• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Utak, ösvények, csapások

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
39 hozzászólás • Oldal: 2 / 3 • 1, 2, 3

Re: Utak, ösvények, csapások

HozzászólásSzerző: gihike » 2016.03.01. 19:42

Sikerült kijutnia a kis viskóból. A kinti majdnem kellemes idő is szinte igazolja, hogy ez a legjobb este a szabadságra. Ured belevigyorog az éjszakába ahogy összehúzza magán a köpenyét. Viszont ez a mosoly lefagy ahogy meghallja a morgást. A kutyát meghallva nem annyira ijed meg talán mint kéne. Megpróbálja az állat asztráltestét befolyásolni. A saját személyével kapcsolatban közömbössé tenni az állatot. Ha nem sikerül akkor ijed meg és kezd el szaladni.

//7 manából 7-es erősséggel jön létre és egy percig tart.//
gihike
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 82
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vigo Odrich » 2016.03.02. 16:48

-------------------------------------------
Ured Mal
Helyszín: Haonwell
Érkezés Haonwellbe

Rövid összpontosítás után kiterjeszted testedet az asztrálsíkon és megérinted a rád vicsorgó fenevadat. Az egy halk nyüszítés után abbahagyja és veled mit sem törődve elkezd szaglászni, majd valószínűleg valami nyomot követve távozik. Elégedetten kihúzod magad, majd elkezded szaporázni a lépteidet, hiszen tudod, hogy a varázslat nem tart örökké.
Bő másfél órát gyalogolsz, mire elhagyod a birtok körüli erdőt és kiérsz az útra ahonnan lefordultatok. Az első hold lassan lebukik, távozását felhők gyülekezete kíséri.

<Valószínűleg esni fog...>
Vonod le magadban a következtetést és megszaporázod lépteid. Nagyjából még két órát gyalogolsz, amikor úgy érzed, hogy már egy tapodtat sem bírsz tovább menni. Napokig csak a kocsiban aludtál és indulás előtt is csak pár órát pihentél ébren.

Az út mentén a domboldalon egy erdő van, aljában erek futnak össze csobogó patakocskává, valószínűleg van pár forrás a közelben. Emberi kéz gondoskodása is látszik az erdőn, ezt még keveset tapasztalt erdőjáró szemed is látja. Az út másik oldalán művelt földek vannak, így a civilizáció nem lehet túl messze, de a falu ahova indultál érzésed szerint még legalább három óra gyaloglás.
XV. Vigo Odrich, Haonwell hercege
Vigo Odrich
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 268
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: gihike » 2016.03.02. 23:52

Sikerült hatnia az állatra. De ez természetes. Ha egy egyszerű kutya is képes lenne veszélyt jelenteni rá akkor az igencsak kellemetlen lenne az önbecsülésének. Igyekszik minél inkább eltávolodni a helytől mielőtt a kutya visszanyerné az önuralmát. Kevés kis tapasztalatát fel is tudja használni. Megállapítja, hogy lehet, hogy esni fog és azt is, hogy nem természetes hanem gondozták is ezt az erdőt. Nincs hozzászokva az ilyen hosszú sétákhoz és amúgy is fáradt. Pihennie kell mielőtt tovább halad. Megkeres hát egy kis patakot, hogy igyon. Majd nekiáll meditálni, hogy teljesen feltöltődjön nemcsak a teste, de az elméje is. Ha ezt befejezte és még fárad akkor pihen még egy kicsit majd útnak indul Nem szeretne az erdőben elaludni.

//Ha jól számoltam akkor 34 kör kell ahhoz, hogy visszaszerezze a manapontjait és vissza meditálja a pszipontjait.//
gihike
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vigo Odrich » 2016.03.03. 6:50

// Az én számításaim szerint 39 perc de szólj, ha tévedek. Mp-ok 6 kör, 4 pszipont, meditáció 30 perc, plusz 4x2 perc, de végül is a történet szempontjából lényegtelen.//
Vigo Odrich
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vigo Odrich » 2016.03.03. 8:32

