• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Lakhassyn városa

A Háromfejû Birodalma...

Moderátorok: Isshae Ianarak, Admin

Hozzászólás küldése
235 hozzászólás • Oldal: 7 / 16 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16

Re: Lakhassyn városa

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.01.17. 10:49

*Ahogy beszálltál a kocsiba hallod, hogy Natalia visszalépked a házba. Nem búcsúztatott sokáig semmilyen formában.
Az erszényben mindösszesen öt toroni aranydukátot találsz, így inkább hagyod, hogy a kocsis menjen amerre mennie kell.
Míg haladtok végiggondolod újra és újra a történteket, és egy érzés megerősödik benned. Ez a nő nem toroni nemzetiségű egyáltalán. A szokásokat megtanulta, de nincs a vérében a famorokra jellemző bánásmód a máskasztúakkal szemben - márpedig ezt elnyomni nem lehet.
A feladat is egyszerűnek tűnne, ha már ismernél jópár embert - kapcsolatok gyanánt; ha ismernéd a várost. És még mindig ott az a furcsa tény - miért pont te?

Úgy egy fél órás kocsikázás után álltok meg. egy fehérre festett épület előtt állította meg a kocsis a kocsit. Az ablakkeretek, spaletták királykékre vannak festve, s üveg ablakok csillannak meg a délutáni napfényben. Két emeletes az épület, s a második emeleten gyönyörű kovácsoltvas, félköríves erkélyeket pillantassz meg.
Ahogy leszállsz a kocsiról a katona köszönés nélkül indulásra ösztökéli a lovakat és tovább hajt.

Az épület bejárati ajtaja ajobb sarokban hózódik meg. Ez is királykék színű, ám az ajtó lapjába egy nagyon szép ábrázolás van vésve - egy fa tövében egy szárnyas, hosszú fülü gyönyörű vonásokkal rendelkező nő pihen oldalára fekve, könyökére támaszkodva. Ehhez a munkához kellett aztán a hozzáértés!
Benyitsz. Csendes kellemes, pihenést sugalló látvány tárul eléd. Úgy 3x3-as helyiségbe jutsz. Itt is a fehér és a királykék szín kombinációja érvényesül, csak a falakon látható kúszónövények törik meg üde zöld színükkel az éles kontrasztot.
Egy kedves arcú már lassan a harmincas éveibe hajló hölgy fogad a királykék pult mögött, ami bal kézre helyezkedik el belépvén.*

- Üdvözlöm Uram a Tündérszállóban! Miben segíthetek. - *bármilyen véleménye is legyen rólad nem veszed észre a származásodból fakadó elutasítást, amit egy ilyen helyen való megfordulás kiváltana alap esetben. Vagy nagyon jól elrejti érzéseit, hisz minden vendég jó, akinek van pénze kifizetni a fényűzést (mert várhatóan magasba szabott árakat fogsz hallani az eddig látottak alapján), vagy nem egészen olyan a hely, mint aminek elsőnek látszik, és megfordul itt majd' minden kaszt tagja.*
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1593
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.01.17. 20:24

(Eyrinn)

*Elgondolkozva teszem el az öt aranydukátot.*

< Hát Maya, azt hiszem le kell mondanunk a további ismeretségről...>

*Mindenesetre nem aggódom, hiszen öt arany az mégis csak öt arany.
Ami miatt aggodalom mardos belülről az a megbízatásom.
Külhoni nő, Yankarban élő nemes, megváltozott örökös, akinek ráadásul ebben a városban hatalma hatalmas.
Hmm, nem túl nyerő eddig számomra a leosztás.

A kocsi döccenésére lépek vissza gondolataimból a való világba. Megérkeztünk. A fogadó igényesen kidolgozott külseje lenyűgöz. Nem sajnálhatták a pénzt és az időt a kialakítására. Belépve nem csalódom, a belső tér is hangulatban igazodik ahhoz, amit én jó fogadónak hívok.*

< Még szerencse, hogy az előző szállásomról a teljes lomtáramat elhoztam magammal.>

*A pult mögött álló hölgy viselkedése kissé meglepő, de igazából én sem annak mutatom magam, aki vagyok. Apám házában hozzászoktam, hogy apám rangja miatt pietorként kezeltek. Halála után nem tudok átszokni az alsóbb kasztú viselkedésre. Pietor maradtam lélekben, és erre büszke is vagyok.
A színjáték hát folytatódjék, lássanak másnak, mint ami vagyok!! Arcomon a szokásos hűvös nyugodság, apámtól lestem el anno. A hölgy köszöntésére odalépek a pulthoz, és szabad kezét megfogva, ajkammal illetem azt.*

< Ezt a fogást egy szépregényben olvastam... vajon élőben is hatásos?>

- Üdvözlöm szép hölgy! Eyrinn yl Chayanath vagyok, és szeretnék szobát bérelni Önöknél, úgy egy hétre, ha lehet.

