Anhorienn
A fegyverforgatás tanulását nem lehet egyedül csinálni. Legalább egy partner kell hozzá, mert a technikák java része az ellenfél mozdulatára épít esetlegesen kihasználja annak erejét ezért eleve harcot gyakorolsz. Ahogy kevés az, hogy ismersz egy mozdulatot meg kell tanulni megfelelő időben alkalmazni ezt pedig csak tényleges harcban lehet megtanulni.
A másik oldala a dolognak, hogy ha egy fegyverrel tényleg megtanulsz vívni akkor elsajátítasz egy mozgáskultúrát ami eleve még fegyver nélkül is harcértéket ad. Hisz megtanulod felmérni a köztetek lévő távolságot. Megtanulod, hogy mennyi idő alatt lehet megtenni azt a távot, hogy mikor mire kell figyelni. Megtanulod észrevenni a réseket az ellenfél védelmén. Megtanulod nem becsukni a szemed amikor a fejed felé közelít egy fegyver. Ezeket a dolgokat az adott fegyver nélkül is ki tudod használni. Ezek a fegyvertől független dolgok pedig a magus rendszerében HM-ként jelennek meg.
Ez nem kötekedés csak gyakorlati tapasztalat mivel én hosszúkarddal tanulok vívni, de néha más fegyverek is a kezembe kerülnek és közel sem vagyok olyan elveszett velük mint mielőtt elkezdtem vívni.