Ok. én tényleg vag vagyok . Küldöm ha ez a tetves freemail jó lesz és nem ír ki adatbázishibát. Anyi még, hogy a felszereléshez 1-2 dolgot felírok, ami még kimaradt.
"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Gianangban hozzá lehet férni törpe kovácsok által -de emberek számára- készített közönséges fegyverekhez, pajzsokhoz és vértekhez, és egyéb hétköznapi használati tárgyakhoz. Ezek közönséges fegyverek, vértek és pajzsok, pontosan ugyanolyan értékekkel mint a standard táblázatban, annyi különbséggel, hogy 2-szer annyi STP-jük van, és 3-szor annyiba kerülnek a "világpiacon" egy nem gianangi számára.. Mivel gianagi vagy ebből leírhatsz 25%.ot.
Tehát ha egy tőrt veszel akkor megszorzod az árát 3-mal és leveszed az így megemelt ár 25%-át és az lesz a teljes vételár.
Nem kötelező törpék által készített holmit venni; nyílvánvalóan vannak ember kovácsok is, ezek a standard árakkal dolgoznak tőlük is vásárolhatsz; a törp kézművestermékek vásárlása csak lehetőség, amivel a karakter kulturális háttere miatt hozzáfér.
A te karid kultúrális háttere is ad számára előnyt:
-Haonwelli és félelf révén hozzáférhetsz olyan íjhoz, amit elf íjkészítők készítettek. Ez nem a kalasszikus értelemben vett elf íj, mert olyat nem árulnak semmi pénzért; de elf íjkészítőik dolgoznak a haonwelli hadsereg számára és jobb minőségű hosszúíjat készítenek mint az emberek.
Magyarul -korlátozott számban- van nekik kereskedelmi forgalomba szánt íj. De egy elf íjkészítő még rossznapjaiban összekontárkodva is jobb íjat készít mint az emberek.
1 arannyal drágább mint a sima rövid vagy hosszúíj és +5 CÉ-t ad. Minden más értéke és tulajdonsága pontosan olyan mint a hagyomáynos íjé. Nem mágikus csak tapasztaltabb, gondosabb mesterek dolgoztak rajta.
Ennyi.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2007.12.12. 20:45-kor.
Ok, de én megmaradnék az apjától kapott visszacsapó íjnál ha lehetséges. És amugy ez meg jó ötlet, hogy a karakterek kaphatnak amolyan bónuszokat a kultúrális hátterük lévén.Teccik az ötlet
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Ichigo 2007.12.12. 20:47-kor.
"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Aki a KM látószervei iránti kíméletből nem adta még le az előtörténetét, az ne fogja vissza magát, úgy érzem képes leszek megküzdeni a feladattal elengedett kézzel is. Ez persze csak egy szelíd érdeklődés.
Garmacor! Tudom hogynem vagy előtörténet író bajnok, és útálod; de ezúttal kérlek erőltesd meg magad...pár nyomorult kérdés az egész...
Yvett, Ralog! Veletek mi van? Ralog eldöntötte végül is mivel lesz?
Holnap lesz egy hete hogy meghírdettem a kalandot, azt hittem 7. nap alatt sikerül összehozni a karikat. Valljátok be szentestés-szaloncukros reagokat akartok és azért húzzátok.
Ilanorban -úgy tudom- komoly, nagy volumenű és mélyen a nemzeti történelemben gyökerező "hagyományai" vannak az orkok elleni csatározásoknak, és az ilanoriak veszettül gyűlölik a vad orkokat. Gyakorlatilag ork törzsektől "honfoglalták" a mai Ilanort. A karakterednek nincs előítélete az orkokkal szemben?
UI: Miután a résztvevők 90%-a beadta az előtörténetét a mai napon elkezdem a sztorit; merem remélni Garma, hogy neked is már csak kis híja van és hamarosan küldöd.
Elméletileg sosem így gondolok az orkokra, tudod én a büszke nép híve vagyok, nem a gyűlölnivaló vadaké és nem is nagyon gondoltam arra hogy ilanort folyton zaklatják... Nos, mivel mégis így van, kérlek írd be nyugodtan a gyűlületlistámba. Legalább kicsit eltér majd a többi karimtól.
És ha így van akkor kiegészíteném az udvari orkokkal is, mert valahol azért ők is azok. Rájuk inkább gyanakvással tekintek...
"Amilyen keveset lehet tudni őstörténetükről, olyan színesen festik meg hősmondáik Szépmező meghódításának és az orkok bukásának történetét, amikor táltoshívta állatszellemek birkóztak Tha’ushur véreinek akaratával, és íjászok tízezrei vonultak hadba, hogy eltiporják az ork gyaloghadakat. A tények arra utalnak, hogy ez a küzdelem nem annyira heroikus, mint inkább mocskos és hosszadalmas volt: bár az ilarok számbeli fölényben lehettek, a farkasfiak ragadozó természete és remek szaglása ezt ellensúlyozta. A honfoglalók ugyan a síkvidék jó részére kiterjesztették hatalmukat, mégis évszázadoknak kellett eltelniük, mire sikerült megritkítani és végleg a Peratlon-hegységbe szorítani az orkokat, ahol egyre fogyatkozó csoportjaik egészen a XVI. századig szívósan kitartottak."
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2007.12.13. 14:42-kor.