• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Shulur - Kikötõnegyed - Horgas Hóhér & a Varjak fogadó

A Háromfejû Birodalma...

Moderátorok: Isshae Ianarak, Admin

Hozzászólás küldése
1413 hozzászólás • Oldal: 89 / 95 • 1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 95

Re: Shulur - Kikötõnegyed - Horgas Hóhér & a Varjak fogadó

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.11.16. 9:10

Xylina

Nem csoda, hogy elszakadt a cérna. Elgyötörten elveszem a fiútól a kendőt, megtörlöm a szemem, várok, míg a sírhatnékom csillapul annyira, hogy emberek elé menjek.
A Gattear kocsija láttán én se tudom, sríjak-e vagy nevessek. Ezek se váratják a népet, Levon alaposan megmozgatta a szálakat.
<Vajon itt az áldozat megtört, szánalmas kinézete hat bármilyen törvényemberre?> - gondolok arra, ugyan befejezem a bőgést, de a szemem ki lesz sírva, arcom foltokban piros lesz
.
- Most már menni, én meglesz.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2010.11.17. 21:40

*A helyzetedhez képest viszonylag hamar összeszeded magad. Jelzel a fiúnak, hogy mehettek, aki kicsit megkönnyebbülve indul el Levon szobája felé, mert eddig csak zavartan téblábolt melletted. Néha hátrasandít, hogy követed-e, meg talán nyugtázza magában, hogy már nem sírsz.
A tanulószobához visz a fiú, ahonnan pattogó, idegenajkú beszélgetés szűrődik ki. A fiú bekopog, s alig csendül fel az utolsó koppanása az ajtó már nyílik is lendületesen. Egy Gatteari egyenruhás nyitota ki az ajtót nagy elánnal, meglepődve néz rád egy pillanatig, majd utat engedve neked félre áll, hogy beléphess a szobába.*

- Hölgyem! - *mondja közben pyarr nyelven.
Belépsz. A szobában még két katona áll az asztal mellett, az egyikőjük valószínűleg rangos lehet, mert az ő ruháján bíbor átalvető díszeleg - mindketten egy fejbiccentéssel üdvözölnek. Levon is itt van. Az asztal felett hajolt egy nagyméretű papírosra, ahonnan rád emeli beléptekor a tekintetét - amit látsz elkomorodni.*

- Kisasszony, jól van? Az urak rendelkezésére tud állni, vagy halasszuk el inkább a dolgot?
*A bíbor átalvetős fiatal férfi nyugodtan mér végig, de átható pillantását érzed a bőrödön, mintha minden titkodat ki akarná szedni belőled így.*
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1593
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.11.17. 22:26

Xylina

A benti beszélgetés se bájcsevej lehet, ingatom is a fejem, ugyan mi vár rám...
Belépek, biccentek, nem örülök Levon tekintetének. Mivel tömték már tele a fejét? A végén ne az süljön már ki, vádolni akarják a sértettet, mert nagyon mérges leszek s nem állok jót magamért.

- Én nem jól, de dolog nem vár - jelentem ki. - Jó itt, ha én tud leül. Az mi? - mutatok a jókora írásra, amit Levon tanulmányoz. Közelebb is lépek, hogy pillantást vethessek rá. - Ön ki? Gattear nagy őr? - mérem végig az átalvetős férfit s állom a tekintetét. Nem fogom hagyni, olyan oldalra lökjenek, amihez közöm sincs. A tiszt szót nem ismerem pyarrul, de feltaláltam magam. - Tud erv nyelv? - teszem még hozzá, mert belefáradtam a tört beszédbe is.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2010.11.18. 13:07

*Levon nyugtázza mondandódat, majd az asztal melletti székre mutat egyből, hogy természetesen leülhetsz.*
- Ez a Gattear alaprajza Kisasszony. Így elkerülhető, hogy a helyszínre elmenjen. - *való igaz, egy alaprajz van kiterítve Levon asztalára.*
- Garun en Arlenyss, kisasszony, a Gatteari őrség nagykapitánya vagyok. Szabadna az ön nevét is ismernünk?
- Elnézését en Arlenyss, a kisasszony Xylina Viatrix. Ha megkérhetném hagyjuk a formalitásokat. A kisasszony nemrég érkezett országunkba, egyáltalán nem járatos az itteni szokásokkal. Ráadásul lelkileg, testileg megterhelő volt számára bizonyára az esti történtek. - *mondja egyből téged megelőzve Levon. A nevezett úr látszik fontolóra veszi pillanatok alatt Levon kérését és biccent egyet beleegyezően.*
- Rendben. - *válaszol szóban is megkönnyebbülésedre ervvül, tisztán.*
- Már tájékoztatva lettem, hogy van egy írásos vallomása a történtekről. Elkérném most, s ha nem világos valami átbeszéljük.
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.11.18. 14:02

Xylina

Sosem láttam még alaprajzot, érdeklődve nézem a vonalkákat. Egyelőre nem igazodok ki rajtuk.
Kiderül, egyenesen a nagykapitány van itt. Képzeletben felteszem a kérdést, az ott a legnagyobb rang-e vagy ő csak a krém és valahol akad egy meggyszem, de nem akarok senkit se idegesíteni. Főleg, hogy megüthetem miatta a bokám s nem az a cél, bárkit is felhúzzak, amikor az ügyem múlhat a hozzáállásomon.
Levon jól mondja amit mond, vagyis menti a menthetőt. Hisz a tanultak szerint nekem most valami extra tiszteletadás közben kéne viselkednem, el is felejtettem, hogyan...
Az erv nyelv üdítő. Egy halvány árnyalattal nyugodtabb leszek, bonyolultabb mondatokat is alkothatok végre.

