• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Tela Bierra

A Hétarcú birodalma...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
76 hozzászólás • Oldal: 1 / 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6

Tela Bierra

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.11.03. 17:24

"Azon kevés külhoni közé tartozom, aki betehette lábát ebbe a városba. Komolyan mondom, van valami abban a pletykában, hogy itt a galambpotyadék is fel van szentelve, ha az templompárkányra hullik. Ahogy abban is, hogy nem feltétlen kéne nagy szájjal és nagy mellénnyel fricskázni Domvik lovagjainak nagyképűségét vagy viseletét, vagy kétségbe vonni nemzőképességüket. Hős ismét bajba kevert minket. Szóváltásba keveredet párral, és Arel lássa lelkemet, az elején mellette álltam az első sorban, de amikor 8 kivont pallos villant fehéren a mellkasom felé, valahogy átértékeltem vallási mélységeimet és meghunyászkodtam. Pontosítok. Inaltam mint a nyúl. Tudtam, hogy Hősön látszik, nemes, így csak nem szúrják fel s káromlás miatt beteszik elmélkedni a hűvösre. Vagy ha sokat emleget szitkai között banyákat meg szőrös tökű boszorkánymestereket, talán a híres inkvizíció pontot tesz a nagy pofájára és megijesztik kicsit. Rá férne, minden rosszindulat nélkül. Unom már hogy neki járnak a jó nők, jó pénzek, jó szobák, jó borok, nekem meg a használt, másodkézből szabadult csotrogányok, garasok, lepukkant lukak vagy a küszöb és a vizezett pacsmagolt löttyök.
Szóval Hőst lesittelték és én ma született bárány ábrázatát magamra öltve gyönyörködtem a papi székváros szépségeiben. És ötpercenként vehettem elő az őrjáratnak ama levelem, miszerint teljesen jogosan tartózkodhatom Domvik földi helytartójának városában. Apám, ez már túlzott óvatosság. Bár rajtam kívül alig volt civil: a tömjénszag uralta az utcákat, minden második ház rendház, paplak-negyed, papképző, szentély, szentekkel teli parkrészlet, templom, katedrális, meg amit csak halmozva és cifrázva el tudsz képzelni. Hangulatos kis utcák szabják keresztül az ősi várost s a tavas látkép sokat dob a lassan már nyomasztóvá váló szentfazékhalmon.
A város javát egyházi emberek lakják és családjaik, kisebb részét kereskedők és árusok, akik papírost, pergament, gyertyákat, tintákat kínáltak. Persze fegyverkovács is található itt, nem véletlen mért: itt trónol az Angyalgárda, van is itt egy kaszárnya, ahol paplovagokat képeznek ki, a shadoni nemesség krémjének fiait. Egyet láttam közülük, de a fogával kikapta volna a pókot a sarokból. Szegény nem lehet népszerű a hölgyek körében. :P
Ha ki kéne emelnem a város főbb látványosságait, kezdeném a 7 arc templomegyüttessel.

