Go to footer

Aryan Cyr An-Hyssin (Arián Ves Merres - Aryan Cyr An-Hyssin)

Ahhoz, hogy megkezdhesd a játékot...

Moderátor: Admin


Aryan Cyr An-Hyssin (Arián Ves Merres - Aryan Cyr An-Hyssin)

HozzászólásSzerző: Aryan Cyr An-Hyssin » 2013.01.01. 14:15

Mottó: Tharr áldása kísérjen, Sogron teste hűtse kínjaid, Morgena fénye árasszon el! Kyria Örök! Badr'cyah!


A karakter neve:
Arián ves Merres
(Aryan Cyr An-Hyssin)

A karakter kora:
38 év (emberi léptékben: 24 év)

A karakter neme:
férfi

A karakter faja:
kyr származék

A karakter kasztja:
Fejvadász – Testőr / Renegát mester

A karakter jellemrajza:
Rend, Halál jellemű
Aryan neveltetése és származása miatt tisztelettudó, alázatos, emellett kiegyensúlyozott és kitartó is, nem szereti a körülményeskedő, álságos embereket. Viszont emellett az életútja során őt ért sorscsapások hatására kiégett, kissé szenvtelenné vált. Feladatát azonban mindig maximális odafigyeléssel és hidegvérű precizitással hajtja végre, ha ölnie kell, megteszi könyörtelenül.

Személyisége:
Aryan Cyr An-Hyssinben bizonyítási vágy munkál, ehhez pedig jelenleg kitűzött célja jó táptalajt biztosítanak. Szereti, ha elismerik munkáját, vagy bármit is csinál éppen. Ösztönösen vonzódik a széphez, szereti a nőket, szociális alkat, ha lehet, próbál a központba kerülni, ahonnan figyelemmel kísérhet mindent és kiszúrhatja az oda nem illő dolgokat. Szociális érzéke vérében van. Fiatal korában kialakult alkoholizmusából kigyógyult, azóta viszont problémája van az itallal. Bizonyítási vágyából kifolyólag legnagyobb félelme, hogy úgy jár, mint igazi családja és kegyvesztett lesz…akár aktuális munkaadója előtt, akár nagyobb céljainak elérése során. Kutatásai során Morgena hitéhez közel került és felkeltette kíváncsiságát az Ikrek szektája, amelyről szóló híreszteléseket, legendákat kíváncsisággal figyeli. Napi rendszerességgel edzi testét és meditál is. Taníttatásától, „iskolájától” a mérgek nagyon messze állnak, hitvallása szerint tisztességes küzdelem való az embernek.


Kinézet:
Smaragdzöld színű szem, fehér színű, váll alá érő, esetenként fekete szalaggal összefűzött haj, napbarnított bőr, széles, erős váll, keskeny csípő, kidolgozott, acélos izomzat, 189 cm-es testmagasság, 89 font
Bal fülben ezüst fülbevaló (nem cimpában, hanem a fülkaréj közepén)
Jobb szemöldökben ezüst piercing
Egész háton egy hópárduc tetoválás (fekete, ezüstösen csillanó szőrzet, zöld szem, tátott szájban tépőfogak)

Viselt, látható utazó ruházat, felszerelés
Bokát rögzítő, fűzős, sípcsontot takaró szürke gyalogos csizma, fekete, többzsebes, szövetnadrág, combokra szíjazva hüvelyben 2 db. rövid kard, könnyű fehér ing, felette aszisz ujjas (fegyverkabát), kalap, ingujj alatt szegecselt alkarvédők, vívó kesztyű, derékon fegyveröv, mellkason keresztben üres dobótőrös fegyveröv, 3 övtáska, derékövön további 2 kulacs, hideg-eső esetén bőrkabát viselet, Ves Merres pecsétgyűrű

Előtörténet:
Cyrják Synis An-Hyssin – ősi anyrok leszármazottja, felmenői között tartományurak, főpapok és boszorkányhercegek is voltak - a Toroni Birodalom Odassyn tartományának grófja, mint a tartomány második embere diplomáciai követként több külországi küldetésben is részt vett. A Birodalmi játszmákban tapasztalatot szerző famorként a biztonság kedvéért vagyonából külországba is helyezett el tartalék összegeket a legnagyobb titokban. Külországi diplomáciai kiküldetései alkalmával került baráti viszonyba egy aszisz kisnemessel Doral Ves Merres-szel, aki Elorand Vadantyn aszisz báró vazallusa volt. An-Hyssint a Birodalom Vadantyn báróhoz küldte feladatának ellátására, ezen út alkalmával találkozott először Doral Ves Meres-szel, aki az életét is megmentette külhonban életére törő rablók támadásától egy nemesi vadászat során. Cyrják Synis An-Hyssin hosszadalmas kutatómunka után kiderítette, hogy birodalmi – azaz toroni - fejvadászok voltak támadói, vélhetően a helyére törő Leikhor Ház bérencei. Az An-Hyssin Ház feje az évek során barátságot kötött Doral Ves Merres-szel – mivel a Birodalom az aszisz abbit kereskedelme céljából több alkalommal vette fel a kapcsolatot Vadantyn báróval és embereivel -, illetve Ves Merres is több esetben volt tagja az asziszok toroni küldöttségeinek.

