• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Godora Vándora Vendégfogadó

Ahol üzletelsz...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
134 hozzászólás • Oldal: 7 / 9 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9

Re: Rattikani Fogadója

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.03.26. 9:09

(Brognar)

-Ahham ő itt Stalvik egy régi ismerősöm.Van egy gondunk Yosu-val megpróbáltuk megbeszélni vele,de nem igazán vevő rá.És most megoldást keresünk a problémánkra.Ugyanis tartozik nekünk, a pénz is jó lenne, de ha nincs az sem gond.Csak nem tesz jót az üzletnek, mert ilyenkor mindenki azt hiszi fizetés nélkül távozhat.Nincs valami ötleted hol találjuk és hogy tudjuk megleckéztetni?
Közben szétnézek kik vannak még itt rajtunk kívül a fogadóban.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.03.26. 15:10

_________________________________________________________________________________
JK: Ahham (tarini törp harcos)
JK: Brognar (erioni Tooma-pap)
Esemény: Yosu nyomában
Helyszín: Rattikani Fogadója
Időpont: napközben
A helyszínen eltöltött játékidő: Ahham (16. nap) Brognar (14.nap)
_________________________________________________________________________________

-Értem. -mondja Stalvik elgondolkodva az állát tapogatva.

-A minap volt itt, és azt mondta kiváló minőségű törp készítésű lándzsái vannak, darabját két aranyért adná, holott ötöt is megér. Mondta nekem, ha tudok rá vevőt akkor irányítsam hozzá.

-Azt mondta tart a konkurenciától és a rivális fegyverkereskedők bosszújától, ezért személyesen ne őhozzá irányítsam a fegyverek iránt érdeklődöket, hanem a megbízottjához. Azt is mondta, teljesen tisztességes üzlet, azt mondta 200 aranyat fizetett Taanának a fegyverekért, de Taana megrágalmazta hogy nem ennyiben állapodtak meg, ezért erőszakkal vette el a jogos jussát, mert Taana be akarta csapni őt. Azt is mondta, hogy pár hete megtámadta már Taana két embere a kaszinónál, és ha jönnek utána érdeklődni akkor mondjam azt ,hogy elhagyta a várost.

-Azonban én már üzleteltem Taanával és tudom hogy nem ilyen. Viszont Yosu elég meggyőző volt mikor felmutatott egy átvételi elismervényt 200 aranyról, amit Taana aláírt...persze lehet hogy ez csak előleg volt.

-Na mindegy. Tekintettel arra, hogy Yosunak elég rossz a híre; illetve hogy engem Taana még sose vágott át, elmondom amit tudok róla. Yosu megbízottja egy Korbácsos Darnell nevű söpredék. Közönséges gorviki kalóz és rabszolgavadász, gondolom ő az aki a Yosu által hozott törpe fegyverekkel seftel. Óvatos kis patkány ez a Yosu, a támadás óta csak a megbízottján keresztűl lehet elérni.

-Ööö...nem tudom erről a mocskos ügyről van-e szó amit fel akartok göngyölíteni, de sietve közlöm, hogy Yosu szerint az embere már vagy 20 darab lándzsát elkótyavetyélt, nevetséges áron....valmi kocka-adósságot rendezett belőle, állítólag Yosu szenvedélyes szerencsejátékos. Még sürgetett is hogy kerítsek vevőket, mert az ajánlat csak addig él, amíg a készlet tart...:roll:

-Szóval ezt a Darnell nevű embert a kikötőben találjátok meg, a kocsma neve ahol az érdeklődő "üzletfeleket" várja a "Triton" nevet viseli. És nagyon vigyázzatok: a Kikötőben nem ritka a rablógyilkosság és az erőszak, főleg a kocsmasoron. Darnell pedig egy hétpróbás strici. Nem lepődnék meg rajta, ha pár országban köröznék már köztörvényes bűnök miatt. Akkor lássam amikor a hátam közepét. Személyleírást nem tudok adni róla, mert soha nem beszéltem vele, csak a hírét halottam. De biztos vagyok benne, hogy megtaláljátok a Tritonban.

