Rychor Occhys (Arnan)
Lelököm magamról a párnát, s úgy fekszem hanyatt a plafont bámulva. Lassan az álmok világa sem nyújt menedéket számomra. Mindig gyötörnek, s egyre fáradtabb vagyok az ébredésekkor, mintha az üldöztetés valóságos lenne. Ahogy fekszem, és elmélkedni próbálok, eszembe jut, hogy mi van akkor, ha jelentésük van. Jelenteniük KELL valamit, csak lehet, hogy én vagyok túl vak. Visszaidézem magamban az utolsó jelenést, a hollószárnyakkal, s a felemás maszkkal együtt. Kutatni kezdek elmémben, hogy láthattam e már valahol ezt a jelképet. Vajon van e bármi jelentősége, s eddig csupán az erős félelemtől nem tudtam kellően figyelni rá.
Felülök ágyamban, s összekapom magam, bármennyire is fáradt vagyok. Mivel nincs másik lábbelim, szereznem kell egyet sürgősen. Kinyitom a szobaajtót, s megindulok lefelé az ivórészbe, szobámat azonban - mint mindig - most sem felejtem el bezárni. A pult felé tartok egyenesen, hogy a fogadóst keressem. Ha csak a fiú van itt, akkor magamhoz intem, s megbízom, hogy azonnal kerítse elő a tulajt, hacsak nem tud ő maga is lábbelit szerezni nekem. Amíg ő intézkedik, körbenézek a korai vendégek, s a korán kelők között. Tekintetem a felvigyázókat keresi, s ha megpillantom valamelyiküket, akkor felé indulok. Feltett szándékom, hogy megkérdezzem, mi történt az este folyamán az emeleten, ami miatt kénytelenek voltak elhagyni posztjaikat.