• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája [felújítva, tatarozva]

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
4494 hozzászólás • Oldal: 244 / 300 • 1 ... 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247 ... 300

Re: Torozon Tavernája [felújítva, tatarozva]

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.11.04. 17:31

Nibur

1. Valóban, ez a "telepek" részét fedi a dolognak. De elf csecsemőt rabolni komoly üzlet lehet például, és az elszakadt gyermek bizony nem fog a Vörös Hadurakról tudni semmit.
2. Ehhez csak annyi hozzáfűznivalóm van, hogy ezt az indokot csupán a felsőbb kasztokba tartozók hozzák fel, a "kyrkedés" nagyrészt oktrojált dolog Toronban.
3. Ez már inkább vonatkozik az alsóbb társadalmi rétegekre, de ez szinte mindenütt így van, ezért nem kizáró ok.

A Kobrák tolvajszervezet. Nyilvánvalóan nem verőlegénynek alkalmaznák, viszont kémnek tökéletes, mivel a világ többsége PONT származása miatt nem gyanakodna a Kobrákra, ha esetleg lebukna. Mert hát "a toroniak úgyis kinyírnak minden más fajút, uff".

Quator: Kevés komoly haditornász testület létezik, ez valóban így van. De ez még nem jogosít fel téged arra, hogy becsméreld az egész színteret.

Viszont kezdem unni hogy egyesek úgy állítják be, véres karddal a kezemben szólítottam háborúra a JK-k táborát. Attól, hogy pár pontot kifogásoltam a fenti írásban, még nem azt jelenti, hogy szarral öntöttem nyakon az egész bíráló gárdát. A vita pedig nem visszaszólás minden esetben, bár az utóbbi időben sajnos volt elég ellenpélda is.

Nem szoktam szidni senkit, és a legrosszabb esetben szólok csak be. Azt sem játéktechnikai dolgok miatt.

EDIT: Az itt alkalmazott oldalstruktúrát és a HM valamint bírálási rendszernek nagyrészét én találtam ki.
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.11.04. 17:43

A sz@r folymatosan ömlik. Azért mert te épp most gondoltad úgy hogy odamész a bilihez, hoyg legyen már egy kis Hakeás anyag is a bírálók nyakában az egy dolog.

Véres karddal szólítottál valakit is harcba? Nem. Te csak beálltál a nagyon trendi "szóljunk be a bíráknak" társulatba.

Annak meg, hogy te milyen struktúrát találtál ki semmi közen ahhoz, hogy a regényekkel példálózol az ETK ellenében. Nem az alapján történik a bírálat, hogy milyen a helyszínstruktúra, hanem az apalján hogy mit írtak a szabálykönyvekbe.

Érdekes téged és még ki tudja kit feljogosít bármi is hogy becsméreljétek a bírák mukáját? Nem. De én nem véleményezhetem a haditornászokat? Egyébként meg akármennyire nívós legyen a hobbyklub igazi háborúban ugyan úgy sírva gömbölyödne össze mint te, én vagy Mari-néni a sarki kofa. Erre milyen alapon akarsz felépíteni egy világbíráló böffenetet?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.11.04. 17:48

BÖFF

Itt aztán zajlik az élet zajos oldala. Komolyan nem hittem hogy Hakea beírása ezt indítja el, én csak lesek.
Úgy látszik a szia helyett lassan az a négy betűs szó lesz az általános, amivel én indítottam.

Ja, idétlenkedek itt, mert nem csapott meg a vörös köd.

Az oldalstruktúra nem a magyar Star Wars szerepjátékos oldalról lett koppintva engedéllyel?
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2007.11.04. 17:57

Örvendek, hogy valakinek még a vidám beszélgetések, s tréfa helye eme nemes intézmény! Éljen Navaratna! :D
Elvégra Torozonnál a hősök járnak, kik együtt nosztalgiáznak, hahotáznak és isznak (bár ez utóbbi itt sajnos nehezen megvalósítható). :)
Szerintem ez nem a viták színhelye!
Arra kéne új topicot nyitni vitafórum néven, ezt pedig meghagyni annak, mire érdemes! :)
"Since love and fear can hardly exist together, if we must choose between them, it is far safer to be feared than loved."
- Niccolo Machiavelli

"Am I my brother`s keeper?"
Genezis 4:9
Cadoras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 490
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.11.04. 18:03

Nehogy éltetni merj, mert nem vagyok példaképnek való, meg mindjárt a nyakunkba öntenek egy telepakolt bilitartalmat :lol:

Volt kezdeményezés a vitatopichoz hasonlóra, panasztopicnak hívták, de nagy rágalmazási és csesztetési színtér lett és ebből senki nem kért, így egy idő után be lett szüntetve és megkérték a fórumozókat, ha valakinek valakivel baja van priviben intézze, ha meg zaklatás, stb áldozata, modinak, adminnak szóljon, aki a ban nevű fegyverrel intézi el az esetet szükség esetén.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.11.04. 18:04

Átültetve. Nem tudom, hány órám van benne a dologban, de nem is számít.

Egyébként örülök hogy téged nem kapott el legalább a vörös köd :D. Ugyanis nem ez volt a célja a beírásnak, és akárhogy is nézed Quator, nem minden kritika egyenértékű a beszólással. Például az enyém.

Egy dolog, hogy a szabályok alapján folyik a játék, viszont a játék kiötlői gyakorlatilag a regényeken keresztül mutatják be a világot. Az esetleges ellentmondások esetében egyeztetni kéne szerintem, ha egyáltalán nem megy akkor pedig kiválasztani, melyik variáns illik jobban. Viszont visszatérve erre, ha mittom, Jancsipista kitalálja, hogy ő toroni Trombidumbi-ivóbajnok Shulur szegénynegyedének navorjai közt, akkor mi a helyzet? A szabálykönyv nem írja le, mit játszanak előszeretettel, ellenben a regény igen. Kobáznak. Máris jobban hangzik, nem?

A vicc az hogy éppen ma akartam karaktert generálni Castor mintája szerint. Mert az tetszik. Csak hogy ne lehessen rám mondani azt hogy kígyót-békát köpködök.

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2007.11.04. 18:53

Na akkor most hogy végigolvastam ezt az egész.... Nem is tudom minek nevezzem.

Na jó akkor tisztázzuk a dolgokat:

1.) Stat: Nem érdekel a haditorna! Én meg live-ozni járok. Na bumm és akkor mi van? Hogy ők komolyabban csinálják? Lehet, de egyrészt nem elég komolyan ahhoz hogy hitelesek legyenek, másrészt pedig azért vannak a szabályok hogy az alapján follyon a játék és ne minden más szempont alapján. Tudom hogy "minden szabály opcionális" de nem itt. Itt egy akkora közösség van együtt hogy ezt egyszerűen nem lehet megengedni. Ebben nem tűrök több vitát.

Mégegy dolog van ami ide kívánkozik: Quator szava a stattal kapcsolatban SZENT ÉS SÉRTHETETLEN! Nemigaz hogy én adminként el bírom viselni a bírálatát (igen eddig minden karimban talált hibát) mások meg szó szerint verik a nyálukat...

2.) Előtörténet: A bírálók szintén azért vannak hogy ők érvényesítsék a karakterek számára az oldal világának hátterébe való beilleszthetőséget. Mindenki más yneven játszott eddig, de itt mint közösség szintén igazodnunk kell az alapokhoz. Márpedig ebben az alapban soha a büdös életben nem lessz toroni elf fejvadász amíg én ittvagyok, bárki bármit is mond! Akinek ezzel problémája van az szídjon engem, nem érdekel. Max csuklani fogok... NA BUMM... E kérdésben fölösleges msn-en is megkeresni, ott is hajthatatlan leszek, max felhúzom magam...

Továbbá, ha valamiben nem értessz egyet a bírálóval azt szépen kultúrált hangnemben meg lehet beszélni a bírálókkal érvelve. Ha elsőre nem sikerül meggyőzni őket, akkor bele kell nyugodni és a koncepció javításán gondolkozni, esetleg tanácsot kérni az űr betöltésére.

3.) Innemtől kezdve nem akarom hallani hogy bárki is azt mondja h én már ekkor itt voltam és ezt meg ezt csináltam, és ezzel leszólni valaki érdemeit nézeteit, véleményét. Lehet hogy már régen itt voltál Hakea és lehet hogy akkoriban az oldalon EGYÜTT dolgoztunk, de azóta te leléptél és minden visszaesett majdnem nullára. Én nem akarlak téged bántani, de akik most HM-ek, moderátorok, NE ADJ ISTEN ADMINOK most sokkal fontosabbak számunkra mint te. Nem mondhatod hogy rossz szájízzel fogadtunk vissza. Helyet adtunk az új tervednek is. KM akartál lenni, hát az lettél, de amíg nem vagy HM, addig a karakterbírálatot bízd csak ránk, bár megjegyzem, engem inkább az bántott, ahogyan a többieknek válaszoltál. Én sem szoktam ilyeneket írni. Gondold át és meglátod igazam van...

És végül a negyedik és legfontosabb pont. Ezennel magamat is bírálói státuszba helyezem, de ne úgy gondoljatok rám mint a többi bírálóra. Időnként be fogok nézni a topikokba és ahol azt fogom látni hogy a bírálókat kioktatják, szídják, veszekednek velük, ott lépni fogok. Előszöris a karakter megy a kukába. Másodszor pedig bannolni fogok. Először egy napra, majd a visszaesőknél növelve. Tudom hogy ilyen itt még nem volt, de elegem van abból hogy csak vita van az oldalon...

Végezetül megjegyezném hogy ezzel nem akartam megbántani senkit (téged sem Hakea), mégis kérek mindenkit hogy ebben a szellemiségben tevékenykedjen tovább az oldalon...

Sion
Mubayashi Yokomoto - A Kigasi gyermeke

Kép
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2007.11.04. 19:51

Emberek, a topikot nem zároltam, attól lehet ide írni, csak erre szükség volt. Lehet tavernázni! 8)

Sion
Mubayashi Yokomoto - A Kigasi gyermeke

Kép
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ayana » 2007.11.04. 20:00

Nos, itt a sok vitatkozás közepette úgy gondoltam, hogy én inkább képekkel fejezném ki magamat. Szóval ilyen leszek már ettől a toroni-elf vitától, meg attól, hogy milyen sz.r, hogy szabályok szerint játszunk, meg ilyen is. :lol: 8)
Ambrose con Seros (Örökség - Zárt kaland)

"Ha már nem tudod elvarázsolni a fiatalembereket, legalább sokkold őket!" (Lulu Wang)
Ayana
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 787
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.11.04. 20:06

A szemkiforgatós lány te vagy, Ayana? :lol:

Sion a Nagy Testvér 8)
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.11.04. 20:07

"Továbbá, ha valamiben nem értessz egyet a bírálóval azt szépen kultúrált hangnemben meg lehet beszélni a bírálókkal érvelve. Ha elsőre nem sikerül meggyőzni őket, akkor bele kell nyugodni és a koncepció javításán gondolkozni, esetleg tanácsot kérni az űr betöltésére."

Az egész kritikának a legfontosabb üzenete: a bíráló próbáljon meg segíteni az űr betöltésében. Ennyit akartam mondani elsősorban.

Egyébként akárhogy is tűnik a fentiek alapján, egyáltalán nem nézem le a bírák munkásságát, sőt, becsülöm azt. Ezt gondoltam, érdemes még egyszer hangsúlyoznom.

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ayana » 2007.11.04. 20:10

Navaratna írta:A szemkiforgatós lány te vagy, Ayana? :lol:

Igen, mindkettő én vagyok. :lol: Úgy éreztem, hogy ahelyett, hogy írok valamit, ami majd senkinek se tetszik, inkább lejáratom magam, hátha valakit megnevettetek (bár egyik ismerősöm ijesztőnek találja, amikor kancsalítok:D).
Ambrose con Seros (Örökség - Zárt kaland)

"Ha már nem tudod elvarázsolni a fiatalembereket, legalább sokkold őket!" (Lulu Wang)
Ayana
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 787
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.11.04. 20:25

Ayana!
Nos, megnyugtatlak, mókás mikor bandzsítasz, de ha le akarod tenni a jogsit ebben az életben akkor hanyagold ezt a hátrányos helyzetű arckifejezést. 8)

Más.

Talán elkerülte a leendő játékosok éppen új karit generálók figyelmét
Wharadak játékostrásunk figyelmes ajándéka, aki egy excel formátumú UT-s karaktergeneráló programocskát remekelt.
Mindent számol, feljegyez és kiszámol a JK helyett, a ti dolgotok csak annyi hogy beírjátok hogy mekkora értéket szántok egy képzinek, főtulajdonságnak, egyébnek.
Használatával ez emberi tévedés minimalizálható; és ami a legfontosabb:
Quator mester se fog számolási hibát találni a megalkottot karaterben, vagy legalábbis reméljük a legjobbakat.

Ezt a remekbe szabott kis karaktergenerálót az Előtörténet főtopic/Az előtörténet megírásával kapcsolatos tudnivalók altopic legutolsó (kinek legelső) hozzászólásában találjátok fehér betűkkel kiemelve.
Katt rá a linkre s lőn nektek ki számol helyettetek.

Szép munka Wharadak; igazán köszönjük mégegyszer.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2007.11.04. 20:29

Sziasztok!

A nagy biliborogatásban úgy látom mindenki elsiklott azon tény felett, hogy Yvett mondhatni "visszaadta az ipart"!!!!

Yvett!
Szépen kérlek, ne kelljen nélkülöznünk! Nem azért, mert Toron nélküled nem megy, hanem mert szükség van itt is olyan józan, értelmes emberekre mint TE.

Mellesleg azért van egy-két olyan JK/Admin/HM/ stb., aki szemforgatás nélkül elfogadja a bírálatot, mivel nem felejtik el azt az egyszerű tényt: az OM egy lehetőség a játékra!
Saját szabályokkal, de használható szabályokkal.

Kis pont vagyok én a világegyetemben, de jobb lenne, ha mindenki beszólás helyett inkább a megértést és a toleranciát gyakorolná...

Nagyon mellesleg: 10x éve kung-fuzom, de eszembe nem jutna felhozakodni vele, mint példával, hogy én ezért jobban tudok bármit is. Ráadásul messziről jött ember bármit mondhat...

Más:
Ayana!

Ha már így benne vagy, betehetnél egy "elbűvölő" képet is magadról, csak az ellenpontozás végett... :D
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.11.04. 20:32

De Sess, részemről feltűnt a dolog, csak én priviben próbálom jobb belátásra bírni. 8)
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
4494 hozzászólás • Oldal: 244 / 300 • 1 ... 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247 ... 300

Vissza: Archívált Fórumok