• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Elhagyott helyek, elveszett utak

Ahol üzletelsz...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
23 hozzászólás • Oldal: 1 / 2 • 1, 2

Elhagyott helyek, elveszett utak

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.04.17. 13:37

Minden ami "dungeon" szerű lehet egy mesében az ide jön. Csatornahálózat, romos házak, búvóhelyek, és a köznép által került, veszélyes helyszínek.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

Re: Erion utcáin

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.04.17. 16:40

(Zanazan)

Békésen álldogálok, feltűnik nekem a nő, kíváncis is vagyok rá, ki lehet. mdálja eloszlatja a homályt, és felettébb megnyugszom jelenlétében. Már épp eltelnék a nagy megelégedéssel, amikor eszem megáll, pont az orrom előtt tűnik el a nő.
"A parancsom szerint nem mozdulhatok...de az általános erkölcsi kódex szerint ez életveszélyes szitu egy köztiszteletben álló személy ellen! P*csán rúgnám saját magam ha fa arccal tűrném szótlanul..."
Mindez a latolgatás fél másodperc ha volt, a világ szeme rajtam, behajolok a műhelybe és határozottan odaszólok Jabbarnak, vagy valakinek, aki figyel rám a műhelyben és hall is:

-Hívd az őrséget!
És kilövök a strázsahelyemről, buzogánnyal a kezemben, szedettvedett sérült vértben, hogy a sikátorba vetődjek a nő után. Megfordul a fejemben, hogy elképzelhető, a haramiák erre is készülnek és a sarkon túl késbe futhatok, de b*ssza meg, csodákra nem vagyok képes :D
"Ki az a három f*szkalap, aki egy ilyen nap reggele után még azt mondja, nem elég a kavarás és belerottyantanának a frissen pucolt ágytálba?!
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

Re: Elhagyott helyek, elveszett utak

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.04.17. 19:08

_________________________________________________________________________________
JK: Zanazan Walra (alidari harcosnő)
Esemény: Új nap
Helyszín: Kereskedőnegyed, Kézművesek utcája, Jabbar műhelyének környéke, sikátor
A helyszínen eltöltött játékidő: 4. nap (délután)
_________________________________________________________________________________

A műhelyben Jabbar összehúzza a szemöldökét, de nem kérdezősködik, csak bólint, hogy tudomásul vette. Aztán már rohansz is.

A sikátorba veted magad. Irdatlan hosszú és kanyargós. Szemétkupacokon, ürülék és húgy-átfolyásokon ugrálsz át, kikerülsz valami rossz bekábult koldust, aki az Örömnegyedből támolyog feléd és világát nem tudja merre van, még egy forduló aztán meglátod a latrokat, amint az egyikük éppen most adja le a csatornanyílásba a papnő alélt testét, beugrik és behúzza a rácsos csatornafedelet.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.04.17. 19:23

//Közben áttettem ide az előző reagom, mert ekerülte figyelmem, ide kérted az írást...//

(Zanazan)

-Kurva anyátok, még mit nem!-sietek a csatornafedél felé, hogy én is utánuk vessem magam és ne hagyjam, hogy felszívódjanak egy olyan terepen, ahol bottal üthetem a nyomukat. Piszok gyorsan mozognak... Ha kell, patámmal szegem útjá a fedélnek, rálépek, vagy félrerúgom, valami, aztán mihamarabb mennem kéne utánuk. A nyílpuskám ráfogom az egyikre (mióta úgy jártam, sosem mulasztom el ezt így magamnál tartani szolgálatban) és ha kell, nincs útban a hölgy se, lövök bakker... Nagyon meg vagyok bátorodva :D
"De aljasra vettem a figurát!..."
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.04.18. 5:33

Helyszín: Kereskedőnegyed, Kézművesek utcája, Jabbar műhelyének környéke, sikátor

Odaérsz a vasrácshoz. Egy 1.5*1.5 méteres vasrács, a vasrácsok olyan szélesen futnak hogy két szál közé az ember be tudja tenni a kezét; azaz a rácspont "négyzetei" öklömnyi méretűek.
Nehéz alkalmatosság, legalább negyven kiló lehet. Azért a rablók nem mozognak olyan gyorsan, hiszen gyakorlatilag rögtön észlelted az esetet, a csatornafedelet a fickónak már nincs ideje visszahelyezni, így csak beugrik.