Ured Mal
Érkezés Haonwellbe

Rövid koncentrációval átrendezed magad körül a manahálót és energiát gyűjtesz, majd miután ittál, a patakocska mellett leülsz pihenni és meditálsz. Egy fél óra alatt feltöltődik elméd és tested is pihentebbnek érzed így nekivágsz az útnak.
Még bő két órát gyalogolsz, mire a falu széléhez érsz, tested már nagyon a végét járja, minden vágyad vízszintesbe kerülni. A második hold már útjának végéhez közeledik, de a hajnal még messze van. A falu első háza kicsit távolabb áll a többitől, rendezett portának tűnik, körülötte kert, gyümölcsfák, kicsit távolabb egy őz gidáival szökken arrébb jöttedre. A ház hosszúkás, fehérre meszelt, a végében egy melléképület, talán pajta található. Ablakai spalettákkal vannak sötétítve, kéményéből szürke füst száll felfelé.
Vigo Odrich
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: gihike » 2016.03.03. 19:07

Feltöltődtem és pihentem is kicsit. Mégis mire elértem azt a falut már olyan fáradtnak éreztem magam mint talán még soha.
~Hát nem vagyok én ehhez hozzászokva. Ha tudnék lovagolni akkor hozhattam volna egy lovat.~
Megérkezve az első házhoz úgy érzi magát mintha a végkimerültség közelében lenne. Nem is törődik őzekkel meg lakókkal meg semmivel. Megnézi azt a melléképületet. Ha tényleg pajta akkor ott lepihen.
gihike
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vigo Odrich » 2016.03.07. 10:41

Ured Mal
Érkezés Haonwellbe

Gondolkodás nélkül a melléképület felé veszed az irányt. A deszkákból összetákolt épületnek hatalmas ajtaja van, amit csak halk nyekergés kíséretében tudsz kinyitni. Pár másodperc alatt hozzászokik szemed a sötétséghez és az ajtó mögött rá is lelsz az áhított fekhelyre, egy szénakupac képében. Befészkeled magad a száraz növényhalomba, s mivel hűvös az idő, még arra van erőd, hogy táskádból előkotord köntösödet takaró gyanánt, majd elnyom az álom.

Arra ébredsz, hogy böködik az oldalad. Úgy érzed, hogy egy percet sem aludtál és nyöszörögve fordulsz a másik oldaladra. Pihenésednek újabb két tompa ütés vet véged. A fényviszonyokból ítélve már pirkadhat, szemedet kinyitva egy ember körvonalait pillantod meg aki egy vasvillát tart kezében.

- Ki vagy és mit keresel a házamban? - szegezi neked a kérdést(és a vasvillát) egy csilingelő női hang, ami borzasztó fejfájás kíséretében jut el tudatodig.
Vigo Odrich
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: gihike » 2016.03.07. 14:03

Ured fáradtan ledőlt. A tudattalanság hamar magához ragadta. Az ébresztgetésnek egyáltalán nem örült. Először azt hitte, hogy az apja az. Oldalra is fordult morogva valamit felé.
-Csak pár percet még.
De a böködés nem maradt abba és Ured is lassan felfogja a helyzetet. Odafordul és fel is ismeri a helyzetet. Zavarba most sem jön. Vet egy kedvesnek szánt mosolyt a hölgy felé.
-Elnézést az illetlenségért kisasszony. Vándor varázsló vagyok. Már késő volt mire ideértem és nem kívántam felkelteni a ház népét. Csak le szerettem volna pihenni nem akartam bajt keverni. A nevem Ured.
gihike
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vigo Odrich » 2016.03.07. 15:36

Ured Mal
Vendégségben, hajnali órák

Vetsz egy fáradt mosolyt vendéglátód fele. Nem lehetsz túl bizalomgerjesztő, így félálomban, de a félhomálynak köszönhetően ennek most sok befolyása úgy sincs. A hölgy egy pár pillanatig mozdulatlanul áll fölötted, csak valami piszmogást hallasz, talán mormol valamit, majd hatodik érzékednek köszönhetően halvány kék fényt látsz a nyaka környékén. Valószínűleg valami varázstárgy lehet a nyakában.
Vigo Odrich
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: gihike » 2016.03.07. 19:13

