• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 296 / 338 • 1 ... 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299 ... 338

Re: Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

HozzászólásSzerző: Laokoon » 2010.06.15. 13:34

Nk
Erdekes en (igaz csak a ti kalandotokbol tudok kiindulni) nem vettem eszre keleti miliot a jatekban (talan azert mert ti nyugatiak vagytok tehat a gondolkodasotok is nyugati, talan csak vak vagyok) eltekintve a neha erthetetlen betuktol amit hasznaltok (tenyleg amugy hogy kell ejteni az umleotos y-t? :lol: )

Dierol írta:De nem hiszem, hogy jelen esetben a mese minősége lenne a megoldás (én legalábbis nagyon kevés reagommal vagyok elégedett)
Ne aggodj en mint kivulallo is nagyra ertekelem a reagjaitokat (ezt mondjuk mindenkire erthetnem) bar ilyen tarsak mellet tenyleg nincs nehez dolga az embernek.

Quator ar Zaraquer írta:Először is köszönöm Laokoon a "legtapasztaltabb" megosztott címet.

Szivesen. Engem maig sokkal ha arra a reagotokra gondolok amelyikben Fillio-val leirtatok hogy milyen rendszerekkel jatszottatok mar es hogy az egyenkent kitett egy kepernyot

Amugy meg annyit hogy koszi a valszokat es legyetek szivesek nem befulladni mint a tobbi kaland mert valoban jo dolog titeket olvasni es toletek (mint kezdo rpg-es) stilisztikai es problemamegoldasi fogasokat tanulni.

off
Amugy ti mar lattatok a thorg szo betuit nem hasznalo barbar nevet? :lol:

edit: amugy vegigaszamoltam A legtapasztaltabb rpg-es verseny ket gyoztese kozul Filio 48 jatekot ismer ebbol sajat bevallasa szerint 23-mal jatszott melyeknek lagnagyobb resze (39 sazaleka) a horror kategoriaba van sorolva mig Quator 52 jatekot ismer amibol 20-szal jatszott es mivel o nem kategorizalta ezert fogalmam sincs milyen stilussal jatszott a legtobbet.
A kutatashoz (tudtan kivul) nagy segitseget nyujtott meridian akinek ezt szeretnem megkoszonni.
on
"A nép elvesztette a kormány bizalmát, a népet le kell váltani" Bertold Brecht
"A történelem hazugságok tömege olyan eseményekről, amelyek sohasem történtek meg, olyan emberek elmondásában, akik nem voltak jelen" George Santayana
"A Kalandmester csak a hangjáért dobja el a kockákat" E Gary Gygax
Laokoon
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 396
ZK Karakter: ? - A balszerncse netovabbja
ZK Karakter: Noktorg - Elatkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2010.06.15. 18:57

Laokoon írta:Nk
Erdekes en (igaz csak a ti kalandotokbol tudok kiindulni) nem vettem eszre keleti miliot a jatekban (talan azert mert ti nyugatiak vagytok tehat a gondolkodasotok is nyugati, talan csak vak vagyok)

Hát jelenleg Lan, a Shin és a shin-quoros jegyzi a keleti jelleget, de például az átlag ember a könyvben egyértelműen keletiesnek van leírva. Aranyszínű bőr, vágott szem, egyenesszálú fekete haj :) Meg hát sokat segítenek az illusztrációk is ebben :D

Laokoon írta:eltekintve a neha erthetetlen betuktol amit hasznaltok (tenyleg amugy hogy kell ejteni az umleotos y-t? :lol: )

Azt a könyv szerint "rövid, hangsúlytalan i" ha ez segít :D
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 572
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Filio Mortale » 2010.06.15. 21:13

NK – Ave

Előre is elnézést, hogy nem reagot írok, de jelenleg ahhoz nincs erőm, csak egy kicsi keszekusza reagálásokra :D

