• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 110 / 300 • 1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 300

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2006.04.07. 23:47

Na jóccakát fórum... én léptem aluszni... BYe!
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3217
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.04.08. 8:00

Tysson-lar írta:... úgy vélem, hogy a Külsõ tartományok hadereje a legmeghatározóbb egész Krán szempontjából... Pyarron ostromát is a Külsõ tartományok végezték...

...És szerintem Krán semmilyen rendszert nem eröltet az emberekre... ha azok akarnak, nyugodtan fellázadhatnak. A papság keméyen megtorolná, de alapból nem is lázadnának, mivel õk Ranagol hívei, és az õ birodalmában szentségtörés lenne lázongani... ha mégis megtörténne, akkor viszont nem állhatna az útjukba az egyház se és semmi se :wink: Bár általánosságba ha egyszer elkalapálják õket, feladják, de ki tudja... láttunk már Gorduint és Alyrt, szóval lazán lehet még többmiliós Kráni felkelés is, ahol nem hunyászkodnak meg a vereségtõl sem :D

Ehhez csak annyit tennék hozzá hogy szerintem a belsõ tartományok légiói igenis sokkalta durvábbak mert ha nem így lenne akkor egy külsõ tartományban lévõ vezetõ a változás törvényének a nevében bármikor megtámadhatná akár a 13 ak valamelyikét vagy a Kathif ok egyikét és jogot formálhatna annak befolyási övezetére.Éppen a változás törvénye miatt lázadhat bárki bármi ellen és ezért nem kényszerítenek semmit az "emberekre".(ebben egyet értünk Tysson) Ranagolnak a tanításai kb. ezt tartalmazzák:"Ha erõsebb vagy gyõztél.Jutalmad hogy újra harcolhatsz.A harcnak szigorú szabájai vannak amit mindig a gyõztes diktál.Ez a folytonos káosz vezet el ahhoz a kránhoz ami több ezer év alatt vált ilyenné.És lehet itt mindenféle õsi szörnyetegrõl beszélni a jövõ az embereké :D[/quote]
De abban is egyetértek Tysson-nal hogy a külsõ tartományoknak kell ellátniuk a belsõket élelemmel legyen az bármilyen eredetû.Mert hogy sok ismeretlen létforma nem zsíros deszkát eszik kivászos uborkával az tuti :D
Remélem mondandómnak van realitása és nem írtam nagy hülyeségeket:D
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dianne » 2006.04.08. 9:24

