Így utólag szólnék, mert felhívták rá a figyelmem, nyílt játékban nincs dobálás! A HM dönt belátása szerint harci cselekményben! Igen, igen, koci nélkül! A kari értékei viszonyításhoz kellenek, nem számprücsköléshez!
*Sebeivel mit sem foglalkozva az ellenfele fölé tornyosul és figyeli az életjeleit. Érezte, hogy remek találatot sikerült bevinnie, de azért remélte, hogy nem ölte meg Raghar-t. Mivel látja a fel-le mozgó mellkasát, nem foglalkozik tovább vele. Itt már Õ nem tehet semmit. Büszkén dülleszti ki sajgó mellkasát, és nem sok hiányzik egy diadalmas üvöltéshez, de visszafogja magát. A hozzá lépõ hivatalnok gratulációját némán fogadja az érdeklõdésre és az alkura viszont válaszol.*
-Ne aggódjon! Holnap végig küzdöm az összes harcot. *mondja magabiztosan, annak ellenére is, hogy sebei csak most kezdenek igazán lüktetni és a fáradtság is kezd elhatalmasodni rajta, de ez nem látható* A két ezüstöt a jelentkezési lappal a társam fogja odaadni, *mutat Mauno-ra* de ami az alkut illeti. Sokkalom a 3 ezüst levonást a gyõzelem után járó díjból. Láthatta a stílusomat, és úgy gondolom, hogy az a négyszer három arany többszörösen megtérül Önöknek, ezért az javaslom, hogy a levonásokat felejtsük el, persze a gyógyítóra és a többi szolgáltatásra igényt tartok, és garantálom az emlékezetes tornát. … A gyógyítójuk akár hozzá is láthat a sebeim rendbetételéhez. *Teszi még hozzá a mondandójához*
*A választól függetlenül a társaihoz megy, és boldogan fogadja gartulációkat, miközben próbálgatja a sérült testrészeit. A lány rajongását is örömmel fogadja. Tûri az érintését és a kezébe helyezi vérzõ mancsát*
-Szerencsére nem tört el, csak kicsattant. Kemény fickó ez a Raghar. Majdnem megszorongatott. Nagyon jó ötlet *mondja Mauno-nak*, fürödjünk, együnk is valamit, és keressünk egy jó szállást.
<Nem lenne rossz, ha elengednék neki a lenyúlást...>
-Elsõ seb, és aztán fürdés. De seb szabad víz? Lesz benne fertõ, ha nem vigyáz! De aztán eszünk nagy tál hús és krumpli, gyümöls és pálesz!-*közben dédelgetet a khál sérült mancsát.*
-Gyógyító! Jer ide, kell tudás csinál nem vérzés khál comb és mancs!-*majd közelebb hajolt a khálhoz, fülébe súgta, ha lehajol:*
-Ó, én érez, leszek én nagyon kedves ma este, jó harcos érdemel!
-Elmagyarázom.Az a 2+3 ezüst,amit a nevezéssel és a másfél aranyból való levonással nekünk adsz,abból fizetjük az elitgárdát,aki a szabálytalankodó gladiátorokat intézi el,a segítõket,a gyógyítót,aki önmagában 1 aranyat kér viadalonként,aztán ott vannak a celladíjak,ahol készülõdni tudsz a viadalok elõtt,a viadalok utáni étkezés,merthogy ilyen is van,méghozzá nem is akármilyen,és még sorolhatnám,szóval az öt ezüstbõl elég sok juttatást kaptok!Így azt kell mondanom a szabály az szabály,ennyit kötelezõ fizetni.A másfél arany csak a döntõre nem érvényes,merthogy ott két arany lesz a jutalom.Akkor ott tudják majd beadni a két ezüstöt,ahol az imént a jelentkezési lapot is átadták...A holnapi viszont látásra!Ja,csak még valami.Ennek a teremnek az ajtajával szemben találnak egy ajtót,ahova belépve egy gyógyítót találnak...majd ellátja magát.-kacsint egyet,és elviszik Raghart egy másik emberrel.
Cymar on-Creel minden egyes szót hangsúlyozott:
-mind...
-itt...
-fogunk...
-megdögleni.
*Megsimogatta a khál álla alatt a bundát-ahogy a macskának szokás-aztán a mondott ajtó irányába néz.-
-Kerül pénz az gyógyító? Én úgy hisz és érez, igen...
