"Vannak területek, ahol a fennálló rend keze nem ér el, szavait nem hallgatják meg fülek s az ottlakókban őseik félelme ver gyökeret s arra hallgatnak. Most ezeket szedném úgy ahogy rendbe"
A Delta-síkság mocsarai, lápjai

"Shadlek megyét boldogítja, ideális hely szekták búvóhelyének. Egy alapos tisztogatást kéne ott csinálni, de mivel háború van...Ám a boszorkányvadászok nem restek, van munka bőven! A krokodilvadászok paradicsoma is a hely, én már csak tudom, a csónakunkba majdnem beleugrott egy!"
Öregszirt

"Egy birodalmi börtön neve ez, tanúhegybe vájt fejfájós pokol! A tanúhegyekhez itt ismeretlenség tapad: mindenféle idegen jelekkel telerótt falakt, köveket lehet találni, belsejében teljesen üres járatokkal, amit vagy merész remeték vesznek birtokukba, vagy a törvény börtön gyanánt. de eza folytonos fejfájás, amitől gondolkozni se tudtam és kiirtotta belőlem a reményt is, az mindennél rosszabb! Hogy bírják ezt az őrök?!"
Tűzhegy

"Ez a Shadoni öböl túlpartján álló hegy neve. Néha-néha felizzik, s a babonás nyugati partiak, akik elmennek halászni arrafelé, sejtik, vész közeleg. De muszáj arra menni halászni, mert finom nagy lepényhalak akadnak hálóba. Ritkán idegen csónakosok mozognak a part közelében, s vetett már shadoni partra szürke bőrű, fekete hajú lánytetemet a víz. Az itteni halászok lápi embereknek nevezi a Tűzhegy oldalában lakókat."
Déli szigetvilág

"A Kopó sziget, Patkó sziget és Délsziget tartozik ide, lakói vagy halászok vagy kalózok

Sötét szigetek

"Jég és fagy birodalma s olyanoké, akikről semmit se tudni. Szóval élénk fantáziájúak hajrá!!! A Déli Viharvizek, a fagyos szirt s a Liestra szigetek nem éppen otthonos melegükről híresek. Dermesztő szelek fagyasztják meg errefelé a tengert s a szigeteket. Mégis kering mese tengeri nimfákról, szirénekről, kik nem meleg trópusi kövön fésülködnek, hanem kopár hidegben. de megfér itt az állatias mitikus, szektákat kedvelő embercsoportok meséje a jég birodalméban lakó hideg vérű, halványkék bőrű, hóhajú harcosokról is, akik bár nem tettek kárt még a shadoniakban, riadalmat annál inkább kavarnak. Az aztán taccsra vág bárkit, aki azt vezsi észre, körülötte a tenger feketére vált..."
Shogomand hegység és környéke

"A Felföldön járunk. Ez a hatalmas hegység uralja a felföld déli magasabban fekvő részeit. El akarsz bújni a világ elől? Príma hely. csak az is előfordulhat hogy úgy elbújsz itt hogy bele is döglesz. Cudar az időjárás megélni nehéz és a hely egyszerűen él, ha riogatásról esik szó.
Tudod mi az az Átokszikla?"

"Nem? Mákod van, nem kellett még lidércek elől egyhez menekülnöd. Nekem kellett, rohadt élet. Elűzi az ártó lényeklet, de nekem majdnem elűzte a vizeletem is a testemből, ember.
Ó, Álomerdő, ha ez nem elég zaftos?"

"Elsőre mesésen kinéző rét vagy erdő, belemész és kapa! Aki ott elalszik, vegye úgy, örökre ott szunyál s bele is hal. Azt hsized csak leődéltél és mentél is tovább de közben álmodban sétálsz,a valóságban ott heversz...Aztán a tested benövi a fű, kihajt rajta pár cuki virág és kész. Sírhalom magától. vezetőnk mesélte hogy a bátyja ott lelte végzetét, csak nem beszél a levegőbe.
Ez se elég? Kincsekről hallottál, mert godon mániás vagy? Helyben vagy, nem kell tovább keresgélned. Legenda neked való hely..."

"Állt egy godoni erőd a hegységben, de lerontották, helyén már csak hegyi tó van. Ám az erődnek a hegyben folytatólagos részei vannak, amit egy bejáraton keresztül alacsonyabb vízállásnál elérhetsz. Igen, a tó vize ingadozik..."