• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Godora Vándora Vendégfogadó

Ahol üzletelsz...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
134 hozzászólás • Oldal: 6 / 9 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Re: Rattikani Fogadója

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.03.04. 14:47

JK: Dracon
Esemény: A fogadóban

Stalvik a fejét rázza.

-A szállítmánynak mindenképpen el kell indulnia ma. Nem azzal van a baj, hogy nem találnék fegyverest. De valamirevaló és megbízható zsoldos verbuválására kevés az idő. Most elmegyek a Fogadónegyedbe toborozni. Indulás három óra múlva a déli főkapunál.
-majd Stalvik sietve eltávozik.

Kifelemenet belebotlik a két siedonba.

-Jó hogy jöttök..egyenlőre csak hárman vagytok...a toroninak nekiestek a lándzsások...három óra múlva a déli kapunál.

A siedonok bejönnek, biccentenek; pajzsos hosszúkardos alakok sodronyingban, majd leülnek egy asztalhoz és reggelit kérnek a felszolgálótól.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Draquo » 2008.03.05. 9:57

Dracon Drelian

Stalvik távozik, a siedonok megjönnek.
<Hihetetlen, najó nyugi, nemsokára itthagyjuk a várost.>
-Remélem ti nem jöttök nekem, urak, Dracon vagyok. -mondja a fejvadász mosolyogva.
<Lehet ismerkednem kéne picit.>
- Nem bánjátok ha veletek reggelizem ?

Dracon közben próbál valakit találni aki keríthetne neki eszközöket levélíráshoz, ha úgy látja reménytelen akkor inkább feladja.
Draquo

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.03.05. 19:16

JK: Dracon
Esemény: A fogadóban

A siedonok egymásra néznek és megvonják a vállukat.

-Semmi kifogásunk ellene. -mondja végül egyikük.

-Az én nevem Marius. -mondja az idősebbik, széles járomcsontú gorviki.
-Én pedig Taddeo vagyok. -mutuakozik be a fiatalabb.
-Szóval te is velünk leszel. A lándzsások mi miatt akarták a véredet venni Dracon? - kérdi Marius

Elbeszélgetsz a gorvikiakkal; mindketten szabad harcosok, akik majd három éve hagyták el hazájukat jobb megélhetés reményében. Nosaztalgiázva emlegetik a "Szent Föld" fenyveseit és hegyeit, de egyenlőre még erionban akarnak katonáskodni, mert itt jobb lehetőségek vannak. A fiatalabbat főleg a Fal világának kincsei vonzzák, az idősebb inkább a biztosabb és kiszámíthatóbb testőrmunkára esküszik.

A beszélgetés és a reggeli végeztével a siedonok, felnyergeltetnek, és elindulnak.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.03.05. 19:38

JK: Zanazan Walra
Esemény: A nap vége

Megérkezel a rattikaniba a jól sikerült este után. Az ivón áthaladva már nincs az a nagy helyehujázáas mint este, viszont nagyon sokan esznek, zsíros ételek szaga terjeng a levegőben, és ezen még az sem segít hogy az ajtókat és az ablakokat is sarkig tárták, hogy a nyári kánikulát enyhítsék ami az est beaálltával azért mérséklődött. Nem kell a kulcsodért visszamenjél, mert az éles szemű Stalvik kifigyelte, hogy megjöttélé s az egyik inasát utánad szalasztotta a kulccsal.

Felmész a szobádba, és aludni térsz. Holnap napfelkeltekor váltod a társadat a szőnyegszövő műhelyében. Talán nem ártana ébresztésről gondoskodni...:roll:
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.03.05. 20:33

(Zanazan)

Két rózsaszínű felhőcske között fejbekólint a másnapi meló.
-Ó, ha így haladok úgy bealszok, hogy kések és azonnal kirúgnak!
Mezítláb, magamra kapdosott nadrágban és ingben, meg takaróban lemegyek ásítgatva a fogadóhoz:
-Szeretnék ébresztést kérni, napkelte előtt fél órával. Mondja, akkor van kocsiközlekedés vagy gyalogszerrel kell nekiindulnom? Mert ha gyalog, akkor egy órával korábban keltsenek...Köszönöm!
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Draquo » 2008.03.06. 9:52

Dracon Drelian

<Sokkal értelmesebb társaság, mint a lándzsások lettek volna.>
Dracon együtt reggelizik a siedonokkal, elbeszélget gorvikról, bár arról a térségről nem igazán van sok információja. Miután végeztek a reggelivel a fejvadász is velük indul az útra.
<Velük kell tartanom nem ismerem Eriont és most nincs kedvem kérdezősködni, remélem a lovamon van mindaz amit kértem.>
A fejvadász kifizeti amivel tartozik és a siedonokkal elindul a déli kapu felé.
<Remélem mire úgy alakul ezek nem fognak hátbaszúrni.>
Draquo

