• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 59 / 153 • 1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.01.26. 10:41

Érdekelne, hogy melyik képzettsé lenne a legmegfelelőbb arra, hogy a karakter tudja, hogy az erdőben, vagy máshol, milyen gyökereket, bogyókat, gyümölcsöket lehet megenni. Mert ugye erdőjáráas képzettség nincs az UT-ban. Én a herbalizmusra gondoltam, mégiscsak közelebb áll.
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.01.26. 11:21

Herbalizmus esetleg egy kis vadászattal. Herbalizmussal tudod mi mikor terem és hogy néz ki, nomeg mit lehet megenni. A vadászat inkább csak akkor, ha olyasmit ennél, amit a vadak is. (Pl maci vs. málnás. 8) )
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.02.02. 13:23

Üdv Mindenkinek!

1. Mekkora az aurává formázott elem/paraelem szélessége(mozaik mágia). Az az: a testtöl milyen vastagságban és távolságra van.
A könyv szerint ez egy "egyfajta személyre szabott fal"(szintén formázás) az viszont 50 cm es. Ha sztetek nem, akkor mire alapozzátok ezt?

2/a. Ha az elf vari elültetett egy magot, majd öregítéssel "gyors növekedésre" serkenti az fekete mágiának minösül-e? Végül is a növénynek nincs lelke(hehe egy elf ilyet mond, szal játéktechnikailag nincs) ami mag állapotú maradjon. Csak a növény teste öregszik/fejlödik "gyorsan" .
2/b. A varázslatnak van hatóideje? Vagy végleg ekkora/ilyen öreg marad a giz-gaz? Ha van hatóideje, utánna újra mag lessz?

Kérem aki tud/akar alkosson véleményt!

Herold
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.02.02. 13:39

Üdv!

Auránál valahol le van írva csak nem ugrik be hol, hogy szabadon megadható a testtől vett távolsága. Emlékeim szerint 5-50cm között mozoghat.

A mag öregítése határeset. 8) :) Embereknek szerintem nem feketemágia. Elfeket viszont megviselhet, hogy ilyen csúnyán bánnak szegény magokcsáva és járhatna nekik a -K6 asztrál érte. :P Egyébként ha száraz játéktechnikát nézünk a magnak nincs a lelke által gerjesztett személyes aurája, így "tárgyként" öregíthető szerintem.
HAtóidőnél ld varázslat. Ha ott nincs hatőidő akkor az úgymarad. :wink:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.02.02. 13:57

Herold Bardelot írta:
Üdv Mindenkinek!

1. Mekkora az aurává formázott elem/paraelem szélessége(mozaik mágia). Az az: a testtöl milyen vastagságban és távolságra van.
A könyv szerint ez egy "egyfajta személyre szabott fal"(szintén formázás) az viszont 50 cm es. Ha sztetek nem, akkor mire alapozzátok ezt?

Jó kérdés, szerintem kb úgy viszonyulhat hozzá, mint az emberi aura a teshez. Ergó ha egy szúk járatban halad a varázsló és a hely olyan szűk, hogy az a saját személyes auráján is belül van, és elnyom egy elemi erő aurát én elképzelhetőnek tartom, hogy "megszorul" a járatban...:roll:
Herold Bardelot írta:
2/a. Ha az elf vari elültetett egy magot, majd öregítéssel "gyors növekedésre" serkenti az fekete mágiának minösül-e? Végül is a növénynek nincs lelke(hehe egy elf ilyet mond, szal játéktechnikailag nincs) ami mag állapotú maradjon. Csak a növény teste öregszik/fejlödik "gyorsan" .

Herold olyan kérdéseid vannak hogy a hajam égenk áll. 8) De véleményem szerint szimpla öregítéssel növekedésre bírt mag, amenniyiben ez a mozaikmágia időmágiáján alapul, feketemegáia, mert durva beavatkozás a természet körforgásába, rendjébe amiket az elfek tisztelnek. Viszont ha valmi speciális elfek által kifejlesztett természeti szférába tartozó papvarázslatról van szó ami "megkéri" az istenséget, hogy ugyan már változtassa terebélyes erdővé az épp elvetett magocskákat, az már rítus, szertartás, csodatevés és más megitélés alá esik.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4315
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Chorax » 2008.02.02. 14:00

Üdv!