- Igen, készült írásos vallomás, ami hű mása annak, amit már a városi őrséghez is benyújtottam - veszem elő a levelet, átnyújtom neki. Kérdései biztos lesznek, már csak az nem mindegy, mivel kapcsolatban.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2010.11.18. 14:14

*Ahogy a nagykapitány elveszi a levelet már tanulmányozni is kezdi. Furcsa látni egy embert ennyire szoborként. Még csak meg sem rebben a szeme sehol olvasás közben. Aztán rád néz.*
- Felállítjuk a páholy mását itt a szobában. Mutassa meg kisasszony, hogy hol jelent meg az ismeretlen férfi. Addig mondja el, hogy hogy érti azt, hogy nem a főbejáraton át hagyták el a Gatteart? Akkor hol? Milyen útvonalon mentek, míg kiértek? - *látszik, hogy előbbire kevésbé kíváncsi, mint az utolsó kérdésére.
Meglepő módon arról szó sem esik, hogy esetleg téged vádolnának valamivel. Míg összeszeded a gondolataidat toroni nyelven utasítja embereit, akik azon nyomban székeket, asztalokat pakolgatnak a távolabbi sarokban.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.11.18. 14:19

Xylina

Irigylésre méltó az önfegyelme. Ezt azért bizonyos fokig én is szívesen eltanulnám.
Meglep, hogy el kell játszani helyben a páholyos jelenetet. Azt viszont sejtettem, bővebb magyarázatra szorul, mért nem kértem segítséget azonnal helyben és mért nem a főbejáraton távoztunk...

- Ha ezen a firkálmányon megmutatja, melyik ábra a páholyunk, onnan nagyjából képes leszek megmutatni, merre hagytuk el a színházat - nézek bizonytalanul az alaprajzra. - Nem főbejárat alatt oldalkijáratot kell értenie. Két őr által őrzött oldalfolyosón hagytuk el a színházat.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2010.11.18. 14:33

*A nagykapitány az asztalhoz lép. Rámutat egy nagy üres helyre, majd a többire a papíron, ahol kockákra van felosztva a papír. A végén rámutat egy - a papíron úgy fél arasznyinak látszódó - négyzetre, amiben kisebb-nagyobb négyzetek vannak rajzolva.*
- Értelemszerűen ez a nagy tér a színjátszó hely, ezek a páholyok. EZ volt az önöké az este. Itt a folyosó húzódik. Erre kell a kijárat felé, vagyis a főbejárat felé menni. - *alaprajzon egészen más ellavírozni, de azért boldogulsz ezzel, s fel is ismered azt az ajtót amin ti az alsó szinte mentetek, hogy kijussatok a színházból. Közben a nagykapitány felveszi a felső papírost, hogy látszódjék alatta egy másik. Azon is mutogatni kezd.* - Ez az alsó szintje a Gattearnak. A főbejárathoz itt kellett lejönniük és erre ki. Viszont van még két másik kijárat. Ez, ami elérhető egy vendég számára. A Gattear melletti utcába érkezik ki itt az ember egy szabóság mellé. A másik bejáratot az őrség és a színtársulat tagjai használják. Mindkét mellékkijáratot őrség figyeli.
*Ahogy az alaprajzon mutogatja a helyszíneket el tudsz igazodni. Az emeleten az őrségi lejárat, onnan az a kijárat ami a szavakból ítélve egy vendégnek nem elérhető.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.11.18. 15:09

Xylina

Figyelmesen hallgatom a nagykapitányt, ujját követve áll össze bennem, mi merre található.
- Itt mentünk le az alsó szintre - erősítem meg az útvonalat az emeletről. Lent gondban vagyok, mert kiderül, ahol mi slisszoltunk ki vendégnek tabu. Mi mégis rávettük az őröket... Megdörzsölöm a homlokom, itt jön a neheze. Hazudni nem akarok, viszont most fogom magunkat bajba keverni. - És itt hagytuk el az épületet - mutatok a nem vendégek számára fenntartott kijáratra. Nem fogok mentegetőzésbe, a nagykapitány majd letámad kérdésekkel, ha tudni akarja a miértet, hogyant. És biztosra veszem, most jön el ez a rész...
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2010.11.18. 23:22

*Mutatod a lejáratot, amire a nagykapitány homloka enyhén összeráncolódik, de nem szól semmit. Aztán ráböksz a kijáratra, melyen vendég elvileg nem közlekedhetne. A nagykapitány rád néz behatóan.*
- Biztos?!? - *a lejárati ajtóra bök, majd a kivezető ajtóra* - Itt és itt, hogy jutottak át az őrségen?
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.11.19. 9:06

Xylina

- Igen, biztos. Hogy jutottunk át? Határozottan kértem és valószínűleg kyr hölgynek néztek abban a ruhámban, így átengedtek.
Hogy értse, mire is nézhettek kyrnek, kibontom a hajam és szétterítem a vállaimon s mellé bevágok egy sznob arcot a hatás kedvéért.- Elnézést kérek a szabályszegésért, de akkor és ott nem voltam teljesen ura a cselekedeteimnek érzelmi okokból. Fel voltam dúlva. Még valami szorul magyarázatra, uram, ezzel kapcsolatban?
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2010.11.25. 9:50

*Fiatal kora ellenére a nagykapitány igencsak jól tudja leplezni érzéseit, már ha van neki olyanja, mert se meglepettséget, se más érzelmet nem látsz rajta amikor a kibontott hajaddal szembenézel vele. Még akkor sem tudsz belőle kiolvasni semmit, amikor válaszol kérdésedre katonás fegyelemmel, hidegen.*
- Egyenlőre nincs. Ha jól értesültem a kisasszony a Vasmacska fogadóban szállt meg. Esetleges kérdéskor majd küldetünk valakit oda önért. Viszont kérném, ha azt a fogadót elhagyja és máshol szállna meg értesítsen bennünket, akár a tanítóján keresztül is. - *mutat Levonra.
Levon erre bólint, de persze a válasz rajtad áll - ezt meg is várja a nagykapitány, majd összetekeri a tervrajzokat. Indulnak tovább, hogy nyomozhassanak.*

- Kisasszony, további szép napot! Levon! - *hajtja meg a fejét az öreg előtt, miközben jobbját a szívéhez emeli és tiszteleg - legalább is ezt látod ki a mozdulatból. Az emberei is követik ezt a mozdulatot, majd hamarosan kettesben maradtok Levonnal.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.11.25. 11:45

Xylina

Ez már nem önuralom. Olyan hideg a nagykapitány, hogy a jégcsap meleg mellette.
- Jól értesült a szállásomat illetően és észben tartom, kin keresztül szóljak, ha kell - mondom, amit a bejelentési kötelezettségemről mond.
Fejet hajtok, amikor távoznak, felpillantok Levonra.

- A páholy-jelenetet el se próbáltatták. Érdekes. Ön szerint mennyire viselkedtem helyesen? S a hirtelen távozást minek vegyem? Nem sokban voltam a segítségükre :? - roskadok bele a székembe.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2011.05.22. 21:28

*Levon a páholy rögtönzött utánzására néz, majd rád.*
- Talán azt kevésbé tartotta fontosnak. Egyetlen lehetséges magyarázata van azonban annak, hogy ott megjelent egy idegen, hogy a páholyban van rejtekajtó, vagy hasonló dolog, melyről ők sem tudnak. Vagy. Vagy tudnak róla, és ezért nem volt olyan fontos. Khm. - *itt elhallgat pár szegmens erejéig Levon, láthatólag jár az agya és jobban az utóbbi felvetésére hajlik. Ez meg bizony érdekes gondolat.*
- Az, hogy mennyire viselkedett helyesen Kisasszony - megnyugodhat. Ha nem így cselekedett volna, akkor azt a Nagykapitány a tudomására hozta volna eléggé nyers modorával. Őszinte volt, ami a legfontosabb. Egyébként rideg embernek tűnik, de több emberség szorult beléje, mint az apjába. Ööööö Khm.
Ma már biztos, hogy nem fogják keresni. Visszamegy a Vasmacskába pihenni, vagy szeretne valami mást tenni, Kisasszony?
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2011.05.23. 10:19

Xylina Viatrix

Tudnak róla és nem fontos? Kiknek is? Nekem aztán fontos! Rosszkedvűen nézek az ölembe. Érdekes nyomozás lesz ez, ha ilyen fordulatokra is számítanom kell.
<Egyáltalán ki akarják ezek deríteni, mi történt?y
- Mi van, ha már nagyon is tudják, ki állhat a háttérben csak éppenséggel nekem nem kötnek semmit sem az orromra? Külhoni vagyok, le is rázhatnak, anélkül, valóban tennének erőfeszítést arra, az ügy végére pontot tegyenek. Mondjuk olyan pontot, ami nekem kedvező - vallom meg bizalmatlanságomat. - Nem tudom, mit várhatok bármilyen őrségtől, nemhogy az ittenitől...
Levon kíváncsi arra, mit teszek most én pedig kész válasszal állok elő:
- Szeretném elterelni a figyelmem, tehát folytatnám tanulmányaimat. Nem sokra mennék vele ha a fogadóban őrlődnék, várva a csodát...
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
1413 hozzászólás • Oldal: 89 / 95 • 1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 95

Vissza: Toron