• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Erion utcáin

Ahol üzletelsz...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
685 hozzászólás • Oldal: 14 / 46 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 46

Re: I. kerület: Bank és a Kereskedõ Céhek Képviseleti Székházai

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.07.02. 21:20

JK: Barlon Ergwont
Esemény:Küldetésben ("Könyörgöm akasszuk fel!"), beszélgetés Gwys-szel
Helyszín: Az Északi Kereskedelmi Szövetség Székháza előtt

//Off: Joe! Egy abasziszban gyártott abbit tőrért önmagában még a legveszettebb Tharr gyűlölüő sem ugrik neked; lévén Abasziszból származik Ynev abbit hozamának gyakorlatilag egésze...:D. Az hogy van egy abasziszban gyártott tőrőd, az még senkinél se veri le a biztosítékot.//

- Hát ez nagyszrerű! -rikkantja a goblin, mikor a gyógyitalos üzlet megköttetik, és minden aranytallért megrágcsál, hogy igazi-e.

A lehetőségre, hogy potyapénzt kaphat úgy bűvöli a kezedben fénylő érmét mint a kígyóbűvölő a királykobrát...bár most itt inkább ő az a bizonyos kígyó...:D

A feje meozgásával követi a kezed ingását, úgy issza minden szavad, hogy mit kell csinálnia az extra bevételért:

- Ragyás? -mondja a fejét vakarva.- lekapja a tewkintetét az érméről és rád néz.

- Jáj!-mondja ijedten- hagyja azt a gyilkost dárga tés's úr! -Hát az egy kannibál! Nem volt az soha normális, én mondom magának dárga té's úr! Jaj, drága uram, nem kell nekem a maga pénze inkább...-mondja rémülten, szétnézve, hogy kik látták a beszélgetést...-én semmit se tudok! -mondja és meglegyinti a kis póni kantárszárát, hogy lovacskát indulásra ösztökélje.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

Re: III. kerület: Kézmûvesek és Kiskereskedõk utcái

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.07.02. 21:24

(Egren cwa Trimelion)
//Igen itt vagyok :D .//

Csendben várom az alkudozás eredményét.
< ... huj ez ám a pofátlanság... no majd megalkusznak .. ez nem az én dolgom ... mondjuk a haszon nagy része így el fog úszni ... ahogy ismerem nem hagyja itt a fegyvereket ... mondjuk csak pénz azt meg keresünk úgyis :D .. >
Amint megalkudnak átadom Kriaknak az összeget és követem a khálokat.

Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

Re: V. kerület: Kikötõ

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.07.02. 21:34

JK: Abu Sain
Esemény: Küldetésben, ("Itt valami bűzlik..." )
Helyszín: Kikötő, a tengerbe vezető csatornanyílásnál
Idő: 14.30.

Megjárod a Szerájt és a Bazárt is. Sikerül beszerezned a tervezett tárgyakat. (A listaárban szereplő árban.)

Kicsit el kell sétálj a dokkok mellett, el; már-már a város határán kívűlre a tengerpart mentén. Még élveznéd is ezt a kis sétát, itt nem járnak emberek. Néhány vitorlás halászhajó ringatúzik az azúrkék vizen, és látsz néhány utcagyereket is, akik a tengerparton fogócskáznak, bele-beleszaladva a hűs habokba.
A sziklafalból, mint valami fertemes lefolyócső meredezik ki Erion "kloákanyílása" a Nagy Csatornahálózat kivezető pontja, ami a szennyet nemes egyszerűséggel a tengerbe vezeti. Az emberi civilizáció áldásai...
Megközelíted a csatorna nyílását.
Legalább két és fél máter átmérőjű az Erioni csatorna. Átlátsz a rácsok között. Középen a szennyfolyam, oldalt a folyosó mentén kis magasított járdaféle, ami még épp nem merül el a szennyben. A csatorna kifelé enyhén lejt.
Elég intelligens vagy hogy tudd: ha jön a dagály benyomul a csatornába és víz alá kerül órákra....így oldják meg a csatornák öblítését....így most itt aránylag elviselhető a szag, de azért eléggé gyomorforgató így is.
A bejáratot fedő rácsot hatalmas, erős acéllakat zárja le.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2007.07.02. 21:50