Azt viszont látod hogy ők még ott vannak a nyílás alatt, illetve már mennek is egyikük vállán a nővel, éppen embert váltanak, valószínű aki eddig vitte elfáradt és átadja a másiknak.

Ha arra célol, amelyik az előbb ugrott be:

(OFF: Távolsági VÉ: 50, Dobj Célzó-dobást!)

Ha arra célzol amelyiknek átadták a nőt, vagy arra aki átadta:

(OFF: Távolsági VÉ: 75, <Ha elvéted, 50% hogy eltalálod a papnőt.> Dobj Célzó-dobást!)

Célzott láb-támadás esetén:

(OFF: Távolsági VÉ: 85, Dobj Célzó-dobást!)
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.04.18. 10:33

(Zanazan)

Egyelőre nem célom, hogy bárkit is megnyiffantsak, akadályoztatni szeretnék, le ne lépjenek, ideális eset az lenne, ha úgy lőném meg őket, hogy a papnőt ne tudják átadni egy sértetlennek, mert akkor úgy elvész a csatornarendszerben, hogy cseszhetem... :(
A rács baromi nehéz, de ez most javamra dolgozik :) Lábra célzok, nem szeretném a nőt meglőni még véletlenül se. Arra célzok, akinek átadták a nőt.

//VÉ: alap 22, könnyű nyílpuskával +10. Nem tudom, ez kellett-e neked, de inkább ideírtam. CÉ dobás: 86 :P Sebzés: 1k6+1, azaz olyan 4//
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.04.18. 20:24

Szép lövés volt, az a fickó akinek átadták a nőt kis híján összecsuklik és bicegve kimozog a csatornanyílás által belátni engedett térből. Aki átadta úgyszintén.

Viszont aki most ugrott be az visszafordul és egy szót kiált feléd, a bal kezének mutatóujját rád emeli.

Sercegő zizzenés és élénk színű villám vágódik a mellkasodba. (-12 Fp veszteség, és a SFÉ nincs, mert a melvérted nincs rajtad.)

Aztán az a fickó is eltűnik a képből.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.04.18. 22:30

(Zanazan)

Valami belémvágódik, fogalmam sincs hogyan képes erre valaki, és érzem, ahogy görcsberándul a testem. Összegörnyedek, ezt nem lehet túl jól kibírni. Próbálom átvészelni, mert a meglőtt fickóról nem mondok le, el kell kapni valahogy!
"Nem tud úgy menekülni...továbbadta a nőt,elvesztettem... de... ez kihallgatható!"
Mindez persze csak akkor megvalósítható, ha úrrá tudok lenni az "áramütés" utóhatásain és még időben a fickó után menni. Persze időt nyer azzal, amíg én magamhoz térek, s lehet, mire felemelem a fejem, hűlt helyük lesz. Érzem, ég a mellkasom, akár ha tüzet raktak volna rá, és csodálom, hogy még kapok levegőt.

Ha azt látom, halálira egyedül maradtam és lecsúsztam minden további elkapási lehetőségről, csak egyet tehetek: kivonszolom magam a felszínre.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.04.19. 8:56

Összefoglalom a szitut mert lehet félreértettél:

-Arra értél oda hogy a fickó beugrik a csatonrnanyíláson.
-Még az utcáról, a csatornanyílás szélén állva lőttél befele és lefelé a lyukba, addig a térig, amit a csatornanyílás belátni engedett.
-Az a fickó aki beugrott lött meg a villámmal.
-Nem terít le a lábadról, csak rohadtul fáj.

A csatorna mocskos vizében tocsogó lépteket és fojtott káromkodást hallasz. Látni már semmit sem, mert a csatornynyílás csak akkora teret engedett belátni, amiból már kimentek az emberrablók.

Mit csinálsz?
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.04.19. 9:09

//Ez így hasznos volt, már világos, mi merre hány lépés :) //

(Zanazan)

A fájdalom javának levonulta után nem töltöm újra a nyílpuskát, hanem immár buzogányom markolva elszánom magam, lemegyek utánuk.
"Nem tudom, ki vagy mi volt ez az ördögfajzat, aki sistergő villámokkal dobálózik, de nem is érdekel az istentelen varázslója! Nem szarom össze magam tőle! Krad is velem van, meg Nabil is! (:P) "
Leérve falhoz lapulok, hiába hogy vaksötét van és a hangok irányába nyomulok. Sötétban nekiáűllni ütni már csak azért is veszélyes, mert mi van, ha a nőt ütöm meg?! Így csak akkor szándékozom a lapuló követést tettlegessé vinni, ha vagy ők támadnak nekem, vagy az egyik fickó a közelembe kerül.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.04.19. 9:42

Ledugod a fejed a lyukba, hogy azért lássad már hova mész.

