Azt hiszem nagyon súlyos képzavarban vagy a varázsló mágiát illetően, vagyén vagyok retardált, de a könyvet átolvasva a következőket tudom mondani az általad felvetettekkel kapcsolatban: (ha tévednék javítsatok ki)
1. Ahhoz hogy mozaikmágiát használd birnod kell a Magasmágia képzettséget minimum 3. fokon. Ha ez megvan MINDEN mágikus formulát és eljárást, minden ágat bírsz használni ami a szabálykönyv Magasmágia fejezete tartalmaz, az alábbi kivételekkel:
2.Kivételek:
-Rúnamágia
-Nekromancia
-Őselemi mágia
AZÉRT, mert a fentiekre külön képzettség van amit fel kell vegyél a Magasmágia képzettség mellé, hogy használni tudd. Azaz ha a fenti három mágikus tant is használni akarod a magasmágia 3. foka mellett ismerned kell ezeket is 3. fokon.
3. Nem kell tovább boncolnia mágia iskolákat, hogy miket ismersz és miket nem, mert a a Magasmágia többit tartalmazza, -a fenti kivételeken kívűl-, és olyan fokban ismered őket ahanyas a Magasmágiád, -jelen állás, és az én értelmezésem szerint szerint. Nem igazán értem hogy mire vonatkoznak a fokokra tett megjegyzéseid..

4. Ha megvan a Rúnamágia minimum 3. fokon azt gyártasz, amit manából és az elkészítéshez szükséges mágiaismereti képzettségeidből bírsz, egyéb megkötés nincs. Hacsak az anyag minősége nem, de ha vicces kedvedben van a varid egy rozsdás böllérkést is felrúnázhat, ha az anyag kibírja.
5 .Nem tudom mennyire olvastad át a dorani mágus botjára vonatkozó fejezetet, majd erre vonatkozóan is tisztáznod kell, hogy menyi mana és pszi ponttal és hány tulajdonságponttal bír a botod.