//Off: Oké, Egrennek és Kriaknak a 3. kerületbe fog menni a reag.//
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
- Pagan Uram. Yarradic Pagan. A Csillagban szállni meg, Csillag... nem tudni pontos nevét. Mondani nekem, de nem tudni. //Leírom számára hogy néz ki az épület// Köszönni meg értése számomra. Várni fogom. Azonban nekem lenni megbeszélés munkáról lehet kicsit késni leszek, mert aztat nem tudni meddig tartani. Viszontlátásra!
...
Az Enravell Csillagába nehezen, de visszatalálok. Mosolyogva adom oda a fogadósnak a holmikat.* - Köszönni nagyon, kedvességét. Szép holmik miket lehet látni piac, választani nehéz dolgok közül. ohh.. .hogy ebéd? Köszönni, nem. Inkább egy fürdőt kérni megint. Meg ruhát hol lehet jobban mosni ki? *Közben szétnézek, a zongorához jobban, hogy Pekka ott van-e, ha nincs a fogadóshoz furdulok ismét.* - Tudja nekem meg mondani, hol találom a zongorista Pekkát?
Emberi törvény kibírni mindent S menni mindig tovább, Még akkor is ha nem élnek már benned Remények és csodák.
-Pekka? -kérdez vissza Verin. -Dél óta nem láttam, elment a Hangszerkészítők utcájába új zongorahúrokat venni. De azt mondta, olyan este hat felé visszatért, mert meglátogatja valami rokonát is a fegyverárusoknál.
*** Miután mindennel elkészültél és mindent elrendeztél, a megbeszélt időben szobád abalkából látod, hogy egy cseresznye színre lakkozott kétlovas hintó áll meg a fogadó előtt és várakozik. A hajtó leteszi az ostort és pipára gyújt.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
*Verinnek megköszönök mindnet. Lefürdök és átöltözöm az újonnan vásárolt ruhába. Amint a kocsist észreveszem szépen lassan leindulok a szobámból a fogadórészbe. Szétnézek, hogy ott találom-e már Pekkát és a két ígért társat a munkára.*
Emberi törvény kibírni mindent S menni mindig tovább, Még akkor is ha nem élnek már benned Remények és csodák.
A fogadó ivója félig telt itt ebédelő vendégekkel. Verin a poharakat törülgeti a pult mögött. Érkezésedre biccent és rádmosolyog:
-Milyen csinos ma asszonyom. -Pekka még nem tért vissza, de kint áll egy lovaskocsi, a hajtó bejött és ön után érdeklődött.
*** A hintó nagyon szép, cseresznyeszínű, és fehér lovak húzzák, az oladalára egy vadkant és sast ábrázoló címert festettek.
A kocsis megemeli a kalapját, kinyitja előttes a hintó ajtaját, és lehajtja a hintólépcsőt, amin fel lehet kapaszkodni a kocsi belsejébe.
-Jó napot asszonyom, Jorgen úr már nagyon várja, megbízott azzal, hogy adjam át önnek szerény ajándékát, köszönetképp, mert elfogadta a meghívását. -és a kocsis átad egy selyebe kötött csomagot. Ajándéknak kicsit nehéz, mi lehet benne? .
-Jorgen úr a Palotanegyedben lakik, de ne aggódjon az ebéd végeztével visszafuvarozzuk ide a szállására. Kérem száljon be! -modja a kocsis és behajtja mögötted a hintó ajtaját. A kocsi belülről is nagyon pazar kényelemmel berendezett. Az űlőkék vörösbársonnyal kárpitozottak és apró kiristáylgömbök világítanak a satkokban szórt fénnyel. A kocsi megindul.
//Off: A következő reagot már a Kalandozó Küldetésben c. topicba írd, a Kereskedőnegyedbe. Kösz. //
Belépve a fogadóba épp.... mikor Pekka lerohan minket. -Na így tünjünk el! Tárom szét a kezeimet. -Remélem emiatt nem törik derékba a dalnok-pályafutásod. Én megkeresem az embervadászt bár azt hiszem sejtem mit akar de hátha nem.... ma még belefér egy jó hír. -Talán addig beszélhetnél Verinnel. Meg Cymart sem ártana értesíteni. -Nem tudod Pekka merre van Cymar? Nézek újra a törpre. Közben szétnézek az ivóban, és nemcsak a fejvadászt keresi tekintetem. Felmérem hátha már ide is beférközött egy két kedves meglepetés. Kezem szinte le se veszem a markolatról.//attól függetlenül hogy a mai adag már megvolt // Megkeresem az északit és odalépek az asztalához. -Jó estét. Biccentek neki közben a jó szokáshoz híven. -Úgy hallom keresett, Egren cwa Trimelion vagyok. Miben segíthetek? Ha van hely az asztalánál, leülök.