Cyrják Synis An-Hyssint és családját azonban pár éven belül – a P.sz. 3663. évben - a Regitor Imperalis elleni – a Leikhor Ház által kreált, a számukra kitudódott An-Hyssin által külföldre menekített pénzeire is alapozott - hamis árulási vád miatt szertartásos torokmetszésre hívta fel a tartományúr élőholt követe, amelyet a famor, mint Birodalomhoz hű nemes – részben bizonyítva hűségét és a vád gyenge lábakon állását, a jövőre is gondolva -, végre is hajtott… majdnem maradéktalanul.

A családfő vér szerinti fia - Aryan Cyr An-Hyssin - ekkor 3 éves lehetett.

A családfő utolsó utasítása egy fiatal testőrnek szólt, aki csak nemrég lett a Ház pietora, ezért nem is ismerték még a Ház ellenlábasai. Cyrják megparancsolta a pietornak – Kastor Da’Neirnek -, hogy fiát álruhába bújtatva, egyetlen – későbbi időkre a fiának szánt - ősi An-Hyssin címeres ékszerrel – amelyről mindenféle Szimpatikus kötést leoldatott - menekítse ki Abasziszba a Ves Merres családhoz. Cyrják Synis An-Hyssin fia, Aryan helyett egyik „tisztább” vérű zabigyerekét „azonosítatta” sajátjaként, így ellenfelei az An-Hyssin Ház teljes kihalásába belenyugodtak, vagyonukat, uradalmaikat, embereiket a rangsorban utánuk következő Leikhor Ház szerezte meg.

Az An-Hyssin Ház utolsó pietora, Kastor Da’Neir elé Toronon kívül Doral Ves Merres segítőket küldött Cyrják Synis An-Hyssin pszi üzenetét követően, és némi kitérővel a csapat megérkezett Abasziszba a fiúval együtt, akit ezt követően Doral Ves Merres sajátjaként nevelt, saját neve alatt egészen annak serdülőkoráig.
A fiú az aszisz udvarban nevelkedett, megtanult mindent, amit egy nemesnek tudnia kell, megismerkedett a pyar vallással, de azt mindig is idegennek érezte valami miatt. Legközelebb talán Uwel hitét érezte magáénak, de nem merült el benne. Kastor közvetlen testőreként és nevelőjeként pedig rendszeresen oktatta a harci képzettségekre, egészen kora középkorában bekövetkező erőszakos haláláig, ami gyermekkorú ura védelmében következett be. Doral Ves Merres Cyrjáknak küldött utolsó üzenetéhez híven - 12 évvel később – Aryannak elárulta a teljes igazságot, amit azonban Aryan nem tudott elfogadni. Aryan kiskorára nem emlékezett, hite ellenére nevelői – Doral és felesége Dilari Ves Merres - nem az igazi szülei voltak.

Hónapokon belül – Kastor támogatásának hiánya miatt is – lezüllött, rossz társaságba keveredett, majd megszökött Abasziszból és Quironeia városállamaiban kódorgott, szórta el otthonról lopott pénzét. Bejárta az Északi Városállamok többségét, majd – a 2. év végére - pénze fogytával a Quiron-Pentád egyik városába keveredett, Alcarába.

Ebben a kalózfészekben érte volna a halál fiatal tolvajként, ha az egyik kocsma mocskában nem talál rá egy kiugrott, veterán testőr – Quildar Cossa -, aki meglátta az ifjúban nemesi származását, tehetségét és sok vesződség árán kijózanította, majd szárnyai alá vette. Quildar mellett Aryan hosszú évek (majdnem 20 év) alatt végleg kitanulta a testőri mesterséget – amit Kastor már elkezdett vele -, megtanult bánni nemcsak mestere fegyvereivel, hanem anyr őseitől örökölt szellemi tudásával a pszit is elsajátította. Quildar Cossaval egy ideig közös testőri feladatokat is vállaltak Alcara, illetve a Pentád más városaiban is, azonban öreg mestere mégis egy egyszerű kocsmai balhénak induló késelést követően vesztette életét.

Aryan mestere halálát követően, miután bosszúja miatt összeütközésbe keveredett az egyik helyi tolvajcéhvel és a ráküldött bérgyilkosok a nyomában lihegtek, Alcarából távozni kényszerült és visszatért Abasziszba térkapun. Abasziszban városról városra járt, kerülve a nagy feltűnést, rejtve dominánssá váló kyr vonásait, kihasználva azonban nemesi udvarokban összeszedett tudását is, részben testőrködésből, részben egyszerű kitartottságból tartotta el magát. Életvitele kissé cinikussá tette útja során, nem ragaszkodott senkihez, úgy érezte, hogy nincs családja. Sem Abasziszban, sem a Pentádban nem érezte otthon magát (2-2. fokú Helyismeret a 3. fok helyett +1 Kp-t ráköltve).

Aryan végig kyr gyökerei után kutatott csendben, vágyakozva arra, hogy egyszer ősi Családi nevükön esett foltot lemoshassa vér szerinti szülei gyilkosainak vérével és újra naggyá tehesse az An-Hyssin nevet…bár ezen álma kilátástalannak tűnik megfelelő patrónus nélkül a Birodalomban. Utazásai során ismerkedni kezdett szülőföldje kultúrájával, vallásával, bonyolult kasztrendszerével is, megérintette Morgena hite. Vágya, hogy a Birodalmat szolgálhassa, és majdan bosszút álljon. Az olyan „férgeket”, mint a – látatlanba is mérhetetlenül utált – Leikhor Család kigyomlálhassa Toronból. Nem tudja, hogy az áruló Család jelenleg milyen helyet foglal el a Nemesi Házak sorában, de lehetségesnek tartja, hogy kitűzött céljait egyszer – egymásnak tetsző módon – megvalósíthatja.

Aryan látszólag 20-as éveinek elején – 38. életévében - tért vissza nevelőszülei kisnemesi birtokára, bízva abban, hogy Ves Merresék megbocsátanak neki, akik azonban ekkorra – Dilari Ves Merres egyetlen megszült, de kisgyermekként elhalálozott gyermeke és a szülés közben kialakult meddősége miatt saját örökös nélkül - már elhaláloztak egy gyorsan levonuló ismeretlen járvány miatt. Ves Merresék azonban kis birtokot és befektetett vagyont hagytak hátra el nem felejtett nevelt fiúknak, mivel mindig is bíztak abban, hogy Aryan megbocsát nekik és hazatér.

Ez megtörtént, azonban Aryan innentől kezdve véglegesen család nélkül maradt. A vagyonának felügyeletére birtokigazgatót fogadott fel a Ves Merresék szomszédságában lakó birtokosok ajánlása alapján, majd ismét útnak indult, hogy - esetlegesen a Birodalomban - testőrként szolgáljon. Hogy útja egyenesen oda vezet-e, vagy kerülőutat választ neki a Sors – a Pentádon keresztül – azt még maga sem tudja…

Kezdő helyszín: Toron / Quiron-Pentád
Tharr áldása kísérjen, Sogron teste hűtse kínjaid, Morgena fénye árasszon el! Kyria Örök! Badr'cyah!
Avatar
Aryan Cyr An-Hyssin
Fórumozó
Fórumozó
 
Hozzászólás: 9
Csatlakozott: 2012.12.29. 9:45
Tartózkodási hely: Békéscsaba


Aryan Cyr An-Hyssin (Arián Ves Merres-Aryan Cyr An-Hyssin) S

HozzászólásSzerző: Aryan Cyr An-Hyssin » 2013.01.01. 14:17

A karakter neve:
Arián Ves Merres
(Aryan Cyr An-Hyssin)

1. Tsz-ű Fejvadász – Testőr

Háttér: Iskola – fejvadász (7)
Pszi érzékenység (-)
Saját fegyverzet (-)
Faj – kyr származék (1)
Nemesi vér (1)
Vagyon (1)

Tulajdonságok:
Erő 14
Gyorsaság 14 +1
Ügyesség 14
Állóképesség 13
Egészség 13
Karizma 13
Intelligencia 14
Akaraterő 13
Asztrál 13
Érzékelés 14
KÉ: Gyorsaság+Érzékelés+HM
15+14 = 29