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.03.07. 20:21

(Off: Darcon! Már rég megírtam a reagod a kereskedőnegyeden-kívűl topicba. :roll:)
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.03.24. 13:08

JK: Ahham és Brognar
Esemény: Yosu Ortzi nyomábasn

Rattikani fogadóját Brognar jól ismeri, ez van a legközelebb. Ismered ott a fogadóst, Stalviknak hívják, Brognar abból az apropóból ismerte meg, hogy Stalvik anno még régebben a Taaana-házon keresztűl szerzett be tarini sört; Yosuval ellentétben a fogadós mindig rendesen fizetett, bár már nem Taanán keresztűl veszi a törpe sört, hanem egy másik törpe céhtől. (Nem azért mert Taana megharagudott rá, hanem azért mert a Taana-háznak nem profilja az italkereskedés és elirányítottátok egy távolabbi erioni törpe rokonhoz aki eljár tarinba piáért. :) )

Mikor beülték és rendeltek Stalvik kijön felveszi a rendelést, de nem mutatja jelét hogy Brognart megismerte volna. Nem azért mert nem akarja megismerni, hanem mert valószinű nem tudja. Régen látta már Brognart és egy embernek egyik szakállas törpefej épp olyan mint a másik, megszoktátok már, hogy nehezen tesznek köztetek különbséget, most is valószínű erről van szó.

-Jó napot az uraknak. -dünnyögi Stalvik- Mit adhatok?
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.03.25. 6:52

Üdv Stalvik,Brognar vagyok-vigyorgok rá tudva ha nem mutatkozok be ugyse ismer meg, bár néha én sem tudom megkülönböztetni az embeeket egymástól.
Két sört kérnénk meg esetleg egy kis segítséget.Ismered Yosu Ortzit?-kérdem tőle.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.03.25. 7:36

JK: Zanazan Walra
Esemény: Pihenés

Mozgalmas éjszakád volt. nemigen aludtál, és a tetejébe alaposan összevertek. A testszagod most a legapróbb zavaró tényező a csípő kenőcshöz és a fájdalmas sebekhez képest.
Most előszőr érzed úgy, hogy hiba volt tetőtéri szobát kérni, úgy vánszorogsz fel a lépcsőkön, mint az öregek.
Végül a szobádban megszabadulsz a bőrvérttől és az ágyra dőlsz. hamarosan elalszol.
(Off: 10 óra alvásnak megfeleló gyógyulással számolj, a legjobb körülmények között, az AK-ban leírt szabályok szerint.)

Késő délután hat felé ébredsz fel, ha jól emlékszel, Nabil éppen most végez; talán fél vagy egy óra és ideér. Bár lehet mielőtt hozzád jönne azért ő is rendbeszedi magát, hogy nem egyből munkából essen be hozzád...:roll:
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.03.25. 7:42

JK: Ahham és Brognar
Esemény: Yosu Ortzi nyomában

-Tényleg, Brognar! -derül fel Stalvik arca és megrázza a kezed- ...a harcos pap ha jól emklékszem ugye? Bocsánat, de elér rég láttalak már, megaztán ti törpök mind olyan egyformák vagytok mint az elfek...azokat se tudom megkülönböztetni, csak ha sűrűn látom a vendéget.

Leül mellétek az inasa kihoz két korsó tarinit:

-A sebhelyesarcú úr melletted ki? Bemutatnál?

-Yosu Ortzi? ...aaaa...hallottam már a nevét egy-két üzlettársamtól, de nem emlegették valami nagy örömmel. Mert mi történt? Tán elszámolnivalótok van vele?
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.03.25. 10:19

(Zanazan)

-Mi a túrónak költöztem ilyen magasra? Mondd, Krad, mért?!-nyögöm, aztán beérve szobámba vért le, lábbali le, és csak egy ingben dőlök az ágyba, magamra húzom a takarót és én kinyúltam.
Kelve ásítozom, érdekes lesz fordított rendben élnem, mint a többi ember... Ők nappal ébren vannak és éjjel alszanak, én meg! :P Megnézem sebeim, hogy állnak. Aztán eszembe jut a fürdő, és meghúzom azt a zsinórt. Igen, ebbőél csak fél óra múlva lesz pancsi, de az is jó...
"Mit vegyek fel? Még ha össze is vagyok karcolva, illene szépen fogadnom őt. Meg nem járja, hogy mindig csak ő lep meg engem, ő szervez programot, ő ad meglepetést, nekem is ki kéne találnom valamit! de rohadtul béna vagyok, semmi nem jut eszembe! Nem tudom, minek örülne...Argh, bár lenne egy hapsizásban tapasztaltabb ismerősnőm! Vagy barátnőm. Mivel egyik sincs zsebben, tuti el fogom szőúrni valahol! Két napja ismerem, de már problémázok. Részvétem, Zana!"

