• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Erion falain kívűl

Ahol üzletelsz...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
331 hozzászólás • Oldal: 4 / 23 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 23

Re: A Kereskedőnegyeden kívűl

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.11.10. 21:16

JK: Ahham
Esemény: Megérkezés Erionba

Taana nénéd a Kézművesek és kiskereskedők utcájában lakik, a piachoz közel. Kovácsműhelyt és fegyverboltot üzemeltetnek ott.
Az emberek többnyire elnéznek a fejed felett; de akkora tömeg van, hogy neked magadnak is kerülgetned kell a népeket.
Hol egy lovas, hol egy szekér, hol egy őrjárat, vagy éppen a sétáló, haladó emberek kerülnek utadba; de ez tumultus általános a városban.
Hat-tízéves utcakölykök hada lep el, és dacára zord külsődnek kéregetni kezdenek:

- Kérem uram, csak egy pár rezet...hová megy? Vigyem a csomagját?
-Tudok egy jó kocsmát a városban!
-Kit keres, én megmutatom a legrövidebb utat!
-Én ismerek Erionban minden utcát! Nincs szüksége egy jó vezetőre?

//Off: 20+5d10 ezüstöd van, a felszereléseden kívűl.//
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2007.11.10. 21:41

(Ahham)

< Csak óvatosan, akár még meg is lophatnak...> *ötlik eszembe, mikor a gyerekhad ellep.*

- Nincs, nincs és nincs. - *Mondom fennhangon nekik, váltogatva a közöst és az ervet.*

*Szaporábbra veszem a lépteim és a továbbiakban közömbös, ámde morc arccal céltudatosan haladok tovább Taana néném háza felé.*

// Off: 32-t dobtam + 20= 52 ezüsttalérom van.//
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.11.10. 21:57

//Off: A következő reagod a Kézmávesek és Kiskereskedők -be megy majd.//
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2007.12.04. 16:45

(Ahham)

*Kicsit szédülök az utazástól, a lélegzetem bennragad. Erre semmiképpen nem számítottam, egyszerre ijjesztő és lelkesítő. Tombol ereimben a tűz, amit a félelem és a mámor gyújtott.*

< Ó Kadal! Köszönöm hogy méltónak találtattál erre az élményre!>

*Lopva körülnézek, vajon észrevették társaim a ledermedésemet? Szórakozottan megsimogatom a rackla-kölyök fejét, erőt merítek az elevenségéből.

- Társaim! Álljunk kicsinyt odébb és várjatok itt meg! Beszélek a helyi vezetővel. Tudja valaki a nevét? - nézek körbe reménykedve.*

<Hmm, ezt igazán kideríthettem volna előre...>

*Mindenesetre odébbvonulok a brigádommal, mielőtt egy újabb földkapu nyílik a lábunk alatt és újra - szó szerint - elnyel a föld... :) Odaintek Hokwargnak, hogy tartson velem, és odalépek a pipázgató öregekhez:

- Tiszteletreméltó Vének! Ahham vagyok a Taana Házból és társaimmal az új tárnák megtisztítására jöttünk. Mondjátok hát, hol találjuk a kolónia vezetőjét, hadd válthassunk vele szót. - hajlok meg előttük.

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.12.05. 14:55

Esemény: Megérkezés a Kalger-kolóniába

Két padon ülő öreg törpöt látsz, akik felállnak mikor odaérsz hozzájuk.

-Üdvözlet neked Ahham, a Taana-házból. Fagerlag vagyok a Vének Tanácsának tagja.
/Fagerlag/
Kép
-Titeket küldött Taana-nővér a bányák megtisztításához?
-Remek, remek! Már nagyon ideje volt hogy valaki a körmére nézzen az átkozottaknak.
-Mekkora ellenállásra számítsunk? -kérdi közbe Hokwarg
- Hát ezekneél a goblinoknál nem lehet tudni...levágunk egyet aztán rögtön száz jön a helyébe.
-Goblinokról van szó?
- Is. Csak az egyik megkezdett telérben. Azt hiszem egy földmélyi goblin település lehet a közelben. Két járatot kellene kipucolni a délit és a keletit. - mutat az irányukba a törp vezető. - A déliben vannak a goblinok, olyan kétszázan lehetnek. A keletiben pedig egy sziklaféreg-fészekbe ütköztek a bányászok. Próbáltuk kifüstölni őket de mindig besiklanak a járataikba. Olyan ez a szakasz mint egy lyukas sajt. Végül megtaláltuk a fészket ahol élnek, nagyjából négy nagyobb gyűrűs sziklaféregről van szó. Egy nőstény és három hím. Éppen itt akarnak berendezkedni az új főtárna főalagútjában.
-Értem. - mondja Hokwarg.