Kép

Kép

Tudvalevő, hogy Domviknak van 7 arca. Tela Bierrában mind a hétnek építettek egy iszonyat nagy katedrálist. S úgy helyezkednek el egymáshoz viszonyítva, hogy egy hétágú csillaggá forrnak össze a magasból nézve. Tudom, mert felsétáltam a Főatyai fellegvár még látogatható aljába s onnan leláttam rá.
Az első templom tiszta anya, gyerek és terményközpontú. Aha, Az Élet Teremtője. Én még szent falak között annyi nőt sose láttam mint itt. Azt tartják, aki meddő és szeretne gyereket, zarándokoljon el ide s nagy szerencse éri majd! S valóban, vénlányoktól a peches asszonyokig fiatal csitriig láttam itt sokféle korosztályt. Jó, bevallom töredelmesen, a bigék miatt léptembe a templomba, de a halvány barackszín uralta templombelső se volt kutya. Ez a lágy szín ellensúlyozta méreteinek nyomasztó voltát és tompította hidegségét. tele volt friss virággal, egy idős néni szerint,aki unokéája születését jött megköszönni, a templom egyik csendes, napos épületrészében szülőszoba üzemel bábákkal és papokkal. Nincs olyan nap, hogy ne jönnének ide vajúdni, s aki végre teherbe esik, nagy hassal is eljön köszönetet mondani. A szobrok is inkább csecsemőket tartó női szentekről meg domborodó hasú angyaloknőkről(!) szólnak. Ilyet se láttam még, bár az egyik fülkében leltem rájuk. Az elé helyezett mécsesek tömkelege azt mutatta, nem tartották a papok szentségtörésnek ezt az ábrázolást és megmaradhatott a falak között. Arról már ne is beszéljünk hogy az épület egy pontján zöldségespiacon éreztem magam, mivel a jó termést kapó gazdák a termés egy részét behordták ide adományként. Csak azért nem nyúltam le egy almát, mert nézett egy kispap :P :D
A második templom enyhe váltás az elsőhöz képest (fene a Hit Védelmezőjébe): nagyot nyeltem rögtön. Ilyen bigott és vérengző festményeket ritkén lelni szürke falak között! Az egyiken banyákat égettek, a másikon valami kígyóistent imádó bagázst számoltak fel, a harmadikon hét angyal fejét vette 7 pyarroni istennek... Huh, leizzadtam nyomban, mikor rezzen meg az egyik paplovagszobor, hogy rám mutasson pallosával, hogy hitetlen kutya vagyok és súlytson le rám Dpomvik haragja. Nem moccant, így maradtam :D Mert élethű ábrázolás és művészet ölelkezett össza a hittel. Persze a térdelő hívek felé védelmezőn kezét nyújtó pap ábrázolás sem maradhatott el a gyilkolászósok mellett, s egy arcokat formázó domborműfalon megtudhattam, a történelem során mely személyek vívták ki azt a kegyet, hogy így emlékezzenek meg a Hit érdekében vívott harcaikról.
A harmadik templomban (Jóság Forrása) csakliztam egy adag ingyen ételt. Piszok sok csöves kapott itt ingyen ebédet, meg éjjelre, hideg időben menedéket. És persze szedték is serényen az adományokat is, megfejtek engem is. Folyton seperni kellett a templom kövét, mert a csövesek minden koszt behordtak, de egy zokszó nem hagyta el senki ajkát. Én majd megfúltam a mosdatlanság bűzében. Egész sok fiatal papnövendéket láttam itt szolgálatot teljesíteni.
Valahogy nem meglepő, hogy a negyedik templom mért is emellett áll: aki megtömte a hasát, kitisztíthatta fekélyeit és likas fogát, megmosathatta tetves üstökét. Itt a bűz már betegségszaggal lett nehezebb. Ah, a Gyógyítónak szentelt templom egy bazi nagy hadi kórházra hajazott. Az egyik szárnyban az igen idős haldoklókat istápolták, máshol fekvőbetegek nyomták az ágyakat, máshol a járóbetegeket kezelték, mindezt cuki freskók mennyezete alatt: az alakok szintén gyógyítás közben voltak megörökítve, az egyik rühes festett alak olyan élethűre sikeredett hogy összekoccant a fogam. Itt is sok papnövendék futkorászott, az egyik arca kissé zöldre váltott, szerintem nem a sebészkedés lesz a szakterülete. Apám, mivel háborúból is jöttek haza katonák, van aki a csonka lábával jött, remélve, visszanövesztik azt neki!
Az ötödik templomnak csak egy kisebb része volt látogatható és pisszennem se volt szabad. Mivel a szomszédos termekben oktatás zajlott, vagy ha rátévedtem volna egy nem nekem fenntartott folyosóra, akkor bentlakásos iskolába torkolltam volna. Tény, tintaszag csapta meg néha az orrom. A Tanító fő templomában jártam, ahol ha nem derül ki, hogy nem vagyok honpolgár, máris beszerveztek volna egy lópatkoló tanfolyamba :lol: Mert nem mindenki végzi papírhalmok között, nem egy szakma képviseltette magát itt, hogy inasokat, tanoncokat szerezzen.
Na, a hatodik templom kezet rázhatna a másodikkal: csak ez kifejezetten egy vallást feszít meg, ez pedig Ranagolé. Ennyi pörköltté szabdalt jószágot szobron, festményen, meg kiberhelés felé tartó ranagolita pap ábrázolást kevés helyen láttam. Ha nem folyt volna annyi vér, s ha juh helyett mondjuk nem fényes angyal foglalta volna el a fő helyet, akkor egy igen autentikus ranagolita szentélynek is mondhattam volna. Az Eretnekek ostorának szentelt épület majdnem ugyan annyi megcsorbított ranagolita jelképet tartalmazott, mint az azt éppen legyőző, eltörlő, megtisztító Domvik-félét.
A hetedik templomba épp hogy csak beléptem, már fordultam is ki. Tisztára mint egy katedrális méretű kripta, egy b*szott nagy fekete ruhás angyalszoborral a közepén, aki úgy nézett rám, mintha élne. Iszokoltam is, főleg hogy a kapuba simulva egy szintén fekete ruhás papféle meredt rám síri arccal. Huh, mi van, Darton keresztezte magát Domvik 7. Arcával?! Á, nem hiszem, nem gondolom, hogy lenne dartonita templomban egy áldozóoltár szerűség azoknak, akikre exterminus vár... és még Ranagol temploma ijesztő, lófrancokat!

Gondoltam pihizek egyet a tóparton. Ahol a Vörös Hold papnevelde áll.

Kép

Festői, nem mondom, de több élet is lehetne körülötte. Itt a vizen max idős papok csónakáztak, vagy papok családtagjai és hattyúk...
Szép és magasztos hely ez, valahool a fellegvár környékén áll büszkén a gárdisták szállása, de nekem túl ájtatos, egy jóféle kupi nincs itt a falak között. Itt ha egy kispap ki akarna rúgni a hámból sehol se járna szerencsével!
Na, mennem kell, jön Hős és morcos, hogy magára hagytam a bajban..."
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1782
Vissza a tetejére

Re: Tela Bierra

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.11.05. 0:16

Armadornak

A szíved a torkodban dobog. Hol van már a kocsizás közben fütyülő szél! Már a lovak patái macskakövön kopognak, magatok mögött hagytátok a délnyugati városkaput, s délutáni fény ugrál az éppen elmellőzött park őszi lombjain.
A kocsis megállítja utazóalkalmatosságotokat. A veled szemben ülő férfiak -mindkettő tanítód volt- búcsúzóul rádnéznek s mosolyognak.

