Valaki: Bár számomra is nehezen érthetõ, sikeresen összeraktam egy karaktert az UT szerint. Az egyetlen problémám az anyagiak dolga. Mennyi pénzt, illetve milyen felszerelést kaphat egy induló karakter? Vagy az attól függ? Egy shadoni bajvívóSZERÛ valami lenne, szóval vagy elszegényedett nemesi, vagy gazdag polgári családból. Majd ha megírtam az elõtörténetet kiderül. Szóval, tud valaki válaszolni?
"Felöltöm vértem, kezemben íjam és a kardom, Készen állok a rohamra, a csatajelet várom..."
Pirate: A válasz egyszerû. Felírod, ami az arcodra ráfér a HM-ek meg lehúzzák, amit túlzásnak gondolnak belõle. Egyébiránt pontos szabály tudtommal nincs itt mindenki józansaágára apellálunk.
Pirate: szabadon rendelkezhetsz ez ügyben, ha nem találják a bírálók soknak amit gondoltál, akkor nem szólnak bele. Nemesi származású karakter aranyat akár többet is hordhat magánál s ruhában sem kell a zsákvászonnal beérnie.
Na jó, majd összeírom aztán kapok amit kapok. Megjegyzem amikor annakidején a KM indult Bajvívóval (másnál) egyoldalas karakterlapot hozott, meg kétoldalas listát a felszerelésrõl, olyanokkal mint: ginzenggyökér, menta, háromféle parfüm, arcvíz, szájvíz, hajfésû, bajuszkefe, ruhakefe, körömvágó olló, szakálligazító olló, kézkrém, arckrém, néhány tucat selyeming és selyemgatya, zsebkendõk és kesztyûk garmadája, meg hasonló "alapdolgok". Ja, ha felírok egy pakli kártyát akkor az shadoni pakli lesz, vagy van valami általánosan használt is? Megjegyzem az irodalom alapján általános, de lehet hogy az UT miatt van valami megoszlás...
"Felöltöm vértem, kezemben íjam és a kardom, Készen állok a rohamra, a csatajelet várom..."
Azt hiszem szolgája is volt aki cipelte a cuccait, mosta a szennyesét, meg ilyenek. Felmerült viszont egy másik probléma. A Kétkezes harc. Kell mindkét fegyverre a 3. fok, vagy elég az egyikre (rapír-tõr)? Továbbá csak ezzel az egy kombinációval megy, vagy elméletben menne mással is (bár csak ez a két fegyverhasználat van). Végül egy kérdés a Fegyverhasználatnál: a 3. fokon jépzett karakter megnövelheti eggyel a fegyverhez szükséges küszöbértéket. Nomármost, a rapírhoz kell Ügyesség is meg Gyorsaság is. Ilyenkor mindkettõ nõ, csak az egyik (én választhatom) vagy egyik sem, mert? Itt állok félig kész karakterleírással, és ezek nélkül nem tudom befejezni, mert számolhatok újra a KAPokat, a harcértéket, a KP-t...