Hát nem az történt amire Ured a lelke mélyén számított. Az ő fejében valami olyasmi volt, hogy a nő hirtelen eldobja a vasvillát és felsegíti, bebújtatja az ágyába, megmasszírozza majd miután jó kipihente magát meleg reggelivel várja. E helyett a nő motyog valamit és Ured mágiát érez a nő nyakából. Ennek már a fele sem tréfa. Megpróbál hátrább mászni a nőtől.
-Na, kérem erre semmi szükség kérem. Tényleg csak ide evett a fene. Már megyek is nem csináltam semmit.
gihike
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vigo Odrich » 2016.03.08. 0:50

Ured Mal

- Semmi gond, most már tudom, hogy nem rossz szándékkal jött. - majd leereszti fegyverét és segítő kezet nyújt. - A nevem Loreil. Ellana hozta kis falunkban! Pihenjen meg ma nálam.
Ahogy felállsz a félhomályban egy csinos arc rajzolódik ki előtted. Kedves mosoly, vékony arcán halvány szeplők, kócos, világosbarna haj foglalja keretbe.
- És mi járatban nálunk, ifjú vándor? - kérdi tőled, miközben elindul a ház felé és finoman taszajt rajtad is egyet invitálásként.

A házban kellemes meleg fogad, pár gyertya világítja meg a helyiséget. A tartógerendákról lelógó száraz gyógyfüvek illata tölti meg az otthonosan berendezett szobát.

- És honnan jött Ured? - Loreil közben hellyel kínál, fordul kettőt a szobában és máris egy pohár bor van előtted. Úgy tűnik, rutinos vendéglátó. Szemed meg-megakad formás idomain, amint sürög-forog hálóruhája fölé vett köntösében.
- Éhes vagy? - vált át hirtelen tegeződésre
Vigo Odrich
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: gihike » 2016.03.08. 1:18

A magyarázatra Ured meglepődik.
~Az valami jellem érzékelő dolog volt? Honnan?~
-Köszönöm. Érdekes kis nyaklánc.
A vendéglátós terve kezd bejönni és a nő is csinosabb mint hitte. Eredetileg ma tényleg le akart lépni, de végül is maradhat. Nem sokat, de ma így igen.A kérdésre megvonja a vállát.
-Hát talán ahogy mondta Ellana hozott ide.
Mosolyog a nőre. A következő kérdésre már konkrétabb választ ad.
-DiMalto család birtokáról. Az a hely nem volt ilyen kellemes mint az ön háza.
~Rosanna-t még elviseltem volna viszont azok a szabályok. Még szerencse, hogy időben leléptem.~
Közben véletlenül is, de van szerencséje megnézni magának a vendéglátóját így vasvilla nélkül. A tegeződés nem zavarja. Sőt tetszik neki. Sokkal természetesebb és közvetlenebb.
-Hát. Ha igazán nem vagyok terhedre elfogadnék valami kis reggelit.
gihike
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vigo Odrich » 2016.03.08. 9:49

Ured Mal

Loreil kicsit visszább vesz közvetlen stílusából, látva, hogy nem nagyon akarsz ittléted okáról beszélni.
- Szóval a DiMalto birtokról jött? Pedig nem tűnik idevalósinak. Azt hittem mindenkit ismerek a birtokról.

Közben kinyit egy ajtót, ahonnan egy szál kolbásszal és egy méretes füstölt csülökkel tér vissza. Kenyeret szel, s egy díszes vágódeszkával tálal, valahonnan még egy kis savanyúság is előkerül.
- Jó étvágyat! - mondja kedvesen.
Vigo Odrich
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: gihike » 2016.03.08. 16:43

A nyakláncról való megjegyzésére nem jön reakció. Ured-et érdekli a dolog, de akkor nem kérdezősködik tovább. Ahogy a nő sem. Úgy látszik a titokzatos idegen mégsem olyan izgalmas álca mint Ured elképzelte.
-Nem is vagyok a birtok lakója csak ott is megszálltam.
~Még ha egy egész estét sem maradtam.~
-Nem voltam megelégedve a hellyel. Pimasz kölykök, ostoba szabályok nem nekem való.
A reggelit látva Ured szeme felcsillan.
-Nagyon köszönöm.
Ezzel neki is lát enni.
gihike
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vigo Odrich » 2016.03.08. 17:19

Ured Mal

Miközben reggelizel Loreil megágyaz a szoba sarkában egy vékonyka heverőt.
Vigo Odrich
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
39 hozzászólás • Oldal: 2 / 3 • 1, 2, 3

Vissza: Kalandok, regék, mondák