-Ez a Három Kör. Itt szállásolják el a fiatal paplovagokat. Ahogy tudom, akikkel egy helyre osztanak be, azokkal idővel egy szobába is tesznek. De most tömegszállással barátkozz, ahol akár 20 fő is együtt alszik-mondja con Arolan.
-Neved a családoddal egyenlő, öregbítsd azt méltón!-sóhajtott a pap. Látszott, szíve szerint marasztalna, de a kötelesség elszólít.
-Vigyázz a behívóleveledre! -szólnak még utánad, miután kiszálltak veled s búcsúzóul megöleltek.
-Sajnálom, hogy nem apád kísért el idáig, igazán büszke lehetne rád(A)

A Három Kör méltó volt nevéhez: a kaszárnyaszerű épület bejárata felett kőből faragott körök -3 db- egymásba kapcsolódva díszelegtek.
Búcsúzás után lepakolták a holmid, aztán tanítóid a hintóval bizony eldübörögtek...
S nincs aki cipelje helyetted a csomagjaid...Hacsak...

-Három rézért segítek az úrnak bevinni ezt mind az udvarba!-terem melletted egy kölyök segítőkészen. Mások is az udvar felé igyekeznek, talán ott van az eligazítás.
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garvel » 2007.11.05. 0:25

- Armador -

- Köszönök mindent!!! intek a távolodó hintónak.

<Szóval most egyedül maradtam. Domvikkal. Csak Domvik és én, na meg Tela Bierra> kúszik a mosoly a számra. Most hogy itt vagyok, kicsit magabiztosabbnak érzem magam.

Három rézért segítek az úrnak bevinni ezt mind az udvarba! <Tyűha, tényleg egyedül maradtam, de úgy látom Domvik küldött segítséget. :D>

- Köszönöm fiam! - Kotrok gyorsan a zsebemből egy rezet - a többit majd utána - mosolygok a srácra.- Indulhatunk??
Garvel
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 184
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.11.05. 10:31

Armadornak

A kőporszínű udvar közepén egy nagyobb asztalnál ingerült arcú paplovag ült, itt-ott karcos vértben s szitkozódott a mellette álló sóhajtozó írnoknak, közben néha kurtán odamorrantott az újonnan érkezőknek, hogy kéri az iratait, nevét.
-Eszem megáll milyen hólyagok állnak paplovagnak manapság! A fél udvarházat magukkal cipeltetik! Csoda hogy kedvenc szakácsukat el nem cipelik ide, hogy a mama kosztját egyék minden nap! Adok én ezeknek egy nagy frászt! Lehet, hogy már a combjukat veri a fehér pallos, de sehol sem tartanak!
A fiú mellette vigyorgott. Te is sok csomaggal érkeztél :D Már instant szakács azért nincs veled.
-Mit bámul! Mondtam hogy keleti szárny második emelet, vonuljon már, mások is várakoznak!-reccsent rá egy bátortalanabb paplovagra, aki iszkolt is nyomban.
-A mi időnkben elég volt valamit egyszer elmondani, nem lestünk bárgyún. Valami baj van a fiatalok felfogóképességével? Hogy Domvik nem volt képes több értelmet préselni a mogyorónyi agyukba! Örülök ha Urunk Nyelvén képesek egy köszönést kinyögni, van, akinek a kiejtése olyan, hogy egy gorviki szebben beszélne rajta!-de azért a gorviki szóra kiköpött.
Te következtél, az ingerült férfi kezét nyújtotta:

-Levél, név, lakóhely!
Aztán felnéz rád, és fanyalog a sok holmidon.
-Na tessék. Még egy. Hess kölyök, fejd apádat, ne a paplovagjainkat!
Amint kifizeted a fiút, az le is lép.
-Ingyenélő kis senkiházi...-morog a fiú után nézve.
Ám neved hallva unottan felnéz rád:

-Remek. con Feroza. Az én felügyeletem alá lesz beosztva, ezt már előre elmondhatom. Minek ver engem az Isten!
Aztán gyorsan leráz:
-Északi szárny, földszint, Pajzs szoba! A házirendről majd helyben kap utasítást, ha megszegi, ki van rúgva és mehet vidékre kispapokat kísérgetni holtáig!
Milyen kedves és bíztató! :D
Persze az ürge a saját nevét már nem árulta el. Mivel a kölyök le lett pattintva, magadnak kell már a holmid elvonszolnod a megadott helyre. A zárt udvart minden oldalról magas épületek határolták, az északit is betájoltad úgy-ahogy. Az épületrész ajtajában két paplovag morgott:

-Ez a Vidal egy jól termett ökör. Figyelted hogy szólt hozzám? Hozzám, egy Laurin-ivadékhoz! Az első levelemben megírom apámnak, mit nem enged meg némelyik veterán, pedig a családja a miénk nyomába se érhet!
-Én a helyedben nem pattognék, visszajut Vidal fülébe és picsán rúg. Nekem előre szóltak, felejtsem el a rangom, mert itt tesznek majd rá nagyívből.
-Őszinte részvétem annak, aki Vidalhoz kerül...

