• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Két város között - úton, tengeren...

A Háromfejû Birodalma...

Moderátorok: Isshae Ianarak, Admin

Hozzászólás küldése
511 hozzászólás • Oldal: 32 / 35 • 1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35

Re: Két város között - úton, tengeren...

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2010.03.26. 8:42

(Jahrn on-Meryarss)

Elfolytok egy kiáltást, amikor a szörny a combomba mar. Elég sok sebet kaptam, a fájdalomtól már kezdek homályosan látni, de még bírom a küzdelmet.
Alaidela szúrása meglep, de kellemesen persze. A büszkeségemet már nem nagyon lehetne jobban tönkretenni, így inkább örülök, hogy végzett a szörnnyel. Kérdésére, csak lihegek egy ideig.

-Hát... nem igazán. Még egy ilyen kifejlett példány... akkor baj lesz.
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 572
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Capricorn » 2010.03.26. 18:20

[Roa Narn]

-Én sem láttam még, de nem hiszem, hogy egy sima fűszer ekkora galibát okozna.-mondom Sebesnek a fűszert morzsolgatva.-Nekem ez nem tetszik. túrjunk bele valamennyi ládába. Maguk nyissák ki a többit is, addig mi a mélyükre nézünk.
Intek Sebesnek, hogy vegye elő a kardját és már demonstrálom is mire gondoltam. A kardommal alaposan beleszúrkálok a nyitott ládákban lévő fűszerbe. Ha van benne valami így megtaláljuk.
Míg ezzel elvagyok eszembe jut még valami. Ha nem lelünk benne semmit kiugrasztom a nyulat a bokorból. Beadom mindenkinek az ebédnél, hogy találtunk valami érdekes fűszert a raktérben és abból tettem a kajába, mert milyen jó is az. Ha valami ártó dolog, vagy valami más miatt érdekes valakinek, az azonnal ki fog derülni.
A meddőség örökölhető. Ha anyádnak nem volt gyereke, valószínűleg neked sem lesz.
Capricorn
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 203
ZK Karakter: Amaro Darina, Holtak Pálcája
Karakter: Roa Narn, Toron
Karakter: Elder Karuto, Gro-Ugon
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2010.03.27. 13:36

- Már nem vagyunk egyedül. Zwol is itt van és a többiek is. - *mutat a terem közepére, ahol persze te semmit és senkit nem látsz. Viszont a levegő lehűlt, ezt tisztán érzed.*
- Most merre menjünk Messire?
Ez a varázstudó már nem mozdul; ő szerintük már nincs több lény ezen az átkos helyen.
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1593
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2010.03.27. 13:50

*A két matróz csinálja amit mondasz - lámpásukkal a többi ládát kezdik el keresni és ha találtak egyet felfeszítik a tetejét, mint az első kettőnek. Megerősítik, hogy azokban is ugyan az van mint a ti ládátokban, melyekben ti közben Sebessel karddal beleszurkáltok a rakományba.
Aztán egyszer csak azt veszed észre, hogy valamiben megakadt a kardod. Döfsz még egyszer ugyan oda, de most simán becsúszott a fűszer közé a penge. Kihúzod a pengét és azt veszed észre, hogy valamilyen húsmaradvány, cafat csüng rajta. Nem friss és már nem is véres, de hogy van valami a fűszer alatt az biztos és hogy mitől ragadt a kardodra? Megindult a bomlás, a dög szag gyorsan bekúszik orrotokba. Sebes is hátrébb lép és befogja az orrát - ez váratlanul érte az érzékszerveket mindkettőtöknél.
Aztán nagyon nincs időtök dilemmázni a dolgokon, mert az egyik matróz hangja csendül fel a raktér másik végéből.*

- Jó lenne, ha ide jönnétek. Ezt látnotok kell...
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2010.03.29. 23:23

(Jahrn on-Meryarss)

Egy szívdobbanásnyi ideig értetlenkedve nézem a terem közepét, mire észbe kapok. Hátborzongató érzés, hogy Zwol... vagyis... a szelleme ott "áll". Megrázom a fejem és a varázsló testéhez lépek, hogy átkutassam bármit is találok.
Közben mondom Alaidelának:

-Sok választási lehetőségünk nincs, mint arra.-mutatok a járat felé, ahonnan a szörnyek jöttek, és egyedül maradt "nyitva".-Még a főnök hátra van...

