• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2989 hozzászólás • Oldal: 85 / 200 • 1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 200

Re: Torozon Tavernája

HozzászólásSzerző: Meridian » 2009.03.25. 20:42

Igen, azt hiszem megfogtuk a lényegi részét a dolognak. Nem az a kérdés, ki hogy került oda, hanem az, hogy mennyire elégedett jelenlegi állapotával. Namármost biztos vagyok benne, hogy valamilyen szinten a lehetőségek adottak mindenki számára. Én nem sajnálnám azoktól a pénzt, akik önhibájukon kívül kerültek az utcára nem olyan régen, és azt a pénzt, amit tőlem kapnának, valami olyasmire tudnák költeni, ami segítene nekik a kilábalásban. De azok, akik saját hibájukból kerültek az utcára, és szarnak az egészre "jó ez nekem így is!" azoktól igenis sajnálom azt a pénzt, amit édesanyám komoly munkával vagy én diákmunkával kerestem meg, mert én is megdolgoztam a pénzért, és egyszerűen nem hiszem el, hogy Fkf, satöbbi nem kínálna állást csekélyke pénzekért, vagy esetleg kajáért, apró lakásért cserébe. De ha nem akarnak magukon segíteni...

És Terda, Te pont ezért lennél kivétel, mert ugyan albérletben laksz, de jelen pillanatodban küzdesz, hogy ez ne változzon meg, csak pozitív irányba. Az, hogy a... *véleményt visszatart* pénzemberek miatt teszem azt a munkahelyed becsődöl és -ahogy mondani szokták- "ágyesz-bugyesz, viszont látásra, fordulhatsz bizalommal a falnak, és az utcára kerülsz, az megint más. De nem hiszem, hogy ha ez a helyzet bekövetkezne, Te nem csinálnál meg minden munkát, hogy ismét sikerüljön legalább az albérletbe visszaküzdeni magad.

M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Amica » 2009.03.26. 21:48

A lényeget azt fiszem mindenkinek sikerült megfogalmaznia. :) Hozzáállás kérdése h ki az, aki beletörődik a hajléktalanságba és ki nem. Aki nem tesz érte, az a saját életét adja fel, aki meg tesz, azon az emberen látszik h élni akar. Mindkettő elfajulhat: az egyik a házban a folyosón intézi a "dolgait", a másik pedig a legszarabb/fárasztóbb/undorítóbb/stb. munkát is elvállalja. Azt hiszem az utóbbinak érdemes adni pénzt, mert arra fogja fordítani h rendbe jöjjön az élete. Kár h nem tudjuk kiszúrni őket. :?

Más: Hamarosan újra látlak titeket és igyekszem vmi kis finomsággal megint kedveskedni. ÉS most nem kell Cont megpuhítani, hiszen játszani fog. :D
Amica
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 223
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.03.26. 21:50

Amica, jösz te is a találkozóra? :)
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2009.03.26. 22:12

(nyo mégis csak van téma amiben mindenki tud nyilatkozni... bár én nem mondtam h az a nénike hajléktalan volt csak egy kicsit zakkant..:P)

emberek!

Valaki tud nekem segíteni abban hogy honnan a kránköves ranagolkínjából szerezzek én Microsoft Powerpoint 2003-at???
/tudom hogy fizetős dolgot meg ilyenek de olyat sem tudok sehol ami elérhető áron mozogna és ne kellene megvenni az egész cuccot.../
nyugodtan keressetek Pm-ben 8)

Más.:
ezt nézzétek... hogy az emberek mire nem képesek.:
http://www.youtube.com/watch?v=8ZrQYEbmK88

(köszönet érte Lernunnak aki azóta is lelkes rajongója az előadónak és minden izgalmas óra előtt előadja ezen darabukat....) 8) :lol:
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.03.27. 8:38

Lorin használj openoffice-t. Ingyenesen letölthető teljesen jogtiszta és lényegében ugyanazt tudja mint a power point.

Persze az, hogy a folyosón intézi a folyó ügyeit stb. arra nincs mentség. Egy dolog, hogy hogy viselkednek és egy másik hogy milyenek az esélyeik a kilábalásra. De a kilábalás manapság minden csak nem egyszerű. 5 éve sem volt az sőt ha elveszti a lakhelyét akkor közelít az esélye a 0-hoz. Meridian az Fkf konkrétan nem kínál ott dolgoztam 2 évig hidd el kellően jól tudom. Dolgoztam együtt vegyészmérnökkel aki utcaseprőként dolgozott. De heti 4000-6000 forintból nem tudsz albérletet finanszírozni. Ezek az emberek nem egyik napról a másikra sülyednek le ennyire hanem hosszú évek alatt amíg hiába próbálkoztak.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2009.03.27. 11:35

Nekem is csak jó tapasztalataim vannak az OpenOffice-szal ráadásul kezel temérdek formátumot (pl MSOffice), bár ppt-t nem próbáltam vele.

Tegnap a gyógyszerár előtt aludt egy homeless. Késő volt már (éjfél felé), ahogy jottem el megkérdezte, nem adhat-e egy újságot. Semmivel nem volt tolakodóbb, mint amikor egy étteremben megkérdik, kérek-e savanyúságot. Sőt még (már) színjózan is volt.
Elutasítóan megköszontem, és közben eszembe jutott, hogy épp most ez a téma itt. Meg hogy őt itt most biztosan nem "futtatják" éppen. Gondoltam egyet és odaadtam neki az apróimat. Megköszönte, kicsit panaszkodott, hogy nemrég még szép lakása volt, de nem volt időm végighallgatni. Gondolom elvált, és a családé maradt a kecó, ő meg kikerült az utcára.
Szóval attól tartok valóban nem lehet egyként kezelni mindőjüket.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.03.27. 17:58

Üdv!