A széles folyosón, amin a szobádat keresve haladsz, kis címerpajzsok lógnak a falon, mind családoké, akiknek fiai itt voltak paplovagok. Apád egyszer említette, hogy nagyapád mintha itt kezdte volna, vajon akkor a te családi címered is itt lóg valahol? Vagy egy másik szárnyban?
Jobbkézre észreveszel egy ajtót, ami felett dísztelen pajzs lóg. Vele szemben egy másik szoba, afelett tüskés buzogány virít. Szobaszám helyett nem rossz.
Tanítódnak igaza volt: egy minimum kéttucatnyi fős hálóterem bejáratában álltál, ahol egy vékony és keskeny tábori ágy, mellette sötétre pácolt láda, s semmi több. Az életben nem laktál együtt ennyi emberrel, főleg nem veled egykorúakkal.
A nagy, függönytelen, boltíves ablakok az udvarra néztek, a terem végében puritán kandalló állt, persze nem volt befűtve, de fát halmoztak fel mellette. Úgy egy tucatnyi paplovag pakolászott már benn, akadt zsivaly, nevetgélés. Az ágyak egyik sora az ablak alatt állt, fejrésszel a falnak, az ágyak másik sora a folyosó falának, a két sor között lehetett közlekedni.
Sehol senki, aki a házirendről papoljon, vagy elmagyarázza, mi merre van.

Vidal
(Igen, a paplovag, aki pattog mint kecskeszar a deszkán, úgy néz ki mint John Malkovich :P )
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garvel » 2007.11.06. 13:14

- Armador -

Odaadom a maradék két rezet a srácnak, majd odalépek az asztalhoz. Kicsit zavarba hoz az ingerült fogadtatás, de azért egy félénk jó napot-ot kinyögök.

<Remek. Szóval hozzá leszek beosztva.... És Vidalnak hívják>derül ki miközben befelé tartok<"Őszinte részvétem annak, aki Vidalhoz kerül..." Remek, nagyon biztató.>

Gyorsan megtalálom a pajzstermet, közben kicsit felületesen, de körülnézek amerre járok. Mikor belépek illendőség szerint hallhatóan köszönök, majd körülnézek, szimpatikus ágyat, illetve ismerőst keresve.

<Vajon kitől fogok hallani a házirendről???>
Garvel
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.11.06. 14:55

Köszönésedre azért jött visszaköszönés, nem kezdték el hangosan a tájékoztatást, melyik ágy kinek foglalt. A jelenlevők között nem láttál ismerőst.
Hamar kiderült, több holmid van, mint ami az ágy melletti ládába belefér. Ott választhatsz fekhelyet, ahol még senki sincs, ez teljesen rajtad áll.
Épp a kicsi a hely probléma felett álltál, amikor a melletted lévő ágyra érkezett egy tengerészkalap. Aztán a tulajdonosa. Ő ismerős volt. Mortimer a fogadóból.

-Nicsak kit találtam!
A férfi kompániája nélkül volt, s nem úgy festett, mintha követnék nemsokára. Szétszedhették őket szállásügyileg.
Többet nem tudott szólni, cingár paplovag, vért nélkül érkezett, hangosan kommentálva a latrinával való találkozását:

-Bakker fiúk, a szag mint az istállóban! Koszos kis szoba, deszkákkal a falnál, rajta 10 luk és nyomjad! Szalmával meg törölheted!
-Ez nem új, odahaza is szalmával csináltuk...-vont vállat egy köpcös.
-Semmi elválasztódeszka?-állt meg pakolás közben egy göndör fiú.
-Még mit nem! Magánklotyó nem kéne? Dehogy van! Nagytotálba látod mindenkinek a pattanásos valagát ha letolja a gatyáját hogy tojjon!
-A hugyozásba bele se merek gondolni-morogta a göndör. A cingár csak nevetett, Mortimer is mosolygott.
-És a fürdő? Vagy az a lóitatónál lesz?-vakarta feját egy jó két láb magasságú legény, még szerencse hogy magas belterű volt a hálóterem, mert lehet lefejelte volna egy alacsonyabb helyiség mennyezetét.
-Tudja Domvik, hol van, csak odahajtanak minket ha már bűzlünk!-vetette végig magát az ágyon a cingár.
-Negyed óra múlva ellenőrzés!-kiáltott be lihegve egy kipirult arcú inasféle s futott is tovább.
-He? Mi?-könyökölt fel a congár.
-A szintért felelős tisztről beszélt-szólalt meg Mortimer, minden fej felé fordult-Ellenőrzi, hogy rendesen pakoltunk-e el, akinél valami kilóg a ládából, vagy nem fér bele, hazaküldetteteti. Szóval aki nagy pakkal jött, szelektálhat...
A göndör, aki annyi ruhét pakolt már az ágyára, hogy az piacra is elég, fájdalmasan felnyögött.
-És ő majd elmondja, mi merre található, mi a mai parancs részünkre és mire készüljünk holnap.
-Te ezt honnan tudod?
-A szintfelelős a bátyám...
-Oh, oh, valaki már bennfentes...
-Semmit nem érek vele, engem fog legjobban szívatni-fordult el a fiúktól Mortimer és csendben pakolni kezdett.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garvel » 2007.11.10. 0:10

- Armador -

Miután kiválasztok egy szimpatikus ágyat elkezdem pakolni a cuccaimat. Mikor Mortimer belép, egy kis derű költözik az arcomra.

- Á! Végre ismerőst is látok.

