én úgy emlékszem,hogy etk szerint az ijj maximális sebzés esetén dobhatsz csak újat...
Vagyis elf ijj esetén mind2 kocával maxot kell dobni.
A túlütéssel még nem mész sokra,mert pl egy h.ijj k6+1 és egy full vért alapból 6-s asszem plusz még alatta van(változó kmtől függ...)
túl ütésnél sem viszed át...
az hogy ki használja és ki nem km tól függ...mi szoktuk...
Pontosan nem emlékszem a szabályra, de majd megnézem.
Amúgy meg egy páncél azért páncél, hogy megfogja a sebzéseket. És amúgy meg még a teljesvértet is át lehet lőni egy hosszú íjjal (SFÉ:6, SP:K6+1). De a vértekre ott vannak a "páncéltörő" nyílpuskák. (nehéz, shadoni). Ha meg nehézvértesre akarsz lőni, akkor lőj az eresztékeibe.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."
jó persze igazad van mindig van olyan hely,ahol nem fed várt...csak az ereszték lövéshez elég jó Cé kell....4. tsz-n ritkán sozkott összejönni egy sima harcosnak...
Ciki. Így járt az egyszerű harcos. Nem hiába az elfek fegyvere az íj. Amúgy egy harcost is könnyen ki lehet húzni jó íjászra. Pont ez a harcos kaszt lényege. Azt csinálsz belőle amit akarsz
ja tom nekem is volt már olyan ijjászom,akinek 6. tszn volt 100-s Céje...
Csak ezt vhogy tápolásnak érzem egy kicsit...
Na mind1 1 szó mint száz nehéz vértesek ellen nehéz ijjászkodni még ha elf is az illető....és az ijjász szabály sztem egy jó dolog.Mikor ijjászom volt elég ritkán dobtam ijjász szabályt...igaz,hogy egyszer rekocrdnak dobtam 21 Ép-t visszacsapóval Kellet is,mert a szegény élete mult azon a lövésen...Közel jött egy lándzsás
ja csak tudod,amikor már minden lövésed túlütésről indul 20m-ről fejre célozva,akkor el lehet kezdeni gondolkodni egy kicsit,hogy most ez fél Istensség 6. tsz-n vagy csak igy tervezték a kaszt leirói is...Jó hozzá kell tenni,hogy a sötétség vagy egy kis szél sokban segit,hogy az ijjász ne legyen túl tápos,de ritkán láttam olyan km-t,aki ezeket mindig beleszámitotta volna...
hát nekem akkora mázlim nem volt még De legalább akkor vannak jó dobásaim,amikor kellenek...lásd:amikor az ork megfektette Minut
az íjásznak is megalkották a természetes ellenségeit. A jó km megtudja viccelni a legnagyobb íjászt is. Az én kráni elfemmel elértem azt, ami egy jellemzésben benne volt. 500 lépésről ellőtt egy fűszálat. Mégis csomószor nem tudta kihasználn a tudományát. És sosem borította fel a játékegyensúlyt. Minden azon múlik, hogy hogyan játszod ki. Teljesen mindegy, hogy egy vacak kis tolvajjal játszol, vagy egy birodalmi szabadvadásszal. Ha úgy ki tudod játszani, hogy mindenki élvezze a kalandot, akkor tök mindegy, nem? Nem azon van a lényeg, hogy mi mennyire táp. Csak sok KM nem tud mit kezdeni az erős karikkal, és félresiklik a kaland. És az ilyenek után mindenki fújni fog a KMre is és arra is aki elcseszte a játékot. Ja és ezek után mindenkinek teljesen mindegy, hogy te hogyan játszod ki a hasonló karit. Mindenki előítélettel viseltetik majd irántad. Innentől teljesen elszúrják a játékodat. Ilyen kasztok a varázsló, a bárd, a fejvadászok. De biztos van még egy csomó.
persze én sem azt mondtam,hogy egy ijjászt nem lehet megviccelni egy jó kis vihart berakva egy kis sötétséggel nagyon kellemes tud lenni
Abban igazad van,hogy egy karit jól kijátszva szinte mind1,hogy mennyire erős...ugyan akkor a km fejével gondolkodva egy erős karinak olyan ellenfeleket is kell olykor berakni,akik méltóak hozzá...és itt már gondok akadhatnak ha a kari tápos...és pl egy fejvadász ki is használjhatja a tápjait azzal acimszó alatt,hogy hát tökéletes munkár kell végezni és ez ügyben mindent meg kell tenni...vagyis minden tápot kihasználunk...
Egyébként ha visszatérünk egy kicsit a vértekre, egy páncélost még egy logn bow-val sem lehet leszedni olyan könnyen, csak ha kihasználjuk azt, hogy azt az íjat 500 méteres távolságra és tömegharcra tervezték, mert a középkorban, a páncélt azért tervezték, hogy az olyan zavaró tényezők, mint a jobról balról cikkázó nyílvesszők, ne zavarják a lovagok harcát. Ezt tudom, mert haditornász vagyok.
sztem ezt visszaadja vmilyen a szionten a rendszer ha azt nézzük,hogy a h.ijj k6+1-t sebez és a full vért meg alapból 6-s.
nem is beszélve arról,hogy egy csatában az ijjászok jobb esetben nem 20m-ről szoktak lövöldözni,ami igen csak megneheziti a Cé-t.
Lehet, hogy nem 20 méterről lőnek, de több százan. És elvileg egy kiképzett angol hosszú íjas percenként 10-et is lőhetett. Ha számolsz, akkor csúnya dolgok jöhetnek ki. "Elsötétül az ég."
Igen ez így van, viszont rohadt pontatlan, mert csak úgy találomra a csata felé lőnek, és csak az ívet tudják legfeljebb viszonyleg pontossan meghatározni, mivel hogy a hosszúíj lényege a hosszú röppája adta zuhanóerő átütőereje