*Raqul összegörnyedve,lábait nyakába húzva ült a rakodótérben hátát egy nagyobbacska doboznak vetve,azt hitte az õ gyomra mindent kibír...de az egyhete tartó vihar ami még ezt hatalmas hajót is csak játékszerként ringatta a háborgó tenger hullámai közt..sokkal erõsebbnek bizonyult az õ gyomránál...éppen azon merengett,meddig tarthat még az út mikor a fedélzetrõl harsány kiálltást hallott.majd sûrû gyors léptek zaját......de nem értette a szavakat hisz a vihar még mindig tombolt odakinn...*
*gyorsan összekapkodta cókmókját...mindenét a zsákba rakta....és annak száját jó erõsen megkötötte nehogy bármit is elhaggyon belõle..és leült vissza.....egy krumpliszsákra... az elkövetkezõ két órát...halgatózással és leskelõdéssel töltötte..... A hajó fedélzetén nagy volt a sürgés-forgás..amibõl arra következtetett,hogy mindjárt kikötnek...úgy gondolta nincs értelme tovább várni így sebes léptekkel elindult a személyzeti lejáró irányába..fülét a nagy vasalt faajtónak nyomta és halgatózni kezdett..de nem hallott hangokat a folyosórol.. finoman kinyitotta az ajtót a parányi kis folyosón egy lélek sem mozdult..pont ahogy gondolta.. két lépcső vezetett fölfele egy pár pillanat múlva a szemközti lépcső ajtaja lassú nyikorgással kinyitódott ,,ahhoz nem volt elég ideje hogy észrevétlenül eljusson a másik lépcsőig..így vissza húzódott a raktérbe és megbújt a krumpliszsákok mögött...zsákjából előhúzta ..tűhegyes ramieráját..és meglapulva ugrásra készen.....várta mi fog történni... a hatalmas test aminek a gyomrában rejtõzött ...hatalmas csörgéssel kiköpte vasmacskáját és lassan de biztosan megállt....*
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Raqul Con Ravore 2007.06.19. 15:07-kor.
Azt mondod gyilkos vagyok tévedsz..Gyilkos a kéz mi a kardot tartja..és gyilkos a penge mi a húsod marja..de én még sohasem öltem....
//Bár egyenlőre egyedül vagy a topikban, de azért megkérnélek, hogy legközelebb zárójelben írd a readod kezdéséül be a karid nevét. Köszi!//
(Raqulnak)
*Furcsa, de mintha a vasmacska kilökődése után nem himbálózott volna annyira a tenger - bár lehet ez az öbölben lévő nyugodalmasabb víznek is köszönhető. Vagy az is lehet, hogy a vihar csitulni kezdett és hamarosan el is múlik. Ideje is lenne... sőt, már szárazföldön lenne a legjobb tapodni messze mindentől és mindenkitől. A krumpliszsákok takarásában két helyről figyelsz fel csörgésre, mocorgásra. A lejáróhoz vezető raktérajtó lassan kinyílik, fáklyás emberek lépnek be rajta, és a fix fáklyatartókba helyezik őket - egy kicsit megzavarva ezzel a sötétséghez szokott szemed. A másik zajforrás a raktér majdnemhogy közepe felől érkezik el hozzád - és annak is a tetejéről. Észrevenni, hogy mintha két csapóajtó nyílna fel ott és lassan gyenge fény szűrődik be a raktérbe, ám még mindig normálisan tudsz rejtőzködni a zsákok takarásában. Kérdés, hogy mikor akarják ezeket a zsákokat kipakolni... Hamarosan erre is választ kapsz, bár nem szóban. A két ember, kik a vasalt fa ajtón át érkeztek a fáklyákkal pípírossal a kezükben szétnéztek a raktérben. A zsákok felé melyek mögött megbújtál futólag pillantottak, s ugyan így vették sorra a kupacokat, ládahalmokat. Még nem végeztek mindennel, s az ajtón újabb férfiak érkeztek - kb. egy tucatnyian lehetnek. Idegen nyelven folyó parancsosztogatást hallasz, és a leskelődésed eredménye az, hogy látod amint két ládahalom után a rejtőzésedet biztosító krumpliszsákokra mutat az egyik fáklyát hozó férfi, majd sorban a többi árura is sor kerül. A fedélzet felől kiabálás, parancsosztogatás, valamint ostorcsapkodás hallatszik el hozzád - és egyre jobban hallod - a vihar úgy néz ki teljesen elcsitul odakinn.*
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Raqul mégjobban vissza húzza húzza magát ..ramierajával..hasít egy apró rést az eggyik zsákon és kiveszbelőle 2szem krumplit...
-A fenébe hogy nekem mindig a legjobb helyeket kell megtalálnom...
az járt a fejében hogyha mindenki benn van és elég közel tud jutni ahhoz az ajtóhoz ahol már járt az előbb...a két krumplival lehet hogy eltudná terelni a figyelmüket..a varázserejével elolltaná az ajtónál égő fáklyát és lehet hogy ki tudna surranni...jobb terv híjján minden ügyességét,tapasztalatát no meg éjfekete csukjásköpönyegét használatba véve megpróbál közelebb lopódzni az ajtóhoz...lehetőleg az idegenek útját kikerűlve..
Azt mondod gyilkos vagyok tévedsz..Gyilkos a kéz mi a kardot tartja..és gyilkos a penge mi a húsod marja..de én még sohasem öltem....
*Ahogy a két papírral rendelkező férfi kiosztotta a parancsokat, a többiek úgy széledtek szét a raktérben, valamint 4-en maradtak a kinyíló csapóajtó közelében és várakozóan felfelé tekingettek. Egy férfi a közeledben lévő ládákhoz lépett, majd komótosan számolni kezdett. Feléd senki nem figyelt egyenlőre. Osonásod zökkenőmentes volt mindaddig míg el nem érted az ajtót úgy két lábnyira. Valamit ki kell találnod, mert az ajtó melletti fáklya lángja miatt észrevétlenül ki nem jutsz.*
[color=#000080]Raqul az ajtó melletti doboz mögül kikuntva látja az ajtónál nem áll senki....áldja magában az eget hogy ezidáig minden jólalakult....Minden erejét összeszedve megpróbálja elóltani a fákja lángját,...ám az csak megrebben mintha egy erősebb fuvallat érte volna.. *-A fenébe ez nem sikerült... Suttogta összeszorított fogakkal....elővette a két krumplit és eggy dobótőrt ..az egyik krmplit rátűzte a dobótőr nyelére..tudta hogy nem fog tudni vele célozni de nem is ez volt a terve ...hanem hogy minnél nagyob lármát csapjon...megtette ugyanezt a másikkal is ....megvárta az alkalmas pillanatot ....és mindkettőt elhajította a vele ellenkező irányba ...és ugrásra készen az ajtó felé fordult..gondolta ha az idegenek fölfigyelnek a lármára...neki csak egy szökkenés éstalán kisurranhat.......[/color]
// -2 dobótőr,-1ÉP vérraktár//
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Raqul Con Ravore 2007.06.21. 9:39-kor.
*Az elterelő hadművelet jól sikrült - mindkét tőrös krumpli jó messzire repült az ajtótól, nagy csattanással egy két ládára érkeztek, majd kisebb csörgéssel megállapodtak a hajó padlóján. Az első csörrenés után rögtön arra kapta majd mindenki a fejét, a másodiknál viszont már arra is igyekeztek a férfiak megnézni, hogy ki vagy mi van ott. Így az ajtót egy jól időzített pillanatban eléred és ki is surransz rajta. Szerencsédre nem nyikorog a zsanérja, lábad alatt a fapadló enyhe nyikorgását pedig elnyeli tenger morajlása és a kintről beszűrődő kikötői zsivaj. Aprócska folyosón állsz most, mely úgy 10 láb hosszú és két lépcsőben végződik Y elágazásban. Jobbra vagy balra?, nincs időd megnézni mindkettőt, nagyon gyorsan kell döntened.*
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Miután az ajtó becsukódik a háta mögött Raqul óvatosan de aránylag gyors léptekkel elindul a jobb oldali lépcső irányába,,Ramieráját görcsösen markolva ..minden sarkon meglepetésre várva oson előre......... Fejében kavarognak a gondolatok..de azt tudja hogy gyorsan el kell tünnie a hajórol ...hisz valószínűleg az idegenek már ráébredtek a cselre és elkezdték keresni a tőrök gazdáját....
*A jobb oldali lépcső végén lévő ajtó mögött egy sötét folyosó húzódik - ez azonban nem okoz gondot. Három ajtó kettő bal oldalt és egy jobb oldalt helyezkedik el, valamint egy újabb lépcső a folyosó végén ahogy előrehaladsz. Kétfordulós lépcső, elég magasra vihet - bár nem vagy a hajók szakértője, de úgy véled, hogy a fedélzetre visz fel egyenesen. A második forduló után egy vasalt fa ajtó állja el az utad. Lentről még tompa emberi beszédfoszlányok jutnak el hozzád, de azt tudod, hogy bármikor utánadjöhetnek, így sietned kell.*
Megpróbál áthatolni az ajtón ha nyitva van folytatja a menekülést az ajtón túl...ha nincs akkor végig próbálja a sötét kis folyosó ajtajait és arra megy tovább amelyiket nyitva találja....persze mndezt gyorsan és csendesen teszi
*A vasalt faajtó nem enged a nyitási szándéknak, így kénytelen vagy vissza menni a másik három ajtóhoz, de azok is zárva vannak. Bár az időből nem telt el sok, az utolsó ajtónál állva meghallod, hogy a lépcsőn valaki közelít. Valaki vagy valakik közelít(enek).... A távolabbi ajtónál állsz, de hallod amint a kilincs apró nyikordulással enged a bejönni vágyó(k)nak - pillanatok vannak csak hátra és felfedeznek, vagy felsietsz a vasalt fa ajtóig kevéske időt nyerve ezzel...*
Raqul a kilincs nyikordulására...és figyelemmel arra hogy nincs ideje a töprengésre..a tökéletes terv kiagyalásához..ezért az ajtó fölé megpróbál fölkapaszkodni és lábait és kezét szétvetve...kifeszíteni magát a két fal között.. mivel sötét van és valószínűleg az idegenek nem látnak olyan jól a sötétben mint ő...itt vár ...lélegzet visszafojtva ...megfeszített izmokkal ..mozdulatlanul.... Szájában eggy dobótőrrel...várja hogy a dolgok jobbra forduljanak....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Raqul Con Ravore 2007.06.25. 10:58-kor.
*Szerencsédre a folyosó van olyan keskeny, hogy kitámasztva magad az ajtó felé tudsz "bújni". Épp időben, mert az ajtó nyikordulás mentesen kinyilt, rajta két férfi lépett be - a másodiknál fáklya van. Fénye vakítóan hat rád és a hője is elér, de szerencsére el nem ér lángja, hogy ruhád meggyulladjon. A két férfi tanakodik alattad, láthatólag kedvük nincs továbbmenni - mintha félnének ettől a folyosótól, vagy attól amit az ajtók rejtenek. Pár szót váltanak egymással folytott, feszült hangon - melyet egyáltalán nem értesz - majd alaposabb szétnézés nélkül távoznak arra amerről jöttek. Időben - érzed, hogy izmaid már nehezen tartanak... A becsukódó ajtó mögül lassan távolodnak a léptek, és hamarosan belevesznek az ideges ordítozásba, mely a raktér felől érkezik érzékeny füledhez.*
-Hmmm...ez felettébb érdekes még csak végig sem nézték a folyosót.... Gondolta hangosan ...majd leereszkedett a padlóra....végig hallgatózott az ajtóknál..amelyiken volt kulcsjuk be is lesett..
*Már nem tértek vissza - senki. Csend és sötét borult a folyosóra. A három ajtó közül egy rendelkezik kulcslyukkal - hogy a másik kettő milyen fondorlatos úton van bezárva arról fogalmad sincs... A kulcslyukon keresztül egy enyhén megvilágított helyiségbe pillanthatsz be - talán egyetlen gyertya éghet odabenn. A látóteredbe egy kétszárnyú nagy sötét szekrény mellett egy kis fiókos asztalka tárul. A szekrényen árny mozdul meg - valaki biztosan járkál a szobában villan át az agyadon - éles füleid azonban nem hallanak semmilyen neszt bentről.*
Gyorsan lekapja szemét a kulcsjukról.....hátralép eggyet.. <van nekem épp elég bajom és ez nagyon nem tetszik .....> gondolja magában.....és arra a következtetésre jut hogy a másik lépcső felé veszi az irányt ....vissza megy az ajtóhoz amin az előbb a két fickó bejött...fülét rátapasztja az ajtóra ...ha semmi zajt nem hall résnyire nyitja és kinéz....ha tiszta a terep kezében ramierájával oson a másik lépcső irányába...