Miután végeztem a hullarablással (...hova süllyedhetek még?...) el is indulok kissé sántikálva a járathoz. Ezek a dögök jól megcibáltak...
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Capricorn » 2010.03.31. 1:42

Roa Narn

A sejtésem bevált, van valami a ládában a fűszeren kívül. Már épp mondanám, hogy győzzük le a bűzt és az abból fakadó undorunkat, mikor felszólít a matróz, hogy valamit feltétlen látnunk kéne. Én már nem vagyok biztos benne, de megyek megnézem mi izgatta fel ennyire.
A meddőség örökölhető. Ha anyádnak nem volt gyereke, valószínűleg neked sem lesz.
Capricorn
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2010.03.31. 11:04

*Átkutatod az öreg testét és csak egy vastag ezüst láncon függő medált találsz nála. A medál úgy arasznyi nagyságú lehet, így tisztán kiveszed minden apró részletét. Egy keresztet ábrázol, melynek a hegyesre formált szára egy kígyó farkát átszúrta. A kígyó egyszer a kereszt köré van tekeredve, s szájából kilógó nyelvén egy stilizált láng látható. Életedben nem láttál még csak hasonlót sem, de ez a medál tökéletesen, mondhatni mesterien van elkészítve.
Alaidela közben előre óvakodott a nyitott ajtóhoz és bekémlelt rajta. Visszatér hozzád.*

- Nem látni bent semmit, egy kisebb teremnek nézem.
*Felállsz, elindulsz, hogy te is megnézd mi van ott - ráadásul ki kellene jutnotok miután a főgonosszal is végeztetek.
Az ajtónál Alaidela előre nyújtja a kezét, amin még mindig ott világít vörösen a fénygömb. Egy közepes - talán 5-6 láb átmérőjű - kör alapterületű szoba tárul szemetek elé, melyben sok kis asztal áll és rajtuk különböző edények. Nem mozdul semmi és senki bent, de egy érdekes dolgot felfedezel: a túloldalt két asztal közt jóval nagyobb hely van hagyva, mint a többinél - mintha onnan hiányozna egy asztal.*

//Ha a medál leírása nem lenne elégséges, akkor formára ilyen.//
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2010.03.31. 11:18

*Sebes is sóhajt a kérésre, neki sem tetszik, hogy a ti felfedezéseteket félbe hagyjátok, de végül is a láda nem fog elszaladni.
Mindketten odamentek a másik két matrózhoz, akik egy zárt láda mellett állnak és a láda melletti sarokba figyelnek. Ahogy közelebb értek a matróz oda világít és szemetek elé tárul rengeteg patkány, egér tetem. Van körülöttük rovar is, de azok sem mozognak.
Közben a másik matróz is felfedezett valamit és az egyik lámpással elindul, majd kifakad.*

- Mi a pics@ van itt, erre is van egy rahedli dög!... :???:
*Ahogy jobban körbenéztek látjátok, hogy az ominózus ládák durván 10 lábnyi sugarán belül fekszenek a tetemek.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2010.03.31. 14:29

(Jahrn on-Meryarss)

Elteszem a medált, még jól jöhet... vagy ha megszorulok pénzzé lehet tenni. Felveszem a földről a pasas lámpását, lehet jól fog jönni.
Alaidela mellé lépek és onnan mustrálom a termet. Hát... biztos, hogy nem itt tárolja a szörnyeket, úgyhogy valami titkos járatnak lennie kell. Sejtem is hol, de előtte még gyorsan átnézem az asztalokat, csak egy-egy pillantást vetek rájuk.
Aztán határozottan elindulok arra ahol "hiányzik" az asztal. Illúziót sejtek természetesen a háttérben, kardommal próbálom "kiböködni" az ajtót és ha megtalálom akkor szólok a nőnek, hogy jöjjön.
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Capricorn » 2010.04.02. 1:30

Roa Narn

Meglátva a döglött állatokat hirtelen csúnya gyanú kezd élni bennem.-Csukjunk le mindent azonnal és tünjünk innen.
Mikor kiérünk a raktárból Sebeshez fordulok, mégiscsak ő most a kapitány.
-Kérje meg legyen szíves az embereit szerezzenek valahonnan élő állatot. Patkányt, vagy egeret, mindegy. Gondolom nem ez az egyetlen hely egy hajón ahol fellelhetőek. Meg valami kisebb-nagyobb ketrecfélét amibe belefér Aztán kérem menjünk a kabinomba.
A kabinba érve leültetem és elkezdem mondani mi jutott eszembe:
-Az az érzésem valami gonosz mágiával átitatott dolog van a ládában, amely megöli azokat, akik sokáig vannak a közelében. Tudom vadul hangzik, de nem tudok másra gondolni, ugyanis a ládák nem voltak megrágva rágcsálóilag, tehát bele nem hiszem, hogy ehettek. Ezért kell az élő állat, hogy ezt kiderítsük. Ha reggelig élve marad a dolog mellett, akkor valahogy belekóstoltak, és akkor méreggel van átitatva a fűszer. Én mindenesetre holnap a reggelinél kiugratom a nyulat a bokorból. Azt hintem el, hogy találtunk több láda ritka, de értékes és nagyon finom fűszert a raktárban, és a tegnap esti kései vacsora kiengeszteléseképp úgy döntöttem megörvendeztetem őket, és tettem a reggelibe belőle. Valakinek ez így vagy úgy nem fog tetszeni. Főleg annak akié, és aki tudja mi van benne.
Capricorn
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2010.04.13. 21:58