Az én álláspontom valahol Sioné és Mandragóráé között áll, azonban közelebb Sionéhoz ill Tyssonéhoz. Krán igazi erejét a belsõ tartományok adják, noha eddig emberek ellen leginkább a külsõ tartományokban állomásozó, emberek alkotta légiók harcoltak. Már ha egy ilyen harcost embernek lehet nevezni: korát, testi adottságait, tanulási képességeit stb mágiával kitolták, megnövelték. Én úgy képzelem el, hogy olyanok lehetnek, akár a dorani vigyázórendi tagok, habár azok talán táposabbak egy "átlagos" kráni légionáriusnál. Az más kérdés, hogy miért nem mentek pl aquirok krán pyar ellenségei ellen. Még az is lehet, hogy mentek. De egyetlen birodalom sem tökéletes, Kránban is van széthúzás, és olyan terület, ahol még Shackallornak és fivéreinek sincs szava. Meglehet, ezt valamiért pont elegendõnek ítélték. Végüls céljukat, ami a birodalom politikájának lényege elérték: az ország fennmaradt, létét fenyegetõ igazi potenciális veszélyforrás jelenleg nincs. Ami azt illeti, nem kell ragaszkodnunk a szabálykönyvhöz, de a regényekhez sem, és én személy szerint több irrealitással találkoztam a regényekben. Azzal egyetértek, hogy a regények kiemelt hõsökrõl, töténelemformáló héroszokról szólnak, nem átlagos esetekrõl. Ahogy szerintem a mágia sem olyan mindennapi és elterjedt Yneven. Jó, persze, mindenütt ott van, de az, hogy valaki bármikor úgy dönthet varázsló karaktert indít, nem azt jelenti, hogy hemzsegnének a mágiahasználók. Minden ynevi tudja (tényleg tudja?) hogy van mágia, de legtöbbje még sosem látott, azt sem tudja, hogy mi fán terem. Egy egyszerû ügyeskezû bûvész is beadhatja a parasztoknak, hogy õ a legnagyobb illúzionista varázsló a világon... Nem véletlenül olyan gõgösek és fennhéjázóak -tisztelet a kivételnek-, és olyan büszkék a tudományukraa varázshasználók! Ha egy elsõ szintû vari egy tûzaurát nyomna magára, már félve tisztelnék, és tudnák, hogy igen, õ egymillióból az egy, egy beavatott. Vagy ugye nagyobb hatalommal bírnak nála egyes szintén kivételes helyzetû emberkék, de akkor meg minek foglalkozzanak vele? Ellenségesek nem lesznek kivéve a szélsõséges eseteket, hisz maguk is beavatottak. Az arányt most hasraütve írtam. És mivel nem hemzsegnek a mágiaforgatók, nemnagyon mondja meg róla egy átlagember, hogy van-e több hatalma, vagy nincs, nem kockáztatják meg, hogy ellene tegyenek. Mellesleg ekkora hatalom is gigászi a semmihez képest. Meglehet, egymillió varázsló van egy adott országban. De hogy akkor többmilliárdan lakják azt az államot, az is biztos; kivételt tesznek ugyebár a varázslóállamok, pl Doran, de még ott is többségben vannak a belsõvároson kívüli mágiához talán mit sem konyító polgárok. Visszatérve Kránra én úgy képzelem el a birodalmat, mintha különbözõ "gyûrûk", régiók húzódnának egy mag körül-és itt most félreértés ne essék, nem koncentrikus körökben gondolkozom-. Ilyen gyûrûk alkotják a külsõ és belsõ tartományokat, ahol befelé haladva egyre nõ a tápos lények, ember számára rossz környezeti adottságok, és misztériumok száma, távolodva a humánusságtól. A külsõ tartományokon belül is több gyûrû van, és nem csak az egyes tartományok seregének száma a mérvadó, hanem a minõsége is. Ha olvastátok a Legendák és enigmák bizonyos részeit, volt példa arra, hogy egy tartományúr több évtizedig gyûjtötte a seregét, hogy egy belsõbb régióra is kiterjessze a hatalmát, annak urává váljon. Érdekes módon ez a sereg egy-két nap alatt, meglehet egyetlen alatt "eltûnt". Nem egy-két fejvadász végzett velük az száz, de minden bizonnyal nem is a szokványos csaták zajlottak le. Ki tudja, lehet, hogy egy amolyan belsõ tartományi légió ment ki, amit messze nem emberek alkotnak...
Ami a gazdaságot illeti, természetesen az emberek maguknak gazdálkodnak, és bányásznak is, meg stb-t ténykednek az én véleményem és elképzelésem szerint, de nem egész Kránra, ill nem mindenkinek. Kránnak csak a külsõ és "közepes" tartományaiban uralkodó faj az ember létszámát tekintve, nem az egész országban. Ha szükséges, megy áru persze a birodalomban beljebb is, de pl ne mondja senki, hogy minden rájuk épül és mindent õk állítanak elõ, hisz hogy bányásznának teszemazt valamit a kráni elfeknek amire még szavuk sincs? Ami nincs is az általuk lakott területeken és nem ismerik csak a kevés beavatott? Vagy egy mélyben lakozó aquir fajzatnak lenne szüksége teszemazt kenyérre. Vagy bármi másra mit csak ember elõállíthat.. lol... A szolgáinak talán, de csak pár dologra, ha egyáltalán, vagy nem készítik el maguknak azt is, hogy ne szivárogjon ki semmilyen infó róluk, mert a tudás hatalom. Mellesleg ahogy az ETK is írja, a fekete birodalom legbelsõ tartományai alkalmatlanok az emberi életre. Hogy miért is, az nincs részletezve, de valószínûleg az ott élõ ûbertáp fajok, elvadult természeti adottságok miatt. Pl a sima kráni elfekrõl -nem sötét elfek!- sem tudom azt elképzelni, hogy vigyorogva sasolják, amint kósza yrchek, kérészéletû embernépek és hasonló fajzatok tapodják földjeiket! Vagy ha õket nem is foglalkoztatja és elnéznek felette, hát ez elég romlott tartomány ahhoz, hogy bizton legyen másik, embernél sajna jobb testi vagy mágikus képességekkel rendelkezõ lény vagy csoportosulás, amelyiknek "ne tetsszen a dolog". Ami meg az aquirok számát illeti, kevesen vannak. De ez relatív fogalom. A fajuk hanyatlik, kiveszõben vannak. De ha csak kétszáz -ami nem sok ekkora területre, hisz Ynev kontinense akkora kb mint ami földünk összes szárazföldje együtt, és így krán bizony nem pici- faj van, és mindegyikbõl csak 4-5 darab, aminek van teszemazt száz OD-ja, mindjárt nem is olyan kevés. És akkor még nem is beszéltem többrõl -akár fajról vagy példányról- egy akkora területen krán közepén, mint itt Franciaország!!! A sötételfek tartják magukat a legjobban. Ez tény. De hol vannak az obszidiánelfek hatalomban azoktól, akik holdat tûntetnek el? Mert nincs kizárva, hogy ne élnének még hasonló fajzatok, nincs leírva sehol. A hatalom kérdése is relatív. Már csak azért is, hogy egy példát mondjak, hogy igen, az obszidiánelfet nemnagyon lehet megközelíteni szokványos módszerekkel, hisz az érzékei elég jók, és a képességei is enyhén szólva kiforrottak. Ám mivan akkor, ha egyszerûen nem készül a támadásra? Akármennyire is paranoiásak ha azok egyáltalán, nem készülhetnek mindenre. Pl egy varázsló aki láthatatlan, és mágiával megoldották, hogy zajt se csapjon, mellesleg levitáljon -hogy mittomén még a növényzet mozgásával se keltsen feltûnést amikor halad, stb- , semmi perc alatt kinyírja, ha megtalálja. Ez persze szélsõséges eset, de maga az obszidiánelf is az. Szóval a hangsúly azon van, ki a támadó és a megtámadott, valamint a felkészülés. Az obszidiánelf sem növeszt már magának hatalomszóval másik szájakat, ha meglepetésbõl átlõtték a fejét vagy torkát akár egy sima íjjal, mielõtt rájöhetett volna, hogy egyáltalán meg fogják támadni. Akármilyen aquirt ki lehet nyírni könnyedén, ha ha nem készül a támadásra, támadási távolságon belül jutnak hozzájuk, és nem veszi észre a támadót. Legfeljebb relatív könnyebben, vagy nehezebben az adott faj adottságaitól függõen. A játékrendszer és teremtett világ pedig lehetõséget ad erre. Csak persze ez legtöbbször irreális, de elõfordulhat. Visszatérve a fentebbi témához a sötételf nem fogja mindig pont a manahálót fürkészni, stb, éjjel nappal fürkészést végezni, hogy jön-e már egy ilyen varázsló. Ha azt tenné, akkor addig mással szemben lenne védtelen.
