• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 50 / 153 • 1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.12.16. 12:11

Orkok kérdéshez:

Az orkokhoz kellett valami alapanyag és Orwella az épp arra járó Farkas-szellemet szaggatta darabokra és ezen darabkák is közrejátszottak az orkok kialakításánál más csúnyább matériák mellett. Ennek köszönhető, hogy a Farkas-szellem "vére" tovább él az orkokban. Mivel Orwella alapvetően csak a káoszlényekhez hasonló, de sokkal szaporább hadászati ágyútölteléknek szánta az orkokat, így eléggé leszabályozta a szabad akarat kérdését. Ezt törte meg a Farkas-szellem spirituális ereje és ráébredve rabságukra az orkok kitörtek. Erre egy átokkal el lett véve a lelkük halhatatlansága, így nem is tudnak továbblépni a lélekvándorlásban. Szerintem érthető, hogy ezen bepöccentek és Orwella ellen fordultak. Tehát a Farkas-szellemet azért tekintik fő patrónusuknak, mert egyrészt szegről-végről tőle származnak és Orwella csak génsebészte kicsit a dolgokat nem anyáskodott, másrészt a Farkas-szellem szabadította fel őket.

Azért van olyan törzs, amelyik ezt másként gondolta és megmaradt Orwella-hívőnek csak azok még mindig az elátkozott vidék körül ólálkodnak és nem alapítottak saját államot. :)

A goblinoknak meg tökmindegy ők úgyis azt a nézetet vallják, mint az éppen hatalmon lévő náluk sokkal erősebb és agresszívebb felvigyázóik. Szerintem nem sokat számít, hogy a korbács és a billogvas hidegebb végén egy Orwella-paplovag vagy egy ork áll. :wink:

EDIT: Joe! A toroniak sem Orwella hitűek. Náluk a Kobrák vették át a vezéri nemzetséget, így vezetőségileg Tharr, nemzettségileg, fajilag meg Farkas-szellem hit van. :wink:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2007.12.16. 13:52

Okáj Quator!

Te vagy az orkok mestere!

Én meg megmaradok a "szerény", mindenbe belekontárkodó, mindenhonnan infókat le, le csippentő kalandozónak! :lol:

Ha, már a tudásszomjról beszélünk! Lenne egy orkokkal kapcsoltaos kérdésem. Nem toroniak, sem Gro-Ugoniak, "csak" Dartoniták. A Hallgatagok törzséről van konkrétan szó. Keresgettem bővebb infókat róluk, de pár utaláson kívül, néhány röpke gondolaton felül nem sokra jutottam. Annyit talán leszürtem, hogy Airunék hajtották hatalmuk alá őket. Persze Darton hathatós segedelmével, s azóta hűen szolgáják a lovagrend minden őrült, s végzetesnek tűnő ötletét, küldetését. Ők a maremiták derékhada, de pontos "megtérítésükről" nem sokat tudok. Te mit tudsz a fehérorkokról?
Egyszer élünk! Akkor hát élvezzük! Meg olyan még nem volt, hogy ne legyen valami!
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Hart Al Arten(Dartonita paplovag)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1063
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2007.12.16. 14:12

Nagyjából mindent el is mondtál tóluk és nem is vágynak többre. Talán azzal kell még kiegészíteni, hogy Darton segedelmével róluk lefoszlott az átok és lélekvándorolnak meg minden, valamint hogy sámáni nemzetségük nincsen, az ilyen feladatokat a lovagok látják el náluk.

Sion
Mubayashi Yokomoto - A Kigasi gyermeke

Kép
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2007.12.16. 14:17

Hé Joe!

Nem tudom, hogy olvastad e a Hideg karok ölelése című könyvet Legendák és Enigmák sorozatból. Abban volt egy novella, azt hiszem Prófécia volt a címe. Airun és egy csapatra való egyszerű ork közös kaladját meséli el.

Nekem rohadtul tetszett, érdemes elolvasni.
A lényeg, hogy a közös kalandok alatt könnyedén „megtérítette” őket Airun, egyiknek-másiknak még „varázsnevet” is adott (talán Constantino volt az egyik, Büdösdög a másik, meg ilyenek...).

