd.... *Kinyitja tárva az ajtót, majd félig kilép a sötétségbe, valamit feje magasságában matat, majd belép - egy fákját tart a kezében, amin vígan táncol a tűz. Kirakja az ajtón túlra a fáklyát és láss csodát azt teljesen elnyeli a sötétség - mégcsak egy halovány foltot sem látsz ott ahol eredetileg a fáklya lángjának kellene lennie. Igazat beszélne? ... Megfordul a fejedben, de el is veted nyomban... Hamar cselekedsz... vagyis cselekednél. Ugyanis a villámvarázs mit szerettél volna előhívni besül... csak gyenge füst száll ki ujjad végéből. Erre még azt is elfelejted, hogy a bárddal akartál csapni egyet feléje, amit a kezedben szorongatsz. A bátyád arcán meghökkenés látszódik, becsukja az ajtót - belülről kulcsra zárja. A kezében lévő fáklyát az ajtó mellett lévő tartóba rakja és feléd fordul, de nem megy közel hozzád, nem lép még egyet sem feléd.* - Öcsikém! Neked bajod van... vagy.... Vagy véletlenül nem beszélgettél itt valamelyik csecsebecsével?
Nagyon furcsának találom hogy a varázslatom besült. Csak némán tátogva bámulom a füstölgö ujjam hegyét, felváltva az épp ajtót záró alakkal. Gondolkozom erössen, hogy is deríthetném ki az igazságot, majd a fákylával együtt elmémben is fény gyúlik. -Ha te vagy Juszuf. Akkor, mond meg, hogy hívják apánkat! A bárdot még mindig nem engedem le, és a hátrálásom sem hagyom abba, egészen a tükör szélének túlsó vonaláig.//én-tükör egyik széle-tükrözödö felület-tükör másik széle- ismertelen vki, csak hogy ne legyen kavar// -Elment az eszed? Itt nincsnek beszélö tárgyak! Nézek rá elképedve. < engem be nem ugratsz nem vagyok én bolond hogy tárgyakkal beszéljek!>
- Öcsém, te tényleg hibbant vagy! Mégis hogy a fészkes fenébe mondjak meg neked valamit, ha te is nagyon jól tudod, hogy a kötelékmágia, az eskünk nem engedi még csak eszembe sem jutni apánk nevét. Vagy... Vagy te nem az vagy akinek kiadod magad. De ezt könnyek megtudhatjuk. *Ahoz a polchoz sétál - láthatólag nem akar téged megtámadni sem fizikálisan, sem másképp - amin a világító gömb van. Csoda? De a gömböt veszi le a polcról és a padlóra helyezi óvatosan, mintha attól félne összetörik. Mindkét kezét ráteszi a gömbre, de csak ujjbegyei érnek hozzá, és láthatólag koncentrál - pár szegmens az egész. A gömb felvillan élesen majd fényes széles csóva lövell ki belőle - a szemedet be kell csuknod, hogy ez az éles fény ne okozzon kárt még csak időlegesen sem benne. Amint a csóva szertefoszlik és kinyitod szemeidet négy két-három arasznyi nagyságű repkedő "lepkéket" lászt a gömb felett másfél lábnyi magasságban. Jobban megnézve nem is lepkék - apró női alakot öltő szárnyas lények - tündérkék.
<Mégiscsak a bátyám lehet ha erröl is tud> Bizonyosodom meg éppen mikor Ö kezd fura varázsba. A gömb elérte, hogy ne tartozzon a kedvenc formáim közé, mégha ilyeneket nem is tartok nyilván. A fény miatt támadt pillanatnyi sötétségben lelkes levegö keverésbe kezdek a csatabárddal. Meglátva a szegényes, és közelebbröl még viccesnek is nevezhetö végeredményét a NAGY varázslatnak, kitör belölem a nevetés. Még a könnyem is fakad, úgy röhögök. Azért rábredve, hogy mégiscsak a bátyámat nézem bohócnak, lassacskán arcomra fagy a vigyor, de nem bírom megállni. -Na hallod! Ezzel akár cirkuszban is felléphetnél! Most mi lesz, halálra csiklandoznak?