Ha lenne ilyen, egy 40. szintû varázslót is ki lehet nyírni egyetlen egy elsõ szintû fejvadásszal, ha nem készül a támadásra, és nem a saját otthonában van –feltételezem, azért azt elég jól bevédené, hisz megér annyit számára saját élete, de ez sem biztos, személyfüggõ-. Nem megy még vécére is egyszerre minden elemtõl, mágikus és fizikai hatástól óvó aurában, még a retyóra is õrséggel, vagy ha mégis, hát gyereket biztos nem nemz hagyomágyos módon ilyen "cuccal" magán. :D Persze ha már van oka rá, és számít egy támadásra, az egészen más.
Ami meg a lázongásokat illeti, persze, hogy nemnagyon vannak ilyenek, ill hamar eltûnnek a süllyesztõben: ez már egy kiforrott ország, ahol nem azért vannak így elrendezõdve a tartományok lakói, mert épp oda teremtették õket, hanem mert szép lassan kialakult egy hatalmi lánc, a gyûrûk-régiók, amire még csak rá is segítettek hûvös logikájuk belátaása szerint, hisz az az érdekük. Ha nem lenne olyan a beljebb lévõ erõsebb úr vagy valami, hogy meg tudja állítani akár a tömeges lázadást is, akkor nem õ lenne ott. Akkor már lezajlott volna a lázadás -vagy le fog-, és annak a vezetõje ülne ott, vagy valaki, aki annál is erõsebb. Ott így megy ott, az erõsebb parancsol; az erõsebb marad életben. Egy ranagolpapot pedig vagy azért nem mernek átlag kráni parasztok (akik másutt talán még komolyabban képzett katonának is beillenének, bár ebben nem vok biztos) mégcsak megsérteni sem, mert egyrészt ha a pap nem képes rá hogy megvédje magát, ami elég abszurd, demonstrációt tartva nyírna ki mindenkit rendje, hogy nehogy híremenjen a dolognak, hogy lehet öldösni a tagjait mert olyan puhányok, vagy egyáltalán hogy ez lehetséges, másfelõl meg tömeges lázadás nincs, hisz Ranagol vallása arra tanít: saját magadért küzdj törtetõen, önös érdekeid nézd illetve istenedét, ami ezáltal gyakorlatban a birodaloméival is egybeesik. Szóval azt tanítja, hogy úgy kerülsz hozzá közelebb, ha TE MAGAD hatalmasabb leszel. Ehhez viszont nem árt, ha életben maradsz, és nem támadsz/sértesz meg nálad erõsebbet, aki jó eséllyel kinyír, ha kedve szottyan hozzá, csak ha valahogy le tudod verni; ezesetben viszont ugyebár máris nem is õ az erõsebb. És mivel a kráni ranagolita csak magára gondol, nem érdekli, hogy esetleg majd a többiek gyõznek és a társaságnak jó lesz, ha esetleg õ meghalhat a pappal folytatott harcban. Egyszerûen nem vállalja fel a megsemmisülés esélyét, a veszélyt mint egyén, mert ahhoz túlságosan is önzõ! A tömeg pedig ugyebár sok egyénbõl áll... És mindenki ilyen, hisz egy ilyen társadalomba születik bele, ahol ezt súlykolják a fejébe, ott ez a természetes. Az óelf porontyból is velejéig gonosz nekromanciát használó boszmester lesz, ha csecsemõként olyan nevelõk kezébe jut, akik arra nevelik... Ezért is erõsebbek talán valamilyen téren a többi nép lakóinál, mert "rákényszerülnek". (Pl legendák és enigmák történet, ahol az istenített kráni fõhõsrõl kiderült, hogy az otthonában egy szimpla sintér. Gondolom, milyen dolga lehet ott egy sintérnek, vagy csupán már azért a poícióért is meg kell küzdeni és meg is kell tudni tartani.) Olyan kényszer ez, amit nem is éreznek talán annak. Nomeg persze ennek van hátránya is. Vagy ha mégsem ilyen az adott ember, ami elég ritka, akkor rettegve tûr és próbál túlélni. Esetleg megpróbálhat odébbállni, de erre nem sok esélye van: egy katona nem katona. Nem engedi meg senki hogy az országáról, vagy akár szûkebb környezetérõl kitdódjon, hogy "gyenge", és ezáltal õ maga is gyengébb mivel gyengék veszik körül, tehát megtámadható. Márcsak azért is, mert ha viszály van, ott valakinek meg kell osztania az erejét. Igyekszenek ezt elkerülni. Avagy megvédi magát és eszméit ideig-óráig, de akkor meg kiemelkedik, és nem lesz gyenge, akinek rettegnie kell. Ezesetben viszont maga is olyanná lesz, akiktõl korábban rettegett. Kránt az ilyen hûvös logika építi fel. Legalábbis azon részein, ahol Ranagol fanatikus imádata dívik. Ahol nem, ott meg csak mernének szólni ezellen! Menten lecsapna rá az erõsebb, beljebb lakozó ranagolita népség. Krán egyik részrõl humánus beállítottságú, másikról nem. Attól függ, melyik részét nézzük. Másrészrõl meg a ranagoliták sem ész nélkül tombolnak. Csak azt ölik meg, akinek hûvös logikájuk szerint pusztulnia kell, de minden esetet jól átgondolt rendszer alapján hoznak meg, elvégre nem akarják saját vesztüket elõidézni. Ha meg hiba csúszik a számításba, akkor fordul elõ, hogy valaki bebizonyítja saját hatalmát érvényt szerezve saját akaratának, lásd szintén legendák és enigmák egyik kötete, a fentebb említett sintéres. Krán olyan akár egy piramis, ahol igaz az alsóbb kövek tartják a felsõt, de a felsõ kõ elég kemény ahhoz, hogy belevájjon kiszögelléseivel az alsókba, és ezáltal összetartsa õket, mégpedig maga alatt. Csak sajnos játéktechnikailag az egyes köveket a piramison kívüli épületek köveihez képest túltápolják úgy, hogy az már lehetetlen volna egy olyan világban, ahol mágia van. Hisz azon keresztül elõb-utóbb minden kiszivárog. Elég egy jó mentalista és máris nem titok többé a titok. Nagyobb hal pedig mindig van, még az egyes krániaknál is, ahogyan kivételes eset is, amikoron egy kráni tényleg képes elhagyni kránt, és új helyet keresve magának kitelepül onnan valamilyen indíttatásból, az ottani tudás továbbadásával elnyerve létjogosultságát új helyén, mivel másképp nem tûrnék meg. Ha õ lenne a disznó is sok lúd legyõzheti, de nem biztos, hogy nem a sok disznó vs egy kráni lúd esete állna fent. :) Nomeg nemcsak az übererõs magasztalt kránnak vannak kémei, s bizony titkosügynökei nem mindig jobbak másik birodalmakénál. Egy ilyen világban, ahol ennyire fejlett kémhálózatok vannak, elõbb-utóbb Krán is hibázott volna már, nem is egyszer. Egy hiba pedig láncreakciót indíthat meg…