-Ez minden amit tudok.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.03.26. 23:47

(Ahham)

*Elgondolkodva hallgatom Stalvik szavait. Ez egyre cifrább. A Tritonra és környékére vonatkozó figyelmeztetésen egy vállrándítással túlteszem magam. Mostanában kaptam már verést, nem szándékszom megint...*

< Szent Kadal! Ez egyre cifrább lesz!>

*Brognarhoz fordulok*
- Tehát nem elég hogy Yosu-t üldözzük, már egy másik széltoló is a célpontunk.
Tudod elgondolkodtam kicsit, mit rontottunk el elsőnek. Szerintem Erion megfertőzött minket az emberek életstílusával. Rohannak folyton. Mi is rohanni kezdtünk és elvesztettük önmagunkat. Ezért nem sikerült elsőre elkapni Yosut. Most már óvato, ezért nekünk még óvatosabbnak kell lennünk. Időnkből kitelik: figyeljünk, hallgassunk, majd ha már mindent tudunk: lecsapunk!

- Először is igyuk meg a sörünk, aztán keressünk szállást.
Két dolgot tehetünk: vagy a fegyverek nyomán indulunk el, vagy az összekötőt kapjuk el. A Tritonban megkereshetjük ezt a Darnell-t. Aztán vagy elkapjuk és kiverjük belőle hol van Yosu, vagy nem fedjük fel magunkat, és követjük. Előbb-utóbb elvezet Yosu-hoz, hiszen a bevétellel el kell számolnia. Nem izgat, hogy Yosu mit mond. Taana mindig igazat mond. A pénzünk így- vagy úgy, de megszerezzük. Az hogy Yosu elkótyavetyéli a fegyvereink? Nos az az Ő baja. Akkor veszteséget csinál magának...

- Mi a véleményed? - hajolok közelebb a korsómhoz.
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.03.27. 17:57

(Brognar)

-Köszönöm Stalvik.
-Elöször is iszunk még egy sört aztán hazamegyünk. Meg kellene többet tudni erről a Triton nevű helyről kifélék mifélék járnak oda.Meg utánna kéne érdeklődni ennek a Darnell gyereknek is. Nem akarok mégegyszer ajtóstól rontani a házba. Megjártuk tanultunk belőle, meg kell ismernünk az emberek gondolkodásmódját. Gyorsan cselekszenek sokszor meggondolatlanul és ezt kihasználhatjuk
.-mondom Ahhamnak.Rendelünk még egy sört, megiszuk, fizetek és utánna elindulunk haza pihenni egy kicsit.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.03.27. 18:26

-Nagyon szívesen -mondja Stalvik, aki azonnal intézkedik a másik sör ügyében.

-A Triton? Tizenkettő egy tucat késdobáló a kikötő kocsmasorán. Mint az te is tudod, a rengeteg matróz és befutó hajó legénysége miatt itt rengetweg italmérés megél. Vagy öt-hat mondjuk úgy "üzletember" kezében van a Kikötő, köztük a kocsmák is.

-A csapos nem igazi tulajdonos, csak amolyan megbízott ügyvivő, ai elszámol a pénzzel. Na azt a tagot viszont ismerem. Valaha pálinkafőző volt itt a Kézművesek utcájában, de nem tudta, vagy nem akarta fizetni az adót, így rövid úton kitették a szűrté és a Kikötőnegyedben kezdett új életet. Tarbennek hívják. A kocsma az Antoh szentéllyel pontosan szemben van; állítólag a vizek istenének iránti tiszteletadásból...a matróz babonás népség.

-Kik járnak oda? Természetesen tengerészek, dokkmunkások és kalózok, akik állat módjára le akarják magukat inni, meg verekedni. A Kikötőben nem esnek pánikba a népek ha egy hullát el kell tüntetni...