TÉ: Erő+Gyorsaság+Ügyesség+HM
14+15+15 = 44

VÉ: 60+Gyorsaság+Ügyesség+HM
60+15+15 = 90

CÉ: Ügyesség+Érzékelés+HM
14+14 = 28

Ép: Egészség
13 = 13

Fp: Állóképesség+Akaraterő+Képz.
13+13 = 26

Pszi pont: Intelligencia+Képz.
14 = 14


Induló Képzettségek:
1 fegyverhasználat 3. fok (Rövid kard)
1 fegyverhasználat 2. fok (számszeríjak)
6 fegyverhasználat 1. fok
(nehézkard, dobófegyver, tőr, csatabárd,
buzogány, szálfegyver)
Fájdalomtűrés 2. fok
Vértviselet 2. fok
Fegyverismeret 2. fok
Harctéri gyakorlat 2. fok
Hadvezetés 2. fok
Lélektan 2. fok
Futás 2. fok
Úszás 2. fok
Pszi (pyarroni) 2. fok
Térképészet 1. fok
Számtan/mértan 1. fok
Taktika 1. fok
Orvtámadás 1. fok
Élettan 1. fok
Csapdafelfedezés + 20 %
Veszélyérzék + 20 %
Akrobatika + 15 %
Lopózás + 10 %
Rejtőzködés + 10 %
Esés + 10 %
Kultúra 3. fok (aszisz)
Nyelvismeret 3. fok (aszisz)
Helyismeret 2. fok (Abaszisz)

Rendelkezésre álló Képzettségek:

1 Fegyverhasználat 4. fok (Rövid kard) 13 Kp +1 Gyorsaság
Kétkezes harc 3. fok 10 Kp
Pusztítás 3. fok 10 Kp
Vértviselet 3. fok 3 Kp
2 Kultúra 3.2. fok (aszisz, toroni) 2 Kp
3 Nyelvismeret 3.2.2. fok (aszisz, tor, köz) 4 Kp
2 Helyismeret 2.2. fok (Abaszisz, Pentád) 1 Kp
Udvari etikett 2. fok 2 Kp
Harctéri gyakorlat 2. fok
Fájdalomtűrés 2. fok
Lélektan 2. fok
Futás 2. fok
Úszás 2. fok
Pszi (pyarroni) 2. fok
Hadvezetés 2. fok
Fegyverismeret 2. fok
Élettan 2. fok 5 Kp
1 Fegyverhasználat 2. fok (számszeríjak)
6 Fegyverhasználat 1. fok
(nehézkard, dobófegyver, tőr, csatabárd,
buzogány, szálfegyver)
Orvtámadás 1. fok
Pusztakezes harc 1. fok 1 Kp
Írás/olvasás 1. fok 1 Kp
Térképészet 1. fok
Számtan/mértan 1. fok
Taktika 1. fok
Szexuális kultúra 1. fok 1 Kp
Vallásismeret (kyr) 1. fok 1 Kp
Veszélyérzék + 20 %
Csapdafelfedezés + 20 %
Akrobatika + 15 %
Lopózás + 10 %
Rejtőzködés + 10 %
Esés + 10 %


1. Tsz. 14 Intelligencia 14 Kp

50 KAP – 10 Háttér 40 KAP
40 KAP 40 Kp (40 KAP)

Fegyverzet:

2 Rövid kard 5 +5 +10 +8 1k10+1 4. fokú fegyverhasználat +5 +10 +10
3. fokú 2kezes harc (kettős védelem) +18VÉ
3. fokú pusztítás -10 Túlütésküszöb
1. fokú orvtámadás +1 Sp

Vadász sz.íj 10 +5 +15 150 láb 3k6 2. fokú fegyverhasználat
1. fokú orvtámadás +1 Sp

5 Hajítótőr (3 +10 +5 +2) 1k6 1. fokú fegyverhasználat
3. fokú 2kezes harc (kettős védelem) +8VÉ
1. fokú orvtámadás +1 Sp

Sodronying -1 MGT 3 SFÉ 20 font 60 STP 3. fokú vértviselet MGT -1 SFÉ +1

2 Alkarvédő +15 VÉ

Felszerelés:

Viselt ruházat, felszerelés:
Általában – gyalogló csizma, alsónemű, sötét nadrág, combokra szíjazva tokokban a 2 db. rövidkard, rejtett tokokban dobótőrök (2-2 csizmaszár-alkarvédő, 1 tarkótok), könnyű világos ing, felette sodronykabát (ingszerű) aszisz ujjasban (fegyverkabát), kalap, ingujj alatt feketére edzett szegecselt alkarvédő, vívó kesztyű, derékon lévő fegyveröv belső oldalába garott rejtve, mellkason keresztben üres dobótőrös fegyveröv, 1. övtáskában: 2 db. vasököl, 2 tucat kicsi vassulyom kis fadobozban, 1 fenőkő; 2. övtáskában: kova-acél, 1 adag tapló, 2 gyertya, 2 kréta, kis darab pergamen; 3. övtáskában: mentagyökér, ezüstszelence 12 dohányrúddal, tűzszerszám, 10 lat fűszer erszénykében, pénzes erszény; derékövön további 2 kulacs (víz és bor), hideg-eső esetén bőrkabát viselet, Ves Merres pecsétgyűrű