Quator ar Zaraquer írta:Üdv!
……………………
Mondjuk az orientál dologról nekem más a véleményem. A kesze-kusza rébuszokat - amit már a kigondolója se biztos, hogy ért - személy szerint rühellem. 8) Ha meg orientálódunk, akkor jöjjenek az "originál" szamurájok. (Ld. L5R)

Akkó rüheljjél :D az legalább egy vegytiszta érzés nem nagyon lehet mímelni :D

…………………………
Számomra érződik az "előd" az egészen, de tényleg nem zavaró módon és eléggé változtattak a világképen ahhoz, hogy teljesen különállóként lehessen kezelni.

Az lehet, hogy érződik az „előd” ám szerintem klasszisokkal szárnyalja azt túl az én ízléselvárásom vonalán (no igen imádom a rétegjátékokat szeressem az igényes dolgokat és a Codex az ízig vérig)

……………………………………..
A rendszer kicsit furcsa, de azért használható, bár a páncélos részt én túlzásnak tartom. (Csupán egy példa: vívóvért MGT -4, kardvívás harcmodor 3 MGT felett -10 TÉ/VÉ MGT-nként. Talán ez a legkirívóbb, hogy egy direkt az adott harcmodorhoz való vért jelentősen akadályozza a harcmodort alkalmazót.)
Az viszont teljesen jó, hogy a közelharcos ne viseljen vértet, a pusztítót meg ne érdekelje a vas súlya. :)

Ebben nem értünk teljesen de nem fogunk rajta összeveszni :D :D :D szerintem a legfrenetikusabb a harcrendszere a míves kategóriában míg a gyors pörgős halálos fantasy harcot pedig a Requiem testesíti meg számomra.

Dierol írta:A Codex-Requiem párosról még egy szót. Ha jól emlékszem, mindkét rendszert részben ugyanazok az emberek csinálták. A Requiemről nekem két dolog jutott eszembe:
kicsit olyan érzésem van, mintha a Codex napnyugati részének is elmenne némi változtatással. (talán az eredeti vázlat annak készült, csak a Codex időközben megbukott?)
A másik, hogy nagyon részletes a világleírása - ha a Codex is rendelkezne hasonlóval szinte verhetetlen lenne. Egy-egy területről annyit lehet olvasni, mint az alapkönyvben Toronról, s igy kb. 120 oldal világleírás van benne az alapkönyvben. Játszani nem volt szerencsém, de Báró Sholawos megjegyzésein a világról, szokásokról jókat derültem.

Elnézést de itt pontosítanék az igaz, hogy a fejlesztőgárdában voltak átfedések ám a törzsgárda a játékok anyjai és atyjai teljesen külön stílust képviselő emberkék volt ám a mívesség mindkét rendszerben megjelenik a maga módján ha kell konkrét neveket is képes vagyok előbányászni idővel a levlistákból (azok a régi szép idők az internet hőskora a papír hegemóniája hüpp, hüpp, hüpp)

Quator ar Zaraquer írta:Már csak az hiányzik, hogy Requiem kaland is induljon. :)
Azt se sokat volt szerencsém játszani (pedig megvan), így jó lenne kipróbálni, hogy milyen. 8)

Türelem tornaterem ami késik nem múlik talán egyszer és egyébként is a remény hal meg utoljára :)
Akkor jönne a „Troll” lovagom vagy az „Elf” por proregátorom csak semmi fejvadászoskodás :D

Laokoon írta:Nk
…………………….
edit: amugy vegigaszamoltam A legtapasztaltabb rpg-es verseny ket gyoztese kozul Filio 48 jatekot ismer ebbol sajat bevallasa szerint 23-mal jatszott melyeknek lagnagyobb resze (39 sazaleka) a horror kategoriaba van sorolva mig Quator 52 jatekot ismer amibol 20-szal jatszott es mivel o nem kategorizalta ezert fogalmam sincs milyen stilussal jatszott a legtobbet.
A kutatashoz (tudtan kivul) nagy segitseget nyujtott meridian akinek ezt szeretnem megkoszonni.
on

Hát bö kell valljam a horrorokat általában mesélni szoktam azt rám szokták tukmálni a többek mert olyan kis érzéketlen szenyó-genyó vagyok és így jól mennek az elmebeteg pszihopata NJK megszemélyesítése és egyébként is aztat mondják, hogy ha horroról van szó előbújik belőlem az elmebeteg beteg állat :D
Sajnos a CoC mesélőnk pár éve kivált a társaságból így az egyetlen horror amit játszottam és nem meséltem befulladt pedig nagyon élveztem, hogy végre én „rinyálhatok”
"Terveid legyenek sötétek és átláthatatlanok akár az éjszaka, s amikor mozdulsz úgy csapj le, akár a villám."
- Szun Cu -
Filio Mortale
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 333
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.06.16. 17:28

Üdv!

CFRK

Előre láthatólag holnap (legkésőbb holnap után) tudok reagot írni a kalandba. Addig kis türelmet kérek, ha esetleg felpörögnének az események.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Filio Mortale » 2010.06.16. 20:53

NK - Ave

Köszönöm mindenkinek az inspiráló reagokat ám a totális inspiráció Siffad reagjával kerekedett ki tegnap késő este. Még tudtam volna írni ám a feszített helyzetre való tekintettel visszafogtam magam az élethűség kedvéért a írókámat, ha lesz rá lehetőségem még fejtegetem majd a karakterem szemszögéből a konfliktusmagot.

Még egyszer köszönöm a ösztönző reagokat és ha így haladnak a dolgok Kékprém komoly bölcsé avanzsál :)
"Terveid legyenek sötétek és átláthatatlanok akár az éjszaka, s amikor mozdulsz úgy csapj le, akár a villám."
- Szun Cu -
Filio Mortale
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Siffad » 2010.06.17. 19:10

IH

Figyellek benneteket, de látom, akad megbeszélni valótok és szépen alakul a dolog. Viszont vasárnap reagolni fogok, addig nyugodtan beszélgessenek a karakterek. Tetszik.
I. OM tali: Elhagytuk Masgart!!

KARAKTER:
Worag, a lelenc, Darton-pap
Vjírgas Margalos, (codex)
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 555
ZK Karakter: Worag, a Lelenc (Füstölgő Nyomokon)
ZK Karakter: Vjírgas Margalos (Nadír Könnyei, Codex)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Filio Mortale » 2010.06.18. 15:10

KV - Ave

Remélem a Shadowrun a csodás Kakasviadal mese nem miattam álldogál, ám ha mégis így lenne nyugodtan szóljatok és bővítem a reagomat :o

Tiszteletem.
- Szun Cu -
Filio Mortale
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.06.18. 15:15

Üdv!

KV

Ismét Saggaras reagjára várok.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Filio Mortale » 2010.06.19. 16:41

NK - Ave

Hú naon jók lettek a postok a mesében tisztelt Mesélőnk tényleg jól ragadja meg a káráló vén szipirtyó esszenciáját. Lan egy végtelenségig béketűrő ember de a vén matróna lassan nála is naon kihúzza a gyufát :hogyaza: de azért még alszom rá egyet :morci:
- Szun Cu -
Filio Mortale
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Filio Mortale » 2010.06.20. 10:58

NK - Ave

Nos aludtam rá egyet és szeretném a játéktechnikát több szem többet lát alapon megosztani no és természetesen a Kalandmester véleményét is várom.
Úgy döntöttem varázsolni szeretnék Zev úrfi kinyilatkoztatása után reményeim szerint beáll annyi szünet az indulatok viharában ha nem akkor így jártam.

Első kérdésem ha sikeres EMLÉKEZÉS próbát dobok ÖSSZPONTOSÍTÁS diszciplínával megtámogatva fel tudom idézni a hajon történt pontos eseményeket a vén matróna kárálása kapcsán ?

Ha sikeres a próbám és fel tudom idézni a pontos eseményeket akkor varázslatom célja az ifjú légiós lenne.
A varázslatot lassú lágy mozdulatokkal idézném meg mivel nem támadó célú lehet, hogy pusztán lágy kézmozgás is elég hozzá ez egy kapcsolat varázslat lesz (Kalandmesteri döntés)
Ha úgy látom akkor Rituáléval 6 kör (1perc) idézném meg ha nem áll be annyi nyugalom akkor sajnos Fohászhoz 1 kör fogok folyamodni.

Mentálmágia Arkánuma

Mentális Befolyás
Idegen emlékek suttogása (legalábbis én ezt a nevet adtam neki)
- Akaratátvitel 2. (a varázsló saját emlékeit emeli ki és helyezi el a leendő varázslatban) varázslatba
- Sugallat 2. (a felidézett és kiemelt emlékeket sugallat formájában juttatja el az áldozat elméjébe ki mint kívülálló megélheti végignézheti azokat természetesen az emlék tulajdonosának szemszögéből. A varászló ha akarja narráció formájában kommentálhatja az eseményeket amíg auraérintésben van az áldozattal és a varázslat él)

Mana Pont igény: 22MP
Mozaikok: Akaratátvitel 2., Sugallat 2.
Nehézség: Mentális Operáció 20%, 20%

Az ifjú légiósnak szeretném megmutatni az édesanyja "szégyenteljes" viselkedését hátha az jobb belátásra bírja.
- Szun Cu -
Filio Mortale
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2010.06.20. 14:00

NK

Filio, első kérdésedre igen a válasz.
Feltehetőleg még el fognak csevegni egy ideig, s tudsz varázsolni - bár hogy mennyi haszna van, az kérdéses: a légiós feltehetőleg jól ismeri anyukája jellemét, csak az akarata előtti meghajlás kényelmesebb taktika (mert akkor nem fogja évekig hallgatni ő és a falu, hogy milyen hálátlan egy gyerek)...
Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárva

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye."
Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 759
ZK Karakter: Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
ZK Karakter: Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárt
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Filio Mortale » 2010.06.20. 14:38

Dierol írta:NK

Filio, első kérdésedre igen a válasz.
Feltehetőleg még el fognak csevegni egy ideig, s tudsz varázsolni - bár hogy mennyi haszna van, az kérdéses: a légiós feltehetőleg jól ismeri anyukája jellemét, csak az akarata előtti meghajlás kényelmesebb taktika (mert akkor nem fogja évekig hallgatni ő és a falu, hogy milyen hálátlan egy gyerek)...

NK - Ave

Köszönöm a választ és igen igazad lehet a légiós és anyja kapcsolatán ám jelenlegi csekély varázshatalmam nem teszi lehetővé, hogy a teljes felbőszült és felhergelt tömegre hassak és megmutassam a helyzetet egy idegen szemszögéből és így először a légióst próbálom színvallásra bírni, ám adtál egy ötletet.

Megformázom a varázslatot és aurámban tartom folyamatosan aztán először a légiósra engedem rá majd ha tovább fokozódik a helyzet akkor a leghangosabb falusiakra, hogy ők is lássák mi is volt valójában.

Este nekiállok a dobásoknak és a reagnak szép folyamatában.
- Szun Cu -
Filio Mortale
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2010.06.25. 22:10

NK

folytatom a kalandot, de bejött egy hétvégi meló is. De lehet, hogy csak vasárnap születik érdemi poszt tőlem.

Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.06.26. 6:38

CFRK

PM ment.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2010.06.27. 22:51

Javitom. Most értem haza. Hétfőn, azaz holnap fog reag születni - mindenhol.

Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 296 / 338 • 1 ... 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299 ... 338

Vissza: Csevegõ