• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 87 / 300 • 1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 300

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.03.11. 15:19

Nos igen, ez lehet...minőségtől függ...Trabantra is sokal több embernek lene pénze...

Meridian
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Skuld » 2006.03.11. 15:24

Meridian írta:Nos igen, ez lehet...minőségtől függ...Trabantra is sokal több embernek lene pénze...

Meridian

Na azért lovakat kocsikhoz hasonlítani... Szóval nem tom, de elég zora. Nem veszek egy kevésbé jó minőségő - félholt lovat -, mert az olcsóbb, mert 2 hét múlva úgyis megdöglik :D Meg gyenge, meg nem bírja, stb.

Új tekercsek... Hehe... Ha nem életutat mesél vki, hanem teszemazt 6-7. szinten indítja akalandot, akkor maga a tápolás bibliája - pl. nem veszünk fel olyan képességeket, amik egyébként az alacsony szinteken nélkülözhetetlenek lennének.

Summarium: sztem egész jó kis kiegészítő, hasznosak a leírások.

A homokdobás meg piszkos trükk meg ilyesmi szép és jó, de szerintem ezt az adott kaszt harcstílusa úgyis tartalmazza.

Ami meg a d20as új TKt illeti: maradok a D&Dnél xDDD
Skuld

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.03.11. 15:50

Nézd schinter, nem akarom folytatni a vitát, de azért, mert valaki kyr még nem 20. szintű varázsló... és egybként nem ugyan arról beszéltünk ,mert te egy cseppet konzervatívabban ítélted meg ugyanazt, amit én... nem baj ez, mert ezt hívják vitának, csak nem szabad elfelejteni, hogy tisztelni kell a másik véleményét is, mégha sült baromság. Én nagyon tisztelem a te véleményed, csak nem minden részével értek egyet. És nem hiszem, hogy nagy probléma volna, ha én kicsit... skatujaként érzem a kasztkérdést. Nem hiszem, hogy mindenre rá lehet fogni: ez fejvadász, ez tolvaj, ez harcos, amaz meg egy varázsló... Ynev lakosságának szerintem a nagy rését nem lehet sehova se besorolni... más kérdés, hogy azokkal nem lesz Jk. Deha mégis, akkor NJK-ként kell megalkotnia, oszt kész. De még mindig marad egy kis hányad, amivel menne Jk, de még ígysem húzható rá egy kaszt sem. Nos ennyit az én véleményemről.
//... mellesleg kifejtettem egy hz-vel késöbb, hogy a térkapus elképzelésem hogy következik az ETK-ból :wink: ...//
jah, és az Ut-ről tom milyen... de én azért becsülöm az alkotóit, mert jó szándékkal adták ki, és az vezérelte őket, hogy realizálják a játékot... hát ez sajnos félig-meddig sikerült. Vagyishát... még talán úgy se :)
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1153
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.03.11. 15:56

Full felesleges erre szót csépelni.

Amúgy a kasztrendszer az egy jó dolog. Mert lehet, hogy te kitalálod magadnak a képzettségeidet, és lehet, hogy a KM-el közösen megvitatjátok és boldogok vagytok, de a kasztoknak van egy csomó különleges képességük, amik nagyon szinessé teszik őket.
A HBG harcosokat taglaló része azért készült, hogy mutasson példákat és kihozza a különböző országok előnyeit, hátrányait, különlegességeit. Teljesen felesleges oylan kasztokat csinálni mint amit mondtatok (csempész). Ha van egy kaszt ami megközelíti az adott koncepciót, akkor le kell ülni a KM-el és átvariálni a képzettségeket. Nem kell egy teljesen új kasztot alkotni. Egy tolvajból én olyan csempészt csinálok neked, hogy csak nézel. Minden kompromisszum kérdése. Ha a JK és a KM is a eralitások talaján maradva próbál összehozni egy karaktert, akkor abból nem lehet baj. A nemest pedig tényleg nagyon egyszerű megcsinálni. Vegyítsétek össze a kettőtök álláspontját és kijön a megoldás. Vesztek egy kasztot iránymutatónak, megállapítjátok a szintet, utána átalakítjátok a képzettségeket és kész. Nem kell ezen ennyit szórakozni.
A summarium egy világleírás, és amíg valaki nem olvasta el, addig keveset tud megérteni Ynevből. Nem szentírás, csak ajánlott megnézegetni. Az meg hogy a lovaglás olyan mint a kocsivezetés, az hülyeség. Yneven nem tarthat mindenki lovakat. A ló megvétele és fenntartása nagyon drága mulatság. És mielőtt Schinter azzal jönne, hogy itt a földön is, akkor elmondom, hogy mi Magyarországon élünk. A többi országban nem számít annyira "luxuscikknek" a kocsi. Szóval nem egyértelmű, hogy valaki tudjon lovagolni.
A térkapus problémában meg egyértelmű a helyzet. Attól eltekintve, hogy a JK-k mekkora hányada megy varázslóval, attól még varázslóból nagyon kevés van Yneven. És a meglévők legnagyobb része olyan kis szintű, hogy nem tud ennyire trükközni. Ritka a 6-8 vagy az feletti szintű varázsló. Akik meg már ilyen hatalommal rendelkeznek, azok meg nagy ívben szarnak az olyan problémákra, mint térkapu. Ha személyes szükségletük nagy távolságok megtételére kényszeríti őket, akkor használják a mágiájukat. De hogy másokat hozzásegítsenek, az nem jellemző. Ahhoz meg, hogy egy varázsló egy komolyabb várat ledöntsön a mágiájával, ahhoz Sonnor szintűnek kéne lennie legalább. Tudjátok. Vannak rúnatornyok, meg a nagyobb váraknak is vannak varázslói. Szóval a lényeg, hogy a mágia Yneven tényleg nem megszokott dolog. Még a papi is inkább a sűrűn lakott területeken, nagyvárosokban.