*Ha a többieknek nincs aggálya, befogja, irány a gyógyító, aztán a fogadástétel, majd a pihenés...*
- Induljunk is...Dánica, te kísérd el e bátor harcost a gyógyítóhoz, én meg megyek és fogadok, meg elhozom a váltót, azt el kell olvasni ugyanis... <Azért gondolom csak nem sértõdnek meg, hogy így mondom, dehát ha egyszer nem tudnak olvasni! Legalább lesz elég idõm megbeszélni a fogadás mikéntjét...>
- Ha kész vagyok, megkereslek titeket a gyógyítónál.
Ne légy ma ez, holnap emez, s jövőre ismét mást szemezz. Érc légy, mely mindig egy marad, ne törmelék - dirib-darab.
*A hivatalnok kimerítõ magyarázata és annak stílusa tudatosítják a khálban, hogy csapni való pénzember lenne belõlle. De Õ nem is arra született. Dánica simogatását egy hálás morranással viszonozza.*
-Gondolod? Ha pénzbe kerül, ha nem szükségem van a gyógyító segítségére. *Mauno felvetésére csak megvonja a vállát.* Azért majd mond el, mi állt abban a váltóban. A fogadás is érdekelne. Hátha Dánica is tenne rám egy aranyat.
-Arany? Nagy pénz, Dánica sose fog még arany õ kezében. Irány gyógyító, csinál kötés!-*ezután valóban megkeresik a gyógyítót. Árgus szemekkel nézi végig, hogyan és minzt látja el a khált, s nagyon érdekli, mennyibe fog ez kerülni. Reméli, telik rá nekik...
Ha végeztek, gondolja addigra a khál már nem páncélban cammog. ha kell, bevárják Mauno visszaérkeztét.*
-Hol akar fürdeni és keresni szállást Gorktma? Fürdõ van örömnegyed, fogadónegyed. Van szökõkút is És szállás? Milyen van Groktma fejében? Sok ember alszik egy szoba és fadeszka, vagy kevés, szalmásmatrac? S hol fog Dánica majd bundát fésül?
*Még indulás elõtt legalább olyan tisztelettel, ahogy felöltötte, leveszi a páncélját. Kicsit megtistogatja és elteszi. Nyugodtan tûri a gyógyító barbrálását. Miután végeztek rákérdez a költségekre, habár Õ úgy értelmezte a hivatalnok szavait, hogy ez ingyen van. Ha mégsem szemrebbenés nélkül leszúrkolja az összeget. Az ajtón kívül elgondolkodik Dánica kédésein, de nem igazán tudja a válaszokat.*
-Ezt a részét megint csak Maunora kell bízzuk. Már ajánlott egy fürdõt, de Õ tudja hol van. A szállással kapcsolatban meg adjuk meg a módját vegyünk ki egy kényelmes, tágas lakosztályt. Együk degeszre magunkat, aztán jöhet a fésülködés is. Ki tudja holnap kivel hoz össze a sors. Akár rosszul is elsülhet a vírtuskodás. *kis szünet után témát vált* Õ, figyelj! Lenne egy ajánlatom. mivel én nem fogadhatok, megtennéd, hogy megteszed helyettem? Holnap adok egy aranyat amit te minden egyes közdelem elõtt felteszel rám. Amit az aranyon felül nyerünk azt a végén megfelezzük. Mit szólsz?
-Te bízni Dánica egy egész arany, tenni mindig fel? Jó, elfogadom. S a szoba lesz tiéd egyedül? Vagy mindenki kap külön szép nagyot?-*érdeklõdik ártatlanul, s ezt azzal is alátámasztja, hogy most nem babrálja a khált, csak néz rá a nagy szemeivel, kezei ölében...
*
a gyógyító maszírozó,különbözõ kenõcsökkel keneget,majd bekötözi a sebeid...máris kevésbé fájnak.kérdésedre csak egy unott "nem kell fizetni semmit"-tel felel...
Mauno:
gyorsan meg is találod a fogadóhelyiséget,ahol 1:4-hez arányban tehetsz Grokhtra,azaz ha nyer,négyszeres pénzt kapsz.
Cymar on-Creel minden egyes szót hangsúlyozott:
-mind...
-itt...
-fogunk...
-megdögleni.
(az eleje elszállt nem tudom mi miatt, pedig mind kijelölve mentettem át txt-be, így tartalmilag utalok az elveszett részte )
*Eleinte kinn várakoztak Maunora a sárga ház elõtt. Megbeszélik, nem valami kis tömegszálláson, priccsen alszanak majd, hanem majd nagy lakosztályban. Dánica viccelõdött, hogy külön-e mind a hárman, amire a khál kissé feszült lesz, mancsával és karmaival a fal módszeres kaparásába, azaz bontásába kezd, s csak kiböki, hogy ha akar, a lány alhat nála. Õ helyesel, hogy még úgy praktikusabb is, hisz õ elvileg bundát fog bondani... kíváncsi rá, horkolós-e a hím, ezért khálul mondat vele egy mondatot...
Furcsállja a hím zavartságát, azt hiszi, a sérülés utóhatása, felajánlja, ivókútnál ihat.*
-Gyere, keres kút, ivókút-*áll fel, de közben hunyorogva nézi a nagymacskát. Nem érti, mért viselekdik ilyen furcsán.-
-Mit monda elõbb nagy khál? Azt hogy Dánica cici pici?-*vigyorodott el a lány kajánul.*
-Mi ÉN! Én nem. Sõt nagyon is szép! Úgy értem formás! *mondja hirtelen meglepetésében*
-Oh. Ez meglepõ. Én azt hisz, khál nõstény hasa sok cici és az szebb khál hím, mint csak kettõ ember nõcici.
*Vigyorgott tovább, de szemével már bemért egy ivókutat. fene jó kedve volt. Látott egy príma bemelegítõ harcot, eleven a város, süt a nap, meleg van, és nins egyedül sem!*
-Nem nagyon vagyok igazi szakértõ a témában, de azért nem vagyunk mi macskák. *mondja tudálékosan* A Khál nõstényeknek is két hm cicijük van. *ekkor látja meg a kutat* Ott kút! *kiáltja és odaszalad. el kezd inni és csak iszik iszik.*
"Hú, de forró lehet a hangulat groktmánál, ha ennyit iszik! De nem hiszem, hogy normális, ahogy mos viselkedik. istennõ az égben, itt egy nagydarab khál hím, a természet remeke, és ideges! Tõlem? Mi a fenéért?!"
-de nekik biztos szõõõröss!-*mondja hangosan s a khál mellé sétál.*-Ugye?
-És ha már itt tart Dánica, abban sem vagy macskás faj, ami van lábaközi hím? nem olyan mint kandúr? Én láta kandúr, volt macska otthon... -Ó, nem felelni kell, Dánica rossz lány, káérdez sok buta dolog.
-Inni csak, inni, aztán pihen.
*Mivel már nem bír többet inni és unja a bénázást. Felegyenesedik és oda húzza magához Dánica-t*
-Ha akarod ma este megtapõasztalhatod milyen nagy is a különbség valójában
A lány eddig inkább ahhoz volt szokva, hogy a huncut és õ vihánckodik. haja tövéig pirult.
-groktma akar dorombol?
*Elmosolyodik*
-Igen. Ha Dánica is akarja.
-Dorombol könnyû. Én simogat te hát és te fog...Arel cicijére, te most kikezd velem? Groktma!Nem hozni zavarba kicsi lány. Én befon te sörény újra pici apró fonat.-*köszörülte torkát.*
-Minden tõlled függ. Én azt gondoltam Dánica kezdett ki velem. Bocsáss meg ha tolakodásnak érzed a szavaimat!
Dánica pirul, de mosolyog.
-Jól érez...
-Akkor itt a szavak már feleslegesek. *közel hajol és a nyakától a feje búbjáig végig szimatolja lányt.*
Dánica arca tüzelni kezdett, ismerõs érzés nehezítette el tagjait. "Hogy francba lehet lekapni egy...khált?"
Ujjait végigfuttatta a nagymacska karján a válláig. Pupillája kitágult.
*Puha mancsával végig simít a lány testén, majd nagyot fúj és halkan megszólal* Keressük meg Mauno-t., és irány a fürdõ!
Dánicának nehezére esik erre rávennie magát, s csak kibújik belõle a kisördög. Mielõtt valóban az arénához menne a khállal Mauno nyomába, két oldalról arcát a hím arcához dörgöli, ahogy odahaza a macskáktól látta.
*A lány beletalált. A kháloknál valami ilyesmi a csók. Grokht-nak pont ennyi kellett, hogy elveszítse a fejét.Földhöz vágja a felszerelését, lehajol a lányhoz, átkarolja a derekát és felemeli. Finoman viszonozza dörgölõzést miközben halkan dorombolni kezd. Egyik mancsával ráfog a lány formás fenekére, így megtámasztva azt. Majd érdes nyelvével végig nyalja a nyakát.