//Gyógyulás: ETK 81. oldal szerint fekve, szobában, ágyban félóránként egy fp, 10 óra alatt gyógyult a kari 20-at, maradt még 3 fp gyógyulatlan//
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.03.25. 13:44

_________________________________________________________________________________
JK: Zanazan Walra (alidari harcosnő)
Esemény: Pihenés
Helyszín: Rattikani Fogadója
A helyszínen eltöltött játékidő: 3. nap
_________________________________________________________________________________

Fél óra múlva nekiállhatsz a kádba forró vizet szivattyúzni. megfürdesz és felveszed a váltás ruhád.
Éppenhogy elkészülsz, amikor kopogtatás hallatszik az ajtódon. Nabil az.
Ezúttal északi fazonú itt-ott hímzett nemesi ing és ruha van rajta, megborotválkozott és arcvizet használt.

-Szia. -mondja mosolyogva- Szép vagy. -mondja és lágyan hosszan megcsókol. A nyelve egyenlőre a szájában marad; kedves üdvözlőcsók volt inkább mint...vágykeltő.

Aztán óriási liliomcsokrot ad át, nehéz édes illata az egész szobát betölti, belebódul aki belép.

-Ma különleges helyre megyünk, még én is egy évben csak egyszer tudom megnézni; de ma szabad bejárása van oda az embereknek. -mondja titokzatosan. -Igazi világcsoda őszintén mondom, de majd meglátod...

-De csak esete tudunk odamenni, mikor már lement a Nap. Addig esetleg...nincs kedved megnézni velem egy szatírát a Kyr Színházban? A Fösvény aranyát adják, vettem két jegyet, ma van a premierje. Vagy két éve már láttam, akkor nagyon jól szórakoztam rajta.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.03.25. 14:20

(Zanazan)

Szépen lemosom magamról a mocskot, a körmöm is kikaparom, fogaim is megpróbálom elfogadhatóvá tenni, a hajam is megigazítom, viszont ruha tekintetében nincs nagy választékom. Ezért egy bordó bőrnadrág, és hozzá illő, rozsdabarna, feszes blúzt választok. Derekamról a buzogány övestül elmaradhatatlan... érdekes összképet mutathatok :P Ismét eszembe villan, ki kéne bővíteni a ruhatáram, mert ez semmi :P :D Épp mire végzek a készülődéssel -ami következtében a szobámban nem épp a rend az uralkodó...- kopognak. Meglepődöm, hogy Nabil feljöhetett, azt hittem, majd csak egy fogadóbeli szól, lent várnak, de örülök. Fura látni nem dzsad öltözetben, de neki ez is jól áll :) érzem, ahogy kezdek elpirulni.
"Leszokhatnék róla..."
A csók kellemes, megszorítom vállait.

-Új divat?-nézek végig rajta. Szavam szegi a virágcsokor, engem megint kenyérre kentek... - Hű, Nabil! Szóhoz se jutok!
Ezért újabb csókot kap, és vidáman viszem be a csokrot szobámba. Kicserélem a vázában lévő virágot az enyémre.
Érdeklődve hallgatom, hova készülünk, és szégyenlősen lesütöm a szemem:

-Ilyenkor komolyan elgondolkodom azon, mivel lephetnélek én meg viszonzásképp amiatt, hogy ennyi mindent szervezel. Mert úgy érzem, az nem járja, hogy folyton elkápráztatsz, én meg csak kapok, kapok, de olyan keveset tudok adni. Zavarbaejtő, mennyire elhalmozol. A helyiek előnye :) Bár én is így fel tudnám magam találni!
Megsimítom az arcát, és rábólintok:
-Színház? Benne vagyok!
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.03.25. 23:48

(Ahham)

*Felvonom nemlétező szemöldököm.*
< Úgy látom Brognar barátomnak van egy-két érdekes ismeretsége >

*Abból baj nem lehet, úgyhogy bemutatkozom Stalviknak. *
< Milyen hülye egy név ez... >

- Ahham vagyok...
- Ahham, lenne egy kis "beszélgetni" valónk Yosu-val.

*Egyenlőre ennyiben hagyom a beszélgetést a magam részéről. Egyrészt nem igazán szoktam meg, hogy vadidegenekkel beszélgessek, másrészt a Tooma-pap valószínűleg jobban szót ért ezzel a csapossal. Ha kell, én az izomerőt és az aranyat adom a társalgáshoz. Figyelem a beszélgetést, de közben az elmúlt napokon merengek.*
< Hol ronthattuk el?... >
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése