• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 55 / 300 • 1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 300

HozzászólásSzerző: Könnyûléptû » 2006.01.17. 7:47

Nem tudom, hogy a Sumin kívül milyen pontosabb leírás van még az Amundokról, de szerintem annyira nem lehet tőlünk eltérő a gondolkodásuk, hogy ne legyenek képesek használni a Y-t, elvégre ahhoz csak koncentráció kell, és még ők is tudnak koncentrálni, legalább addig, amíg a papjaik megidézik a démonjaikat :twisted: . Egyébként meg a legtöbb varázshasználó kaszt gyönyörűen elvan a Y nélkül is, hisz másképp nyernek manát, egyedül a Varinak kell a Kyr pszí a manaszerzéshez, ami eléggé tápossá is teszi őt.
Mellesleg hol van leírva, hogy mondjuk egy a Themes papság leszármazottai közül származó Amundnak ? Od-ja van, mert engem ez is érdekelne, mert mundjuk ha végképp eldöntjük, hogy az Amund nem tud Y-t használni, akkor bonthatná a Manáját Od-ból.

Bár, én az Amunddal való játszahatóság kedvéért szívesen kidolgozok egy pár, nem mentálisan, hanem érzelmileg, asztrálisan működő, a Pszíhez hasonló Diszciplínát, monduuk amivel az Odot tudja bontani, vagy néhány egészen egyszerűt, hogy mondjuk a Pyarr. módszer alapfokát megközelítse. És még nem is volna táp a Dzsenhez képest, akik közül a natúr harcos is rendelkezik a Pyarr. pszí mesterfokával, az alaphoz, meg a szintenkénti Y pontokhoz +1-es kap, ráadásul azzal a Varázslói mentál mozaikokat is használja, meg még ha a KM engedi, Od-ja is lehet.

Ja tényleg! :shock: Mennyi ideig élnek átlagosan az Amundok? :?
Könnyûléptû

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.01.17. 8:53

Nem a summariumban van leírva az amund hanem az ETKban.
És a papoknak nagyon fontos a pszí. Végül is ők felelősek a hívők lelkéért, tehát mentáljáért és asztráljáért. Nézz körül a szférikus mágiában, hogy mennyi varázslathoz kell legyűrni a pszí pajzsokat.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.01.17. 10:50

Egyébként az etk ban sincsenek leirva hanem az mtk-ban vannak ;)

Sztem a papnak nem kell varit használni...hiszen ő szónokol és azzal tereli a hivőket.A mágia csak arra használhatja,ami szolgálja az Istenét különben elég hamar elvesztené annak támogatását.

Sztem Y és a Y pajzsok legyürése nincs összefüggésben...Atóól,hogy a varihoz le kell gyürni a pajzsokat még nem feltételezi,hogy Y is kell...Elég magas E-ben vannak a papivarik...És a Y-vel emg van lőve,hogy hány embernek bonthatsz pajzsot..Mig egy eléggé felerősitett varinál tömeg ellen hatékonyabb...

Másik felmerülő kérdsé,hogy Ynev átlag népességa hány %-nak van Y vagy egyáltalán halott roluk?Sztem nem sok...Igy egy papnak ha feltétlenül kell tömegrehatót varit varázsolnia (amit azé elég ritkán kell egy nem kalandozó papnak) simán meglesz....

Más népek Y je sztem ugyan úgy felfogható mint ha azt mondanánk nekik,hogy amolyan Pyar af/mf-nek fellel meg és akkor nem kell annyi mindennel foglalkozni...Esetleg 1-2 új diszcip...De az mtkban spec az amundokról le van irva 1-2 discip,amit alapból tudnak,de cserében nincs Y tanulás.
Halkan megjegyezném könnyű léptű,hogy az amund varázsló sztem nem nagyon létezik...inkább papjaik vannak és az ideáljuk sem egy könyvasztal mögött ücsörgő enyhén hájas férfi...

sztem az ember az egyik legjobban kijátszható faj.Közel áll hozzánk sehol nem nézik le minden lehet belőle.a többi fajjal csak az a bajom,hogy eddig nagyon kevés embert láttam jól kijátszani...(talán 1 v. 2).talán még a félelf az ami kijátszható sztem ha emberek közt nevelkedett,de az is chanszos már...