-Nappal sokkal jobb a helyzet, hiszen a Kikötőbe személyszállító hajók is jönnek erioni polgárokkal és ilyenkor a negyed urának meg kell erőltetnie magát, hiszen az nem járja hogy kirabolják a hazatérő embereket. Így aztán alkonyatig fogjuk rá hogy van közbiztonság, de éjjel...az alvilág az úr.

Most döbbentetek rá, hogy Stalvik megértette amit Brognar Ahhamnak mondott törpe nyelven. Talán annyira nem meglepő a nyelvismeret, elvégre törpékkel üzletel, valószinű ért valamnennyit a nyelveteken, ha nem is beszéli. (Off: Tudom a törpe nyelv állati nehezen tanulható éés nem is tanítják, de te se tudod hogy Stalvik mióta üzletel törpékkel, valami ragadhatott rá, hiszen kereskedő a fickó. A "Triton" szó sokat segített a fogadósnak, azt törpéül is csak így tudod mondani.) Mindenesetre meglepő készségekről tesz tanúbizonyságot a fogadós.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.03.27. 21:02

(Brognar)

Stalvik jól informált vagy mint mindig, akkor a következö kérdés nem tudsz valakit aki tud segíteni elintézni ezt az ügyet.És akkor jövünk neked egy szívességgel.Tudod a mi módszereinkkel nem lesz egyszerü. Voltunk a gorvikiaknál is öket is átverte valami gon corgiak vagy honnan jöttek.Bár ök nem tudom terveznek-e valamit végül is öket is átverte nem szállította le az igért árut-mondom ezuttal közös nyelven, igy könnyebb neki is.Egy kicsit meglepödök hogy beszéli a nyelvünket, de nála semmin nem csodálkozom nem véletlenül olyan híres ez a hely mint Torozon.Bár ez jobban tetszik hangulatosabb.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.03.27. 21:58

(OFF: Bocsánat, ha félreérthető voltam. Stalvik NEM beszéli, csak MEGÉRTETTE a nyelveteket, azt hogy a Tritonról beszéltek. Tudása passzív nyelvtudás.)

-Hát őszintén szólva én csak a Yosu által előadott történetet ismerem, a tiéteket nem. Milyen természetű segítség kellene? Ha beavattok a történetbe, meglátom mit tehetek. -mondja Stalvik
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.03.28. 0:18

(Ahham)

*Érdekesnek találom, hogy egy ember veszi a fáradságot, hogy a vanirt megtanulja. Ha még nem is beszéli.*

- Ahham... Sebaj! Majd csiszoljuk még a nyelvtudásod. 50-60 év és akcentus nélkül beszéled a nyelvünket. - mondom neki vanir nyelven. Majd én is közösre váltok.

- A hatvárosi alak átvette az árut, de a teljes vételárat "elfelejtette" átadni Taanának. Ezért szeretnék elkísérni hozzá, hogy megbeszélhessék a dolgot. Vagy legalábbis a pénzt szeretnénk látni. De Yosu egy gerinctelen patkány: saját szememmel láttam, hogy a kaszinónak hívott kocsmában egy nagyobb összeget nyert. Mégis inkább elbujdosik, mint fizetne. Nem értem az embereket.
Ha tartozik és pénze kerül, miért nem fizet?

- Kellene valaki, aki jobban ismeri a slapaj Darnell-t. Talán ez a csapos, Tarben? - nézek kérdőn Stalvikra.*

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.03.28. 8:45

(Brognar)

Nos Ahham barátom előadta a történet lényegét, elvitte az árut de nem fizette ki tartozik az árával,ráadásul a gon corgoiaknak le sem szállította tőlünk.Ugyhogy nekik meg az áruval lóg.Nekünk vagy a pénz kéne vagy az áru.Hogy lássák velünk az üzletben nem lehet szórakozni. Beszélni próbáltunk vele de nem sikerült, valami más megoldás kellene.-mondom Stalviknak.Közben forgatom az asztalon a söröm.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.03.28. 20:06

-Értem, így már világos. De rosszul használod a szót Brognar. A "gon corga" fejvadászt jelent gorviki nyelven. Úgy érted a gorvikiaknak kellett volna leszállítani?