A három fickó a csatorna mocskos vizében gázol, a sérült lábú már átadta a másik haramiának a papnő alélt testét, szerncsére ép itt kezdődik a csatorna ezen része és van egy jó húszméteres szakasz, mielőtt elágazna és eltűnhetnének.

Nem figyelik a csatornalejárót rád várva, láthatólag igyekeznek minél hamarabb eltűnni, bíznak benne a villámmal eleszel egy darabig.

A csatorna falába U alakú vasrudakat ütöttek, ezen kell lemászni. A fokok, nyálkásak és csúszósak, nehéz rajtuk megmaradni.

(Mászás próbát kérek +25-tel.)
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.04.19. 10:49

(Zanazan)

//Mászás: 29% +25 =54% Dobás: 30 //

Óvatosan de nem túl lassan mászni kezdek, figyelek, mellé ne lépjek, le ne zuhanjak, mert annak enyhén lesz egy kis hangja. Ha sikerül, falhoz lapulok, buzogánnyal a kézben utánuk eredek.
"Csak le ne ágazzanak, mert akkor bottal üthetem a nyomukat, nem ismerema csatornahálózatot! Ez nekik hazai terep, nekem meg a kusza semmi!"
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.04.19. 12:19

Helyszín: Kereskedőnegyed, Kézművesek utcája, Jabbar műhelyének környéke, csatorna

Az emberrablók észreveszik hogy utánuk jöttél, mert hátra-hátra pillanatnak és a csatorna bűzös vizébe toccsanva csapsz egy kis zajt.

Átadják a sérült lábúnak a nőt, hogy az menjen vele tovább.

-Menj! Majd mi elintézzük a hülye kurvát.

A sánta bicegve hurcolja tovább a terhét egyenesen a járatban, míg a két másik megáll tőled olyan 15 méterre és dobótőröket húznak elő a mellkasukra szíjazott fegyverövekből. Ezek szerint a villám-lövöldözösnek elfogyott a szuflája; vagy csak tartalékol...
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.04.19. 13:28

(Zanazan)

//Akkor jól értem, hárman vannak, a sérült lábú viszi tovább a nőt, a két ép közül az egyik meg az, aki dobta a fényes ajándékot//

"Hullajó. Dobótőr. Mondtam már, hogy imádom?! Mért nem tanultam pajzzsal bánni?!"

Ellököm magam a faltól, és jobb lesz nem egy helyben toporogva várni, míg belém dobnak pár tőrt. Nincs időm nyílpuskám megtölteni és lőni. Megpróbálom megvalósítani azt, hogy hol egyik hol másik falhoz sietve, de előre is haladva, cikkcakkban haladjak. Ha elég közel jutok hozzájuk, belerúgnék a vízbe, feléjük, hogy fröcsköljek is.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.04.19. 14:23

Kalmárfejedelem írta:

A sánta bicegve hurcolja tovább a terhét egyenesen a járatban, míg a két másik megáll tőled olyan 15 méterre és dobótőröket húznak elő a mellkasukra szíjazott fegyverövekből.

(Off: Igen a sérült biceg a nővel de nem egy dob tőrt, hanem kettő.)

-Alapesetben egy kör alatt lefutnád a távot. Addig ők 4 tőrt dobnak.
    -Mivel a kitérésre összpontosítasz kapsz +20-t a VÉ-dre, de ezzel picit lelassulsz így 6 tőrt tudnak dobni beléd.
    - Dobjál Gyorsaságpróbát! Annyi kockával dobhatsz, amennyi a gyorsaságod 10 feletti része. CSZ: 6 Sikerek:1 Ha összejön csak 4 dobótőr megy beléd 6 helyett.

A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalmárfejedelem 2008.04.19. 14:30-kor.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

Következő

Hozzászólás küldése
23 hozzászólás • Oldal: 1 / 2 • 1, 2

Vissza: Kereskedõnegyed