Az én részemrõl biztos, hogy lekerül a "Szabadság miatt Zárva!" tábla Abadanáról!
Lényegében most három JK van kiesõben ideiglenesen... Alauron, Limenel, Flamm - utóbbi társunknak a regisztrációjával van némi gond... remélhetõleg mihamarabb megoldódik problémája.
Addig is csónakáztok, hallgatjátok saját gondolataitokat, nézitek a csodás tájat.... 7 ffi és egy nõ tiszta havajjjjj - persze beszélgetéssel érdekesebb lenne...
Emberi törvény kibírni mindent S menni mindig tovább, Még akkor is ha nem élnek már benned Remények és csodák.
Emberek. Ezt le kell írnom. Animációs filmet csinálnak a Dragonlance- Az õszi alkony sárkányai könyvbõl...Mikor láttam, azt hittem rosszul látok...de nem, mert official website is van neki...Valaki rúgjon meg hogy valóban nem rémálmodom! Ide a nyugtatókkal...
A Gyûrûk Ura, meg a Harry Potter óta minden fantasyból filmet csinálnak.
És nagyon meg is gazdagodnak belõle. Örülnöm kéne, hogy felkapták a fantasy-t, csak az zavar, higy emögött a pénzt látom.
Emögött tényleg a pénz van és a Gyûrûk Ura filmesítése óta tudom, hogy mennyivel jobb és teljesebb a könyves változat. Természetesen nekem is tetszenek a monumentális jelenetek, csak az zavar, hogy sokmindent kiagytak és még így is naaagggyyyooonnn hosszúak az egyes részek.
Szerintem igazatok van. Az egy dolog, hogy a pénz áll minden mögött. Nincs olyan ember a földön, aki nem fogadna el egy zsák pénzt 'csak úgy'. Amúgy, a HP-t nem tartom nagy durranásnak, a Gyûrûk Ura pedig úgy ötször olyan jó volt könyvben, mint filmben szvsz. Layla
Nekem tetszik Limi otlete. Sot probakent kicsiben Damakban ki is lehetne probalni. Nem orszagok, csak negyedek szintjen. Es majd ha fejlodik, mehet egesz Ynevre.
Ez a topikos dolog melle meg egy eszrevetelt, bar nem tudom mennyire mukodne.
Ha jol ertem, a Limi fele rendszer azt hozza, hogy minden topiknak van moderatora es a JK a topikba valo bellepessel a kalandba is belephetnek.
Nekem ehez van meg egy otletem. Anno valamikor kiadtak egy magusos modulgyujtemenyt is es abban volt egy kalandmodul (Verszinu hold alatt, de nem vagyok benne biztos) amiben a helyszin megszerkesztese mellett (jelen esetben a topik - helyszin) a kalandmodul iroja megtervezte a napok esemenyeit a JKtol fuggetlenul. Tehat az egyes esemenyeket, NJK cselekedeteit napokra osztva. Ez adta meg az ido es esemenyek keretet. Miert volt ez igy erdekes? Mert a kalandnak volt egy eloreirt strukturaja ami jol mukodhetett, ra lehetett kapcsolodni es iranytukent mutatott elore. Persze ez az otlet lehet, hogy nehezen megvalosithato, de erdekesse teheti a jatekot. Volnanak kapcsolodasi pontok.
Pld. postakocsi indulasa Gorvikba minden hetfon, Ifinben minden szerdan. Karavanok erkezese, piacok megtartasa, jatekok (gladiatorviadal havonta egyszer). Kapuzaras az egyes negyedek kozt este 8kor - utanna igazoltatjak az embert, esetleg kijarasi tilalom. 3 hetes dzsad vallasi unnep - becsuk minden bazar, nem lehet hust venni/enni stb. Ezek az aprobb (hetkoznapi ) pillanatok azert tehetik erdekesebbe a dolgokat, mert a JKnak kalkulalnia kell vele (ha nem erek oda este nyolcig, akkor mar csak holnap reggel 6 utan nyit a kapu, kikoto, uzlet stb. - kvazi dontok a varakozasrol, vagy kockaztatok "Ide veled lopakodas kepzettseg!").