Szerintem ha a magot öregíti a varázslat, attól nem fog fa nőni.
Ahhoz, hogy kinőjjön egy fa, (szerintem) elég sok tápanyag meg jó táptalaj kell. A varázslat ezt nem pótolja. Csak öregebb lesz a mag, azaz összeszárad, elfonnyad, olyan lesz mint egy mazsola...
„Acélos akarat, rendíthetetlen hűség, gyakorlott kéz – a kráni légió pillérei.”
Chorax
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 319
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.02.02. 14:06

Mondjuk igen a csírázásnak és a növekedésnek vannak feltételei. Tehát ha 50 évet öregítesz a fán akkor biztosítanod kell az 50 év alatt felhasznált -váltakozó- napsütést, vizet, és megfelelő -évszakonként váltakozó- hőmérsékletet, ásványi sókat, amik a növekedéshez kellenek, egyebeket.

Ezt elég bonyi lehet egy varázslatba összehozni, hogy az ötven év a fa számára úgy peregjen le, mintha a szabad ég alatt nőne. Mi több sztem ez lehetetlen, szóval igaza van Choraxnak, ha időmágiával öregítesz egy magot, maximum a csírázási képességét veszíti el, és elhal.
Szakrális-természeti mágia képes lehet efféle mutatványra, de a Mozaikmágia nem.
Például ezért tartom mindenhatónak és minden mást überelő mágiaformának a papi mágiát: mondj egy olyan dolgot amit egy isten -ha a saját szférájába tartozik- nem tehet meg... 8)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kaspar Otlokir » 2008.02.02. 15:12

OKés csíráztatás lefújva, úgy látom nem fog összejönni.

Az auránál még mindig kérdés, hogy milyen vastag. Pl: ha csinálok kedves ellenfelemnek egy aurát jégböl(víz +fagy) akkor az 5 cm vasatg lessz vagy 50 cm? Csak mert nem mindegy hogy mekkorában bukik orra a lendülettöl. Az ugye alap hogy ha nem tudsz lendületet venni akkor egy 10 cm vastag jégréteg szétfeszítése már nem evidens, de ha orrabukik az még megrepedhet, ám az 50cm-es a tuti, az aztán kíbírja. :D

Szal milyen vastag az az aura? A könyvem annyit ír mint azt az elöbb is mondottam, hogy mint egy személyre szabott fal, az meg 50 cm. Szal ha muszály küldhetem szegény ellent a frigóba?

Herold
"A vágynál veszélyesebb dolog alig van nagyuram. Vigyázz nem tudhatod méreg vagy szeretet bújik egy kéz simításában."
Kaspar Otlokir
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 653
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.02.02. 15:19

Bár nem kötözködni akarok de ti nem csináltátok azt a kísérletet hogy a csírázó babot sötétbe, száraz helyre vagy hidegbe tettétek? A kérdés az volt hol állnak le az életfolymatai.

A fáknak egyébként ha nincs meg az évszakonkénti ciklusaik, azaz pl én egy szegmens alatt nyomok rá 25 évet mindössze annyi különbség lessz a fájában hogy az évgyűrűk ugyanolyan vastagok lesznek. A fának az nem életfeltétele hanem alkalmazkodása ahoz hogy elviselje a változó körülményeket. A nyersanyanyagot meg vizet meg nehogy má pont egy vari ne tudja összehozni :D .

De azért nem csinál ilyet az elfem :lol: .

Herold
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.02.02. 16:10

Az 50cm-es aura jégből viszont szerintem akár meg is áll a "lábán". :) elöl-hátul 50cm+embervastagság. Tegyük fel összesen legyen 1,5m(ok ez egy nagyon vaskos ork :P ) ekkor egy másfél méteres kúpos hengert akarsz felborítani. Még futtában se biztos, hogy fel is borul. 8) De ez csak egy kis fejtegetés hozzá.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.02.03. 0:44

Herold Bardelot írta:Bár nem kötözködni akarok de ti nem csináltátok azt a kísérletet hogy a csírázó babot sötétbe, száraz helyre vagy hidegbe tettétek? A kérdés az volt hol állnak le az életfolymatai.

A fáknak egyébként ha nincs meg az évszakonkénti ciklusaik, azaz pl én egy szegmens alatt nyomok rá 25 évet mindössze annyi különbség lessz a fájában hogy az évgyűrűk ugyanolyan vastagok lesznek. A fának az nem életfeltétele hanem alkalmazkodása ahoz hogy elviselje a változó körülményeket. A nyersanyanyagot meg vizet meg nehogy má pont egy vari ne tudja összehozni :D .

De azért nem csinál ilyet az elfem :lol: .

Herold

Na ja, csak szárazbabot csíráztatni vizes vattán azért kicsit más, mint magból fát növeszteni.
Vannak szárazságtűrő, vízkedvelő, vagy éppen kevés fényt igénylő növények, a tápanyagot és a fényt fokozatosan igénylik, nem egyszerre ötven évre előre a teljes mennyiséget. Ha túl sok van vízből akkor meg kirohad. Megnézem én azt a varázslatot, amiben a vari mondjuk ötven évre előre szakasosan kioldódó elemi fényt, vizet és ásványi sókat ad a fa növekedéséhez.
Ugyanis a talajba kellenek nitrogéntermelő baktériumok, és szerves bomlástermékek is, különben az ötven évre gyorsított fanövekedés elszívja három perc alatt a föld összes termőerejét, és megakad a növekedés.
Nem tudom nitrogéntermelő baktériumot miből lehet teremteni, esetleg magas Alkímiával -transzmutáció segyítségével- műtrágyát is teremtesz? :roll:

De a legjobb ha Navát kérded ő ugyanis növényekre szakosodott bilógus, biztos meg tudja mondani a frankót, hogy egy ilyen elméleti lehetőség hogyna valósulna meg....:roll:
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kaspar Otlokir » 2008.02.03. 10:45

Szia!

Nem kell megkérdeznem Navát, erdész vagyok.
A nitrogéntermelö bacik meg az akácnak kellenek, nem kell öket túlspilázni, és gombák termelik/azokon élnek vagy mifene.
Nem fogok ilyet csinálni nyugi, nem éri meg a fáradtságot.

Herold
"A vágynál veszélyesebb dolog alig van nagyuram. Vigyázz nem tudhatod méreg vagy szeretet bújik egy kéz simításában."
Kaspar Otlokir
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.02.03. 11:39

Na szuper! Okés csak, engem meg elméletben érdekel a téma! :) Komoly.
A talajból nem szívja el a tápanyagot az öregítássel gyorsított fanövekedés? :roll:
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kaspar Otlokir » 2008.02.03. 11:56

Okés ha érdekel, az én meglátásom ez:

Elszívni elszívja, de a vizen kívül ha belegondolsz nem sok plussz kerül oda egyébként sem hisz a levelei is ugyanúgy hullanak és lebomlanak a felgyorsított fának . Ergo ha olyan helyre ülteted ahol egyébként is megélne és biztosítod neki a vizet akkor jó eséllyel nem kirohad hanem kivirágzik.
A célom is az volt ezzel hogy szépen éppen termöre öregítsem a fát kis manából, de már nem fogom.
Esetleg a talajélettel(férgek miegymások amik lazítják és áttúrják a földet) és a fotoszintézishez szükséges sötét szakasszal lehet gondja egy ilyen fának.

Herold
Kaspar Otlokir
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.02.03. 12:02

Kaspar, meggyőztél. :) Akkor sztem lehetséges mozaikmágiából is. Ha csak víz kell neki, akkor biztosan lehet.
Mondjuk ha szőnyeg mozaikban eloszlatod neki, (esetleg kiegészíted egy elemi fény aurával,bár ez nem feltétlen kell,de ha én lennék a KM-és használnád hozzá akkor extra large fád lenne...:)) akkor simán felszívja míg termővé öregíted.
A kérdés már csak az az elfed tudja -e mennyi egy átlagos tölgy napi vízfogyasztása...:), illetve hogy az öregítés alatt kb mennyi vízre van szüksége.
Gondolom ezzel nem lesz gond. Érdekes lenne ha egy természeti faj ezt nem tudná, épp az elfek nem...:)

Hogy ez feketemágia-e? Nos egy élőlényt öregíteni mindenképpen az. Akárhonnan nézem éveket veszel el egy élőlény éltéből, átugratod a magonc, meg a csemetekorát...nehéz elvonatkoztatni hiszen a fák nem tiltakoznak vagy nem szenvednek annak tudatától, hogy öregebbek lettek, de teljesen més megvilágításba helyeződik a kérdés, ha ugyanezt egy emberrel csinálnád...

Esetleg ha az erdőt valamilyen nagy pusztítás érte és valami írtásterületet akarsz "begyógyítani" hogy úgymond újra ép legyen az erdő, arra azt mondanám KM-ként, hogy oké, határeset, ...el lehet rajta vekengeni, meg vitatkozni az biztos. :)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 59 / 153 • 1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 153

Vissza: Csevegõ