A budiról szóló előadás nem izgat túlzottan, mikor az ellenőrzés szóba kerül hirtelen a fejemhez csapok.

<hij a lovam, elfelejtkeztem róla>

Lerohanok az udvarra, megkeresem a lovat, majd érdeklődöm, hol van az istálló...
Garvel
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.11.10. 11:41

A lovad megvolt, halottad is Vidalt, aki már épp firtatni kezdte, ki volt az a balfék, aki csak otthagyta az állatot, mint a nagy szart :D
-Itt nincs lovászfiú magánhasználatba! Magának kell majd ganajozni és kefélgetni! A takarmányt is magának kell elé hordani hogy éhen ne dögöljön! És a nyilvántartásba is fel kell vetetnie! Menjen az istállósfiúhoz!-utasított téged.
Ott kiderült, más is hozta magával a lovát s hasonlóan megaludt a tej a szájában, azaz nem volt tisztában azzal, hogy magának kell ellátni a lovát. Viszont... és a viszonton van a hangsúly :D Az istállósfiú inkább férfi volt már, a Dzsad becenévre hallgatott, még pedig azért, mert tényleg olyan sötét bőre volt, mint egy dszadnak, az arca is kiköpött dzsad volt, ki tudja, lehet, tényleg az volt :) Ő pedig, miután felírta, hogy mi a ló fajtája, neme, kora, színe és neve, tett egy ajánlatot:

-Gondolom nem túlzottan lenne ideje minden nap ellátni az állat körüli teendőket. A havi béréből fél ezüstért elintézhetem az állat etetését, tisztítását és az alóla való kitakarítást, no meg hogy naponta kivigyék meglovagolni, nehogy bekattanjon. Ha élne a lehetőséggel, tegye ide a kézjegyét-mutatta a listáját, ahol a lovad sorának végére volt kihagyva két rubrika a tulajdonos kézjegyének, egyrészt arról, hogy a lovát átadta, másrészt arról is, hogy plusz szolgáltatás igénybe vételét kéri.

Akár hogy is döntesz, visszafelé iparkodva társad akad: más is siet a hálótermébe, egy nálad alacsonyabb, lányos arcú paplovag. S lám, ő is abba a terembe fordul be tömött átalvetőjével, ahova téged szállásoltak el.
A hálóteremben szemle volt: egy magas, nyúlánk férfi nézte milyen a rend, s a paplovagok az ágyuk mellett álldogáltak. Nem katonai vigyázzban, de azért befogták a szájukat.
A férfi arca unott közönyt sugárzott, hosszú fekete haját fémgyűrűvel fogta össze, s valóban hasonlított Mortimerre, csak a szemei hidegebben csillogtak. Elegáns, saját méretre szabott vértben sétált az ágyak közötti folyosón. A sokruhás fiú mérgesen rakta két kupacba a ruhéit, úgy tűnik, megkapta az utasítást arra, hogy a felesleget küldesse haza.
Testvéréhez érve a szintfelelős arca meg se rezzent. A te ágyadnál megállt. A holmijaid csak félig voltak bepakolva.

-Ez az ágy a kié?-kérdezte színtelen hangon a férfi. Aztán megfordult.
-A késők. Neve?-nézett réd, majd alacsonyabb, lihegő társadra.
-Samael Grazetti, uram-nyelt nagyot a fiú.
-Foglalja el az ágyát-Samael ment is, a veled szemközti ágyat választotta. Ideges volt, látszott, nem örül, hogy ellenőrzés közben érkezett.
-Már ilyen alacsony növésűek is lehetnek paplovagok?-tűnődött a szintfelelős. Samael megmerevedett, elvörösödött, majd önérzetesen kihúzta magát:
-Uram, a hit nem a testmérettől függ, hanem a lelki nagyságtól!
Láthatólag nem tetszett a férfinak a visszafeleselés. Samael idegessége tetőfokára hágott, elsápadt, aztán előre görnyedt s profán módon lehányta a férfi csizmáját.
Megfagyott a levegő. A szintfelelős mögött álló Mortimer a szája elé tette a kezét mert majdnem felnevezett. A többiek közül volt aki elképedt, s akadt akinek ajka megremegett.
A hapsi gyorsan elfelejtette, hogy épp le akart teremteni az ágyadon lévő kupi miatt, keskenyre préselt ajkakkal sarkon fordult és otthagyta a hálótermeteket, sziszegni volt csak képes:

-Takarítsa fel a gyomra tartalmát Grazetti!
Ahogy zárult az ajtó a férfi mögött, kitört a röhögés.
Samael szégyenkezve törölte meg a száját.
-Ha feszült vagyok, el szoktam hányni magam...
-Semmi gond, jót tettél a bátyámmal, fogyott az arca vagy 4 fontot-veregette vállon Mortimer a fiút, aki ahogy összesezdte magát, elbotorkált vödörért és rongyért.
-Látom, a díszelőadásra azért visszatértél-nézett rád a sötét hajú paplovag.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garvel » 2008.01.14. 22:37

- Armador con Feroza

Látva Vidal pattogását sietve elvezetem a lovamat,hogy minél kevesebbet legyek a szeme előtt. Miután megismertem a Dzsadot, egy gyors bemutatkozás után aláírom a két rubrikát, majd sietek vissza a szobámba,hiszen még a fél cuccom kint van az ágyon...