*Mindezt rezzenéstelen arccal a szemébe nézve mondom el, kezét el nem engedve. Miután végeztem a bemutatkozással, puhán elengedem kezét, és kihúzom magam. Várom a hatást és a válaszát.*
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.01.18. 13:49

*Belépődre a nő elvörösödik, és egyből lesüti a szemét. Zavarában babrálni kezd az előtte heverő könyv borítójával, mintha szöszös lenne a bársony borítás - de erről szó nincs. Reszketeg kézzel nyitja ki és átfutja.*
- Ooohhhmmmm.... ooohhhmmm... öhhhh... van még két fényűző lakosztájunk szabadon az úrnak. Vagy... vagy...
*Ismét érkezik egy hatalmas adag elpirulás, és megfeszülnek láthatólag az izmai, mintha valami fenyítést várna.*
- Bocsásson meg nemkem Uram, az előbbi tiszteletlen viselkedésemért, és ha megbocsájtja szánalmas lényem megnyilvánulását, akkor szólnék egy alkalmasabb személynek, aki kiszolgálhatja Önt. - *tartása és nyakatekeret kézmozdulata a bocsánatkérés "rituláéját" járják. Kissé meg is hajol a pult mögött megfeszítve magát szavai után, s nem egyenesedik fel, nem néz rád míg választ nem adsz neki.*
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.01.18. 18:08

(Eyrinn)

*Halvány mosolyt engedélyezek magamnak.*

< Apró sikerek az életben… >

- Nem szép hölgy, kegyed pont megfelelő személy a kiszolgálásomra. Több féle lakosztályuk is van? Nem szeretnék feltűnést kelteni azzal, hogy a legdrágábbat választom, és szeretem magam eldönteni, mi számomra a megfelelő. - hangom egyszerre finoman elnéző, és egy kicsit finoman megfeddő. Megpróbálom éreztetni a pult mögött állóval, hogy ne akarjon helyettem dönteni. De azt sem akarom, hogy megbántódjon. Egy elkápráztatott nő értékesebb szolgálatokat tehet jelenleg, mint egy megbántott.

- Köszönöm kedvességét, de nem hinném hogy alkalmasabb személyt találna a szobafoglalásomhoz...

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.01.20. 23:52

*A pult mögött hajlongó nő még mélyebbre hajol - szinte képtelenség már ahogy a rugalmas teste a lábaira ráhajlik. Esdeklő, elcsukló és remegő hangon szólal meg.*

- Óhh, Uram, maga mily nagylelkű. Természetesen, ha a parancsa az, hogy én szolgáljam ki természetesen megteszem. - *picit fentebb emelkedik, hogy láthassa a pulton heverő könyvet.* - Van még szabad úri lakosztályunk is, és még pár átlagosnak mondható szobánk. Valamint... van még egy szerényebb berendezésű is. - *mondja az utolsó mondatát kicsit félve.*
- Ha előbb megszeretné nézni a helyiségeket, akkor szóljon, és mutatom az utat, kísérem.
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.01.22. 0:04

(Eyrinn)

*Ez az a pont, amikor már zavar a nő megalázkodása. Én sem tenném meg, nem is akarom elvárni senkitől.*

< Lehet, hogy túl büszke vagyok?>

*Kissé kihal bennem a láng, az alakoskodás lángja. Fáradtságot érzek, és szeretnék végre egy nagyot aludni. Kicsit kezd sok lenni ez a nap. Bár még egy találkozó előttem van. Arcom fagyott maszk, most már nem a rejtőzködés maszkja, hanem a ridegségé. Elegem lett a mai napból.*

- Kérem mutassa végig a szobákat, áraikkal együtt. Szeretném megnézni, és a legmegfelelőbbet kiválasztani. Az Ön segítsége kivánló lesz.
De így nem tudom elfogadni a segítségét, és rám is csak bajt hoz. Tehát feloldozom a ma estére hölgyem - kezem pedig a felőldozás rituáléját járja.*