Feléd fordul:

-Nem esélytelen az ügy. Ennyien elbánunk a goblinokkal és a sziklaférgekkel is, de nem egyszerre. Na és persze ha az egyik helyszínen nem lesznek nagyok a veszteségeink. -mondja Hokwarg.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2007.12.05. 18:51

(Ahham)

- Ahham, de a goblinokkal szemben meg van az az előnyünk, hogy némileg értelmesek - bólintok.
- Azon gondolkodom, hogy ha keményen odavágunk nekik, majd azt a látszatot keltjük, hogy egy igazi hadsereg áll velük szemben, akkor nagy valószínűséggel el fognak kotródni a környékről. Persze az is lehet, hogy nem, de egy próbát megér. Nem szeretnék felesleges mészárlást a kolónia környékén, az mindig rossz vért szül.

-A sziklaférgek természetesen más lapra tartoznak. Azokat kénytelenek leszünk kiirtani a környékről, mielőtt elszaporodnak. Igazából nem ismerem a szokásaikat, de motoszkál erre a problémára is egy ötlet a kobakomban. Hmm, ezen még gondolkoznék némileg, ha nem bánjátok. Esetleg van valaki a kolóniában, aki jól ismeri ezeket a dögöket? - fordulok Fagerlag felé. - Szükségünk lesz a segítségére elbánni a férgekkel...

- Hokwarg, Te mit gondolsz? Bírjuk rá a goblinokat először a távozásra? - kacsintok társam felé.

< Ó, Kadal! Mennyire egyszerűbb ez így, mint ötven törpe előtt szónokolni...>

- Tiszteletreméltó Fagerlag! Szeretnék kiküldeni felderítőket a döntésünk után, hogy lássuk, pontosan mivel is állunk szemben. El tudnátok szállásolni csapatomat? Egy hetet kaptunk, tovább nem is maradnánk. Nem szeretnénk a terhetekre lenni... - hajlok meg a Vén előtt. Közben gondolataim már a feladat megoldásán jár. De első a szállás, rendezkedjünk be, majd jöhet a felderítés...

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.12.06. 15:10

Esemény: Megérkezés a Kalger-kolóniába

Fagerlag bólint.

-Hogyne. Taana rokonai a mi rokonaink. Érezzétek otthon magatokat. Számítottunk érkeztetekre, hiszen Taanával korábban már megbeszéltük, hogy jönni fogtok.
-Több szikla menedéket is fel tudunk ajánlani, olyan nyolc-tíz személyeseket.
- Az itteniek majd elkíérnek benneteket a szállásokra.

Tíz-tizenként törp polgár jelenik meg és biccentenek felétek.

-Csak ossza az embereit tíz fős csoportokra. -mondják - Ennél többen nemigen férnek el kényelmesen egy egy menedékben. -böknek a hátuk mögé, ahol a fehér sziklába vájt barlanglakások vannak.

Miközben visszatértek a csapathoz, kérdéseidre Hokwarg megjegyzi:

- Nos goblinokat azt hiszem már láttál. Nem is a harckészségüktől, hanem a tömegüktől tartok...földmélyi goblint eddig csak tömegével láttam, szeretném hinni, ha elég veszteséget okozunk nekik, megfutnak és visszavonulnak a járatainkból.
-Ami a sziklaférgeket illeti: ilyen lények Tarinban is vannak. Jó nagyok körülbelül akkorák mint egy kifejlett rackla. Gyakorlatilag sziklával táplálkoznak, helyesebben számukra a dús érccel, fémmel töltött telérek az ínyencfalatok, sokezer aranydukátos kárt okozva nekünk minden évben. Kártevő "gyomok" melynek faja egyszerűen kiírthatalan.
Létetik egy papi rituálé, amellyel -egy vérkörrel- távol tudnám tartani egy bizonyos területtől őket, de ehhez annyi sziklaféreg-vérre van szükségem, amekkkora területet körbe akarunk keríteni a kártevőktől.
Nem végleges megoldás, de pár hónapig nyugtunk lesz tőlük.
A gond csak, az hogy a bőrük is a sziklákéhoz hasonlatos, azaz könyebb agyonverni, mint megvágni őket, így nemigen tudom hogy élhetünk-e ezzel a módszerrel.
A tűzre is érzékenyek, de ezt a megoldást nem javasolnám Ahham, mert ha a bányában sújtólég robbanást idézünk elő, estére mindannyian Kadal asztalánál vacsorázunk...
Még egy maétriát ismerek ami nagyon hatékony ellenük, és ez a sav. Átégeti a bőrüket mint a vajat...csak csatában ha az ilyesmi ránklöttyen azt mi is megérezzük, abban biztos lehetsz. -mondja Hokwarg elgondolkodva.
-Egyébként kiket akarsz felderítőbe küldeni? -kérdi a fiatal pap.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2007.12.06. 17:38

(Ahham)

*Gyorsan öt csoportra bontom a csapatot, és minden rajhoz odakísérek néhány ittenit, hogy a szállásukra vezethessék őket. Majd visszatérek beszélgető partnereimhez, meghallgatom a véleményüket.*

- Arra gondoltam, hogy én mennék felderíteni a helyzetet. Ehhez szükségem lenne egy ittenire, aki ismeri a járatokat, és két-három fő önkéntesre a mieink közül. Velem tartasz Hokwarg?

- Ha igen, akkor talán indulhatunk is, amint mi is elfoglaljuk a szállásunk. A goblinokkal kezdjük, megnézzük mennyien is vannak. A sziklaférgeket szavaid szerint akkor nem hagyhatjuk életben, hiszen bármikor visszatérhetnek kárt okozva. Hát meglátjuk, tudunk e esetleg valamilyen hatásos megoldást találni a problémára. A fejbeverés határozottan tetszik - ütök a kalapácsom fejére -, de inkább a savas megoldásban kellene gondolkodnunk, az kevesebb törpe áldozattal járhat, ha ügyesek vagyunk. - vakargatom a fejem.

- Ja, és igen! Tiszteletreméltó Fagerlag, meg tudnád mondani merre találom Gorak lányát, Lindalent? Üzenetem van számára az édesapjától...

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.12.08. 8:40

Esemény: Kalger-kolóniában

Kérdésedre megbiccenti Hokwarg a fejét:

-Ha kívánod. -De nem vagyok valami ügyes csendesen mozgó felderítő. A goblinoknak pedig éles a hallásuk.

Fagerlag is válaszol:

- Lindalen? Egy napja kiment a felderítőkkel feltérképezni az ismeretlen vidékeket, azóta még nem tért vissza.

A törpök 10-es csoportokra oszlanak és ahelyi ek elvezetik őket a sziklaodúkhoz, ahol elfoglalják a szállásaikat. Felvetésedre, hogy felderítőket keresel, nyolc önként jelentkező kilép:

-Nekünk van gyakorlatunk ilyesmiben Ahham. Vadászatból éltünk odahaza, még Tarinaban.
-A nevem Torg. -mutatkozik be a törp.
-Igaz otthon csak óriás patkányokra, és más barlangi állatokra; de azért még nem felejtettük el hogy kell csinálni.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2007.12.08. 14:40

(Ahham)
*Megvakarom kobakom.

< Kár, szerettem volna mihamarabb teljesíteni Gorak kérését, de sebaj...>

Aztán jut el TELJESEN Fagerlag mondandója értelmemig:

- Micsinál? :shock: Lindalen felderítőt játszik? Mit fog hozzá szólni az apja? És ha valami baja történik? - rémlik fel előttem Zima arca. - Bah, nők...

<Most mi legyen? Nem rohanhatunk utánuk megmenőt játszani, Taana fontos dolgot bízott ránk. Remélem tudnak magukra vigyázni. >

- Mikor kell a felderítőknek visszatérni? - kérdem Fagerlagot, csak hogy megnyugtassam magam.

- Nincs semmi baj Hokwarg, maradj inkább itt és igazgasd a csapatunkat, bizton kell rájuk némi felügyelet. - kacsintok rá. Majd Torghoz fordulok:

- Nagyszerű, elegen is leszünk ennyien. Igaz én nem nagyon értek a felderítéshez, sem a vadászathoz, de szeretném saját szemmel látni a goblinokat, és a férgeket. Ha viszont úgygondolod elértünk ahhoz a ponthoz, ahol tudatlanságom veszélyt jelenthet, csak szólj nyugodtan! - ezzel én is lepakolom felszerelésemet, csak némi vizet és fegyveremnek a kalapácsom hagyom meg. A vért és a pajzs is marad nálam, biztos ami biztos alapon...

- No, akkor indulhatunk? - nézek Torg-ra és társaira. - Fagerlag! Kérlek mutatsd meg jó Öreg, merre induljunk el...

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.12.09. 10:57

Esemény: Felderítés

Fagerlag megvonja a vállát:

- Lindalen gyakran szokott nagy felderítő túrákat vezetni a környező járatokba a vidék feltérképezése céljából. A Kolóniánk alig több mint egy éves és még nem nagyon ismerjük a környező barlangokat. Örülünk ha itt helyben képesek vagyunk talpon maradni.

Torg vezetésével te és a nyolcfős (veled együtt 9) felderítő oszteg elhagyjátok a kolónia biztonságát és bemerészkedtek a goblinok által fenyegetett déli járatokba.
A nyolc vadászból hat előresiet és laza alakzatban eltűnnek a sötétben, hiába földmélyi nép vagy csak bizonyos távolságot látsz csak be.
//Off: Km gyorskérdés: A törpéknek hő, vagy ultralátásuk van?//

Hárman hátrasmaradtva köztük te is- óvakodtok a felderítők után, egyrészt hogy védjétek a hátukat, másrészt, hogy ne egyszerre fussatok bele a vészbe, ha baj van.
Mivel társaid vadászok voltak, észreveszed a kezük ügyében a kis tömzsi, felajzott törp-íjpuskákat.
Nem szólnak egy szót sem, csak jelelnek néma jelbeszéddel.
A barlangban állandó vízcsepegés hallatszik, amit néha távoli üvöltés, vartyogás, vagy valami föld-hangú morranás tör meg.
Nem kellenek különösebb érzékek hozzá, hogy elkapjon a veszélyérzet. Csak a vadászok törp szemeinek villogását látod a sötétben, ahogy a különleges érzékszerv alkalmazkodik a teljes sötétséghez. Valami nagyon nics rendben. Gyomrod összeszorul, és az érzékeid maguktól élesednek a stressztől.

//Dobj Veszélyérzék képzettségpróbát +20%-kal!//
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2007.12.11. 0:52

(Ahham)

// Off: A törpék 30 lábig infra (hő) látással rendelkeznek. //

*A hátam közepére kívánom hirtelen az egész settenkedést, és a rossz érzéstől a hányiger fog el. Mintha megint 'Ugon bányáiban lennék…

Megtorpanok, előveszem kalapácsom és készenlétbe helyezem pajzsom. Megálljt intek a többieknek, majd a készenlét és veszély jelét mutatom. Jelzem, adják tovább, és figyelmeztessék az előörsöt is, már ha tudják. Lehetőleg zajtalanul.

< Kadal! Most segíts gyermekeiden, hisz a mélység birodalma a Tiéd! >

Megpróbálok a belső hangra koncentrálni, amely belül a veszélyre figyelmeztet...

// 16 a dobás, 49 ellenében //

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.12.11. 18:46

Esemény: Felderítés

Megérzéseidnek hála a támadás nem ér készületlenül és váratlanul. Épp időben kapod fel a fejed, hogy lásd: a legalább ökörnyi méretű barlangi farkaspók elereszti a sziklát amibe eddig kapaszkodott és rád veti magát, hogy a csáprágóit beléd mélyessze és mérgét beléd fecskendezze.

Csata a Farkaspókkal

Kép
-tájékoztató információkért lásd: „Hogyan zajlik nálam a harc” –c. topicot.
Veszélyesség foka: IV.
Célszám: 80
Sebzés: d6+2
- az első kör után a két veled lévő társad is bekapcsolódik a csatába, ekkor a CSZ: 70-re módosul
- minden sebzés után tegyél Egészségpróbát -2-vel, hogy megmérgeződsz-e. Sikertelenség esetén onnantól kezdve minden körben után –akár sikeres támadás, akár nem- további 2 Fp-t veszítesz; de a méreg nem halmozódik. (Azaz csak egyszer dobsz a mérgezésre próbát.)
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2007.12.12. 0:36

(Ahham)

*Első rémületemben hátrébb lépek egy lépést, majd összeszorított foggal a pókra vetem magam. Remélem társaim sem késlekednek sokat. Hallotam már a mélységi állatok vadságáról, kemény összecsapásnak nézünk elébe...*

<Kadal! Éretted!>

//Off: A csatát hogyan játszuk le? Teljesen Te meséled le a történéseket?
A -2 az én egészségemet sújtja, vagy a dobást csökkenthetem vele? Az írt számok az egészségpróbáknál a dobott eredmények...

1 kör: dobás 52+15=67 E próba:5 Sebződés:5-3SFÉ= 2FP
2 kör: dobás 7+15 =22 E próba:6 Túlütött: 6-3SFÉ= 3ÉP 6FP
3 kör: dobás 71+15=86
4 kör: dobás 85+15=100
5 kör: dobás 5+15=20 E próba: 3 Túlütött:6-3SFÉ= 3ÉP 6FP
6 kör: 77+15=92
7 kör: 64+15=79
8 kör: 35+15=50 E próba: 5 Sebződés: 5-3SFÉ= 2FP
9 kör: 9+15=24 E próba: 3 Túlütött: 8-3SFÉ= 5ÉP 10FP
10 kör: 85+15=100

Összesen 11 ÉP-t és 26 Fp-t vesztettem...//

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.12.12. 15:24

Esemény: A csata vége

//Off: Legközelebb majd egyértelműbben fogalmazok, egyébként igen, így képzeltem el, ahogy leírtad.//

Kimerítő, heves összecsaspásban mérköztél meg két társaddal a farkaspókkal. A fegyvertársaid kevesebb sérüléssel és sebesüléssel úszták meg az ütközetet, a pók téged ragadott meg a csáprágóival és téged akart zsákmányául.
Siralmas állapotban húznak ki a pók szétrancsírozott és szétszabdaslt teteme alól. A pók sziklakemény rágói több helyen megsértették és felszaskították a páncélod, gyakorlatilag szinte lemetélte rólad.
Talán ennek köszönheted hogy még élsz.
A felderítőcsapat többi tagja is visszatér és elismerően bólogatnak:

-Egy hím farkaspók! Ez férfimunka volt!

Inkább a többiek, mint a saját lábadon tántorogsz vissza a Kalger kolóniába; a felderítőket nem tudtad megkérdezni mit végeztek míg ti a pókkal harcoltatok, most valahogy kisebb gondod is nagyobb annál...

Hokwarg, Kadal szent törpéje rögtön munkához lát ahogy beestek a kolónia főkapuján.
Bekötözi a sebeidet és folyamatosan morog:

- Rosszabbul is járhattál volna -momdja majd a szájával kiszívja a pókmérget, sebeidből, majd nagyot köp félre. Kitisztítja a sebeid és bekötöz,
-Alaposan helyben hagytak Ahham! A combcsontod eltört, néhány bordád és rengeteg vért veszítettél! A mérgezés már csak ráadás. A mai és a holnapi napot töltsd pihenéssel!
-majd tűt cérnát vesz elő és összefoltozza a nagy nyílt sebeket.

Majd ad egy üvegcsét:

-Ezt idd meg! -mondja- Gyógyital. -Talpra állít. Este még visszajövök és imádkozom érted. Most elmegyek és beszerzek néhány alapanyagot gyógyitalokhoz, ahogy látom szükség lesz rá...

//Off: Az gyógyíital 5+d4 ÉP-t és 10+d10 Fp-t gyógyít rajtad.//

A csatában részt vett két törp társad id ott nyögdécsel melletted az egyik barlanglakásban.

-Azért...-dünnyögi egyikük- ...jó csata volt.
-Az. -hagyja helyben a másik vigyorogva, majd megkérdi
-Te egyben vagy Ahham?
//Ha megiszod a gyógyitalt a combtörés elmúlik, de a bordatörések megmaradnak.//

Jutalmazás

- a "törppróbáló" nehéz csata túléléséért, melybe majdnem belepusztultál: 4 Tp (ellenőrizd, nem léptél-e szintet)
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
331 hozzászólás • Oldal: 4 / 23 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 23

Vissza: Kereskedõnegyed