Az utolsó nagyobb harcukat egy nagy csomó vadork nézte végig, aminek a végén megjelent az első fehér ork, aki viszont egy olyan ork volt, aki nemrég elesett a harcokban. Persze volt megdöbbenés rendesen, a nézők pedig gyorsan megtértek. A kaland végén egy amolyan tisztítótűz-szerű valamiben „megtisztultak”, és fehér bundájú, vörös szemű orkokká váltak...
Nasce que mita apertu zad'occa a wierra sini forit!
Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1441
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2007.12.16. 14:28

A két kezes harchoz visszatérve én sem támogatom a 2x kp-t. Egyrészt mert iszonyú sok és asztaliban még csak-csak elmenne az ötlet, de itt az om-en nem, mivel szerintem itt lassabb a szintlépés. Másrészt meg azért is hülyeség a 2x kp- mert visszatérve a lándzsa-lándzsa párosításhoz, ami benne van az UT-s fegyverpárok között, nehogy könnyebb legyen már elsajátítani mint pl rövidkard-rövidkard, jatagán-jatagán, sequor-sequor. Most nem azért kötözködök, mert indítottam egy karit aminek 2 jatagánja van, csak mert szerintem ez így nem logikus.

Egyszerű a megoldás: Aki olyan fegyverpárt szeretne, ami nincs benne az UT-ben, beírja ide a Szabályzavarba és főleg a karibírálók, meg HM-ek eldöntik lehet-e az a fegyverpár vagy nem. És semmi dupla,tripla fele kp.

Ichigo
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.12.16. 14:39

Kétkezes harc: Mivel a statot úgyis én bírálgatom, akkor maradjunk a játékos beírja a Bírálók döntenek dologban. Minden bíráló beleegyezése szükséges lesz. Csak azt kérem előre is, hogy a játékosok meg ne vitalehetőségnek tekintsék ezt a lehetőséget és ne ágáljanak, ha vamaire nemet mond valamelyikünk. (Pölö én.)

Így jó lesz mindenkinek?

Fehérorkok: Joe összefoglaltad a fehérorkokat. :)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2007.12.16. 14:42

Uraim!

Köszönöm a minden igényt kielégítő válaszaikat!

Na, a Hideg karok ölelése című könyvet mi hamarabb be is szerzem! Remélem megvan valamelyik havernak, vagy ha más nem, szétnézek egy antikváriumban!

Tisztelettel: Joe
Egyszer élünk! Akkor hát élvezzük! Meg olyan még nem volt, hogy ne legyen valami!
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.12.18. 15:39

Yneven a fekete bőrű emberek honnan származnak, és milyen a viszony feléjük? Mert ugye a sárgákról már esett szó, meg a más fajuakról is. De mi a helyzet a feketékkel?
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2007.12.18. 15:54

A fejvadászok házikieg.-ben esett szó egy dzsungelben lakozó feketebőrű fejvadászrendről, ámde azok nem igazán hajlandóak osztozni kultúrájukban. Drága ékkövekért vállalnak szolgálatot, ha jól emlékszem, cserekereskedelem más népekkel, ami azt feltételezi, hogy tisztes távolságtartással kezelik őket. Ők pedig az esőerdőbeli machetés népség, ami egyenlítő környéki, méghozzá Ibarától északra valahol, bár nem tudom, pontosan meghatározni a helyet.

Edit: Utána olvastam: Bagathawa törzs, opál a kedvenc drágakövük, Taba el Ibarában a Sherral lábánál elterülő Ghwadra dzsungel őslakói. Fegyvereiket vasból és ébenfából készítik (cserekereskedelem, vagy szolgálat által veszik meg vajon?) és mellesleg kannibálok 8)
"Since love and fear can hardly exist together, if we must choose between them, it is far safer to be feared than loved."
- Niccolo Machiavelli

"Am I my brother`s keeper?"
Genezis 4:9
Cadoras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 490
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.12.18. 16:10

Oké köszi szépen a tájékoztatást.
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sylinas » 2007.12.25. 19:33