Ja a dzsenekhez hozzá füzném,hogy kapnak még 2 kezes harc Mf + dzsambia Mf-t is ;),aminek az értékei nem is olyan rosszak...
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.01.17. 11:18

Igazad van. Elírtam. MTK-t akartam írni.

Lehet, hogy a birka néphez elég manából erősíteni a varikat, de az ellenséges hit papjai, varázstudói, intelligensebb szörnyek ellen már szarra se mész pszí nélkül.

Amund varázsló tényleg nincsen. Nekik csak papjaik, meg harcosaik vannak. Meg a kiszakadottak lehetnek még sokfélék.

Azokkal a diszciplínákkal ami az MTKban levan írva az amundnál, papként szinte szarra sem megy. Biztos van valami hasonló isteni mágiájuk mint a többi isten papjainak, de mivel NJK kaszt ezért nem írták le.

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.01.17. 11:25

egy sima templom beli pap sztem elég ritkán talizik az ellenséges nép papjaival netán intellinges szörnyekkel...Akik velük talizik,az már enm egy falubeli pap...vgy kalandozó vagy tápika (néha a 2 megegyezik :D) és nekik tényleg indolkolt lenne a Y.De a pap sztem elsősorban nem támadó varikkal menne..Elég sok tápolos varija van,amivel a saját embereit feltápolja és azokat küldi be harcolni.Ha meg harcolni kell,akkor meg ott van a szent tűz vagy a villám csapás netán a sima csapás.Ezekhez meg nem kell Y-t bontani.Sztem egy harcban a pap nem úgy menne a vari ellen,hogy Y bontás és aztána parancs vagy bénitás...Inkább szent tüz oszt kész..Aztán csend aura és odaérnek a gyalogok,akik megeszik a varit kiskanállal...
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.01.17. 11:36

A domvik tekk tényleg az hogy megy hátul az inkvizítor és küldi előre a plovagokat, de ez sok esetben nem jön össze.
És ha két ellenséges pap találkozik egymással, nem biztos hogy szent tüzek meg villámok fognak csapkodni. Szerintem jellemző a mentális párbaj is.

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.01.17. 11:36

Limenel:
Meddig vagy?Msn?
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.01.17. 11:38

suliban leszek 4ig, oszt utána itthon felmegyek majd msnre.

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.01.17. 11:45

háát...az a baj,hogy a szent tüz 1s-s vari nem beszélve az utána égő csuháról...a mentális párbaj meg hát ált Y bontással indit ami szintén 1s... és amig oltja vki magát a szent tüz miatt addig a másik oda megy és kényelmesen leszurja...

mellesleg ha ár 2 pap talizik a harcmezőn,akkor már nagy gáz van :D kipusztultak a lovagok :lol:
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.01.17. 11:52

Te csak harcmezőt tudsz elképzelni?
Meg mi van ha épületben találkoznak? ott nincs szent tűz.

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.01.17. 11:55

miért találkoznának épületben?
Tisztázzuk le,hogy én egy sima átlagos papról beszélek és nem egy az inkvizició által kiküldöt tápika arc az ellenséges helyekre...
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.01.17. 13:42

De mi a kalandozókat játsszuk ki, és nem a mucsajpusztai pléhbánost.

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.01.17. 14:03

Leszügeztem még az elején,hogy egy átlag papnak...egy kalandozó mindig az átlag felett van...és elvielg nincs is sok belőlük... :D
Mellesleg egy kalandozó papként is szent tüzzel inditanék ha van rá manám...Nem tudtam róla,hogy épületen belül nem mükszik,de ez igy logikus :D
Akkor marad a öööö "harcos merre vagy?" :D
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Will » 2006.01.17. 14:31

Könnyűléptű:az amundok azért nem tudnak pszít használni mert más a mentális felépítésük, inkább az ösztöneikre hallgatnak tehát náluk az asztrál kerül előtérbe.Pszíhez pedig ugye a mentál kell.Ellentétük a dzsennek pont fordítva vannak ezzel, a mentáljuk kerül előtérbe és ezért is tudják jobban használni a pszít.Talán ilyen szöges ellentétek alapján nem is fura ha annyira utálják egymást.
Will

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.01.17. 14:52

Igaz. Te írtad le a legjobban lecsupaszítva.
Elég érdekes olyan karit kijátszani, aki folyton az érzelmeire hallgat.

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 55 / 300 • 1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 300

Vissza: Archívált Fórumok