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.01.23. 0:51

*A nő úgy mered rád pár pillanatig, mintha valami istenféleséget látna, majd mélyen elpirulva kilép a pult mögül egy lengőajtón át.*
- Kérem kövessen! - *Azzal a pulttal szemben lévő falból nyíló ajtóhoz vezet. Kinyitja előtted, mutatja fáradj be - ő csak azután lép utánad, ha már beléptél a következő helyiségbe. Az ajtót gondosan becsukja maga mögött.
Egy hatalmas aulába érkeztél - a már látott színkombináció fenséges látványa tárul eléd. Az aulát fehér márványoszlopok szabdalják szét különböző részekre, valamint hatalmas pálma szerű növények. A gazdagságot hirdető megjelenésre rácáfol a közönség, akik idelent beszélgetnek. Van természetesen famor kasztú is - messziről lerí tartásukról, arckifejezésükről, öltözködésükről, de látsz nem egy pietor, sedular kasztút is beszélgetni - természetesen mindenki a saját körének megfelelően.
Kísérőd a bal kézre eső lépcsőn indul el.
Felérvén először a hosszú folyosóra invitál és a lépcsőtől a harmadik szobába benyit. Egyszerű, tiszta takaros szoba. Egy ággyal, mellette egy kis asztalkával, és egy átlagos méretű fa ládikóval.*

- Ez a szoba napi háromszori ellátással, egy napra 50 réz.
*Megvárja míg megnézed a szobát, majd visszatér a lépcsőhöz és a második emeletre invitál. Itt a hosszú folyosón az utolsó szobába nyit be. Itt már kétszemélyes az ágy és mondhatni ránézésre kényelmesebb mint a lenti. Az asztal normális méretű, két szék van ráborítva. Egy szekrény foglal még ben helyet és egy ládikó.*
- Ez a szoba napi háromszori ellátással egy ezüst egy napra.
*Itt is megvárja míg megnézed alaposan a helyiséget, majd tovább kalauzol a harmadik emeletre. Itt már gyenger friss virágillatot is érzel. A lépcsőhöz képest az első ajtón nyit be. Hatalmas nappali szerűség tárul eléd, öt személyes kanapé-fotel kombinációval egy üveasztal körül. Bárszekrény és kisasztal, kandalló. A falakon díszes szőttesképek.
Ebből nyílik még két helyiség - mindkettő a jobb oldali falból indul. Az első egy saját bejáratú fürdőhelyiséget rejt magában, fém káddal, illatos kenceficékkel teli polc szomszédságában. A másik ajtó egy hatalmas baldachinos ágyat rejt, két oldalán faragott szekrénykékkel. A fal hosszában szépen kidolgozott égerfaszekrényt látsz.*

- Ez a szoba Uram egy napra, étkezéssel 5 ezüst. Természetesen itt a fürdő is benne foglaltatik már az árban, míg a másik két típusú szobánál ezért külön kell fizetni, és ott közös is a fürdőhelyiség a többi vendéggel.
*Itt is hagy elegendő időt szétnézni, és látszik rajta, hogy kíváncsian várja hogy mit döntessz.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.01.23. 3:02

(Eyrinn)

*Egyik szobában sem megyek beljebb, mint két lépés az ajtótól. Ennyi és nem több, onnan nézek körbe. Minden szobára ugyanannyi időt szánva, közömbös arccal. A véleményemet megtartom magamnak, egyenlőre. A napi egy ezüstért kivehető szoba már megfelelne az igényeimnek, de természetesen játszom tovább a szerepem: megnézem a teljes kínálatot. A harmadik emeleti szoba már ránézésre is soknak tűnik, de aztán elhangzik a varázsszó: külön, saját fürdő. Remek! Ez a nekem való! A közösködést nem szeretem.*

< Hmm, luxus. EZT meg tudnám szokni. Bár igencsak elkényelmesednék>

S ezen a gondolaton már komolyan mosolyognom kell. Nem tudom magam elképzelni, ahogy naphosszat csak tespedek holmi díványon. Tekintetem még egyszer körbejár, majd közömbös hangon kérdem kísérőmet:

- Ez minden? Ez az összes választható szobájuk?