<Hála Domviknak egy felé megyünk!>nyugszom meg miikor látom egy az úticélunk. Belépve beigazolódik félelmem, már tart a szemle.<Szép kis első nap ha így folytatom... Úgy néz ki Domvik meghallgatta az imáim.> nézek a lányos arcúra némi hálával, de közben alig bírom ki, hogy ne kezdjek el röhögni, főleg mikor összenézek Mortimerrel. Az ajtó csapódása után én sem tudom türtőztetni magam és hangos hahotázásba kezdek.

- Mortimer! Elárulod a bátyád nevét, meg hogy miről volt szó?? Azt hiszem jobb ha kicsit felkészülök, nem hiszem, hogy beloptam magam a bátyád szívébe...

Összepakolom a maradék cuccomat, majd a jó hangulatot kihasználva kicsit ismerkedem a lakótársaimmal. Először Grazettihez lépek oda, s kezet nyújtok neki:
- Armador con Feroza vagyok. Örülök, hogy megismertelek. Azt hiszem ezek után mi leszünk a kedvencei...
Garvel
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.01.15. 12:20

-A bátyám Maverick Varamen. Jött fitogtatni a hatalmát, de rosszul sült el. Aminek én nagyon is örülök. Igazi felfújt hólyag! S sajnos gyakran utána ítélnek meg engem is. Lehet, hogy egy a családnevünk, de nem vagyok olyan gennyhólyag, mint ő.
-Öregem, ti akkorát fogtok innentől szívni!-kuncogott valaki, de nem rosszindulatúan.
-Szívunk mind, hisz ez a szoba Vidalhoz tartozik, mellette Maverick csak egy suttyó-húzogatta a száját a korábbi budikörkép bemutatója.
Samael örül a bemutatkozásnak.

-Üdv! Kibírjuk valahogy, én nem aggódom. Legfeljebb megint felidegesít, és akkor...Róka hopp.
A szoba égimeszelője is odakeveredik hozzátok, Lotharként mutatkozik be.
-Azt beszélik, holnap bejelentik, kit hova osztanak be szolgálatra. Nektek van már elképzelésetek, minek örülnétek?-kérdezte nyomban.
Mortimer elmerengett.

-Én valamelyik templom őrzését is szívesen vnném, de az igazi egy adóbeszedő kocsi kísérete lenne.(M)
-Oh, ahhoz többet kell vakítanunk. Vidal nem fog azonnal kezdőkre bízni ekkora felelősséget-sóhajtott az izgága paplovag, azaz a legcingárabb címért versenghető Grendel.
-Mért lennénk kezdők? felavattak minket, bírjuk urunk figyelmét és jóindulatát-állt meg samael keze pakolás közben. A fiú bem sok holmival jött és igen takarosan pakolgatott.
-Lehet, hogy Domvikkal már haverok vagyunk, de Vidal rosszabb, mint a Hétarcú haragja. Nála is be kell vágódnunk, vagy ha az nem menne, bebizonyítani, hogy bízhat ránk többet, mint strázsálást egy tetves kapu előtt.
-Van abban valami, amit mondasz, Grendel-simogatta haját Mortimer-de van szamárlétra itt is. Hiába vagyunk tettre kész paplovagok mind, tapasztalatunk még nem sok.
Grendel vonogatta a vállát.
Lassan mindenki végzett, eljött az este, a vacsora ideje. megtudtad, hogy egy másik épületszárnyba kellett átmennetek a közös étkezőbe. Itt ettek azon paplovagok is, akik már nem számítottak kezdőnek, gunyorosan méregettek is titeket, mint ahogy a kopaszokat szokás.
A vacsora pörkölt volt jó barna cipóval, és kissé vizezett borral.

-Ennyi pénzért jobb piára is tellhetne, a kincstár falai majd szétrepednek a tantumoktól-morgott Grendel.
-Jobb mint a víz, én azt mondom-kezdett enni Lothar. Mortimer csak somolyogva hallgatta a többieket.
-Lesz számunkra kijelölt gyónttaó pap?-ült el ismerős arc veled szemben. Danel volt az, a gárdakapitány fia. Mortimer füttyentett is.
-Nocsak, ki szállt le közénk a mennyből!
Danel nyelvet öltött.
-Összekeversz valakivel.
-Dehogy keverlek, te vagy Didfrid unokája.
-Csodás. Alig ülök le, már kezdődik is...
Danel az érdeklődés középpontjába kezdett kerülni. Szerencsétlen.
-Inkább váltsunk témát-ajánlotta fel Danel.
-Ok, tudok is egy jobbat. Igaz, hogy tilos csajoznunk?-tépett egy falat cipót Grendel. Lothar majdnem félrenyelt.
-Na,most mi van, ez tabutéma?
-A Három Körbe nem lehet hölgyvendéget hozni. Még a húgod se léphet be ide.(M)
-Nincs húgom, nem is arról van szó: lehet csajozni kaszárnyán kívül, vagy tilos?
-Mit tanít Domvik? Nem azt, hogy csak nászéjszakán lehet hálni asszonnyal?-kérdezte Samael.
-Ja, úgy van az-bólogatott Lothar.
-Ne etessetek már, hogy ti szüzek vagytok!-dobta le a cipódarabot Grendel.
-Mért, te már nem?-
somolygott Mortimer.
-Mért te?-kérdezett vissza a cingár. Danel vigyorgott. Végre nem őróla beszélnek.
-És te hogy állsz ezzel, Armador?-sandított rád a gárdakapitány fia.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garvel » 2008.01.16. 15:35

- Armador -

A szobában:

- Én Urunkra bízom magam. Bízom benne, hogy hasznos posztot talál nekem az életben... igaz nem életcélom egy kapuban strázsálni éjjel-nappal.