*Sebes kissé értetlenül néz rád amikor arra buzdítod őket, hogy menjetek gyorsan ki a raktérből.*
- Nem látom értelmét. Ki kell deríteni, hogy mi folyik itt, mi ez a sz@r ezekben a ládákban. Mitől döglöttek meg a patkányok, mert lehet a következők mi leszünk. - *így kénytelen vagy még a raktérben előadni gondolataidat.
A két matróz csak hümmög, Sebes meg a fejét vakarja.*

- Lehet igazad van. De nem hiszem, hogy a Kapitány ennyire veszélyes dolgot bevállalt volna. Óvatosabb és hülyébb volt ő ettől. :roll: Nekem az sem fér a fejembe, hogy ez hogy kerülhetett ide, mert ritka, de a Kapitány tisztelte a törvényt egy határ felett. Érted. Kis húzásai voltak, de én már 15 éve jártam vele a tengert, a nagy disznóságokat mindig kerülte.
Én azt sem tartom kizártnak, hogy ezeknek a ládáknak az itt létéről nem tudott.
Viszont a reggeli ötleted simán bejöhet. Egyből kiderülhet, hogy ki a hunyó még a hajón.
- Vagy nem teszünk semmit, hanem kikötés után követjük a ládák útját. - *szúrja közbe egy másik matróz.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2010.04.13. 22:12

*Az asztalokon különböző edények, bennük - ha felemeled egy-egy pillanatra a tetejüket - különböző ismeretlen anyagokat találsz. Egynémely valamilyen porított anyag, de látsz kenőcs szerűt és folyékonyat is köztük.
A hiányzó asztalnál hiába böködsz a kardoddal semmi sem történik - előbb a levegőt szúrod, majd kicsit jobban megtolva fegyvered a falnak ütközik a hegye. Ez itt nem illúzió.*

- Ezek szerint nincs hová mennünk? - *kérdi tőled Alaidela. Épp válaszolnál neki, amikor furcsa dolog történik. A vöröses gömb a nő kezén egy szempillantás alatt a legmélyebb vörösre változik - egyként fordultok hátra, ahol is a már kissé meggyepált öreg áll különös csillogással fekete szemében.*
- Nem tudsz megölni! ... - *a hang, az ismerős. A faluban, amikor a porban feküdtél megalázva, ugyan ez a hideg hang szólt hozzád. Alaidela megrémült, húzódna hátrább, de ott már fal van...*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2010.04.14. 9:18

(Jahrn on-Meryarss)

A vér is megfagy bennem, amikor meghallom a hangját... minden kép, hang, érzés, élesen és kegyetlenül újra lepereg a szemem előtt. A falu, a vér, Zwol, a két suhanc, tehetetlenség, könnyek...
<...Nem.. nem szabad félnem... ne légy hülye Jahrn...>

Lehet nem a leghatározottabb hangon, de igyekszem keményen visszavágni a mágusnak.
-Egyszer minden elenyészik.

Neki iramodok, és amilyen gyorsan csak tudom, át akarom szelni a köztünk lévő távolságot, igyekszem elterelni a figyelmét, mintha leszúrni készülnék, de az utolsó pillanatban a lámpást vágom hozzá. Remélem egyrészt meglepődik, másrészt lángra kap a ruhája.
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Capricorn » 2010.04.14. 21:58

Roa Narn

-Az ötlet nem is rossz.-mondom a matróz felvetésére-Csak az a baj vele, hogy attól még nem fogjuk tudni ki itt a gonoszdi. No meg az, hogy a kikötés után ki tudja mi lesz. Ha kapunk egy komolyabb vámellenőrzést mi mehetünk a börtönbe, onnan meg nehéz lenne követni a ládákat. Ötvözzük a kettőt. Reggelinél nyakon csípjük a ládák gazdáit, kikötéskor meg ha megúszuk a dolgot követjük a ládákat. Vélemény? No persze ettől még a fűszer alatt lapuló hulla esete nem oldódott meg. Viszont most nincs is kedvem törődni vele, mert nem érzem jól magam a ládák közelében. Mint mondtam félek, hogy rontó mágia van rajta, ami a patkányokat is megölte. Tünjünk innen.
Capricorn
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2010.04.14. 21:59

*Csupán pár lépés van közted és a mágus közt, mert közben ő is lépett párat felétek. Így viszonylag elég gyorsan eléred, hogy hozzá vágd a lámpást. Az ív jó, a távolságot tökéletesen mérted fel, de mégis... bár a lámpás hangosan csörrenve tört szét a padlón az öreg előtt, a lángok valami oknál fogva mégsem érik el a ruháját. Valamilyen védőmágiát használhat.
Arra viszont jó volt a műveleted, hogy megzavard - láthatólag erre nem számított és megtorpant a terem közepén, majd egykedvű arckifejezéssel méreget.*

- Azon gondolkodom, hogy mivel vessek véget az életednek, famor. A tűz már annyira unalmas.

//Ha megtámadod, akkor kérnék megfelelő dobásokat. Most kivételesen ragaszkodnék a körönkénti lebonyolításhoz.//
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
511 hozzászólás • Oldal: 32 / 35 • 1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35

Vissza: Toron