Peka dühkitörését hallva elkomorodok - Bocsáss meg Peka. Ismersz ok nélkül nem teszek ilyet. Lighrát ma majdnem megölték és újabb támadásokra számítunk. Úgy tűnik egy kicsit el kell majd tűnnünk szem elől, de ezt megbeszélem cymarral és Verinnel is. - A vendégeket mindjárt megnyugtatom. - A meghívólevelet odaadnád? Tudsz valamit az úrrol? Ligra és Egren felé fordulok. - Ha már itt vagyunk úgy sem tudjuk titokban tartani a jelenlétünk. Én lent maradok játszani köt a szavam akármilyen veszélyes is. Egren adódhat esetleg valami probléma az embervadásszal? Ha gondolod veled megyek. Beszéljetek Verinnel és Cymarral, hogy mi legyen és kérjetek tőlük tanácsot. Mondjatok el mindent nekik. Kérdezzétek meg őket is hogy tudnak-e valamit az úrról aki a meghívót küldte. Ja és szóljatok a kidobóknak hogy ma fokozottan figyeljenek a színpadon kiszolgáltatott leszek. ezek után a színpadra sétálok és hangosan beszélni kezdek - Hölgyeim és Uraim elnézésüket kell kérnem a késlekedésért önhibámon kívül nem tudtam időben ideérni. Még pár perc türelmüket kérem és elkezdünk játszani. majd szépen lelépek a színpadról felmegyek a szobámba a lantomért majd vissza és játszani kezdek
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk a becsület mindennél többet ér.
Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt arel pap A balszerencse netovábbja zárt
JK: Kriak és Egren Esemény: Eltűnés a Fogadóból Helyszín: Az Enrawell Csillaga Idő: délután ____________________________________________________________________________
//Kriak//
Cymar és Verin éppen a bevételt számolják a söntéspult mögött egy harcos védelme alatt.
Verin a gúlákba rakott arany érméket egy páncéldobozba rakja, amit Cynar elvesz.
-Jól van Verin, akkor végeztünk is. -Mit is mondtál miből rendeljek újat? -Predoc-i hármfürtös, törpe koponyaszaggató ..és....mi az hogy...nen tudtatok parfümszappant venni a fürdőbe? Tán sztrájkolnak a szappanfőzők vagy mi?...eh...vegyél a dzsadoktól...másfélszer többér adják a szemetek, de most nem tudunk mit csinálni...
Mikor Cymar észrevesz -még mielőtt elfoglalnád a pultitust- odalép hozzád Cyrmar. Hátrasimítja a fehér haját, kezében egy nemesi viaszpecsétes tekercset tart. A tekercs sértetlen.
-Itt volt ma délután Gonzanga báró. Híres lettél Kriak! Látott itt a Csillagban játszani és szeretné, ha te lennél az egyik zenész a lánya jövő héten esedékes 18. születésnapi ünnepségén. Ez itt egy meghívólevél a házába...tessék. Gonzangának a bőre alatt is pénz van Kirak, jól jársz, ha jóba vagy vele....kicsit elpuhult és elkényelmesedett, de valaha ő is kalandorkodott egy kicsit...nem olyan dekadens sznob, mit a többi erioni kékvérű...de vigyázz vele...könnyen sértődik, és szereti a hízelgést...talpnyalók hada veszi körűl akik ferde szemmel fognak rádnézni... -Holnapra ebédre hívott...azért szeretném ha nem mennél el mitőlünk teljesen. Majd szeretnék veled beszélni a jövődről...túl jó zenész vagy ahhoz, hogy kosztért, meg kvártélyért fecséreljed a tehetséged...de ezt majd holnap este megtárgyaljuk...mert holnap este azért még jössz játszani ugye?
//Egren//
Az Északi Embervadász biccent.
-Üdv. Jackal vagyok. (Na persze....) Megkímélem a fos dumától, a ma délutáni vesszőfutásuk ékesen bizonyítja, hogy Imekó vérdíjat tűzött ki a fejükre az Északi Kereskedelmi Szövetségnek tett szolgálatért...Imeko 50 ezüstöt tűzött ki a fejükre tudta? -Gondolom az atya emlytette...tudja itt gyorsan terjednek a hírek és én mindig találok egy jó informátort. -Van már tervük rá hogy fognak kikerülni a "képből"? -Magánszorgalomból végeztem egy kis kutatást, 5 félprofi és egy igazi, de kezdő fejvadász szeretné a fejüket lettenni az Imeko toronynál a vérdíjért. Maguk jó harcosok...de...ahogy látom kissé járatlanok az orgyilkosok elhárításában.- mondja Jackal és nagyot húz a borából és megemeli Krika felé, aki már a színpadon ül és játszik. -Nekem például eszembe nem jutott volna ide visszajönni de ismerem a Célpontok gondolkodását és biztos voltam benne, hogy vannak olyan hülyék hogy visszajönnek ide...eh...mindegy nem azért akartam magával beszélni, hogy a dilettantizmusukkal szembesítsem, hanem hogy üzletet ajánljak. Mint azt látja nem rejtem véka alá, hogy Északi Embervadász vagyok.
-Én tudnék segíteni maguknak a magukra vadászó gyilkosok leküzdésében. Szükségük van egy olyan szövetségesre aki efféle berkekben ismeri a dörgést, mert maguk...már elnézést de hibát hibára halmoznak...látja például azt a szőke utcalányt ott mögöttem? Ha figyelmesen nézi, láthatja, hogy az álcája nem tökéletes...szőkének látszik, de a haja töve barna, ahol már nem érte el a sáfrányvirág leve, hogy elváltoztassa a külsejét...viszont az öve rejtett öv, egy drótgarott fut benne végig, -ez csak nagyon közelről látszik- és egy lyuk van a cipője orrán amiből rejtett penge ugrik elő...nem vette észre igaz? -Már azóta szemez magával és látványosan a pultot támasztja, mióta bejött ide...ha jól megnézi a cobját a hasított szoknya és a harisnya alatt megláthat kivillani egy cobra szíjazott fegyverövet is...gondolom azt se vette észre igaz? -Hát ezért van szükségük rám. Ez a vadász már tudja hogy itt vannak...
A fickó válla fölött kinézve Egren tényleg láthat egy kívánatos szőke lányt aki bájosan rámosolyog Egrenre...majd kimegy a fogadóból...valószínűleg rájött, hogy az Embervadász leleplezte az álcáját az aszisz előtt...
- Már ki is ment látja? Persze nem hülye tudja, hogy én kiszúrtam a kis dolgait... -A segítségemet természetesen nem kérem ingyen. -mondja Jackal és kiissza a borát. -Egy apró szívességet kérek érte cserébe...nos, érdekli az egyezség?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalmárfejedelem 2007.08.02. 9:25-kor.
meglátva Cymart elmosolyodok - Üdvözlöm örülök hogy látom. Beszélni szerettem volna önnel, de az ügy sajnos nem tűr halasztást. A jelenlétem veszélyt hozhat az ön fejére is. Lehalkítom a hangom hogy csak Cymar hallja - Imekoék vérdíjat tűztek ki a fejünkre. Ma majdnem megölték Lighrát csak a fajtánk erős szervezetének köszönhető hogy túlélte. Ezért is késtünk amiért elnézését kérem. - Nem ismerem az ön lehetőségeit és kapcsolatait. Tudja mire számíthat tőlünk bármilyen javaslatot elfogadok. Természetesen ha óhajtja most azonnal eltűnünk amíg nem rendeződnek a dolgok. Mindeközben mosolyogva veszem el Cymartól a levelet majd normál hangerőre váltok ahogy Cymar is beszélt - Nos a talpnyalás nem az én műfajom. Bocsásson meg nem ismerem ennyire a kultúrát mi az hogy alandorkodni?
Végighallgatom az északit türelmessen. -Bár én úgy érzem egy növel még elbírok de ez nem mérvadó. Milyen régóta van a szakmában? Teszem fel a félreérthetetlen kérdést. -Az ajánlata érdekel, hallgatom. *** -Rendben, akkor ezt megbeszélem Kriakkal. Köszönöm. Felállok az asztaltól és felmegyek a szobámba. Belebújok a vértbe, és összepakolom a holmim. A lándzsát és a pajzsot a cuccomra rakom és lemegyek vissza az ivórészbe. Megvárom hogy Kriak befejezze a zenélést, és közben Lighrát keresi a tekintetem. Ha meglátom oda megyek hozzá és ott várakozok. Mikor végzett Kriak. -Az északi úgy véli kölcsönössen kisegíthetnénk egymást. Elöadom amit én hallotam, és várom a véleményket.
JK: Yarradic Pagan Esemény: Visszatérés a fogadóba Helyszín: Az Enrawell Csillaga Idő: délután hat körül ____________________________________________________________________________
A fogadóba visszatérve Pekkát találod a zongoránál aki már szórakoztatja a vendégeket a játékával, egy khál lantművész tárasaságában, akit már láttál itt egyszer-kétszer.
Pekka látványosan nagyot biccent feléd, mikor befordulsz a szobádba vezető folyosóra.
Odabent kellemes almaillat fogad, frissen takarítottak és az ágyadat is áthúzták. Végre kinyitod a kereskedő ajándékát: egy vadonatúl, sűrű szövésű, kiváló minőségű sodronying az.
Jorgennek jó szeme lehetett, met a méret is jó. (MGT -1 SFÉ 3) Vadonat új, csillognak az acélszemek, és érződik rajta a fegyverolajszaga. Hasznos holmi az biztos.
JK: Kriak és Egren Esemény: Eltűnés a Fogadóból Helyszín: Az Enrawell Csillaga Idő: délután ____________________________________________________________________________
//Kriak//
//Jaj Grama!!! ÁÁÁÁ...helyesen: KALANDORKODNI... ...Bakker ilyen betűkihagyásokkal ne fogalkozzunk már...//
Cyrmar összevonja a szemöldökét.
-Igen, hallottam, hírét, de azt nem gondoltam volna, hogy máris idáig fajultak a dolgok. Huh...de nem kell néhány anyaszomorító szarházi miatt rögtön kiszaladni a világból...ámbátor valóban bölcs dolog lenne egy kicsit eltűnni a színről...Cymar elgondolkozik. -Hmm...sok hely van a városban ahol meghúzhatják magukat. Az lenne a legjobb ha senkinek se mondanák el hogy hova mennek, az a legbiztonságosabb, ha csak maguk tudnak róla.
//Off: Ha fejre álltok sem fogok több segítséget és tippet adni hova bújjatok...ezt SOHA, egyik NJK sem fogja megmondani...nem én fogom megmondani hova menjetek...Jerommal már adtam néhány tippet, és segítséget is adtam a fejvadász személyében ha ennyire megoldhatatlan probléma, hogy a saját kútfőből megoldjátok a szitut, azt nagyon tudom sajnálni, de se Verin, se Cyrmar se Jerome, se senki NEM fogja neketek megmondani hogy mit csináljatok. //
//Egren//
Lighra felment a szobátokba és szinte rögtön ágynak dőlt és alszik. Teljesen öndutatlan kába, de pihentető álomban heveri ki a méreg okozt megpróbáltatásokat.
*Pekkának integetéssel és egy apró mosollyal köszönök, majd a szobámba térek fel. Kicsomagolom az ágyon az ajándékot, és összehúzott szemmel nézem.* <Vehhh... ez aztán tudja mit hogy kell csinálni. De akkor sem leszek a gladiátora. Ezt meg megtartom, hisz ajándék... Holnap lehet fel is veszem, ha indulunk. Igaz, hogy ritkán viseltem ilyet...> *Elteszem a szekrénybe, majd elhagyom a szobám bezárva az ajtót magam mögött. A fogadó részbe megyek és ha Pekka figyel rám kezemmel jelzek neki, hogy a pultnál leszek. Oda is megyek ezek után. Kérek egy kupa sört, majd elmélkedve, csodálkozva nézem a lantos khált.* <Ez most ... már láttam, de akkor fel sem tűnt. Micsoda állat! Szép a bundája. Vajon hogy tanították be? Milyen nyugodt, békés, mintha még élvezné is a játékot.... de ez meg hogy lehet?!?.... Nem egy egyszerű vadállat az biztos... meg kellene ismernem ezt a csodát, mit a Földanya teremtett...>
- Rendben ma este még zenélek, de utána eltűnök egy időre majd jelentkezünk. elveszem a meghívót majd Egrenhez megyek - Maradj Lighra mellet amíg végzek én a színpadon valamennyire biztonságban vagyok. majd a színpadra sétálok és zenélni kezdek, a repertoáromból egyszerűbb dalokat játsztok hogy minnél inkább figyelhessek a környezetemre megfigyelek játék közben mindekit a teremben akit látok majd játék után Pekához megyek - Egy időre el kell tűnnöm, de visszajövök fogunk mi még együtt muzsikálni Majd felmegyek a szobánkba Lighráékhoz - Nos várjuk meg míg elcsendesedik a fogadó aztán tűnjünk el szép csendben. - Van ismertek valami eldugott, csendes fogadót ahol meghúzhatjuk magunkat?