Nos, eleinte hozzászólni szerettem volna csupán a kránis témához, meg a többi elhangzotthoz innen-onnan kiemelve azt, ami megmaradt bennem és vissza tudtam emlékezni rá, azonban végülis egy ide-oda csapongó reakció született, ami elég zavaros lehet, és részint az én elképzelésemet tartalmazza a birodalomról, amit a játék készítõi szerintem a negatív, sötét pólusnak szántak. És épp ezért nem dolgozták ki, ami jól is van: hogy mindíg lehessen olyasmit kitalálni, ami bárkinek kihívást nyújt. Ugyan hol is lehetne ilyen téren szabadjára engedni fantáziánkat, ha nem Kránban? Elnézéseteket kérem azért, hogy nem emeltem ki külön-külön, hogy milyen sorom kinek, melyik reagjának melyik részére írtam válaszul, de erre most nem futotta az energiából. Viszont talán pont így egy egész, és olyan, amilyen. Amit tõletek olvastam, azokban mindben találtam olyat, amivel egyetértettem, és olyat is, amivel nem, vagy úgy abban a formában nem. Amit leírtam, az mint mindíg, most is az én szuverén véleményem, és elképzelésem, ami persze nem kell, hogy megegyezzen másokéval, anélkül is jókat játszhatunk képzeletünk világában.

Sig
A férfi a világot akarja uralni, a nõ csak a férfit...
Dianne
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 77
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.04.08. 9:52

Bárcsak a politikusaink is képesek lennének ilyen alapossággal és másik iránt tanúsított megértéssel vegyes vitatkozásra.Mert ugyebár "a politika a vitatkozás mûvészete".Az én eddigi Krán-képem is az itt leírtak egyvelegébõl áll össze.Ez a szép ebben a szerepjátékban.Minden ember máshogy képzeli el a dolgokat.

Mandragóra:
Ennél a vitasorozatnál jobb reklámot nem is kaphatott volna a születendõ kráni kalandod :D
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dianne » 2006.04.08. 10:15

Az elõbbi, kiséé nagyobb hangvételû reagomat még tegnap írtam, csak megszakadt a netem és most tudtam betenni, de nagyjából egyetértek a tiéddel Gorden, noha azért én úgy gondolom, hogy hosszútávon ha nem vesszük figyelembe azúj ETK-ban vázolt jövõképet, akkor bár az embereké a jövõ, de ha valahol az ott tanyázó szerzetek miatt lassan hódít csak teret magának az emberiség, akkor az Krán.
A férfi a világot akarja uralni, a nõ csak a férfit...
Dianne
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 77
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Loachlan Weredin » 2006.04.08. 11:54

Sziasztok!Skacok amúgy szólhatattok volna, hogy költözünk, már 3 napja szenvedtem hogy belépjek...még jóhogy Desmond szólt...ha legközelebb van vmi akkor plz küldjetek egy mailt v vmi ilyesmi...Thx elõre is! :wink:
Loachlan Weredin

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.04.08. 12:25

nem tom,hogy a hirek topicot szoktad-e olvasni,mert vagy 1hónapja ki volt irva,hogy költözés lesz :lol:
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Loachlan Weredin » 2006.04.08. 13:22

