/ Barlon Ergwont /
* A barbár erőteljes kézfogását próbálja rezdüléstelen arccal kiállni, majd gyors felhajt egy pohárkával a felszolgált borból. Végighallgatja a barbár szavait, majd töprengőre fogja a figurát:*
- Ma mész a Szövetséghez? Holnap meg Haonwellbe!? Jó kis menet lesz! Szép is az északi táj! *Töpreng el pár pillanatra*, de most úgy érzem nekem itt a helyem! Erigow tényleg a lehetőségek hazája! És én élni akarok ezen lehetőségekkel! * Kacsint Devoss-ra.* Nagy pénz?! Egyenlőre nem érdekel, csak legyen mindig annyi, hogy ellegyek, s azt tehessem, amit akarok! * Vigyorodik el.*
- Tudod, az a jelenlegi hitvallásom, hogy egyszer élünk, hát élvezzük! Tegnap volt egy kis melóm az Északi Kereskedelmi Szövetségnek, ma azon töprengek, hogy hól szórjam el az ott megkeresett aprót, majd, ha elfogy megyek megint, s kérek megint valami jól fizető munkát. Ennyi! Napról, napra élni, leszarni, hogy mi lesz holnap, semmi felelősség, csak saját magad előtt kel elszámolni tetteiddel, ez ami jelenleg kell nekem! * Felhörpinti a kupa tartalmát.*
- Térjünk át rád! Ibarát megjártad, kincset kutatva, egyedül?! Nem gyenge meló lehetett Devoss!? Tudod én még nem biztos, hogy bele mernék vágni egy ilyen horderejű kincsvadászatba! Pár társsal talán igen, de egyedül azéért még nem hiszem! Először is itt Erionban álljam meg a helyem, majd utána, ha túléltem, jöhet bármi! * Az arra járó Verinnek pedig ad 3 ezüstöt.*
- Szállásra és költségre! Majd szólsz fogadós, ha már elfogyott a keret, ja és ha lehet, a szobámat tartsd fent nekem! Úgy döntöttem ez a kiváló fogadó lesz a törzshelyem! * Majd visszafordul a barbárhoz.*
- Mikor indulsz az atyához? Lehet, hogy veled tartok, ha megengeded!