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.01.25. 20:50

*A nő szinte a földig hajol miközben szó szerint esdekel a bocsánatodért.*
- Bocsásson meg Messire! Ez minden mivel szolgálni tudunk!
*Szemed sarkából látod, hogy kettővel arréb lévő szoba ajtaja kinyílik. Egy idős férfi lép ki rajta üdezöld fodros famori gúnyában fehér ingberakással, ezüstösen megcsillanó mandzsettákkal, gombokkal, fényesre vikszolt fekete lovagló csizmában. Fegyver nem látszódik nála, de még csak nem is tudnád megmondani, hogy esetlegesen hová rejthette, ha...
Mögötte két fiatal, alig húsz esztendős egyenruhás férfiak lépnek ki - fekete/zöld dolmányban, láthhatólag sodronying védi felsőtestüket, valamint egy-egy vékony, hajlított pengéjű kardot látsz oldalukra kötve. Az idős úr gőgösen jó alaposan végig mér, a két egyenruhás csak futólagosan, majd a lépcsőn lefelé távoznak.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.01.25. 22:41

(Eyrinn)

*Lélekben megvonom a vállam, famor, így joga van gőgösnek lenni. De ha lehet, hát kicsit beleverjük az orrát a piszokba. Az összes pénzem rá fog menni, de mivel úgyse sokáig fogok élni - a famor ügyekbe belebonyolódni nem egy életbiztosítás - lélekben ismét vállat vonok.

< Legalább kényelemben töltöm utolsó napjaim...>

*Elszakadva a fejemben kergetőző gondolatoktól - melyben Maya ismét csak szerepel - a fogadós hölgyhöz fordulok:*

- Azt hiszem ezt kiveszem, mennyi is lesz egy hétre? És kérem ne nagyon firtassuk szerény személyemet, nem érdemlek én annyi figyelmet - próbálom tudtára adni finoman, hogy ajka zárt legyen, ha rólam van szó.

- Illetve mégis, várom egy úr jelentkezését. Pelin dhu Igradnak hívják; én pedig mint mondottam Eyrinn yl Chayanath vagyok.
El tudná intézni nélkülem a szobafoglalás formaságait? Jobb szeretnék máris pihenni kicsinység. Kérem nevezze meg az összeget, helyben ki is fizetném előre, hiszen ki tudja mikor szólítanak az ősök. - kacsintok rá.
Ezzel ismét csak kilépek a magam szabta keretek közül, de kit érdekel? Legfeljebb még jobban összezavarom szegény teremtést...
S hogy tovább csillogtassam önön magam fényét a szemében gyorsan keresek egy ókyr mondatot, ami idevágna. De sajnos nem találok fáradt elmémben. Így beérem egy egyszerű "Jó éjszakát" - tal, hiszen Ókyr nyelven ez is szépen hangzik nemde?*

- Jó éjt hölgyem!

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.01.28. 17:56

*A famor levonul és csak ezután közlödd a nővel, hogy kivennéd a szobát. A nő mélyen meghajol előtted tudomásodra adva, hogy megértette kívánságod.*
- Messire, holnap délelőtt elhoznám önnek a szobafoglalásról szóló elismervényt és akkor majd holnap rendezheti is a számlát. Pénzt csak ennek ellenében vehetek el. Remélem megbocsájtja Messire.
Hogy Pelin dhu Igrad jelentkezését várja? A Messire nemrég hagyta el a szobáját. - *vág sajnálkozó arcot a nő és elnéz azon szoba irányába amelyből az előbbi famor lépett ki kiséretével és hagyta el a harmadik szintet.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.01.28. 19:45

(Eyrinn)

< Ez egyszerűen CSODÁLATOS! :wtf: . Weila könyörülj! Egy vérbeli famor! No, majd csak szót értünk egymással...>

*A vendéglátóm felé nem mutatom, mennyire elkeserítőnek tartom a hírt, miszerint a szomszéd savanyújóska az az alak, akivel közös elintéznivalónk lenne. Elegánsan meghajtom magam derékból, és megfogva a kezét, könnyű csókot lehelek rá. *
- Őszintén köszönöm a rám fordított idejét hölgyem! Ha meg nem sértem, van esetleg könyvük, mellyel elüthetem az időt dhu Igrad úr visszatértéig. Azért pedig külön hálás lennék, ha szólna az úrnak, hogy megérkeztem. Tudja nem szeretek előzetes bejelentkezés nélkül a házba rontani.
*Kezét elengedve egy ezüst marad ujjai között. Visszavonulok az immár én lakosztályomba, töltök egy kis frissítőt és szépen elhelyezkedek a kényelmes kanapén. Arra vigyázok, hogy el ne aludjak. Az ráér este.*

