Igazából fogalmam sincs milyen stílusok vannak, a kasztot nem ismerem, csak láttam játék közben, és úgy érzem meg tudnám személyesíteni. De nyugodtan néhány szóban jellemezheted a stílusokat, ha nem túl sok van.
A tőrdobás picit...hogyismondjam különös. Ilyesmit tanul 1 bajvívó? Nem offként, tényleg érdekel hogy engedélyezett-e mert sztem ellentmondásos. Ja és milyen bajvívóiskolák léteznek egyáltalán a shadonin kívűl?
Egyértelmű hogy a köpenyes technikát használom. Nekem a hárítótőrök ottrombák. Szerintem csak gátolják a rapírt a harcban, de csak azért gondolom így, mert már majd egy éve vívókarddal is vívok.
Az én kedvencem a shadleki. Ez a tőrdobálós. Bár párviadalban nem dobálóznak tőrrel. Csak ha kell, akkor képesek rá. Nekem a hárítótőrös nem tetszett. Túl deffezzív. A köpenyes meg bizarr. Ízlések és pofonok. A shadleki az agresszív és mutatós.
A köpenyvívás a Den Aliud stílus, a hárítótőrös az Aleggheri.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."
Szóval csak magányos mester? Hmm Ettől függetlenül ugya jöhetek majd Toronból? Hodd el kemény lessz. Az-a igazi nemesi származású ficsúr. Nem értem miért pont csak Shadonban okítják a bajvívókat. Számomra Shadon mindíg úgy ugrik be, mint az érett középkor: XIII-XIV sz. páncélosok, lovagok, inkvizítorok, boszorkányüldözés, szürkecsuhások és bársonyba öltözött nemesurak, selyembe öltözött nemeshölgyek
Ha toronban akarsz bajvívó lenni, akkor tényleg kivándorolt shadoni mestertől tanulhatsz csak. Az ilyen meg tényleg nem fog egy tharr hitű, velejéig romlott kyrt tanítani, akármennyi pénzt ajánlanak fel neki. Ezért is mondtam az instrukciókat a jellemre, vallásra, hovatartozásra.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."
Nah. Azt hiszem akkor muszálj lesz utánnanéznem valaminek. Bár szerintem ti is tudtok segíteni.
Gorvik, a vallást leszámítva hasonló berendezkedésű és mentalitású, elvégre azok kiszakadottjai alapították. Persze csak ha jól gondolom, mert gorvikról kevés az infóm. Ha hülyeséget mondtam nyugodtan megmondhatod.
(De ha gorvikból esetleg indulhat bajvívó, akkor megoldva a dolog, Gorviki bajvívó tanított.)
Egyébként Ynevnek elég hosszú a történelme. Shadon is elég régóta létezik, Toron is. Már emberi mértékkel nézve.
Nem lehetne elképzelni, hogy ha egyszer valakit véletlenül megtanítottak Toronban Bajvívónak, akkor az később is tovább fogja adni a tudását.
Megj.:Mindtha a kasztok meghatározásánál csak az lenne megszabva, hogy milyen fajúak nem képesek azok lenni, arról, hogy melyik országból jönnek, nincs megkötés, ha egyazon fajba tartoznak. Márpedig a toroni és a shadoni is ember, csak más helyen él.
És ha a középkorban Nándorfehérvár ostromának kezdetétől számított 3 héten belül már egész Európában félreverték délben a harangot, hogybíztassák a magyar harcosokat, akkro az Ynevi évszázadok alatt csak eljuthat egy harci tudomány egyik térségből a másikba.
Persze csak ha logikusan belegondolok.
ht nézd igen nincs mghatározva,hogy melyik oriból nem jöhet.Azt mondom,hogy Toroni bajvivót is csinálhatsz...Semmi gond csak magyarázd meg előstoryban.Egyébként meg asszem van toroni ezüst kard bajnok vagy mi,ami szintén amolyan bajvivó nemesnek való kaszt szerűsségként leirtak az mtk-ban.
Gorvikban sincs sztem hivatalos bajvivó suli..inkább fejvadász családok révén fejvadikat képeznek ki maguknak és egymással harcolnak a tartományok sztem.De onnan is nyugodtan lehet inditani bajvivót csak kell egy előstory
Nekem van egy kyr varázslóm..Sehol sincs leirva az etkban,hogy Toronba lett volna varázsló suli.Mégis megoldottam egy előstoryval
mellesleg Toron/Gorvik és shadont sztem úgy kellene felfogni mint Nándorfehérvár és a törökök ha már ennél a hasonlatnál vagyunk...És törökök nem hiszem,hogy szintén harangokat kongattak volna...
Megdumáltuk. Ezüstkard bajnok. Csak írd már be légyszi, amit kértem, hogy dolgozhassam ki, és írhassam az elősztorit, mert ha egy Novellát írok, de előbb a kalandozót kell összeraknom, és csa utánna tudom a törit mellé építeni.