Nem szoktam olvasni:P De amúgy tudtamróla hogy költözés lesz csak hogy hova, milyen cím, stb arról fogalmam se volt:D :D De nembaj mostmár tudom hova kell jönni:)))
Loachlan Weredin

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.04.08. 13:23

egyébként érdemes olvasgatni a hireket meg az ilyen közleményes topicocat,mert sok mindenrõl adnak infot ;)
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A_Mandragóra » 2006.04.08. 15:56

Akkor részemrõl lezáró hsz a kráni vitához:

Továbbra sem tiszta elõttem, hogy miért akarja mindenki a maga módján "elidealizálni" Kránt. Sigma reagjában már voltak jó megközelítések, de oda is beférkõzött a humán szellem liberalizmusa, legalábbis túlzott mértékben. Kár. Kránról lehet, hogy sok helyen le volt írva, hogy van, amit nem tudunk róla - a hiányos ismeretanyagra célzok -, de ami le van írva, azt is tessék már észrevenni! No mindegy, ahány KM/Krán, annyi szokás, más véleményét nem akarom megváltoztatni, így jó az ahogy van.

Más. A regények: A legtöbb regényszereplõt meg lehet kreálni MAGUSban!!!! A büyüköt simán. Kopó uirat is minden gond nélkül, mint ahogy Airunt, és Alyrt is. Van néhány kivétel (Pityer Nyany Gyorgyuin, a Vilanori Zajnok), de többnyire élõ emberekrõl (vagy más faji etnikumba tartozókról) van szó, akik nem attól lesznek hírók, hogy "hûazannyadetáposvarázsthajítokmostapofádbaésütlekagyonáslakel" skilljeik vannak, hanem már attól, hogy mernek kalandozni, nagy célokért küzdenek, nehéz helyzetben vannak, de valahogy kivágják mindig magukat.
Az Ediomandi fõhierharhás lemészárolós könyvecske meg egy nagy marhaság. Nekem kimondottan nem is tettszett, mert olyan szinten gyalázza a világot, hogy csak na. Ha jól emlékszem pont annak a másik fele egy másik iromány... és nem várok el attól az embertõl semmilyen inteligens agyi kapacitást, aki a Casa blancát, vagy valamelyik másik elõre megírt történetet mágusosítja. Akkor fogom magam, és ilyen mentalitással átírom mondjuk a Terminátorregényeket MAGUS-ra, egybõl szuperíró, világreformer leszek? Hát nagyon nem.
A_Mandragóra

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A_Mandragóra » 2006.04.08. 15:57

Schinter írta:egyébként érdemes olvasgatni a hireket meg az ilyen közleményes topicocat,mert sok mindenrõl adnak infot ;)

Nagyon nem szeretek infokrol lemaradni, ugyhogy én például a magam részérõl átolvasok mindent, amit csak tudok. Lehet, hogy szar mentalitás, de legalább elmondhatom, hogy nem rajtam múlott.
A_Mandragóra