Nagy hátizsák: kötél mászóvasakkal, váltás fehér ing, alsónemű, sötét nadrág, pergamen, 2 adag tapló, 5 fáklya, kulacs pálinka, fadobozban 2-2 tucat kicsi és nagy vassulyom, 2 napi élelem, , 2 adag tapló, fenőkő, 10 lat fűszer erszénykében, hátizsák aljára zsákba kötözve egy takaró belecsavarva törékeny tárgyak – fémtükör, parfüm, dohányrudak, 2 kréta, 10 lat fűszer erszénykében, továbbá elrejtve a táska belsejébe varrva An-Hyssin örökség
nyílpuska, 20-as tegezzel

Nyílt testőri feladat esetén – sodronying, feletette incogno, vért alatt „Általában” ruházat, felajzott nyílpuska fegyverövön, zárható fedelű tegez egyik combon, combról az egyik rövidkard tokban alulról hátra szíjazva, esetlegesen további fegyver kézben, kabát-kalap nélkül (ha nem kell fegyverkabát a fémvért alá, akkor az sem)
Titkos, felderítő, rejtőzős-lopózós feladat esetén – fekete Fegyverkabát, csuklya, fekete ing, fekete „zsebes” mellény, vívó kesztyű, könnyű szandál, nyílpuska fegyverövön, zárható fedelű tegez egyik combon, combról az egyik rövidkard tokban alulról hátra szíjazva, rejtett dobótőrök, rejtett garott, fegyverövek, övtáskák, esetlegesen további fegyver kézben, kötél mászóvassal felsőtesten átvetve
Nemesi viselet – kalap, köpeny, nemesi ing, díszes mellény, bőrnadrág, lovagló csizma, nemesi kesztyű, hideg esetén aszisz ujjas (fegyverkabát), ing alatt alkarvédők, derékövön „dohányos” övtáska, rejtett garott, fegyverövön egyik rövidkard tokban alulról hátra szíjazva, rejtett dobótőrök tokban, Ves Merres pecsétgyűrű
tarisznya 40 r
nagy hátizsák 120 r
gyalogló csizma 80 r 5 tőrhüvely 5 e
5 gatya 15 r 2 kardhüvely 4 e
1 incogno 2 e kova és acél 5 r
1 nemesi ing 2 e (selyem) 20 láb kötél 30 r
kabát 2 e (bőr) 3 kulacs 12 r (víz, pálinka, bor)
kalap 1 e 50 r 6 fáklya 6 r
2 paraszti ing 10 r 2 mászóvas 6 r
szövet köpeny 1 e tűzszerszám 10 r
nemesi kesztyű 3 e 4 kréta 4 r
vívó kesztyű 1 e 2 fenőkő 2 r
2 mellény (díszes, „zsebes”) 2 e 4 gyertya 8 r
3 nadrág (1 bőr, 2 szövet) 3 e 1 takaró 80 r
3 fegyveröv 3 övtáska 3 e 5 adag tapló 10 r
szandál 4 r 2 ív pergamen 30 r
tunika 1 e 1 zsák 20 r
csuklya 8 r fém tükör 10 r


1 kenyér 1 r parfüm 1 a
1 font sajt 2 r ezüstszelence 5 e (12 db-os)
1 font hús 2 r 50 dohánylevélrúd (ízesített) 1 e
1 üveg pálinka 4 r An-Hyssin pecsétes medál (örökség)
óbor 3 fürtös 1 e Ves Merres pecsétgyűrű
gyümölcs, zöldség 8 r
30 lat ritka fűszer 2 e 10 r
1 tucat mentagyökér 6 r
Tharr áldása kísérjen, Sogron teste hűtse kínjaid, Morgena fénye árasszon el! Kyria Örök! Badr'cyah!
Avatar
Aryan Cyr An-Hyssin
Fórumozó
Fórumozó
 
Hozzászólás: 9
Csatlakozott: 2012.12.29. 9:45
Tartózkodási hely: Békéscsaba


Vissza: Fórum kezdőlap

Vissza: Elõtörténet

Ki van itt

Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó