Lehet-e már tudni valamit az induló helyzetről? Gondolok itt arra, hogy van-e ötleted Castor, hogy melyik érában, illetve kb mikor játszódik a kaland? (A filmek környékén? Előtte pár ezer évvel, vagy utána kicsivel?) Esetleg nagyjábóli helyszín? (Tatuin-szerű sivatag? Egész bolygót fedő város? Vizivilág? Űrhajó(k) belseje?) Van-e oldal, amire álljunk? (Köztársaság/Lázadók? Birodalmiak/Szeparatisták? Bünözők/Űrkalózok? Farmerek/Hivatalnokok?)
Szokásos módon elég sok ötletem van egyelőre és még nem tudom mivel is legyek igazán. Amik elsőre felderengtek, a teljesség igénye nélkül: - Mon Calamari (vadászpilóta, hivatalnok, csempész) - Rodián (kereskedő, roncsmentő-felfedező) - Rellarin ("misztikus vadász" erő-érzékeny, de csak Észlelés alkalmazásokkal.)
Technikai oldalról: Milyen könyvek/kiegek használhatóak? Gondolok itt főként az Ultimate Alien Antology-ra és társaira, amikben egy halom faj van leírva. Vagy ezek felszereléses/hajós/stb megfelelőire, amikben jó sok cucc van leírva
Az érdekcsoportokat tekintve nem a birodalmi csapatban játsszanak a karakterek, de nem kötelező a Felkelő tagság, játszhatsz a saját boldogulásodért is, a karakterek közötti egységplatform az lesz, hogy mindenki utálja a Birodalmat valamiért.
Megírtam egy kiindulási körülmény posztot. A karaktered is innen indul. Ha régebb óta itt él, lehet bérleménye valami lepusztult beton toronyban, a lakbért a Black Sun bandának fizeti, 150 credit egy hónapra, egy mutáns csótányos 60 nm-es, sötét lyuk, áramellátás, csatornázás van, de a vízcsapra jobb, ha rákötsz egy tisztító berendezést. Nagyábból ennyi az összkomfort, berendezés annyi van amit viszel -összeeszkábálász- és találsz bent egy használt matracot. Ha jobbat akarsz lehet róla szó de az többe kerül.
Sajnos nem tudom Gosep. Akkora fun azért nem vagyok, hogy ránézésre megmondjam, hogy a több tucatnyi fajból ez melyik.
Egy megkötés van: mikor játszható fajt választasz, kérek egy oldalszámos hivatkozást melyik kiadványból van, saját kitalációjú faj, vagy saját kútfőböl meghatározott faj statisztikája nem lehet. Mint mondottam a WEG kiadó könyvei játszanak, itt lehet hozzáférni: http://www.d6holocron.com/downloads/books/
Ebben a listában pedig rá tudtok keresni, hogy melyik cikkszám, melyik könyvet takarja:
Gosep: A faj neve Tognath. A Zsivány 1-eshez találták ki, így sajnos nem jelent meg az rpg-kben, mint kidolgozott faj. (Nemcsak D6-ra, hanem D20-ra sincs meg.)
Castor: Bocsi, összekevertem a rendszereket. D20-ban Ultimate Alien Anthology van, D6-ban Alien Encounters a neve.
A jelzett WEG-es könyveket nézegetem. Még nem tudom biztosra, hogy mivel leszek, de igyekszem a hétvégén megszülni.
Feltettem a karaktert. Végül saurton fejvadász lettem. Sokat segített, illetve ihletet adott a helyszínleírás és a lehetséges események leírásai. Úgy érzem Coruscant csatornáiba is kell egy krokodil-történet.
Köszi, a pontos hivatkozást, át is olvastam a fajleírást amennyire értettem. Megmondom őszintén már megkopott az emlékezetem a JK vagyonát meghatározó szabályokat illetően. Erre mi a standard?
EDIT: A szabálykönyv szerint, igazából annyid van amennyit a KM enged, de az szerintem teljesen OK, amit összeírtál, reális egy kezdő karakternek.
A D6-os rendszerben, ahogy te is írtad, annyi felszerelés lehet kezdetben, amennyit csak jóváhagy a KM.
Alapvetően úgy lőttem be a mennyiséget és milyenséget, hogy megnéztem az alapkönyvben a fejvadász mintakarit és kb annyi cuccom van. (Kreditre pontosan őszintén szólva nem számolgattam.)
Illetve némi formázgatás után, megírtam a beköszönő reagot. Egyelőre bemelegítésnek még nem lendültem nagyon előre. Csupán egy kis "élet a telepen" indítás.
Holnap megfogom tudni csinálni a karaktert. Valamilyen lázadó ügynökre gondoltam, vagy bandatagra. Bocsánat a késésekért, csak hétvégére egy beadandóval el kellett készülnöm.
MInt ahogy Quatorral korábban beszéltük, nézd meg az alapkönyvben a fejvadász mintakaraktert és az ő felszerelésével arányosan válogasd össze a tiédet.