*A bátyád kérdésedre csak horkant egyet, majd kettőt tapsol. A tündérkék felsorakoznak előtted egymás mellé szépen karnyújtásnyira. Apró szárnyaikkal kellemes légáramlatokat keltenek - szemeiket rád emelik és mondhatni azt - a lelkedbe fúrják magukat (legalább is így érzed). Súlyos percekig nem történik semmi - már-már arra gondolsz tényleg valami beugratás, marhaság az egész, amikor a négy apró termetű tündérke elkezd körözni előtted. Először lassan, majd fokozatosan gyorsítva, végül úgy, hogy szemmel nem tudod követni őket - csak egy rajzolat alakul ki előtted a tündérkék álltal bekerített "körön" belül. Mintáját tekintve inkább csak kusza vonalak... de hogy jelenthet valamit az biztos - bátyád reakciójából leszűrve. Ő ugyanis elégedetten néz feléd, majd hamiskás mosollyal szája szegletében szól hozzád.* - Nyúlj bele a jelbe. Nem kell aljas támadásra gondolni, senki és semmi nem fog bántani. Bár amennyire gyanakvó vagy öcsikém... *Azzal a "kör"-höz lép és bele helyezi bal kezét. A kör mintha elkezdene enyhén pulzálni, majd Jusuf kihúzza onnan a kezét - érdekes, de a kék tündérke a kezén csücsül, térdeire támasztva könyökét és elmélázva, sóhajtozva nézegeti bátyád arcát, aki közel emeli a csöppséget szeméhez. Arcán csak egy gyenge nem tetsző fintor szalad át, majd megfújja a pici lényt, aki visszaszáll a többiekhez a körbe. A bátyád ezek után várakozóan, csendben tekint rád.*
Elégedet mosolyom elhalványul a kör láttán, majd széles vigyor lesz belöle. < lol még ezt a bazári trükköt!...> Megformálódik a jel és érdeklödésem is feltámad. <na fene a végén csak kihoz belöle valamit > -Már megbocsáss de semmi okom arra hogy csak úgy elsöre megbízzak bárkiben is. Mi a fene ez a kör? Azt elhiszem, hogy neked nem árt hisz te csináltad! Eszem ágában sincs belenyúlni amíg el nem mondja hogy mi a búbánat ez és pláne hogy hogy csinálta:D. Várakozón nézünk egymásra, más-más céllal.
- Mondjuk úgy, hogy ez egy elemző kör. Megmutatja, hogy ki is vagy valójában. Senkinek sem árt bárki is nyúljon bele... Azonban tévedsz nem én csináltam, én csak előhívtam a mágiát a megfelelő formulával. *Jusuf teljesen komolynak néz ki. Most se hamiskás mosoly, se kétértelmű kifejezés nem ül arcán.*
Gyanakodva bár de beletolom a kezem hegyét, majd az egészet, ha bármi gyanúsat érzek azonnal visszarántom. Miután végeztem a bátyámra nézek. -Most már elégedett vagy? Lerakom a csatabárdot és leülök törökülésbe. -Mesélhetnél erröl a helyröl mert a helyiek nem voltak túl beszédessek. Sött szerintük ide csak Krad jár 100 évente. Érted … Krad. Jó vicc nem?
_______________________________________________________________ JK: Abu Helyszín: Antiss _______________________________________________________________ *Enyhe bizsergető érzést érzel, s ugyan úgy mint Jusufnál pulzálni kezd a kör. Amikor kihúzod onnan a kezed neked is a kék tündérke pihen rajta ülve, térdeire könyökölve, s tenyerébe támasztva állát néz téged. Jusuf elvigyorodik.* - Na öcccséééém, ez családi vonás. Megmondom elvileg mit jelent ez a csepp kékség. Állítólag akit a kék tündérke kiválaszt nagy dolgokra hivatott, hatalmas erőre tehet szert idővel. Jól hangzik eddig. A lélek minden apró cseprő dolgáról tudni fogunk, a létezés mikéntje, hogyanja, miértje, az örök körforgás és megszakítás művészete lesz osztályrészünk. Állítólag minden olyasmibe bepillanthatunk, ami szorosan, vagy akár csak lazán, de kötődik a lelkekhez - bármilyen lélekhez. Minden téren... *Leül veled szembe, szintén törökülésbe, vicces megjegyzésedre csak horkant egyet, komoly marad az ábrázata.* - Vicc? Hogy Krad? Ki említette neked ezt a vadbaromságot?
A bizsergésre megrándul a kezem de mivel mást nem tapasztalok csak nem rántom sehova. Nézegetm pár pillanatig a tündérkét majd visszarakom a körbe. Az lelkekröl szóló fejtegetést hallgatva felmerül bennem a gondolta hogy vajh honnan tud Ö mindezekröl. -Hm és ezt a gömb mondta neked? Nekem a tükör meg az a tör- mutatok a bűnösre- mesélte ezt a Krados történetet. DE hiába fenyegettem ragaszkodott hozzá. Ugye nem olyan egy gyilkolásra alkotott tárgyat életveszélyessen megfenyegetni. Vágok szavaimhoz egy fintort. -Talán térjünk akkor át a fontosabb kérdésekre. Hol is vagyunk? És miért is? Ha most iderángattál akkor minek dobtál ki? Ezekre azért nem ártana választ kapnom, mielött másról beszélnénk.
*A tündérke is nézeget téged kíváncsian, amikor visszarakod a körbe sóhajt egyet hallhatóan, de visszarebben. A mágikus kör-jel továbbra is ott marad felettetek. Bátyád kicsit furcsán néz rád, mintha nem értené szavaid - vagyis azt, amit ezzel szerettél volna közölni.* - Én nem rángattalak ki édesöcsém! Nem tudtam, hogy itt leszel. Itt szoktam tanulni egyébként. Sok hasznos dolog van itt, hasznos információkkal együtt. - *kétértelműen kacsint rád egyet.* - De ha te sem tudod, hogy hogy kerültél ide, akkor baj van... nem gondolod? Gondolj vissza kivel beszélgettél, találkoztál mielőtt itt tértél magadhoz. Valahogyan csak idekerültél.... - *elgondolkodik, láthatóan jár az agya, hogy hogyan is kerülhettél ide.*