Mareszt ott vannak a tarsadalmi szabalyok. Ki hogyan viszonyul a masikhoz. Mondjuk az egyik helyszinre az ortodox torvenyek miatt no nem lephet be. Mit csinal a nonemu karink, mikor at kell adnia szemelyesen egy uzenetet a bent tartozkodo kereskedonek? Vagy valahova csak borotvaltan lehet menni. Mit csinal a torpe szakallaval? Mivel ezekbol a szabalyokbol sok lehet, pld a topikokon belul lehetne egy hely, ahol ezek felol kerdezoskodhetne a JK mondjuk aprobb penzosszeg fejeben. Torvenyek: Az egyik negyedben az idossebb megserteseert penzbuntetes jar a masikban botutes. Egyikben a lopast kalodabazarrassal buntetik, masikba kezlevagassal. Az egyikben nincs magantulajdon fogalma (minden a vezirre), masikban nagy vedelmet elvez a magantulajdon, egyikbe buntetendo dolog a magia hasznalata a asikban nem lehet fegyvert hordani stb. Nagyon sok minden lehet.
Persze ez egy nagy munka, de ha lenne egy par szabaly (a mar megirt helyszinleirasok melle), ami jol sikerul, akkor erdekesse valhatna a dolog, mert a JK tornek a fejuket azon, hogy olyan megoldast talaljanak, ami kalkulal az ezekbol a szabalyokbol szarmazo nehezsegekkel es kihivasokkal.
Roxanne: Egyre inkább úgy tûnik, hogy szívén viseled az oldal sorsát, pedig alig két hónapja csatlakoztál. Már régóta akartam mondani, de most vált számomra nyilvánvalóvá.
Amit felvetettél, az igazából tervben volt Damakban is (részemrõl legalábbis), de annak kidolgozása, mint még sok más helyszínnek is, lelkesedés hiányában elmaradt. Én legalábbis meguntam a dolgot amikor láttam, hogy fölöslegesen hajszolom magam.
Nem érzem úgy, hogy Damakkal kéne kezdeni a reformot. Én egyenesen kipróbálnám azt, amit Limi mondott, radikálisabb, gyökeresebb változás. De szerintem várjuk meg január elejét amikor mindenki itt van és akkor beszéljünk errõl.
Még itt azt hiszem, nem közöltem, de mivel egész jól halad a projekt, bejelenteném.
Projekt neve: A Quiron-tenger kalózai
A projekt haladási terve (ami képlékeny és bármilyen ötletet elfogadok, sõt örülök neki):
1. A Quironeia kereskedelmi hálója, fõbb útvonalak, országok közti kapcsolatok 2. Hatalmi csoportosulások, államok melyek befolyással lehetnek a kalózokra, azaz nagyhatalmaktól kezdve (pl Toron, Abaszisz) kisebb kalózellenes vagy kalózpárti, esetleg teljességgel kalóz szövetségek elemzése, hatalmi súlyának megállapítása 3. Szerzõdések, melyek a kalóztestvériségeket más országokhoz kötik 4. különbözõ kalóztestvériségek leírása, egységes becsületkódex, különleges képességek a kaszton belül, stb 5. gyakori kalózhajó-típusok avagy ellenségeik, vagy kedvelt prédájuk 6. kalóz harcmodor, nyílt tengeri ütközetben vagy szárazföldi célpont ellen 7. kalózok búvóhelyei, városai, erõsségei 8. híres élõ, holt (vagy valahol a kettõ között tengõdõ) kalózok, hajók, kalandok 9.a kalóz kaszt létrehozása, irányelvek a képzettségválasztásnál, harcértékeknél, mentalitásnál stb.
