• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 228 / 300 • 1 ... 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231 ... 300

HozzászólásSzerző: Sion » 2006.11.14. 7:38

A maga nevében mind2 tuti! ;) És én arra értettem hogy a származásiterületen nem hasznélnak olyat. Sõt lehet h mégis rövidíjat viszek, szal ide is írom az értékeit h tudjam! :D
Rövid íj: Ké: 5 Cé: 9 Táv: 90 Tám: 2 Sp: k6
Hosszú íj: Ké: 4 Cé: 11 Táv: 110 Tám: 2 Sp:k6+1

Limi: UT szerint másak a fegyverek értékei. Szerintem nézd át! ;)
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2006.11.14. 9:18

Üdv! akinek van a közelében egy UT, légyszi nézze meg hogy mi kell ahhoz hogy biztos kézzel tetováljak, és hogy hány Kp. Bocs de itt nem állnak rendelkezésemre ilyenek...

Sion
Sion
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2006.11.14. 11:27

Sion írta:Üdv! akinek van a közelében egy UT, légyszi nézze meg hogy mi kell ahhoz hogy biztos kézzel tetováljak, és hogy hány Kp. Bocs de itt nem állnak rendelkezésemre ilyenek...

Sion

Nekem van otthon, szaladj le, kérd el az õseimtõl.... fent van a polcomon. ^_-
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3217
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2006.11.14. 11:31

Köszi de otthon nekem is van! most melózok... ;)

Sion
Sion
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2006.11.14. 14:58

Aktuális még Sion a kérdés? Ha nem nem baj... legalább meglesz.

Tetoválás UT szerinti 4. foka:
Ügyesség: 15, Érzékelés: 14, Kp igény 10
Tetoválás ismeret 3.fok (Viszont ahhoz, hogy elsajátísd a Tetoválás 2.fokát szükséges a Festészet/Rajzolás 2.foka és az Anatómia 2.foka) //Bár mink a Képzettség-követelményt nem szoktuk figyelembe venni - de ha nektek szükséges itt van. :) )

Egyébként igen hamar visszatértem :wink: - Lehet örülni vagy bánkódni :roll: :twisted:
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2006.11.14. 15:32

Nem kellenek a követelmények, semmibõl. Egyébként anatómiám ennél sokal jobb lessz. :D Egyébként a 3. szint egyenlõre elég lessz,a többit majd veszem idõvel. Egyébként az 5. foknál van h onnan tud manával feltölteni. ez mi a frászt takar, ha az ember nem BM? Mert ugye a vari bélyegeket tetovál, ami már szimbólummágia... Tehát mit kezdhet vele más mágiahasználó? Asszem ezt átirom a rendszer topikba is...

Sion
Sion
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.11.14. 17:28

Héhéh SIooon :lol: ne járjon a szááád :lol: Még senki se tudja a másikról miylen kasztú! Aki amit tud a másikról azt játékosként tudja :wink: A karik ne feledjük, 5-6 év után látják egymást újra, azaz midnen meglepi :wink:
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1153
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2006.11.14. 17:47

Ezzel semmit nem árultam el, sõt... Max annyit lehet belõle kihüvejezni, hogy tetoválni fogok. Az 5. szintet elérni nem olyan könnyû...

Sion
Sion
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.11.14. 17:52

Meg lesz jó kis anatómiád :) Bocsi... ahogy visszaolvastam a szimbólummágiát meg iylesmiket, azt hittem hogy nya... midnegy :) Bocsi :oops:
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2006.11.14. 18:04

Mert ahhoz hogy tetoválni tudjak, ismernem kell a bõr szerkezetét, azaz kell anatómia. Tudom hogy nem kötelezõ, de igyekszem tartani a realitásokat. A sokkal jobb anatómia meg 3-tól egészen 5-ig bármi lehet. És sokmindenre használható...

Sion
Sion
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.11.14. 19:40

Hakea figyu: bármilyen erõsségû longbowt mutatsz is, az azonos erõsségû (pl 47 font) visszacsapó íjnak akkor is nagyobb az ereje, pont a szerkezeti kiképzés miatt.

Meridian
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.11.14. 19:43

Durva... én láttam olyan dokumentumfilmet, ahol longbow átvitte a kályha kovácsoltvas ajtaját... ami 30 cm... szal nagyon durva ám... vagy a fazon ellõtte a nemtomhányszáz méterre lévõ táblát... azt mondják nagyon nagy erõ kell a megfeszítéséhez, azaz hogy teljesen megtudd feszíteni... én azért a longbowra emiatt adnék egy nagyobb erõkorlátot... a visszacsapóra ez nem él... bár... voltam néhányszor hagyományörzõkkel... azt mondták, nem szeretik visszacsapó íjnak nevezni azt a nyilat, amelyet mi annak hívunk, mert semmivel se csap visszább, mint más nyíl... a különbség szerkezeti és felépítési, emiatt rugalmasabb is, de ettõl függetlenül a longbow is csap annyit vissza, mint egy "visszacsapó íj". Legalábbis én így tudom :wink: Azzal az infómennyiséggel gazdálkodok, amit mások ruháztak rám...

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.11.14. 19:47

Tyss.... mivel rendelkezem egy visszacsapó íjjal, ami meglehetõsen jó minõség (az egyik legjobb minõségû gyártmány, Kassai Lajos készíti) és ismerõseim révén volt lehetõségem még erõsebb longbowwal is lõni, ezért bátran kijelenthetem, hogy biztos -bármilyen dokumentumfilm ellenére- hogy az azonos erõsségû két íj közül a visszacsapóhoz kell a nagyobb erõkorlát.

Meridian
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.11.14. 19:56

Szerintem a tetoválás 5. foka azok számára ad lehetõséget a rajzolatok mágiával feltöltésére, aki mágiahasználó. Lehet az szférikus, tapasztalati, vagy mozaik, de még õsi is.
Nekem az asztali életútban a boszim pont a tetoválás képzire hajt, de valahogy tanulni fog mellé szimbólummágiát is. Mindkét képzit átvesszük az UTból. Aztán a boszimágia rúnába vésése rengeteg lehetõséget tartogat. Mondjuk az én karimnak van hozzá festészet/rajzolása is MF-en. Úgyhogy ezekkel szép dolgokat lehet mûvelni szerintem.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2006.11.14. 22:36

No halkan megjegyzem, hogy amit te longbowként kipróbáltál annak az eredetihez nem valószinû hogy sok köze lenne. Legjobb tudomásom szerint ugyanis az érlelésének a folyamata egy az egyben elveszett. Amit ma hosszúíjnak hívunk, az legjobb esetben is egy kiváló minõségû sportíj. A visszacsapó íjakkal azért ennél valamivel jobban állunk, bár tudtommal már ezek semaz õsi módszerrel készülnek... Mindenesetre én is úgy tudom hogy az eredeti lonbowban iszonyatnagy erõ volt! Átvitte a merev fémpáncélt is és ha visszaemlékszünk a töriórákra, a magyaroknak pont a német fémpáncélok megjelenése miatt kellett felhagyniuk a portyázással. Tehát végsõsoron a longbowé a pont. Más kérdés hogy egy longbowos harcosnak mennyi eséje lett volna egy visszacsapóíjas nomád lovassal szemben... A longbow gyalogos fegyver, ennélfogva lassú. A nomád harcos sebessége meg csakis a lovától függ... Maradjunk annyiban hogy a maga nemében egyiknek sem volt párja...

Sion
Sion
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 228 / 300 • 1 ... 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231 ... 300

Vissza: Archívált Fórumok