-Nos Darnell orgazdákkal, közönséges gyilkosokkal és tolvajokkal barátkozik. Azok jól ismerik őt. Van egy Zálogház a Kézművesek utcájában. A tulajdonost Oleg Porternek hívják. Darnell sokat üzletelt vele. Csak vigyázzatok, mert ha ne adj Isten jó viszonyban vanak, akkor meg ti veszthettek rajta. Előtte tudjátok ki milyen viszonyt ápol a zálogossal.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

Re: Godora Vándora Vendégfogadó

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.03.29. 0:30

(Ahham)

*Ránézek Brognarra. Elvégre Ő az idevalósi.*

- Szerintem menjünk azért el a Zálogházba, hátha megtudunk valamit arról a slapajról. Ártani nem árthat, Yosu már úgy is tudja, hogy a nyomában vagyunk.
Ha meg valakinek be kell törni a fejét, hogy értsen a szóból, akkor rajtam ne múljék.

- Gon-corga, he? Mondom én, hogy az emberek néha furcsa szavakat használnak egyszerű dolgokra...

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.03.29. 17:52

Brognar

-És kitől tudjuk meg milyen viszonyban vannak? Vagy az a legegyszerübb ha odamegyünk és megkérdezzük töle?Ha nincs más akkor szerintem menjünk hozzá.De nem éjszaka annyira nem ismerem azt a környéket.Hazamegyünk és reggel megkeressük ezt a zálogházat.
-váloszolok Ahhamnak.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.03.29. 23:17

(Ahham)

*Lassan ingatom a fejem, miközben a söröm maradékát iszom.*

- Én nem megyek addig haza, míg nem végeztünk. Taana elé csak akkor akarok kerülni, ha viszek is valamit neki.

*Felmerül bennem Taana arca, mikor fülébe jut a városőrséggel való "találkozásunk". Ha ráadásul üres kézzel megyek haza...*

- Inkább béreljünk valahol szobát. - nézek körül.

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.03.31. 9:06

-Ennyi erővel itt is maradhatunk akkor bérelünk itt szobát amíg kész nem leszünk a feladattal.-válaszolom Ahhamnak.

Majd Stalviktól kérek egy két ágyas szobát. Felpakoljuk a cuccainkat mert feleslegesen ne cipeljük magunkkal.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.04.06. 14:18

(Zanazan)

Én csak hallgatom, ki mit és hol tanult, aztán tényleg berekeszthetjük az okoskodást :P

-Oké, váltsunk témát. ... Komolyan te is a tetőtérben laksz? Ez nagyon jó! :D
Leszállok a kocsiról, nyújtózom, sajnálkozom a meghívásra:
-Nabil fején találta a szöget: hajnalban indulok leváltani a társamat. Kár, hogy nem reggelizhetek veled. Többnyire a munkahelyemen költöm el. Ellenben...máskorra áttehetjük. A műhelyhez őrséget rendeéltek éjjelre, szóval szerintem elképzelhető, ma éjjel tudok bóbiskolni és nem kell talpon állnom végig. Azaz nem kell holnap után rögtön ágyba vágnom magam, ha visszajövök, és akkor bepótolhatjuk areggelit. Persze akkor, ha tényleg eseménytelen lesz az éjjelem, mert ha mégse, nyúzottan ugyan, de még mindig veled ehetek :D Ó, és persze nem tudom, Nabil hogy és mint ér rá...
Kicsit azért izgatott vagyok, mert ha Sophie felmegy a szobájába, kettesben maradok Nabillal és ő ígért valami olyat, hogy ma velem alszik... :roll:
"Ha még emlékszik rá, és komolyan gondolta."
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
134 hozzászólás • Oldal: 7 / 9 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9

Vissza: Kereskedõnegyed