/ Barlon Ergwont /

* Meglepődik egy pillanatra a heves reakciótól, majd gyors észbe kap.*

<… Pfuuu… Nem lehet gyenge ez a rohadt Ragyás, ha ez a pénzéhes dög ennyire beszart neve hallatán! Igaza van a goblinnak! Rossz helyen beszélgetünk! Túl sok a fül és szemtanú, főleg akkor, ha tényleg ennyire veszélyes és hírhedt ez a szemétláda!… >

* Elkapja a póni gyeplőjét, majd gyorsan témát vált, hogy az esetleges hallgatódzók nehogy gyanút fogjanak, ha eddig nem tették volna meg.*

- Gwys! *Szól halkan a goblinhoz.* Épp a Rühes Kutyába tartok a kikötőbe. Elkísérne? Nem tudom még a járást, s jól jönne egy kis útbaigazítás! Jól megfizetném érte! *Kacsint a goblinra, jelezve, hogy nem csak sima kísérgetésről, hanem az előbbi téma négyszemközti megbeszéléséről is szó esne, s ezt megerősíti azzal is, hogy tömött erszényére helyezi kezét.*
Egyszer élünk! Akkor hát élvezzük! Meg olyan még nem volt, hogy ne legyen valami!
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Hart Al Arten(Dartonita paplovag)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1063
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.07.03. 3:45

haragosan mordulok egyet és idegesen csapkodni kezdek a farkammal
- Nos uram. Igen a hagyománytisztelet szép dolog,de az ár amit viszont ön mond egyenesen pofátlanság. Az összeg harmadáért bármelyik kovács megcsinálja az utasításaim alapján. Sőt csak a mintadarabok megmutatásáért az első darabokat meg fogja csinálni ingyen. Ön pedig szembenézhet egy khál haragjával. Ugyan kötődünk a fegyvereinkhez, de nekem ennyit nem ér. Mint láthatja vannak fegyvereink. 10 aranyat ajánlok értük ez is több mint amit érnek.
// off a fogadó szerinti reag szerint két khgraról és egy tőrkaromról beszélünk ugye?
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.07.03. 11:52

(Abu Saim)

-A szentséges tehénszar hullana a fejükre....Fakadok ki mikor meglátom a lakatot. Miközben vizsgálom a terepet:
< ... hogy az a ... ezt meg minek zárták le? ... csak nem a csempészek miatt? :( ... na most mi a faszt csináljak? ... no nézzük mi van ... van a szilárd anyag pusztítása ... hm de milyen nehéz lehet ez a vacak? ... vagy jobb lenne a pántot amibe fűzve van? //hogy van a rácshoz rögzítve a lakat?// ... esetleg a savteremtés ... bah az még egyszer sem sikerült miért pont most sikerülne ... hogy az a ... akkor vagy a pánt vagy a lakat ... nézzük csak meg közelebröl ...>
Így is teszek, megnézem miböl van a lakat és mihez van rögzítve, vannak-e rajta fura vésetek, az miböl van és úgy egyébként mekkora a súlya, nem e férek át a rácsok között hisz nem vagyok túltáplált gyerek :D .
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.07.03. 12:31

JK: Kriak és Egren
Esemény: Nyomozás Lighra fegyverei után
Helyszín: Oleg Porter zálogháza, Aranyművesek utcája
Idő: 14.15.

- Uraim!, Uraim! Ne de kérem! Máris fenyegetnek egy tisztességes üzletembert!? Öszintén szólva én is súlyos aranyakért vettem a rabszolgakereskedőtől a felszerelést...legalább azt a pénzt szeretném visszakapni, amit az üzletbe feccöltem, ha már hasznot nem remélhetek...de hát -sóhajt fel szemeit ájtatosan az ég felé emelve- bennem tiszteletet ébreszt az ilyentén tartás, és ragaszkodás a nemzeti népviseletükhöz, így beszerzési áron tudom önnek eladni a felszerelést...15 arany az utolsó ár ameddig hajlandó vagyok elmenni.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.07.03. 12:35

Helyszín: Az Északi Kereskedelmi Szövetség Székháza előtt

Gwys bizonytalanul ingatja a fejét, de a pénzjutalom lehetősége megacélozza rendkívűli akaraterejét...:D

- No nem bánom...úgyis inni akartam valamit...köszönöm hogy meghív...a törpe grog a kedvencem...és köszönöm az öt ezüstös előleget, a többit majd utána..-vigyorog, miközben a kalapját a fejébe húzza és tartja a markát.

De tartja a szavát. A goblin a kis pónivontatta kordéjával hűségesen caplat mögötted.

/folyt. köv. a Kikötőben./
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.07.03. 12:45

Helyszín: Kikötő, a Rühes Kutya kocsma

A kocsmában épp az a dévaj hangulat fogad, mint mikor előszőr jártál itt.
Belépsz az ivóba, Iván vidáman biccent a pult mögül.

Leültök egy asztalhoz.

Iván jön.

-Hello Barlon. Örülök hogy egyben látom. Remélem felelősséget vállal a kis barátjáért, ha zsebtolvajlással próbálkozik itt nekem, itt a helyszínen húzzuk fel a mestergerendára! - Mit hozhatok?

- Én törp grogot kérek három feles pohárban! -rendelkezik Gwys zavartalanul. És kikérem magamnak az alaptalan vádaskodást...tegnap óta nem loptam semmit.

- Akkor erőszakold meg magad, hogy ez a nap is kifusson te korcs! -Miért állsz szóba ezzel a szarkupaccal Barlon? Imekóval kereskedik, neki hozza viszi a csempészárut.

-Na mi van Iván talán fajgyűlölő? Lássa kérem én mindenkivel kereskedek. Igazi pyarronita vagyok. Türelmet, megértést, sőt együttgondolkozást gyakorlok más hitű, vallású fajú és foglalkozású népekkel. Híd vagyok a kultúrák között....:D...Nem is értem hogy nem terjesztettek még fel az Inkvizítorok a Béke Aranykoszorú kitüntetésre....-vigyorog a goblin.

Iván elkapja a kis goblin torkát:

- Na mindjárt felterjesztelek én téged egy "Püffedt Hulla" kitűntetésre Dartonhoz! Szemtelen kis fattyú!

-Vegye le rólam a mocskos kezét maga barbár! -sipitozik Gwys.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.07.03. 12:51

JK: Abu Sain
Esemény: Küldetésben, ("Itt valami bűzlik..." )
Helyszín: Kikötő, a tengerbe vezető csatornanyílásnál, küzdelem az ajtóráccsal :D
Idő: 14.30.

A nyílást egy rács fedi. A rács rendes keretben; egy tokba van belefoglalva és kitülti a nyílást. //Épp mint a börtönökben//
Zárszerkezet nincs.
Egyszerűen csak van egy ajtórács, ami a tok vasához van lakatolva oly módon, hogy egy széles lakatot átfűztek a rácsfokok között úgy, hogy magába fglalja a tok vasát és a rácsajtó vasát is. Ezért van lezárva.

//Off: Akkor pontosan milyen mágia vagy egyéb módszer alkalmazásával akarsz belépni? :roll://
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.07.03. 13:06

- Nos azt hiszem félreértett. Én nem fenyegetem őt. Meglehetősen békés vagyok és közel sem vagyok olyan heves vérmérsékletű mint népem többi tagja. Egy átlag khál már rég szétverte volna a helyet és higyje el nekünk ehhez nincs szükségünk fegyverekre.
egy pillanatra elővillantom a karmaimat
- Hm 11 aranyat adok értük ez az utolsó ajánlatom. Vagy elfogadja vagy magára vessen ha netán a jogos tulajdonosuk magán tölti ki a haragját. Én figyelmeztettem és próbáltam megóvni.

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.07.03. 15:11

(Abu Saim)

< ... ez így nem lessz jó ... ha nem megy mehetek vissza savért ... a fene egye meg ... kinek van kulcsa ehez a vacakhoz? ...>
-No Abu akkor hajrá! -Leteszem a zsákom a csirkével, a nyakára teszek egy nagyobb követ-a zsákéra :D - és nekikezdek. Számat furcsa pergö szavak (dzsad) és csikorgó hangok hagyják le, mögöttem szellö szedi örvénybe a leveleket, érzem ahogy a mana áramlik körülöttem. A szavaimmal célt és teret adok a PUSZTÍTÁSNAK,rámutatok a lakatra. A kis szélörvényt mintha elnyelte volna valami, tűnik el a hátam mögött, tarkómon égnek áll a ször, érzem a mágia lüktetését majd a lakat egyszerüen szertefoszlik :D .//Jó esetben,
Szilárd Anyag Pusztítása spell a továbbiak ennek eredményétöl függnek, sajna 8) //

ui:mielött elszaladna a csirke, a zsákban van azért írtam hogy nem a jószág nyakára teszem a követ :D.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Herold Bardelot 2007.07.03. 19:41-kor.
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2007.07.03. 18:17

/ Barlon Ergwont /

* Belekotor erszényébe, majd markába veszi a kért ezüstöket Barl, s átnyújtja a goblinnak, de mielőtt annak kezébe ejtené a csillogó pénzérméket, hozzáfűzi: *

- Tudod Gwys felénk az a mondás járja, hogy nagylelkű felajánlásért, megfelelő minőségű ellenszolgáltatás dukál! Remélem érted mire célzok!? *Kacsint a teremtményre, de arcáról eltűnik hírtelenjében a vidámság, s szemei villognak, mint a prédáját figyelő vércsének. A kis monológ után, szép komótosan elindul a Rühös Kutya irányába. Széles karimájú kalapját megérint jobbjával Ivan üdvözlésére, majd leül egy csendesebb sarokban elhelyezkedő asztalnál, hellyel kínálva a furcsa kereskedőféleséget. Mikor a fogadós hozzájuk lép üdvözli ismét, s annak kérdésén elneveti magát:*

- Fogadós uram! Eb csont beforr! * Bólint a csapos felé, a goblin rendelését hallva, hogy ő fizeti a cehket, majd kér magának is egy kupa, habos sört.*

- Látom jóban vannak újdonsült ismerősömmel. * Neveti el magát a közjátékon, de mikor eldurvul a helyzet közbelép.*

- Eressze el Ivan, kérem! * Hangja kissé ércesebben szólt a kelleténél, tudatva a fogadóssal, hogy nem kérés, hanem felszólítás a rövid mondat, mi fülébe jutott, majd miután enged a szorításon, Barlon is hangnemet vált.* Kezeskedem érte! Nem csinál itt semmi galibát! Megissza a kért szeszt, beszélünk pár szót, s utána lelép, mint az a bizonyos a díványról ígérem! * Néz a csaposra, s tekintetéből lerí, hogy ő sem van odáig a szerzettől, csak muszájból állt vele szóba. Miután a fogadós távozik, hogy kihozza a kért italokat, az északi körbepillant, hogy figyel-e rájuk valaki, majd ha meggyőződik róla, hogy nem hallgatódzik senki, rögtön a tárgyra tér:*

- Na mesélj! Mit tudsz róla? Hogy nézz ki, hol van most? Kinek dolgozik? *Direkt kerüli a Ragyás kifejezést, hogy ha valaki mégis fülelne, ne tudja kiről is beszélnek.*
Egyszer élünk! Akkor hát élvezzük! Meg olyan még nem volt, hogy ne legyen valami!
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Hart Al Arten(Dartonita paplovag)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1063
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.07.04. 8:43

JK: Kriak és Egren
Esemény: Nyomozás Lighra fegyverei után
Helyszín: Oleg Porter zálogháza, Aranyművesek utcája
Idő: 14.25.

Porter a szívéhez kap és az arca elszürkül:

TIZEEENEEEGY AARAANY???? Tönkre akar tenni? Nekem tíz éhes szájat kell etessek! -sápítozik.
-Hát azt hiszi lopom én a pénzt!? -Nem a szegények zsírjából szerzem én a vagyont, hanem kemény munkával! ( :D )
- 13 arany alá semmi szín alatt nem megyek, úgy hozzám nőtt ez a portéka; hát a szívemet adom oda vele; nem látja!? Már így is ráfizetek két arannyal! Jaj istenem, megérdemelném hogy glória ragyogjon a fejem felett!!! :D
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.07.04. 8:51

- Hm. Ahogy gondolja.
- Mellékesen részben egy bárd nevelt fel. Én pedig muzsikus vagyok. Maga pedig pocsék színész. Tudja túljátsza a szerepét és ezzel hiteltelenné válik az alakítás.
elmosolyodok
- Ha netán jelentkezik a fegyverek jogos tulajdonosa és ön túléli kérem mondja meg neki, hogy az Erigow csillagába megtalál.
- Viszont látásra.
khál nyelvre váltok
- Gyere. Több mint valószínű, hogy a felét sem adta a fegyvereidért. És bármelyik kováccsal tudunk másikat csináltatni olcsóbban. Ráadásul többet nem tudok ajánlani érte jelen pillanatban.
Kézenfogom Lighrát és elindulok kifelé

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése