• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Bádog Sárkány fogadó

Ahol megszállhatsz...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
75 hozzászólás • Oldal: 1 / 5 • 1, 2, 3, 4, 5

Bádog Sárkány fogadó

HozzászólásSzerző: Torozon » 2008.03.28. 6:18

Bádog Sárkány fogadó

A negyed Nekropoliszhoz közel eső, de még biztonságos részén található. Habár már itt is estek meg furcsa dolgok, ezeket a tulajdonosok hamar megoldották. A fogadót üzemeltetők furcsa alakok. Mende mondák szólnak róla, hogy van közöttük, aki a mágia ártó praktikáival foglalkozik, hírek terjednek róla, hogy egyikük renegát gorviki fejvadász. Sőt még olyat is hallani, hogy a legidősebb egy olyan dzsenn-féle. De a legtöbben ezt csak ócska szóbeszédnek tartják.
Eredetileg egy technokrata páros bírtokában állt, és igen futurisztikus kinézetet nyújtott. Ebből mára csak az udvaron lévő néhány szélkerék és az épületen lévő bádogból készült tető maradt fenn, meg azok a furcsa gömb alakú fáklyák, melyek tűz nélkül világítanak. Az eredeti fogadósok halála után jutott a mostani 3 fogadós tulajdonába. Ezek teljesen átépítették, megvették a szomszéd telkekeket is, és még azokat is beépítették. Mostanra 4 épület együttese alkotja. A főépület, melyen a névadó bádogtető található, maga a fogadó rész. 3 emelet magas, melyre még a tetőtér épült, ahonnan egy kisebb toronyba lehet feljutni. Ebben az épületben csak csekély számú szoba kiadó, mivel sokat fentartanak állandó vendégeknek. Itt működik a zálogház, ahol igen sokféle árut beszerezhet az erre járó. Forgalmas hely, ahol állandó vendégek a felhajtók, informátorok és még ki tudja miféle szerzetek. A szomszédos, még ennél is terjedelmesebb épülettel egy függőfolyosó köti össze. A legtöbb szoba eme épület 2., 3. emeletén található, a tetőn egy kis botanikus kerttel. Az első emeleten egy kisebb tanácsterem és fürdő található. A földszint teljesen különáll mindettől. Ennek a résznek csak az udvarra és az egyik keresztutcára van kijárata. Itt működik egy harcművészeteket oktató dojo. Teljes egészében a szuke kultúrát idézi, a mester mégsem onnan származik. Ez sokak szemét szúrja, ám tehetségével kivívta a helyi szuke klán tiszteletét. Itt kellő tehetséggel bárki elsajátíthatja a harcművészetek alapjait. Az udvaron található még egy nagyobb kocsiszín, ahol akár 4-6 fogatos kocsikat is el tudnak szállásolni. Végül az utolsó épület egy 6 emelet magas torony. Erről is igen sok pletyka kering. Ami tényleg furcsa, hogy a rég itt élők szerint a torony egyik napról a másikra jelent meg az udvaron. Talán a tulajdonosok befolyását bizonyítja, hogy erre "senki" nem figyelt fel igazán. A toronyba senki nem léphet be felügyelet nélkül. A közeli dartonita rendház lovagjai gyakori vendégek itt, így a terület közbiztonsága jónak mondható.
A bárd, hetek óta elöször, szívbõl kacagott.
- Alyr, az ég szerelmére! Hogyan sikerült rávenned Torozont, hogy kráni itókát szolgáljon fel neked?
A nekromantának szeme sem rebbent. - Azzal kecsegtettem, hogy ha megteszi, még ma este odébbállok.

//Wayne Chapman - A Halál havában//
Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 497
Vissza a tetejére

Re: Bádog Sárkány fogadó

HozzászólásSzerző: Torozon » 2008.04.07. 20:06

JK: Tafio (Wier városi katona)
Esemény: A Bádog Sárkány Fogadóban
Helyszín: Erion Fogadó-negyed
Időpont: Déli órák
Helyszínen eltöltött idő: Tafio (Szülőváros; 17év)

*Ahogy végigméred a hölgyet, kissé szomorkásnak, és egyben idegesnek is tűnik. Ettől eltekintve igazán szemrevaló. (14-es szépség). Kis gondolkodás után rájössz, hogy nem láttad még itt, bár te sem vagy olyan gyakori endég errefele. Mikor odalépsz a pulthoz a füstösképű üdvözöl.*

-Shalam Tafio uram! Shalam... Mivel szolgálhatok? Áhá...értem. Egy jó kupica erős rum. Terészetesen.

*Gyors kézmozdulatokkal kap elő egy kisebb pohárkát, és tölti ki a kis hordóból a finom nedüt. Ezután eléd rakja, majd válaszol a kérdésekre. Közben te kiteszel az asztalra 2 rezet. És meghúzod a rumot...elég erős. :)*

-Áhh...itt mindig történik sok dolog, és semmi sem történik...tudja ez hogy itt mifelénk...mire kíváncs?

*Közben a szeme azzal a kiolvashatatlan dzsad mosollyal csillog*

-Igen. Tetszetős fegyverek. Ők a szomszédos negyedből járnak ide. Darton felkentjei. Jóféle sört isznak. Mindig azt vedelik mikor idejönnek.

*Ezután szemei a hölgyre kúsznak, közben kajánul elmosolyodik.*

-Ohh...Nemera kisasszonyra gondol. Ő most vár éppen valakire. Ha minden jól megy, akkor már nem egyedül távozik...mondjuk már itt ül egy ideje.

*Közben el kezdi törölgetni a poharakat, és szól a mellette álló nagydarabnak, h cseréljen le valami boroshordót, mert emez már kong az ürességtől...az szó nélkül eltűnik egy ajtó mögött.*

-Ohh....hát persze.

*Széles mosolyra húzódik a szája*

-Milyen fegyverre gondolt az úr?

*Kilibben a pult mögül, és varázslatos gyorsasággal ott terem a lépcső alatt álló kis helységben. Annak ablaka elől elibben a függöny, és mikorra odaérsz már jópár fegyver díszeleg a pulton.*
- Alyr, az ég szerelmére! Hogyan sikerült rávenned Torozont, hogy kráni itókát szolgáljon fel neked?
A nekromantának szeme sem rebbent. - Azzal kecsegtettem, hogy ha megteszi, még ma este odébbállok.

Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.04.07. 20:41

*Dartoniták al kapcsolatban:*
-A Necropoliszbol? //off: ugy tudom közel a szegény negyed is... ha nem akor javits ki pls//
-Ott teljesitenek szolgálatot?

*A nöhvel kapcsolatban:*
-Érdekes, egyedül jött el ide. Eben a szép ruhában, nem fél vajon?

*Amikor szétlebben a fügöny. Szemem felcsillan a mesés fegyverarzenál láttán. elismeröen fütyentek! Majd meghuzom italomat.*

<Az igen! :shock: Már megérte eljönni!>

*Vadászok által, használt kések után kutatok szemeimell. Valami alaklmasnak tünö szerszám kellene amivel könyeben tudok "álcázni" holtestet. Ha látok ojat, megropálom megvenni kevéske pénzemböl, egy másik olcso késel együtt. Ezel az a célom hogy ne legyen ojan könyen viszakövethetö a vásárlás ténye.*
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torozon » 2008.04.07. 22:06

*A dzsad bólint...*

-Ott szolgálnak, de a közeli rendházukból szoktak ide jönni, ha épp nem teljesítenek szolgálatot. Vidám népség, meg aztán ha valami csetepaté van mindig segítenek.

//A szegény negyed a keleti úttól délre van...a térképes topikban láthatod is. Középen a fogadóneged, a délkeleti sarokban a szegény negyed//

*A nő felé pillant megint, mikor kérdezed*

-Nem tudom. Talán valakit várhat. De ha jól látom még nem érkezett meg.

*A fegyvereket látva elámulsz. Van itt minden. Még olyan is, amilyet nem is láttál eddig soha. A dzsad a a reakciódra elmosolyodik.*

-Válasszon csak nyugodtan. Biztosíthatom, hogy mindegyik igen kedvező áron kapható. Önnek még egy kis engedményt is adok.

*Közben szint a füléig ér a szája. Látod rajta, hogy benne van a vérében a kereskedelem. Ahogy így körbenézel bent-közben több ládát is előhúz és felnyit neked-látsz néhány szép kést. Vannak fanyelűek, de igazán szép, míves csontnyelűek is. Amennyire értesz hozzájuk a pengék anyaga is igen eltérő. Megakad a szemed egy igen szépen díszített, csontnyelű, szépen csillogó pengén. Ahogy elkapja a pillantásodat, a kufárnak előlépett fogadós azonnal felkapja azt a kést.*

-Uram. Önnek igazán remek ízlése van. ez az egyik legszebb pengénk. Egy Abadanai nemesé volt *Ezt hozzád közel hajolva mondja*

-Együtt jöttem vele ide Erionba. Mikor a halálán volt akkor adta nekem, hogy engem védelmezzen, ha már őt nem tudja. Nagyon becses darab...de önnek eladom, mert olyan becses vendégem. Mindössze...*Látod, h szinte könnyek gyűlnek a szemébe, ahogy pengére néz.*

-Mindössze 1 arany.

*Közben meglátsz egy kevésbé szép, ám ugyan olyan csillogót is... a dzsad ezt is látja :)*

Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.04.08. 9:52

(Tafio)

*Dartonitákrol van szó:*

<Átkozott pusztitanoi valo férgek... bárcsak! :roll: hmm még nem jött el az ideje, nyugalom még nem...>

*Nagynehezen byugalamt eröltet magáraHangulata változása nem tul feltünő.*

*A nöröl:*
-Megfordult itt már máskor is? igen szemrevaló teremtés... hm, tényleg kit is vár?

<Elkéne vele beszélgetni hátha... este is velem tartana, és akor a kelemest a köteleségel ösze lehetne kötni! :twisted: >

*Fegyverek:*

*A csilgo fegyveren végigfutatja szemét, öszintén lenyügözi, de tudja igen dárga, és tul feltünő. Elenben az a másik... :D *

-Megnézhetném azt közelebröl?- *mutat a kiszemelt nyuzokés fele*

*Amikor kezembe kapom alaposan tanuémányozom, megprobálom megbecsülni a helyi fegyverárak iseretében az értékét. Ha nem egy vagyon, és van rá elegendö pénzem, megveszem, a szokásos alkudozás kiséretében (amenyiben tudom hogy kell ha nem akor is alkudni probálok-ismerve a zsadokat valami nagy árat mond majd).*

< Aranyos kis fegyver, épp ez kell, semi kedvem az én kicsikéimet öszepiszkolni. Enek viszont nevet kéne adni.. hmm mijen név lene fó?
Forgácsoló-nem ez nem eilik ide...
Vanessa-ez inkább egy palosnak való
Darkarc-hmm ez ojan Dartonos, a végén még magára venné...>

*Ekor a dartonitk felé pillantok, és beugrik a megfelelö név!*

<Megvan! Cafatka ez lessz a neve.>

*A siekres bolt után, ham arad pénze valami olcso kést is vesz, enek nem ad nevet.
Majd a Nö feleirányitom lépteimet.*
<Ideje a délelötti tendöimnek nekifogni...>

-Üdvözletem szép hölgy, az ön ruhálya lenyügöz, megengedi hogy helyetfoglaljak asztalánál?

-Tafio vagyok és ön?
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torozon » 2008.04.08. 15:36

*Felhúzza szemöldökét a kocsmáros.*

-Nem is tudom...két napja láttam itt egy kis ficsúrral. Talán arra vár. De nem vagyok benne biztos.

*Mikor érdeklődésed a másik kés irányába fordul, a dzsad gyors mozdulattal cseréli ki kezében a másik kést arra.*

-Hmm...igen igen. Amiro úr vadászkése. Szinte családi ereklye. De mivel ilyen jó vásárló, ezért ezt is jutányos áron kínálom önnek. Mindössze 150 rézbe kerül.

*Csillogó szemmekkel néz rád...szinte várja az alku folyamatát. Ahogy elgondolkodsz rajta, talán 80 réz lehet az értéke. De ebben nem vagy biztos. Annyit azonban sejtesz, hogy ha ezt meg sikerül venned, akkor már nem igazán marad több pénzed.*

//Ne siessünk! :twisted: Alkudozz csak!//

Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.04.08. 16:02

(Tafio)
*Alkudozás a zsadal*

*Végigmérem a pengét, ha engedi kezembe fogom, megnézem mijen anyagbol való, menyire kopott, menyire éles. Egyszoval ojasmit keresek rajta mi jo hivatkozási alap lessz az alku folyamán.Miközben tanulmányozom a fegyvert, megszolalok.*
-Hmm, hmm igen érdekes holmi, azt mondod annak a nemesnek volt a vadászkése?

-Menyi ideje is van nálad ez a penge?

-Aha, értem, ezek szerint ez már használt árú...Méghozzá xy ideje használlod...Márpedig egy teljesen uj friss készitésü késért nem kérnek el...

*eltünödök látványosan, mint aki hosszan mérlegeli a helyi piaci árakat*

-... 8 réznél többet... *elmosojodom*

-Mégis miben tudhat ez többet egy átlagos késnél? Talán mágia járja át? Kötve hiszem... akor nem itt lene!

-Sajnos, ha ijen sok ideje van sültnyulak evésén kivül másra nem lessz jó. Nyuzásra vagy vadászgatásra nem lehet használni, lásd b ez egy öreg nyuzott penge... Ennek elenére van szivert ekora pénzt elkérni érte??? :shock:

//Alapos vizsgálodásom eredményének fügvényében, nomeg ujabb ajánlatai alapján. Folytatom az alkudozást.
Edit:
Jelnleg 10 rez van nálam, nem ismerem a heyi hiltelkonstrukciokat mint játékos, a karterem elötörténete alpján sejtheti, ahoyg a piaci árakat is ismerheti, mert egy igazi "fegyver buzi". Szerintem egy ijen karakter figyelemel követi a piacot. Amenyiben vannak ismereteim a helyi hitelezési dolgokrol, kérlektályékoztas. Ugyanezt kérem a fegyver árakra vonatkozolag is, megközelitésel (amenyiben ismerheti a karakterem).
Remélem nem huzodi kel nagyon az akudozás, a növel való terveimrölnem akarok letteni.
Mim van amit ismereteim szerint áruba tudok bocsátani, elsösorban informáciokra, szolgáltatásokra gondolok. Amivel fizethetek a fegyverért.
(Amenyiben semmi nem jön össze leeht, öszekötöm a következö támadást, egy ekelems rablogyilkoságal is... eben az esetben a szörny nem csak a testet marcangolja szét hanem a ruházatot is... de ez a jövö zenéje.)
//
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torozon » 2008.04.08. 18:45

//A dzsadnál tudod, h nincs hitel, csak a nagyon jó barátainak, de nekik is max 50 rézig. Vagy a másik lehetőség, h a pénz megadásáig zálogba adsz neki valamit :) Információt nem valószínű, h tudsz neki nyújtani. A helyi klánok igen jó kapcsolatban vannak a fogadó vezetőivel.//

*A dzsad meglepődik az árajánlaton*

-De barátom!!! Ezt maga sem gondolta komolyan. Ez a kás minimum 100 rezet megér. De ennél alacsonyabbra nem engedhetem. Nézze ezeket az íveket! Milyen kecsesen élezett! Nem mágikus, de mágikusan éles...Óóó...hát az a nemes hamar túladott rajta. Alig haszált...

*Az alku kicsit elhúzódik. A végén 70 réznél találkoztok. Annál valószínű nem adja olcsóbban a dzsad. Közben a lány még mindig egyedül ül.*

Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.04.08. 20:24

(Tafio)
//Off: Trozon ez... Mocok KM huzás... ekora a teljes vagyonom :(

Nagyon ötletes... :D //

*Alku a dzsadal:*

-Hát kedves barátom, ami aztiletti... most éppen nincsen ekora pénz nálam... tudod a magamfajta egyszerü ember. Nem fog sok pénzel kocsmába menni, a csuda gondolta hoyg eféle csodás vétel fog az utamba keveredni...

*Ekkor elmosojodok tekintetemel végigsimitom a kicsikét :D *

-...ami azt ieltti, ha lenél ojan kedves, félretteni nekem, nemsokára eljönék.. a vételáral. Nincs szivem akora kedveséget kérni töled hogy hitelbe add, nekem ezt a kést. Hogy is tehetnék ijet nem? :cry:

*Probálok a lekére hatni... ha hitelre is odadja, akor eleinte viszakozok, de csak látszat kedvért. Aztán rálok a dologra (csak ne legyen 2x es vagy nagyobb a kamat szorzo).*

<Most hogy ezel végeztem, ideje valami kézelfoghatobbnak tünö dologal foglakozni...>

*Tekintetem ismét a nö fele vándorol,egy pilanatik elgondolkodok meghuzom a kupámat, és a fent leirt modon probálok beszédbe elegyedni vele.*

//Tudom jokor jut eszembe, menyi vértartalékom van? 17 egéségem miatt 7 ép vért tudok magamban raktározni. Minden nap egyet felhasználok, hogy meglegyenek az adotságaim. oka: A démonba vetett hit.//
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torozon » 2008.04.08. 20:52

//Kb ennyi egy jobb kés ára :D Te akartál jobbat. Van nála kcsit rozsdásabb is. Azt bizti odaadja 20 rézért is. A vértartalékra rátérve: Sztem legyen 4, az olyan átlag. aAztán ha kell majd szívsz :P//

*Látod a dzsad nem nagyon akar ráállni a hitelre. Valószínű nem ismer annyira, h megbízzon benned.*

-Hát kedves barátom. Tudja mit. Elteszem magának. De azért siessen érte, mert ezek a darabok igen kapósak. Főleg darton felkentjei között...

*Int fejével az asztalnál ülő férfitársaság felé. Ezután elpakol a röktönzött standon, de a késedet tényleg félrerakja neked.*

-Remélem hamar visszatér.

*Mondja mosolyogva, majd visszatér a pult mögé. Ezután odalépsz a hölgyhöz. Az hírtelen nem tudja mirevélni a dolgot, kissé meg is lepődik.*

-Üdvözlöm. Miben segíthetek? Ön talán valamilyen szabász?

*Teljesen ártatlan arccal kérdezi. Továbbra is a menüs papírral játszik.*
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Torozon 2008.04.08. 21:12-kor.

Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

Egy nö társaságában

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.04.08. 21:03

(Tafio)
//Véradagok aktuális száma: 4 //
* Amikor ezt meghallom "Ön talán valamilyen szabász?" vgignézek magamon.*

<Ezt komojan gondolja? én szabász??? :shock: >

-Nem, nem hiném hogy szabász vagyok. :lol:

<Nem érti a bokokat? Miféle nöszemély ez?>

*Leülök miközben ezt mondom.Megprobálom teljesen ártatlan arcal (már amenyire sikerül...) mondani.*

-Ami aztileti nem szabász vagyok. Hanem katona.

*Végigtekintek öltözékén.*

-Ahogy elnézem szép ruháját, nemigen van szüksége szabóra, tökéletesen illik az ön szépségéhez.

<De még mijen szép vagy...csak az a kérdés meddig... :twisted: >

*Picit meghajtom fejemet hogy a bokot testbeszédemele még átütöbbé tegyem.*
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torozon » 2008.04.13. 16:30

Időpont: Kora délutáni órák

-Köszönöm. És miben lehetek a segítségére?

*Néz rád egy kicsit felvont szemöldökkel, mikor leülsz.*

Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.04.13. 16:40

(Tafio)

//kérdés: Nem hatja meg a finom bokom?//

-Az ön szépsége lenyügöz, dzolni alig birok... *egészen elhal a hangom*

<Micsoda nő, micsoda idomok, keresni kellene egy másik áldozatot...>

*Közben tekintetem végigsimitom a "fontosabb" testrészeit. :shock: Majd meghuzom italomat ismét...*

-Jómagam Tafio vagyok. Egy egszerü katona, és kegyed :?:

-Meglep hogy egy ijen csinos, hölgy kisérö nélkül jár ezen a roszhirű vidéken.
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torozon » 2008.04.13. 16:50

Időpont: Kora délutáni órák

//Te játszol. Szűrd le :D//

*Mikor végigjártatod rajta a tekinteted, ezt ő is konstatálja, és elég hűvös tekintetet kapsz viszonzásul.*

-Oh, épp a jegyesemet várom. Remélem hamarost megérkezik.

*Mikor kimondja ezeket a szavakat, akkor kicsapódik az ajtó, és egy tetőtől talpig sötét csuhás, csuklyás alak lép be rajta. Minden tekintet rá szegeződik, ezután az elindul a ti asztalotok felé...elég gyors lépésekkel.*

Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.04.13. 16:55

(Tafio)
//A nö reakcioi tehát a 0 vall egyenlöek amikor ijen szépeket mondok... ez szép :? //

<Jegyesét várja mia...>

*Kicsapodik az ajtó és jön be a gyanus csukjás alak, hát igen...*

<o hogyaza, ijen az én formám, a dühöngö jegyes jön be... a Dartoniták meg jol szét fognak verni csak vicböl...>

*A jegyes szó és anak hatására (ajtó nyitás) nyelek egyett. Kivárok, de azért készülödök egy kelemes kocsmai verekedésre... Elsösorban védekezni akarok, talán a fogados mint barátját aki nem rongálja a butorokat, oldalamra fog álni...*
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

Következő

Hozzászólás küldése
75 hozzászólás • Oldal: 1 / 5 • 1, 2, 3, 4, 5

Vissza: Fogadónegyed