< Miért nem tanultam én odahaza zárfeltörést is? Most legalább körbenézhetnék a kedves szomszédnál.>

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.01.30. 10:49

- Parancsára Messire! Amit csak óhajt. - *hajol meg ismét előtted és távozik az alsóbb szintek irányába a lépcsőn.
A bárszekrényből választhatsz több féle alkoholos italból, de alkoholmentes gyümölcslé, tea, egyéb ital nincs fent.
A lakosztály kényelmes igencsak, és tágas. Valóban meg bírnád szokni ezt az életvitelt, csak hát ahoz pénz is kellene - a pénzhez meg el kell végezni az elvállalt munkát.
Elhelyezkedsz a kényelmes kanapén és közben végigzongorázod azon kevés információt amivel rendelkezel ezzel a kusza családi üggyel kapcsolatban. Talán, ha a famorral beszéltél okosabb leszel - bizonyára tud még 1-2 információt elcsöppenteni számodra.
Mélyen belemerülsz a gondolataidba, ugyanis az ügybe valahogy bekúszott Maya arca ismét, és valami megmagyarázhatatlan módon az jár ismét a fejedben, hogy milyen jó lenne, ha hamar végeznél ezzel a munkával, és akkor megtudnád venni magadnak azt a nőt.
Feltűnik az arca ismét lelki szemeid előtt - ami hirtelen szertefoszlik, hála annak a nem túl lágy és udvarias kopogásnak, ami az ajtó felől érkezik - mondhatni, ez már inkább sürgető dörömbölés...*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.01.30. 12:05

(Eyrinn)

*Az elmém tisztaságára gondosan ügyelvén nagyon ritkán iszom alkoholos nedűt, akkir is legfeljebb bort. Mivel alkoholmentes frissítőt sehol nem találok, így "szárazon" pihengetek kicsit. Maya megjelenése a gondolataimban érdekes kettőséget okoz: bár csak 5 percre láttam, beszélni meg éppen nem beszéltünk sokat, mégis kellemes rá gondolnom. Másrésztől viszont egyáltalán nem tetszik, hogy kötődöm hozzá. Szeretem a szabadságot, és még nincs kedvem bárkivel is megosztani az életem.

< Huh, nehéz dolog ez...>

*A felhangzó dörömbölésre összeugrik a gyomrom, és harcra készen pattanok fel. Majd izmaim tudatosan ellazítva sétálok az ajtóhoz és nyitom ki.*

- Megtudhatnám miért kell rámtörni az ajtót? - érdeklődöm látatlanban.*

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.01.31. 15:30

*Meglepően tapasztalod, hogy az ajtód előtt egy ledér nőszemély áll, aki orcáján hatalmas vörös foltok éktelenkednek, szégyenkezve lesütött szemekkel, mered rád úgy hogy nem néz szemedbe. Egyetlen vékony selyem köpönyegben ácsorog az ajtód előtt és mezítelen lábakkal. Fekete haja vizes - mintha nem rég fürödt volna meg.*
- Bo-bocsásson meg Uram, amiért így magára törtem. Tudja épp fürödtem amikor valaki kopogott az ajtómon, egy címzetlen levelet csúsztatott be az ajtó alatt. Kiléptem, hogy megnézzem ki az, láttam az alakot a lépcső felé fordulni, utánaléptem, de az ajtóm becsukódott. Az illetőt sem bírtam utólérni, és már az ajtómon sem bírok bemenni. Ne haragudjon kérem, de nem tenné meg nekem, hogy lemenne a recepcióhoz és felhívna valakit a lakosztályomhoz? Chatarina con Wormsain vagyok. És... és... nem maradhatnák addig az ön szobályában, hogy ne ilyen ... meztelen álldogáljak a folyosón. - *zavarban van és szégyenkezik, ez lesüt róla. Története hitelessége igaznak tűnik, mert egy fehéres színű címzetlen borítékot szorongat, gyűröget zavarában a kezében.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
235 hozzászólás • Oldal: 7 / 16 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16

Vissza: Toron