5. Íme egy link, amely meghozhatja a jó ötleteket. (Hajók)
6. Harcmodor: A kalózok többnyire nem egy jólszervezett hadseeg, úgyhogy hajóik többnyire a gyorsasságon alapulnak, nem pedig a páncélzaton. Eképpen nyílt vízi startégiájuk is a gyors manõverezésen alapszik:
1. Blokkolni a megtámadott hajót a menekülésben. (A vitorlák megsemmisítésével. Távolbahatás, tûzkitörés )
2. A megtámadott hajó legénységének megtizedelése az összecsapás elõtt. (Illúziók, ballistasorozat, látványos varázslatok stb.)
3. Csáklyázás, és összecsapás.
4. Zsákmányosztás.
Persze a stratégia nagyban függ attól, hogy a hajót ÉS a zsákmányt akarjuk, vagy csak a zsákmányt. Az elõbbi esetében érdemes átugrani az 1. lépést, vagy boszorkánymestert hívni, és szélirányítással lassítani a hajót.
Sok pontban egyetértek veled, és ez a reag pár órás töprengéstõl mentett meg Azonban...
A link alatt található anyagot olvastam már jópárszor, ez alapján fogom felépíteni a kalózhajókat, de ajánlom mindenkinek, hogy olvassa el. Kösz a linket.
A kalózok soha nem számítanak jól szervezett hadseregnek, még akkor sem, ha valamelyik ország támogatását élvezik. Tengeri rablók, haramiák. Hajót páncélozni drága és igencsak meddõ vállalkozás, kivéve ha az ember toroni admirális.
A vitorlák blokkolása a legegyszerûbb módszer természetesen, feltéve ha vitorlásról van szó. Tegyük fel hogy igen. A tûzkitöréses módszer kézenfekvõ persze. Varázsló mitõl lenne kalóz?:D Ez abzurd. Mondok egyszerûbbet. Tüzes íjak, számszeríjak. Vagy ashaoni lángmester (az is iszonyat ritka, de valószínûbb a varázslónál). Ja, hoppá, a hajónak nem kéne leégnie ugye? Úúú, ezt jól elszúrtuk...nem feltétlenül. De legyen meglepi a megoldás
A szélirányítás király. Ezt köszönöm, nem jutott eszembe. De Antoh-pap sem rossz.
1: Vitorlaellen jöhetnek a renegát Sogronita tûzvarik 2: A Viharkeltõket nehogy kihagyjátok/hagyjuk! (Azokat talán még én is szívesen vállalom, ha lesz rájuk és rám igény ezügyben.)
1. Ha nem az ashaoni lángmesterekre gondolsz, akkor is tök mindegy, mert a legtöbb kalózkapitánynak nincs pénze hogy felbéreljen, nincs mersze hogy megzsaroljon, és nincs diplomáciai tehetsége, hogy kalózkodásra bírjon egyet
2. A Viharkeltõk törzsét ÉPP néztem, de sajna ki lesznek hagyva, mert a Duaron tenger messze nem tartozik a Quironeiához (furcsamód Alessis és Damak meg igen, nem egészen értem, de mindegy).
Különben meg bármilyen segítségnek örülök, lehet jelentkezni
Egyébiránt a híres kalózok/bandák tekintetében egyértelmûen Veszett JAkc és hûséges elsõtisztje Büdi a nyerõ. Ez nem is rossz ötlet! Húsvétkor lekalózkodjuk a csokitojás-szigeteket!
Mondjuk nem tudom, hogy ha meglesz ez a téma és esetleg játszani is játszunk majd vele az oldalon, akkor az esetleges fejlesztõi részvétel mennyire fogja kizárni a karakteralkotást és kalandozást, mint tengeri medve? Ld.: Damak-i km-kedés.
Újabb link: Hajó alaprajzok Ha ide kattintotok valszeg nem fogja betölteni, mert a honlap idegesítõ gyakorisággal van összeomolva. De ha néha-néha mûködik akkor eszméletlen hangulatos képeket lehet találni.
Az alaprajzokat az ART Gallery fõtémán belül asszem a Stormwrack képei között lelhetitek fel. (Ha megcsinálják belinkelem rendesen)