Lorin

Majdnem sikerült reggel megnéznem, de már lassan dolgoznom kellett, így felénél abbahagytam, de azt hiszem a lényege "átjött" addigra a fás-számnak. :D

Ma reggel láttam az új kedvenc klipemet, kíváncsi vagyok nektek hogy tetszik majd:
http://www.youtube.com/watch?v=ChF-n3_9MqE
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Amica » 2009.03.28. 12:33

Igen, újra jövök ^^ Bár most is csak néző leszek :P De hátha jobb képek fognak készülni ;)
Amica
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.03.28. 12:51

Jó ez a varjú Quator, egyszer régen voltam is egy Másfél koncerten, amennyire emlékszem nem volt rossz (bár inkább a lánnyal voltam elfoglalva) :)

Ha már linkelünk: Az este láttam a tv-ben egy haláli bejátszást, rákerestem, nevessetek ti is:
http://www.youtube.com/watch?v=ePHQFOLGCsI
Nasce que mita apertu zad'occa a wierra sini forit!
Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1441
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2009.03.28. 22:18

Visszatertem.
Lorin, neked mar ajanlottam en is az Open Officet.
Quator, mar regebben lattam ezt a klippet, s jol osszehoztak, meg kell hagyni, a zene is jo.

MIndenki mas: hat meg egy piszkozatnyi p.m.et sem erdemlek? Pedig sok idore eltuntem. :roll:
De latom a meseloi rangom megmaradt, pedig vagy fel eve nem jartam az oldalon.
Meg jo, hogy naprakeszek az emberek :P 8)
"Since love and fear can hardly exist together, if we must choose between them, it is far safer to be feared than loved."
- Niccolo Machiavelli

"Am I my brother`s keeper?"
Genezis 4:9
Cadoras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 490
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2009.03.28. 22:53

Hajléktalan témához:

Most hogy némi hitelválságos idők vannak és kb 30-40e db-bal kevesebb a munkahely mint volt 2008 októberében, elég sok jelenleg ház/lakás tulajdonnal rendelkező embert fenyeget a lakáshitel tartozása miatti végrehajtás (ház/lakás árverezés) veszélye. Olyan emberek akik eddig legális bejelentett munkahellyel rendelkeztek, esetleg még valami autójuk is volt, stb.
Az árverésből jó eséllyel nem marad annyi pénz hogy még egy másik lakást megvehessenek, mondjuk bérelni lehet és van esély talpon maradni de mindenkinek ez sem fog menni, főleg ha nincs munka.
Az életszínvonal és munkaszínvonal esése meg bizonyos embereket megtör -> alkoholizmus, válás, drog, stb -> utca

Egyébként meglehetősen sok a válás után közös lakást otthagyó férfi a hajléktalanok között. Mert ugye albi egy darabig működik, aztán egy csúszás és már az sem. Hasonló törés a válás okozta sokk is, mint az állás és lakásvesztés.

Nem mindig van az embernek ereje felállni és küzdeni tovább.
Olyan mint a box, megütik sokszor állja az ember. Kap egy nagyot eldől, még feláll és próbál talpon maradni a menet végéig.
Aztán kezdődik a következő menet és lehet hogy csak egyszer számolnak rá, de már látja hogy nincs esélye.
Köv menet az utolsó...

Nagyon nehéz célok nélkül belefogni és benne maradni egy mindennapos taposómalomban.
Mert az élet az, felkelsz, dolgozol, kicsit pihensz/hobbi, alszol és kezdődik előről. Nap nap után.

Milyen célja lehet egy 40-50 éves embernek, akit az élet egyszer vagy kétszer eltaposott?
Lakás? Amikor párok nem tudnak csak 20 év hitellel felvenni egy lakáskölcsönt?
Albérlet? Ugyanúgy taposómalom, hónapról hónapra tejelni kell...
Földre kerülve sokkal nehezebb felállni mint ahogy anno kikerült az életbe még reményekkel világmegváltó ifjonti gondolatokkal...
Látja már a buktatókat, az élet szürke igazságtalanságát, fél az újabb kudarctól. Inkább leül, jobb híján a földre, az utcán...

Átlag hajléktalan 2-3 telet él túl.
Akikre azt mondjuk hajléktalanok azok sosem ugyanazok.
Akit tavaly tavalyelőtt láttál már lehet nem él, de neked csak szürke tömeg - hajléktalanok

Csendes Matt - karakterlap - Holtak Pálcája ZK - ÚTK

Vrei Dra'yven - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Erresyr en Ayres - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Franco con Zagarrio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Gorgio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Damakban pihen
Mirco - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Gro-Ugonban pihen
Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 496
ZK Karakter: Csendes Matt - Holtak pálcája - 2tsz
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Amica » 2009.04.01. 11:54

Boldog Bolondok Napját!!!! :koccint:
Amica
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.04.01. 11:55

Tényleg, ki is ment a fejemből, hogy ma van. :lol:
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2009.04.01. 15:35

Köszönöm :)
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rontho Marmalon » 2009.04.01. 21:32

S íme én mint bolond király, boldogan hajolok meg a köszöntőnek hallatára. (szintén)
R.M.
Rontho Marmalon
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 219
Karakter: Hoa-teng la Rosa -Taba-el Ibara-
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2989 hozzászólás • Oldal: 85 / 200 • 1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 200

Vissza: Archívált Fórumok