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.04.08. 16:52

Hm... MAndragóra, tudod te kicsoda Raul renier? Õ írta az általad... lenézett mûvet. És tudod mit írt még Renier? Azt a kránt fullig õ kreálta, mely a Summariumba bekerült. Nem viccelek. Szóval végülis az õ Summariumban megfogalmazott gondolatait hangoztatod Kránról, de ezalatt az õáltala írt regényt veszed semmibe? :? Szóvel e téren nem értelek... ja, és mellékesen jegyzem meg, hogy Geor a legreálisabb regényhõs az eddigi MAGUS irodalomban... legalábbis az én véleményem szerint. És a Korona és Kehely is meglehetõsen reális... legalábbis én úgy érzem. Szóval Alidax úrnõje pont olyan, amilyennek lennie kell, a crantai mágus is, az anvarai fickó is... az Ediomadi fõhierarchának pedi két Sunnyadóval, és az anvaraival igencsak meggyûlne a baja a valóságban is... szóval ennyit errõl a regényrõl. :wink: Ja, és én meg tudnm neked gyártani Gorduint is, és Alyrt is és bárkit is... de attól még nem lesznek reális mindennapi Yneviek... szóval ha jól tudom a Rúnában is megjelent Mogorva Chei karakterlapja... de ettõl még a róla szóló sztorik nem lesznek mindennaposak... fúh ha akarod, legyártom neked Sackallornak, vagy esetleg Ranagolnak a karakterlapját :lol: Szóval ha érdekel a Ranagol koncepcióm, csak keress meg, elvégre ha bebizonyítom neked, hogy Ranagolnak meg lehet Kreálni a karilapját, akkor Yneven átlagosnak fog minõsülni, szóval ezzel az erõvel mindenki Ranagol.... :lol: Nah jó, mostmár eléggé irreális letem a végére, de ahogyan kissé ironikusan kifejezem magam, jól tekarja a véleményem arról, amit mondtál. :lol:
Namáemost: Dianne, szerintem hihetetlen jó amit ide beírtál. A 95%-ával egyetértek, csak némi apróságot fûznék hozzá: amikor azt írtam, hogy a külsõ tartományok hadereje a legmeghatározóbb Krán számára, akkor ezalatt nem azt értettem, hogy minõségileg ez a legjobb része... csak én úgy vélem, hogy létszámban és... Ynev-történelmi jelentõsségében akkora a szerepe, hogy nélkülözhetetlen lenne Krán számára... szóval a Belsõbb Tartományok hadereje szerintem nem egésszen arra való, hogy hadjáratokat üzzenek vele Pyarron ellen... vagy akár Yllinor ellen ha kell... de a többivel nagyon egyetértek. Szóval amit én úgy hiányosan felvázoltam, az többi kevésbé a te véleméyeddel is összecseng, a te hz-d kivállóan befoltozza a benne tátongó ûrt... nem véletlenül hagytam ki a belsõbb tartományok felvázolását, mert eléggé felületesek azon a téren az ismereteim...
Ja és nos igen... :D A Híreket célszerû olvasni...
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1153
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2006.04.08. 17:26

Loachlan Weredin írta:Sziasztok!Skacok amúgy szólhatattok volna, hogy költözünk, már 3 napja szenvedtem hogy belépjek...még jóhogy Desmond szólt...ha legközelebb van vmi akkor plz küldjetek egy mailt v vmi ilyesmi...Thx elõre is! :wink:

Loachlan Weredin írta:Nem szoktam olvasni:P De amúgy tudtamróla hogy költözés lesz csak hogy hova, milyen cím, stb arról fogalmam se volt:D :D De nembaj mostmár tudom hova kell jönni:)))

Hírek/Admin üzenetek/9. beírás Még február 15-én megírtam az új címet, és mikor zároltam a fórumot és elkezdtem a költözést onnantól kezdve kint volt az index oldalon, hogy költözünk és az is hogy hova, mint ahogy most is -> onlinemagus.uw.hu

vááááá.... most nagyon bepukkant az agyam :uzi:
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3217
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A_Mandragóra » 2006.04.08. 17:32

Tyss: reménykedtem, de csalatkoztam. Értelmes embernek gondoltalak, legalábbis értelmesebbenk, holmi szûklátókörûségnél, elõítéleteknél, s gyermekes arroganciánál, mit úgy taposhatna ki belõled bárki, akinek van egy kis esze és egyébisége, mint kerék a szaharát... (megsúgom, akár én is) De nem fogom tenni. És ez enm csak rád áll egyébként.

És nem fogok reagálni sem azokra a szándékos arrganiciával telített ostobaságokra sem, amiket most felvetettél, mert már rég ovodás "kinekazapukájánaknagyobbaf@rka" vita zajlik itt. Nem Kránról... Nem óhajtottam észrevenni, de kár volt erõt vennem magamon. Tipikus rpg.hu forumos gyermekbetegség van itt is kialakulóban, csupán annyi külbséggel, hogy kevebb a szélsõsége, kevesebb az user, és kevesebb ezzel a... na de mindegy...

Sajnálom, elnézést kérek, hoyg akár egy sort is írtam ide valaha, maradok ezentúl a ritka alkalmakkori játéknál, vagy mesélésnél.

Ha sértõ volt bármelyik mondat, - most ugyebár az jönne, hogy elnézést, meg blablabla - vedd annak, aminek akarod. Nem érdekel. Meguntam. Rég.
A_Mandragóra

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.04.08. 17:37

hát Con akárhogy is probálkozol te leszel a hibás :D Miért nem irtad ki még febr 19-n vagy mikor nagy betükkel a forum tetejére,hogy költözik az oldal :lol:
Esetleg felugró ablakként,de akkor meg ráfogják a pop up killere :lol:
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 110 / 300 • 1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 300

Vissza: Archívált Fórumok