Quarion Galanodelnak :D

Hívatlan vendég jő, bár észre sem veszed,
Legjobb barátod ő, és hű szerelmesed
Az arctalan király, halk léptű mostoha,
Folyton nyomodban jár, és el nem hagy soha
Közel jön, túl közel, szomorúan megáll,
Ráförmedsz, nem fut el, mert úgy hívják:Halál
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.03.11. 16:19

Limenel :kul:
A megoldás! :D
Ja, egybként mutizok egy cikket... érdemes elolvasni.
http://www.szurkecsuklyas.hu/hitvallas.htm
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.03.11. 16:21

jééé Limi végetért a mrathon vagy ez csak gy újabb pihi állomás?

Skuld:
Nos nem tom észrevetted-e,de nem nagyon a paraszti rétegről beszélünk...Sőt ha vmelyik paraszt lóval huzzatja az igáz,akkor el tom képzelni,hogy este a kissrácok felülnek rá...
Sztem igen is vannak olyanok,akik egy "ocskább" lovat vesznek,mert jobbra nem telik pénz...

Tysson:
Én is nagyon tisztelem a tiédet,de nem tom észrevetted-e részben az általad beidézett szürkecsukylás gondolat menetéről beszélünk....
Mellesleg egy harcosból is nagyon soka fajtát ki lehet hozni és 2 külsőre ugyan úgy kinéző harcos is máshogyan cselekszik egy adott szituba.Igy nincs oylan skatuja,hogy te harcos vagy neked harcolnod kell..lehet gyáva harcost is csinálni ha vki ezt szeretné.
Igen nem mindenki mászkál 20.tsz-n...elég egy 6. tsz-s is ;)
Mellesleg az csak egy verzió volt a megoldásra,amit mondtál.Ami egy kicsit poénosra lett véve.Valójában a tharr hivők/papok nem hinném,hogy leállnának egy kyr famor családdal szorakozni ugyanis a hátuk mögött olyan hatalmaknak parancsolnak,hogy ha akarnák-és persze kell egy kis előkészület-elég sok kárt tudnak okozni az egyháznak...
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.03.11. 16:38

Amit ide belinkeltem, sztem érdemes elolvasni... én ezért szeretem a szürkecsukikat. Tényleg... a legjobb megoldást választották. Érdemes elolvasni tényleg. Utána meg az Északföldét is :D Jah, és az egyik haverom, aki a Délvidékben ír azt mondta, hogy 1 év mulva kijön a Délvidék is nagyvalszeg. De minden kérdőjeles. :P

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.03.11. 16:50

Nekem volt szernecsém ehhez a kis szösszenethez, tényleg nagyon jó.l

Meridian
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.03.11. 22:20

Tényleg egyet értek vele, szerintem jól sikerült... tényleg, olvasgatja valaki az Északföldét? Csakmer én néha szoktam... a Quirroneia szekciót pl: fullig átolvastam.

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.03.11. 22:40

Én is szoktam olvasgatni. Azér mindent nem olvastam végig, de olvasgattam rendesen.

Meridian
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.03.11. 22:51

érdemes is, mert az a világ köszön vissza, amelyiket én képzelem el. Én azér elég begyöpödt vagyok ahhoz, hogy érdekeljen Ynevben a kereskedelmi utak hosszától kezdve a városok lakosságszámán keresztül a növényzet fajtájáig az ilyesmik. :wink:

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.03.11. 22:57

Nagyon pro, mind2-en új avatarral :D Egen, mi erre is aduunk 8)

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.03.11. 22:57

szerintem senki sem képzelt el másnak, Tysson :twisted: :wink:

Meridian
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.03.11. 22:59

Te is begyöpödt vagy :D Nekem csak a játéktechnikám rugalmas, de ami földrajzzal kapcsolatos, annak igenis törvényszerűnek kell lennie. Márpedig sztem ez Ynevben is fontos. Nagyon örülök, hogy a szürkecsukik erre is fordítanak energiát.

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.03.11. 23:18

Jó, az lehet... :wink: A játék meg mindenkinél tükrözi az adott embert, de vannak dolgok, amik le vannak fektetve,, és azon nem lehet változtatni

Meridian
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 87 / 300 • 1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 300

Vissza: Archívált Fórumok