Most vettem észre, hogy az előzőt rossz helyre írtam. Van ennek külön topik is úgyhogy ide tettem.
Egy kalandot szeretnék meghirdetni. UTK szabályai szerint és hetente lenne a körváltás, de ha gyorsabbak vagytok én is igyekszem hamarabb válaszolni.
A helyszín tütütüdű Glamekvas városa. Nem nagyon jön a szátokra mi? Ezért is hívják sokan inkább a Halál Völgyének. Úgy meg olyan ijesztő. Akkor mi legyen? Döntsétek el ti.
Egy egy gazdag tengerparti városról van szó a Quiron tenger partján. Nagyon különleges város több okból is.
Egyből a kinézete és a fekvése. Egy kis lesüllyedt részen helyezkedik el a város. Kitűnően alkalmas a bányászatra és ezt igyekszik is kihasználni. A legfőbb bányászerőt a bűnözők szolgáltatják. A lesüllyedt rész és a tengerparti fekvés miatt veszélyes helyen van a város amit egy kalandos életű gnóm kalóz(Glamekvas Tiqverti) oldott meg a XIV zászlóháború előtt. Ez pedig a város következő nagy látványossága a zsilip. Persze a megépülte után jobban hozzáértők többször is javítottak rajta mire elnyerte mai mivoltát.
A harmadik ok, hogy a város már nagyon régóta Darton hívők szent helye. Eredetileg ezért is hívták a Halál Völgyének és mert jó pár évig nagy volt a bűnözés és sok kalóz tartotta uralma alatt a várost. Viszont a temetők békéje akkor is háborítatlan maradt. Bizony hisz Nyugodni Térő Szent Rekrakh egyik csontját őrzik a helyi Darton templomban. Ez pedig elég nagy dolog, hogy sok fanatikus hívő és pap jöjjön ide imádkozni.
Viszont mióta a kalózokat és bűnözőket visszaverték körülbelül hetven- nyolcvan éve a városban azóta mások szemében is egyre szívesebben látogatott hely. Kalandozók, unatkozó nemesek, kereskedők vagy csak egyéb egyszerű világlátók. Mindenki találhat okot eljönni ide ha más nem a gyönyörű látvány miatt.
A városban hat vallási rendház/templom található meg. Darton mindkét egyháza akik közt állandó a konfliktus, de fegyveres összecsapásra még nem került sor, Antoh egyháza, Albourne, egyháza, Dreina egyháza akik amúgy valóban komoly befolyásra is tettek szert a városban az elmúlt tíz-húsz évben és Ellana egyháza. Ezeken kívül a várostól négy-öt napnyira található egy Krad kolostor, de ők elzárkóznak a külvilágtól.
Vannak varázsló iskolák is ami komoly támogatásokat élvez. Persze még nem olyan neves és nem is olyan felszerelt mint más híresebb iskolák viszont nagyon jó oktatók vannak és a diákok szinte bármit tanulhatnak.
Darton lovagjainak van rendháza csak. Ők adják a város nehéz vértes védelmét a városőrségen kívül.
Amúgy zsoldosokból sincs hiány a városban. Könnyen lehet az ilyen iskolákba bekerülni.
A közbiztonság átlag feletti hisz a múlt nem ismételheti meg önmagát. Az árak olcsók. Több fogadó is várja a szórakozni vágyókat. Ellana és Albourne egyháza szintén ezt a célt szolgálja, de sok egyéb lehetőséget is tartogat a város. Aréna nincs viszont a Részeg kakas fogadó híres a bunyós estjeiről amiken gyakran még városőrök is megjelennek kipróbálni magukat.
A hivatalos nyelv az erv, de sokan megértik és beszélik az asziszt is.
Azt hiszem mindent elmondtam, de ha van kérdés tessék csak feltenni. Azt, hogy ki mi okból jelent meg a városban nem kötöm ki. Annyi előnyt adok, hogy aki helyi karaktert hoz annak adok meg ismerősöket meg néhány olyan dolgot amit csak az tudhat aki tényleg helyi.(Pld városba érkezett Uwel paplovag nem fogja tudni, hogy Gretan kereskedő áfiumot is árul titokban, de a helyi tolvaj talán igen.) Minimum három főtől már indítom a kalandot és a max az öt fő. Remélem felkeltettem valakinek a figyelmét. Ja és igen egy hely már foglalt.