Az étkező:

Farkas éhesen ülök az asztalhoz, nyomban neki is látok vacsorához, már itt volt az ideje, Danel érkezését is csak egy mosollyal kommentálom, majd hallgatom Danel, hogy próbálja terelni a témát...

<Nagyon jó... Pont engem kellett kiszúrnia...> Elvörösödve lányos zavaromban nyelem le a számban lévő pár falatot.

- Én követem a Hétarcú tanítását... Egyébként is a világ végén nőttem fel, szinte nőt se láttam idáig... -mentegetőzöm- Csinálunk még ma valamit, vagy lehet menni durmolni? -nézek kérdőn a többiekre, próbálom terelni a témát.
Garvel
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.01.16. 19:17

-Hogy micsoda? Te nem láttál még nőt? Nem veszem be ezt a mesét!-esett majdnem a saját tányérjába Grendel. Lothar felkuncogott:
-Szerintem drága barátunk így akarja azt leplezni, hogy igen is volt már dolga asszonnyal.
-Méghogy asszonyal! Max repcses szájú szolgálólánnyal!-hőzöngött Grendel-Asszonnyal lenni ajándék, én mondom nektek. Ha nem lettem volna csupán 14, akkor ma én is elmondhatnám, hogy tudom milyen az, érett nőt szeretni!
Összekuncogtak a fiúk, Mortimer megbökött:
-Ugyan, ne szégyelld, hogy volt dolgod nővel, s az idősebb volt. Legalább nem kataszrofálisan végezted az első éjjelt.
-Mért, el lehet cseszni?-élénkült fel Danel. Úgy látszik, végzetesen azt hiszik, te nem csak hogy háltál már nővel, de egyenesen egy tapasztaltabbal, s ez nem segít elterelni a témát :P
-De el ám...A bátyám olyan ideges volt az első együttléte előtt, hogy mikor a lány levette a blúzát, és meglátta a melleit, ugyan úgy elhányta magát a stressztől, mint ma Samael magát!-felröhögtek a fiúk, Samael fülig pirult, Lothar hümmögött, Grendel könynesre röhögte magát.
-És mesélj, milyen volt?-mind rád nézett, elhallgatott, és várta szádból a szavakat, mint más papéból az áldást :D :P
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garvel » 2008.01.16. 20:30

- Armador -

<mi???? hogy asszonnyal??? én???? ezek komolyan azt hiszik???>
- De srácok! Én még komolyan nem voltam nővel, nemhogy asszonnyal. - kipirultan, az izgalomtól és a szégyentől nevetve, kisfiúsan válaszolok.
Garvel
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.01.16. 23:44

Levakarhatatlannak tűnik ama képzetük, hogy te csak szerénykedsz, s nem akarod lealázni őket mély tapasztalatoddal, ezért hárítasz, ezért nem akarod beavatni őket. Így vacsora után is Grendel ott dohog melletted, hogy ő nem sértődne meg, ha kiderülne, többet tudsz nála a női nemről, mert csak 3 nővel volt dolga, az egyik abból egy csitri, szóval igazán elejthetnél pár morzsát!
Mikor már minden gyertyát elfújtak a hálóteremben szerencsére elterelődött rólad a figyelem egy egészen természetes okból kifolyólag: alig heveredtek le paplovagtársaid, valaki éktelen nagyot fingott a hálóterem csendjében. S Grendel nyomozásba kezdett, ki a bűnös. Végül azt javasolták a lökött fiúnak, hogy menjen szag után, mint a kutyák... Mortimer már majdnem a párnájának csücskét harapta:

-Aramador, nem lesz egyszerű eset ez a szolgálat! Nem mindenkinek van itt ki a négy kereke! Szent Domvik, de nagy az állatkerted!
-Sss, valaki aludni szeretne!-morogta Samael a túlvégről.
A reggel sem volt békés. Pár idősebb paplovag, akiben élt még a fiatalság emléke, kamuriadót rendezett és így hajnalban kiugrasztott titeket az ágyból. S mikor már majdnem mindenki vértben volt, csipásan, akkor jelent meg Morimer bátyja, hogy mi a lófrancot műveltek pirkadatkor? Feleltére vaskos röhögés jött valahonnan a folysoóról, így kiderült a lényeg: megszívattak titeket. Maverick elment tetteskeresőbe, ti meg vagy morgolódtatok, vagy úgy ahogy voltatok, visszadőltetek az ágyba.
Az igazi ébresztőkor Maverick egy listát is hozott magával. Rosszul tudta az, aki úgy mondta, aki ebben a hálóteremben van, az mind Vidalhoz tartozik. A paplovag az egyik listán a Vidal alá beosztott paplovagok nevét olvasta fel. Luther, Grendel, Mortimer, Samael szintén osztozott sorsodban.
Vidal pedig az udvaron már várt titeket. Más hálóteremből is voltak ott idegen arcok, s vezetőtök már szidta a szervezést, hogy micsoda trügerság volt külön hálóterembe lakni a fiait. Megy, és szét fog rúgni pár segget...

