• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Shulur - Kikötõnegyed - Horgas Hóhér & a Varjak fogadó

A Háromfejû Birodalma...

Moderátorok: Isshae Ianarak, Admin

Hozzászólás küldése
1413 hozzászólás • Oldal: 80 / 95 • 1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 95

Re: Shulur - Kikötõnegyed - Horgas Hóhér & a Varjak fogadó

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.08.24. 21:30

//Bocsánat, hogy nem írtam - ervvül szólt az úrfi.//

*Leonas érintése puha és kellemes. Ám csak egy pillanatig élvezheted, mert nem szorongatja sokáig kezed.*
- Ne kérjen bocsánatot kisasszony, ellenben kérem, hogy árulja el a nevét, mert a kis küldönce csak a Xylináig jutott. Valamint, hogy beszélni szeretne velem vacsorakor. Ezért is jöttem le most, mert este elfoglaltságom lesz és nem érek rá. Szóval, parancsoljon velem.
Üljünk le kérem! - *mondja, majd megfogja a széked. Na ilyet már láttál Erionban is: a férfi megfogja a széket míg a nő leül, s mielőtt leülne alátolja az ülőalkalmatosságot.
Ha leültél ő is leül a melletted lévő székre, a bal oldaladra és figyel kíváncsi tekintetével.*
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1593
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.08.25. 20:32

(Xylina)

- Xylina Viatrix, és nem vagyok rangos személy, tegezhet. Nos, én már ebédeltem, elég egyoldalú étkezés lesz, ha most ön rendel. Sebaj, nem ezen múlik az étvágy! :)
"Ez már igen. Alám tolja a széket. A fejembe fog szállni a dicsőség!"
Rákacsintok Zamura, nem feledkeztem meg róla.
- Egyél, ha éhes, te nem zavar. Uram, ő Zamu; Zamu, az úr lakni ott, ahol én is, Erion. Kicsit beszél én vele saját nyelv.
Visszaváltok erv nyelvre.
- Ne gondoljon egetverő nagy dologra, egyszerűen megörültem, van itt valaki Erionból, és akivel szót válthatok az anyanyelvemen. Ahogy hallhatja, nehezen beszélem a közös nyelvet, elég nehézkesen fejezem ki magamat úgy. remélem, nem veszi rossz néven, ha érdeklődök. Mondja, eddig milyen tapasztalatai vannak Toronról? Hogyan boldogul?
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.08.26. 10:08

*Zamu nem ment hozzátok közel, a pultnál maradt, de mosolyogva integet feléd mikor rákacsintasz.*

- Az illendőség miatt magáztam le... vagyis magáztalak le Xylina. A hölgynek kell felajánlania a tegezés lehetőségét, és ha ezt nem teszi meg illetlenség tegezve megszólítani. - *Úgy látszik arról kevés tudomást vesz, hogy nem vagy úri hölgy, ennek ellenére megadja a kellő tiszteletet.* - Tudod, én senkit nem szoktam letegezni csak azért, mert esetleg alacsonyabb helyzetben van a társadalomban. Attól még az illető is ember. Viszont, ha én tegezhetlek, akkor kérlek, te is tegezz engem. Úgy kényelmesebb társalogni. - *mosolyodik el.*
- Nem, nem rendelek, már ebédeltem én is. ...
A válaszom a kérdésedre kissé keserű, mert itt, az az értékrend amiben én nevelkedtem és amit teljes mértékben helyesnek tartok ... torz.
Nekem meg ez az értékrend torz ami itt vesz körül, de itt én vagyok az idegen és alkalmazkodnom kell. Azért is, mert a toroni kultúrát jöttem tanulmányozni. Meg szeretném érteni az itt élőket és ez másképp nem megy, csak ha egy kis időt eltöltök köztük.
Nehéz, nagyon nehéz, de találtam legalább egy jó tanodát, ahol segítenek az itteni útvesztőben helyesen eligazodni, hogy ne az első adandó alkalommal kössenek fel valamilyen vétségért. :)
Téged mi szél hozott erre a vidékre?
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.08.27. 8:58

(Xylina)

- Hogy torz, az nem kifejezés. Nehéz megállni, ne úgy viselkedjem, mint otthon, de itt alaposan megjárnám, ha elfeledkeznék magamról.
Kérdezi, hogy keveredtem ide, mosolyom elpárolog.
- Egy társulattal. Egyikünk elf volt, a helyi őrség nyomban lecsapott rá. Ellenállást tanusítottak, bebörtönözték őket, és annyin múlott, én nem kerültem ugyan oda, mert előre küldtek szállást foglalni a hajóról. Valószínűleg gyorsított eljárásban kivégezték őket. Hiába érdeklődtem felőlük, zárt ajtókba ütköztem és vagy kyrnek néztek, vagy értésemre adták, ne kiutakodjam, mert megjárhatom.
Ráébredek, ha nagyon el akartam volna húzni innen a csíkot, már rég egy hajón ülnék, de még mindig itt vagyok.
- Érteni akartam, mi miért történik itt, ezért én is beiratkoztam egy magániskolába.
"Idétlenül hangzik! Ahelyett, hogy hanyatt-homlok eltűztem volna innét, még iskolába járok! Hogy ezt miből fogom állni, mire akarom vinni, gőzöm nincs! Terv kell, mihamarább terv!"
Jókedvem megcsappan, de azért tartom magam. Így egy csokorba fogva a múlt és folyománya meglehetősen lehangoló.
- Mi vett rá téged Toronba jöjj és megtanuld, hogyan mennek itt a dolgok? Egyedi érdeklődés, vagy konkrét oka is van? Hosszú vagy rövid távra tervezel?
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2009.08.30. 10:26

(Thor)

*Megnyugszom, hogy épségben jutottam be, és remélem a kijutás is hasonlóan békés lesz. Körbe nézve a helyen elnyeri tetszésemet. Mindig is szerettem az olyan művészi alkotást, ahol a nagy hősi csapat arcára kiül a félelem. Ráadásul, aki festette az ért is hozzá. Egy ideig gyönyörködök a festményben, majd észre véve Patkányt felé indulok, de látva, hogy vesztésre áll megállok.

*Egyelőre nem megyek oda hozzájuk. Ha van üres asztal, akkor oda leülök, ha nincs, akkor egy picit megállok, és patkányhoz szólok az elme útján.

[-Szép jó estét. Odaülnék hozzátok, de félek pénz nélkül nem igazán érek sokat ott, ahol a játék lényege egymás pénzének elnyerése. De úgy látom rosszul áll a szénád. Ha akarod segíthetek. Megnézem a többiek lapjait, és az elme útján elmondom neked. Mit szólsz?]

*Majd várok.

// Telepátia. Mivel látjuk egymást 1 pszi pont/ kör. Szerintem ez belefér egy körbe.//
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.08.30. 17:05

*Amikor a társulatról beszélsz elkerekedő, csodálkozó szemmel néz vissza rád, de hagy tovább beszélni.*
- Hogy én? Sokat hallottam az itt élők gonoszságáról, emberfeletti mágikus hatalmáról, ahol minden második ember bír sötét praktikát űzni, ahol az emberen kívül mindenkit gályarabságba taszítanak és talán ez a legkevesebb. Szóval, sokminden rosszat hallottam és kíváncsi voltam, hogy tényleg így van-e. A szóbeszéd erősen túloz, mint általában, és még közel sem látom át az itt élők mozgatórugóit. Egyenlőre két hetet szeretnék itt tölteni, aztán meglátom.
...
Említettél egy társulatot. Tagja voltál? Nehéz elképzelnem rólad bármit is, aminek köze lenne egy mutatványos társaságnak. Vagy színi társulat voltatok? Ezesetben bocsánatodat kérem...

*Patkány után még ketten gurítanak. Aztán társad(?) egy kis szütyőt tesz le az asztalra és otthagyja őket. Egy kis körbetekintés után feléd indul meg. Mentális üzenetedre valószínűleg szándékosan nem adott választ - arca gondterhelt, ekkorát nem bukhatott a játékon, itt más is van.*
- Megyünk is tovább, nincs időnk játékra. A mai nap úgy sem a szerencsenapom.
Gyere! - *Hátra tart veled, ahol asztalok vannak és elhúzhatós ajtóval rendelkeznek. Különösebben senki nem figyel meg benneteket, nem figyelnek. Célirányosan egy ilyen bokszszerűséghez tartotok, s már majdnem elértétek, amikor ismerős arc kedvtelő mosolya villan rád - Zizzent az, egy hat fős társasággal beszélget poharakkal teli asztalnál ülve. Patkány azonban be is húz maga után a kiválasztott helyre, hogy nyugodtan tudjatok beszélgetni.*
- Fülest kaptam, hogy ki akarnak bennünket füstölni... vissza kell mennünk a székhelyre, de itt is kellene egy fül. Téged nem hagyhatlak itt egyedül még, az végzetes lenne számunkra, nem csak neked, én sem maradhatok, mert előttem úgysem járna senki szája. Viszont nem is bízok itt senkiben. ... Járjon az agyad, hogy hogy oldjuk meg ezt a helyzetet, de hajnalra nekünk a székhelyen kell lennünk legkésőbb.
*Kotorászik kicsit a zsebében, majd egy gyűrűt tesz az asztalra eléd.*
- Ismerős? - *egyértelműen nem, a nyakadat tennéd rá, hogy még sosem láttad ezt az ékszert.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.08.31. 10:28

(Xylina)

-Ismeretség híján bármi lehetek :) Zömében mutatványosok voltunk. Nem mellettük képzeltem el az életemet, de így alakult. Tornászokkal, állatidomárokkal éltem, és én a magam tehetségével. Látnok vagyok.
Amikor szóba kerülök, meg se rebben a szemem. Tudom, mire vagyok képes, függetlenül attól, néha mi a közvélekedés a jóslásról és művelőiről.
-Ami engem megkülönböztet a többi olyantól, aki hasonlót állít, az az, nekem nem pénz függvénmyében jön az "ihlet". Elém tehet valaki egy csillogó aranyat is, ami, csak halkan jegyzem meg, még sosem esett meg, de ha nem történik semmi, nem találok ki neki humbugot. Ha nem látok semmit, mert nem kerülök megfelelő hangulatba, akkor elnézést kérek és visszaadom a pénzét. De esett olyan is, pár rézért olyanok suhantak el lelki szemeim előtt, amire nem találtam szavakat. Az érmék nem számítanak, a képességemet nem befolyásolja. Tulajdonképpen az uralkodik rajtam és nem én rajta. Ha jön, jön, ha nem, nem, én nem befolyásolhatom.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.08.31. 19:11

- Hogy látnok vagy? - *látszik, hogy beszélgetőpartnered elképed és csendben, csodálkozva hallgatja szavaidat képességedről.*
- Khm... És nem is akarsz megtanulni uralkodni rajta? Talán könnyebb lenne az életed vele. - *vet rád egy mély pillantást, és úgy tűnik nagyon is érti és tudja, hogy milyen lehet neked ezzel a képességgel együtt élni.
Egy fiatal szolgáló leány érkezik az asztalotokhoz, meghajol és Leonasnak átad egy lepecsételt levelet. A pecsét egyszerű, mintamentes és írás nincs rajta semmilyen (mármint a borítékon).
Leonas elnézést kér tőled, felbontja a levelet, olvas, miközben egyre ráncosabbá válik homloka, majd nagy sóhajtás közepette leteszi az asztalra a levelet, kisimul a homloka és figyelmét újra feléd fordítja.*

- Hol is tartottunk Xylina?
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.08.31. 20:38

(Xylina)

- Ott tartottunk, nem kéne-e uralkodnom valamin, ami velemszületett képesség. Még nem gondolkoztam rajta.
Futó pillantást vetek a levélre. "Nocsak, máris levelezik valakivel helyben? Vagy hazulról írtak neki, esetleg idézés...?"
- Ugye nem rossz hírt kaptál? Ha nem alkalmas a továbbiakban, hogy beszélgessünk, semmi gond, majd legközelebb folytatjuk.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.10.28. 13:58

- Nézőpont kérdése, hogy rossz hír-e.
Lemondták az esti programot, amin részt vettem volna, úgyhogy ráérünk beszélgetni. - *kis sajnálkozás van a hangjában, de valószínűleg nem volt nagyon fontos az a program. Aztán észre veszed, hogy elmosolyodik, rád néz, kicsit megköszörüli a torkát.*
- Khm... Mond csak... voltál már színházban? Szereted a színdarabokat, színelőadásokat?
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.10.28. 20:26

(Xylina)

Kezem az asztal alá rejtem és jól belecsípek, nem álmodom-e :D Meglepett, megvigadtam tőle.
- Erionban be-belógtam pár előadásra -"Hoppáré, elszóltam magam" de azért folytatom:-, néha fizettem is érte, de nem tudom, Toronban a színjátszás ugyna azt jelenti-e, mint ott, vagy itt a felnégyelés és más véres ínyencség takarja-e a szóakozást - grimaszolok félkomolyan.
- Félretéve az undok tréfát, igen, voltam színházban, ahova az egyszerű népeknek is bejárása volt, olyan helyen még nem élvezhettem előadást, ahol az uraságok is méltóztattak megjelenni. Szeretem a mókás, kacagtató történeteket, vagy az olyanokat, ami rabul ejti a nézősereget. Ha szeretnél elhívni megnézni egy darabot, örömmel elmennék veled.
"Sss, azért nem kell túl készségesnek lenni, hogy lefollyak a székről."
Lelkes vagyok, szélesen mosolygok, és ami a lényeg, élettel telin, nem üres babamosollyal. Még az is kimegy a fejemből, egyáltalán nincs egy darab rongyom se, hogy illőn megjelenjek. No nem mintha az erioni népszínházakba megkívánták volna, rittyentse ki magát a nézősereg, de szerettem volna jó benyomást tenni Leonasra.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.10.29. 23:26

*Belecsípsz a kezedbe, fáj - tehát nem álmodsz. :)
Jól jött végre üde lelkecskédnek ez a kis meglepetés, valahogy az eddig történtek homályosodnak előtted és jól érzed magad. Fecsegsz is egy kicsit, de nem úgy néz ki, hogy ez Leonast nagyon zavarná. Sőt, a mosolyodra egy mosollyal válaszol, s türelmesen végig hallgat.

"Ha szeretnél elhívni megnézni egy darabot, örömmel elmennék veled." - e mondatod után még szélesebb és egyben megnyerőbb mosollyal ajándékoz meg.*
- Rátapintottál a lényegre. Ha már a kísérőm lemondta... Örülök, hogy volt bátorságod üzenni nekem és így megismerhettük egymást. Legalább nem kell egyedül töltenünk ebben az idegen kultúrában az esténket. :) :wink:
Egyébként a Gattearba megyünk. Jártál már arra amióta itt vagy?
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.10.30. 18:34

(Xylina)

Elgondolkozom.
-Lássuk csak, eddig voltam egy komor fogadóban a kikötő közelében, az őrségen, itt, a tanodában, egy csodás parkban innen jó messze, és ezzel be is zárult a kör. Röviden: a Gattear még ismeretlen előttem. Mikorra legyek majd kész?
"Hm, még jelentést se tettem, a tanodán kívüli pénzkeresetre se leltem megoldást, de estére máris alakul egy kétszemélyes program..."
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.10.30. 22:11

- Nem baj, ma megismered ... :)
Nos, az esti előadásra szól a jegyünk. Szóval úgy szürkületkor már grátiszba kellene állnunk és indulnunk a kocsival, ami elvisz addig. Ez így neked megfelel?
Ha igen, akkor jövök érted még szürkület előtt, de addig el kell intéznem a kocsi és vacsorafoglalást, meg egy-két apróságot.
*Megbeszélitek az esti találkát, majd Leonas elmegy a Vasmacskából. Így egyedül maradsz az asztalodnál. Idő közben az ebéd idő már lecsengett itt is. Alig pár vendég foglalja a székeket, nincs sok dolguk a pincéreknek, s láthatólag Rannak sem, aki a pulton támaszkodva nézelődik - szinte majd elalszik. Zamut pedig egyáltalán nem látod - idő közben megebédelhetett és lelépett szó és köszönés nélkül.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.11.01. 18:38

(Xylina)

- Grátiszban állni? Azaz? Mennyire csípjem ki magam? - kérdezem szembe, nem akarok bakot lőni azzal, alul vagy felülértékelem a hely színvonalát.
Miután ezt lebeszéljük, megcélzom Rant, odamegyek hozzá.
- Te szem bezár, mért nem megy alud? - kérdezem tőle. - És Zamu? Csinál úgy, mint szél. Ó, én van jó hír, ma nincs több tanulás, de holnap lesz. Majd én akar kérdez pár fontos dolog, ha te nem álmos, és ész éles.
Megvakarom az orrom.
- Mikor tud mi beszél?
"Halom kérdésem lenne, ez meg mindjárt ráalszik a pultra... vagy nagyon ügyesen adja az álomszuszékot."
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
1413 hozzászólás • Oldal: 80 / 95 • 1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 95

Vissza: Toron