Üdvözletem! Boldog karácsonyt! :)

Volna egy téma amit meg kéne vitatni mert nélküle nem mehet a karakterem játékba.
Van egy Paplovag kasztú karakterem, aki lakóhelye és személyisége alapján kétkezes harcot sajátíott el. Ezt a következő fegyverekkel alkalmazza: Ork Béltépő és Fogastőr. Egyértelmű aszt hiszem, hogy a Béltépőt mint támadófegyvert, a fogastőrt pedig mint védekező, hírítófegyvert alkalmazza.
Az a helyzet, hogy ez a fegyverkombináció nincs benne az Út-ban, viszt a koncepciómhoz ez illik, változtatni nem akarok rajta.
Javaslat #1: A Fogastőr hárítófegyver. Az ilyen típusú fegyverek használatához volt egy olyan képzettség az Titkos fóliánsban, hogy Hárítófegyver használat. És mint ilyet bármilyen fegyverhez lehetett használni, ami nem nagyon extrém mellette. (nyílván lándzsa mellé hülyén mutat)
Javaslat #2: A Gro-ugoni béltépő emberkézben egy barominagy fegyer. A KArakternek (lévén ő ember, bár nagydarab) az eredeti méretiehez képest készítettek egyet, a markolatát úgy kiképezve hogy emberkézbe illő legyen. Így használható volna mondjuk rövidkard fogastőr kombinációban, csak nem tudom vajon van e ilyen az Út-ban. A lényeg viszont hogy az értékeihez ragaszkodom, és a fajtájához is.
Ha van más javaslatotok osszátok meg velem.
Javaslat +1: Ne vegyük olyan komolyan ezt az Út-s fegyverpárok dolgot. Az én véleméynem szerint a fegyverek számához képest rendkívül kevés fegyverpár van, amiből még így is van 1-2 ami abszolut elképzelhetetlen a szememben, pedig én foglalkozok fegyveres harccal és történelemmel, és mindkettőt nem csak európai kultúrkörben. Úgyhogy ha ez egy fantasy akkor ne nehezítsük egymás dolgát ezzel a fegyverpáros dologgal. A Béltépő és a Fogastőr 2 Tőr típusú fegyver, kezeljük úgy őket mintha 2 tőrt forgatna a karakter, az egyiket védő, a másikat támadó funkcióban.
Sylinas

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.12.25. 19:49

Üdv!

Egyébként semmi előzménye nincs szeritnem ennek a fegyverpárosnak. :) Tehát nincs olyan, aki egyszercsak ezt kezdte volna tanítani. Viszont a +1-dik javaslat alapján beleférhet. Tehát két tőr alapon. Csak mindkettő furán fest. Így a Karácsony szellemében megengedhetőnek vélem, de azért szóljanak hozzá a többiek is.

Egyébként amiért fontos megbeszélni és korlátozni a fegyverpárokat az az, hogy ha azt mondanánk szabad a párosítás, akkor mondjuk simán jöhetnék a kétkezescsatabárd+pallos fegyverpárral.(22-23-as erejű orkok-khálok simán használják. :D ) Ami nem lenne valami jó, de szabályilag igen, mert milyen jogon nem engednénk, ha egyszer midnent szabad. 8) :)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sylinas » 2007.12.25. 20:11

Ebből a szempontból igazat adok neked, azt hiszem én is mindenütt szóvátettem hogy az extrém párosításokat én sem engedném, ha én mesélek valahol, ott sem nézem jó szemmel. Ám a tipikus egykezes rövidfegyverek megférnek 2 kézben akármilyen párosítással szerintem, hiszen még az Út-ben is van egykezes csatabárd buzogány párosítás (bár elég védekezésképtelen még nehézvértben is szerintem) de való igaz, hogy mindkettő egykezes, ráadásul sem az egykes buzogány, sem az ugyanilyen csatabárd nem szokott hozzabb lenni teljes hosszábban 60-70 cm-nél, úgyhogy nincs is akadája, hiszen nem akadnak össze mint a hosszúkardok, szállfegyverek, amiket még mondjuk különböző stílusban is forgatunk.
Ismerek embert aki 2 hosszúkarddal is elboldogul és poénból kipróbáltam már a dupala rapíros párosítást, az sem akad össze, de mondjuk már a rapír a hosszúkarddal igen, mert teljesen más a küzdésstílusa a 2 fegyvernek. Nah remélem a többiek is mihamarább megosztják velünk a véleményüket, és mehetek jáccani :P
Sylinas

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2007.12.25. 20:31

Üdv!