-Na lányok! Látom, mindenki üde és friss, hallottam, hajnalban milyen pedánsan keltek! Ritto, maga nem mosott arcot, akkora csipa van a szemében, mint loncsoskutya szőrén a szar! Törölje ki! 40 fő tartozik a kezem alá. Ez a negyven fő pedig nem egyenlő tagú csoportokra fog bontódni, aszerint, kit hova osztok be szolgálatra! Mi van, maga kérdezni akar?-nézett Grendelre Vidal, aki emelte a kezét, hogy kérdezne:
-Igen, uram. Van olyan csoport, ahol nem csak őrködni kell?
-Te szent angyal, már mért kéne lennie?! Lehet, hogy kiárusításon magukhoz dobtak egy fehér kardot, meg anyuciék összekapartak lóvét vértre, és nyöszögnek valamit urunk nyelvén, de ez nem jelenti azt, hogy máris dicső lovagokként parádézhatnak! Majd ha mutatott fel valamit, akkor mehet komolyabb feladatkörbe!
És sorolni kezdte, ki hol fog őrködni...Grendel fintorgott. Ajtóban álló őröcskék lesztek?! Meghallottad a neved. Szobatársaid közül Lotharékkal egy csapatba kerültél, meg Danelt is mellétek csapták. Vidal egy szóval sem kivételezett a kölyökkel, de nem is szívatta jobban.
-...és con Feroza pedig az Első templomban jelentkeznek szolgálatra.
-Pont oda?-fakadt ki Grendel.
-Fogd már be, talán koldusokkal akarsz lenni a Harmadikban? Vagy a Negyedikben akarsz leprások között libegni?-szólt rá Mortimer.
-Valami gond van?-szaladt fel Vidal szemöldöke.
-Nem, uram!
-Reméltem is! Dologra! Még itt állnak?! Ó, a magasságos!!!
[i]Kiléptetek a kaszárnya kapuján.

-Hm. Én nem pont erre számítottam, amikor lovagnak álltam...-[/i]morgott Grendel.
-Valahol el kell kezdeni a ranglétrát, nem gondolod?-sóhajtott Mortimer.
-Szeretném tudni, ha nem sértelek meg vele, neked mi bajod a szegényekkel, és a betegekkel? Nem kerülhette el a figyelmem, hogy eléggé óvakodtál oda kerülni-szegezte a kérdést Samael Mortimernek.-Pedig Urunk azt tanítja, gyámolítsuk előbbit, s gyógyítsuk utóbbit. Szóval, mi bajod velük?
-Semmi, csak nem akartam, hogy Vidalt megharagítsa ellenkezésével Grendel.
-Ez egészen biztos?
-Szerintem a koldusok büdösek-bökte ki Grendel, de Lothar arcon csípte, lévén ott nem votl csak vért rajta, sisakját hóna alatt vitte.
-Aú!
-Ilyet nem illik mondani. Ha te is az utcán élnél, büdös lennél. És tetves. És keléses. és...
-Jó, jó, megértettem, ne Mortimert szekáld, hanem engem, ha már kioktathatnékod van!
-Neked is bajod van azzal, hova kerültünk? Kicsit savanyú az arcod-kérdezte Danel tőled.
Kiderül, ahány paplovag, annyi ember...
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garvel » 2008.01.17. 12:29

- Armador -

Nem győzök fogadkozni társaim előtt, hogy még nem voltam nővel. Mire takarodóra kerül a sor már kezd zavarni, hogy vacsora óta az én "nőügyeim" az állandó beszédtéma.

<A megváltó bélgáz...> gondolom magamban a takaróm alatt rázkódva<Nem gondoltam volna, hogy valaha ennyire fogok örülni egy szellentésnek...>

Mortimer kifakadására nem reagálok, egy kérdés fogalmazódik bennem, de mire kimondanám csendre intenek a szoba túlsó feléről így inkább belekezdek esti fohászomba és lassan álomba merülök...

A reggeli szívatás után egyből sikerül visszaaludnom, majd az igazi ébresztőre kipattan a szemem.

<Köszönöm ezt a reggelt Domvik.>

Fohászkodom magamban és tettre készen, kíváncsisággal teli indulok Vidalhoz.
<Szóval az első templom. Domvik teremtő arca...>
Grendel kifakadása zavarja meg gondolataimat.
- Induljunk!

Útközben elgondolkodtat társaim beszélgetése
<Hát igen. A családom történeteiből és a legendákból nem így képzeltem el a lovagi életet. És hogy ennyiféle lovag van??? Az egyik nőkkel kufircol, a másiknak a koldusokkal van baja... Domvik nem ezt tanítja...>

- Hogy bajom? Azt nem mondanám. Igaz gyermekkoromban másképp képzeltem el a lovagi életet, de Mortimernek igaza van. Valahol el kell kezdeni. És biztos vagyok benne, itt is lesz urunknak tetsző feladat számunkra és ha rendesen végezzük talán nem leszünk örök életünkre strázsák egy templomban. Legalábbis én többet nézek ki magamból és belőletek is.
Garvel
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

Következő

Hozzászólás küldése
76 hozzászólás • Oldal: 1 / 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6

Vissza: Shadon