Kor: 27 év
Nem hím
Faj dzsenn
Kaszt varázsló
Psz. 3674-ben születtem Erigowban. Apám Danni Akra egy közepes kereskedő ház feje, aki a térkapuk nyújtotta lehetőségeket kihasználva, mindenféle egzotikus tárgyakkal kereskedik, észak és dél között. Székhelye Erigowban van. Van két bátyám Musza és Hussin, ők fogják tovább vinni a céget. Velük a viszonyom semlegesnek mondható.
Gyermekkoromat is itt töltöttem Erigowban. Amíg apám utazott fel s alá, az egész kontinensen, én nagy csodálkozó szemekkel jártam a város utcáit, tereit, és mindent megpróbáltam megjegyezni amit láttam. Legjobban a mutatványosokat szerettem nézni ahogy (most már tudom, hogy csak illúzió volt) varázsolnak, mindenféle csodákat művelnek. Ekkor kezdett érlelődni bennem, én is varázsló akarok lenni. Persze ez még csak egy kisgyerek álmodozásaként indult akkor.
Ahogy picit már nagyobbacska lettem és elértem azt a kort, amikor be lehetett íratni az iskolába elkezdtem nyaggatni az apám, had menjek varázsiskolába! Akkoriban körülbelül ennyit tudtam az egészről.
Hát így kerültem Doranba, persze még mindig kölyökként.
Itt megtanultam, hogy nem adják ingyen a tudást, és az a vásári hókuszpók minden volt csak nem mágia.
Ennek ellenére, vagy talán éppen ezért maradtam, és megpróbáltam a legjobb tanonccá válni.
Ebben az időszakban még hiányzott az otthon, sokat merengtem, vajon mi is lehet Erigowban?
Aztán rájöttem, az a legjobb ha lekötöm figyelmemet, és nem álmodozom. A figyelemlekötés egyik legjobb módszere pedig, a tanulás volt. Amikor nem volt órám, és a leckéimmel is kész voltam, minden percemet a könyvtárban töltöttem. Akkor még úgy gondoltam ciplomataként fogom járni Ynevet, ezért megtanultam mindent ami ehhez szükséges.
Aztán jött Syra, és teljesen megváltozott az életem. Ő egy félelf lány aki szintén itt tanult Doranban.
Innentől kezdve inkább a könyvtár mellé jártam ha volt időm. Syra megtanított lovagolni, és amint már úgy érezte elég jól megy, minden nap kilovagoltunk egy kicsit, majd még egy kicsit…
Egyik kedvenc célunk az Ewiram tó meg a folyó és környéke ahol megtanított úszni is, meg pecázgattunk is itt sokszor (nem igazán a halfogás volt a lényeg, hanem az hogy együtt legyünk). Egyszerre megfordult a világ körülöttem. Egy darabig nem is volt semmi baj, a magiszterek is csak mosolyogtak rajtunk, amikor megláttak minket, de amikor már nem csak a könyvtár látogatás helyett mentünk le a tóhoz, hanem az órák helyett is, hamar ránk förmedtek, vagy befejezzük a tanulmányainkat mindketten még az idén vagy kipenderítenek mindkettőnket, és soha nem tehetjük be a lábunkat többet ide.
Eme enyhe célzás után, kicsit visszafogtuk magunkat, ugyan nem sokkal kevesebbet voltunk ezután sem együtt mint azelőtt, hogy szóltak volna, de most a tanulással töltött idő felé tolódott el az időbeosztásunk. Közösen jártunk ezúttal nem a könyvtár- mellé hanem ba, és rengeteget tanultunk közösen, hogy meglegyenek a vizsgák. Gyakorlatilag így is egy évet ráhúztunk mind a ketten mire befejeztük az iskolát. Hála az égnek respektálták igyekezetünket és nem rúgtak minket ki, hanem engedték lerakni a vizsgákat.
Úgy gondoltuk viszonylag kicsi az esélye annak, hogy mindketten együtt tudjuk majd járni a világot ezért megtanultunk mindent ahhoz, hogy oktatóként itt maradhassunk.
Mind a ketten kérelmeztük, had maradjunk itt oktatni az ifjú nemzedéket. Végül is nem tudom, minek köszönhetően de elfogadták mindkettőnk pályázatát.
Apám segítségével vásároltam egy kisebb házat A megbeszéltek alapján a város zsélén van egy kis kertes ház.
Azt a kevés szabadidőt amink van azt lovastúrázással töltjük, felfedezve eddig ismeretlen helyeket is a környéken.
Megjelenés:
1,85 láb magas karcsú testalkatú, Feketehajú (rövid göndör), barna szemű horgasorrú tipikus dzsad. Szakáll bajúsz nincs.
Jellem:
Alapvetően Rend jellemű, de most szerelmes ezért hajlamos némi kihágásokra
Ez befolyásolja (mármint a szerelem) a józan gondolkodásmódját is. Szereti kiszámítani hideg fejjel, mik a cselekedeteinek a következményei, mikor mit csináljon, és nem érdekli ha közben rálép valakinbek a tyúkszemére ha az ő érdekei úgy kívánják. Persze nem a főmagiszter tyúkszeméről van itt szó azt tiszteletben tartja
Helyszín Doran