Olvasgattam itt a kétkezes harccal kapcsolatban felmerült problémákat.

Szerintem ha a béltépőt tényleg a kezéhez, emberi léptékkel mérve készítették el. Akkor mehetne mint tör-tör az Ut alapján. Bár a sima, orkok által használt béltépőt ( eredeti nagyságút) is használhatná. Miért is ne?! Hasonlatos lenne a fv. kard- tőr használathoz.

Azonban, ahogy néztem, a karakternek minimum 3. fokon kellene bánni az adott fegyverrel, fegyverekkel hogy „bevihesse” azt a kétkezes harcba. / ez mintha nem lenne meg az adatlapon?!/ Ha jól emlékszem a béltépőnél megvan, de a fogas tőrnél nincs.

A másik dolog, persze ezt egy jó előtörivel tanítómesterrel meg lehetne magyarázni:

Ha valaki saját magától, s nem mestertől tanulja el a kétkezes harcot, főleg ilyen „spec” fegyverekkel. Nem biztos, hogy már 1.Tapasztalati szinten. 2. fokú kétkezes harcot kellene „kapnia”.

Bár ti tudjátok!

Ha én lennék a HM engedném a játékot vele, maximum a fentiekben felsorolt kitételeim mellett!

Bár: Egyszer van karácsony egy évben! :D

Tisztelettel: Joe
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sylinas » 2007.12.25. 21:18

Nos a mester nem hátrány, ám hozzátenném azt, hogy a kétkezes harc alapvetően nem képzés, hanem adottság dolga. Nálam nem mindenki tudja elsajátítani. Pl a Kránielfem és a Sirenari erdőjárómnak sincs, mert ők nem képesek rá. Ez a koncepcióm direkt úgy készült, hogy rendelkezik vele.
Egyébként a Mester ellen szólnék, hogy engem sem tanítottak soha kifejezetten kétkezesharcra. Egy gyakorlópartner kell hozzá akivel tudod gyakorolni először a balos (vagy másik kezes harcot) majd azt összekombinálni. Ez mind csak idő, gyakorlás és elhatározás kérdése, senki ne gondoljon arra hogy olyan mint valami bonyolult vívo, vagy harcművészet, egyszerű készségfejlesztés. Van akinek van, és van aki képtelen rá. Én azért tudom csinálni, mert vagy tényleg kétkezesnek, vagy rejtett balkezesnek, születhettem, nem tudom. Jobb kézzel nem tudom a telefont tartani ha telefonálok, és a gombokat sem tudom keleni jobb kézzel. Mindkét kézzel majd ugyanolyan jól írok, tükörben vagy egymást utánozva is. Ugyanakkor borotválkozni pl már nem tudok bal kézzel, mert az egyszerűen nem esik kezemre, vagy nem tudom.
Tehát ez egyfajta késség kérdése.
Egyébként nem tudom msot hirtelen, hogy 2 kezes harc elsajátításához követelmény e a legalább 3-ad fokú fegyverhasználatok. Szerintem nem, mert képzetlen fegyverekkel is lehet kétkezesharcolni, csak eszeveszetten nagyok a módosítók, tehát nem éri meg, de ha van mondjuk egy 5-ös kétkezesharc képzettsége egy karakternek, és modnjuk csak kardokkal harcol, de nem marad más neki, mint két furkósbot azokkal is elcsalapál mindkétkézben, csak nem olyan szakszerűen, de nem a kétkezes harc hiánya fogja megzavarni (minusz harcértékmódosítókat adni) hanem a fegyveres képzettség hiánya.
Sylinas

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 50 / 153 • 1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 153

Vissza: Csevegõ