Moderátor: Admin
Honnan származom? Erre a kérdésre csak a Természet Ősanyja tudhatja a választ, mert magamnak bezony fogalma sincs. Talán életem harmadánál járhatok, pontos koromat sem ismerem. Mit számít az idő? Egy újabb zöldellő tavasz, egy újabb fehérséggel mindent ellepő tél… nem fontos.
Gyermek voltam csupán, mikor az erdőben rám találtak. Ki tudja mióta kallódtam ott, s egy kölykezett farkas mellett leltem nyugalomra a vadonban, hol egyedül maradtam. Szüleim? Voltak, ebben biztos vagyok. Ám ez volt az egyetlen biztos pont a származásommal kapcsolatban. Elandornak köszönhetem, hogy megmentette az életem, hogy a vadak helyett nevelőm lett. Furcsa fintora van a természetnek, hogy egy hozzám hasonló apró életnek mégis megkegyelmezett. Tervei voltak velem, hogy egy személyben híve, szolgája, követője, s igaz barátja legyek. Így esett meg hát, hogy Elandor mellett cseperedtem fel, ismertem meg a közeli s távoli erdők-berkek világát, apró s hatalmas lakóit. Kötöttem barátságot ezzel a csodálatos világgal, s fogadtam neki véget nem érő szolgálatot, hogy vigyázok arra, hogy a későbbiekben is ilyennek maradjon. Így lett, hogy magam is mesteremhez hasonlóan druida lettem. Így hálálhattam meg az Anyatermészetnek, hogy kölyök koromban gondoskodott rólam, hogy kiválasztott, hogy egy senkiből felemelt, s magának kedvesnek nevelt. Sok tavaszt, és telet láttam már, követtem nyomon a természet megújulását. Rengeteget vándoroltunk mesteremmel legyen az a közeli Cormanthor erdeje, vagy a távoli fenyvesek. Megismertem a természet csodálatos, az emberek által alig ismert népét.
Hálás vagyok mindenért… mindenért amit kaptam, tapasztaltam, átéltem. Hogy megismerhettem odaadó barátomat „Lompost”. Valószínűleg egy róka foszthatta ki a fészküket, ám ez a kis menyét valahogy túlélte. Nem volt szívem sorsára hagyni, szárnyaim alá vettem, hogy felneveljem. Komisz kis bitang jószág, de hatalmas szíve van.
De minden életnek van csendes és viharosabb része. Sajátomnál most köszöntött be a vihar. Kéretlenül, s megállíthatatlanul tört előre, mindenféle törődés nélkül. Borított pusztulásba bármit, ami útjába került.
A drowok, mint paraziták emelkedtek a mélysötétből a felszínre, hogy az itt virágzó életre akaszkodva elszívják annak szépségét, s életerejét magukba olvasszák. Ekkor történt meg a borzalom, aminek bekövetkeztére nem számoltunk. Szétzilálták a Kört… vezetőink életüket áldozták, hogy megvédjék azt, minek életüket szentelték. Itt esett el mesterem is, s nekem is csak a szerencsén múlt életem lángja.
Sérüléseimből felépülve, kelletlenül bár, de elhagyom az erdőt, hogy segítséget keressek, mert immár az erdő védelmét ez a kis csoportnyi ember nem képes ellátni.
Kaszt: Illúzionista / Tolvaj Szint: 6 / 7 XP: 45.388 / 45.388 (+10% XP) / (+10% XP) Faj: gnóm Jellem: Kaotikus Jó Vallás: Árnyköpenyes Baravar Származás: Árnyasvölgy -------------------------------- Magasság: 40" (101.6 cm) Testsúly: 82 lbs (37 kg) Kor: 93 év (411) Szemszín: barna Testszőrzet: vörös Ismertető jel: 3. szem tetoválás Mozgás: 6 (harcban 60 láb) | ERŐ: 9
| INTELLIGENCIA: 17 (+1)
VONZERŐ: 14
| |
M E N T Ő K Bénulás/Méreg: 12 = 12 Kőváválás: 11 = 11 Pálca: 9 (+4) = 5 Lehelet: 13 = 13 Mágia: 10 (+4) = 6 [5] (Illúziókra +1 mentő, másoknak -1 mentő) ÉD: 1d4, 1d6 átlaga ÉP: 9+15 = 24 AC: 10 (-3, -2, -4) = 1 (-3) Kezdeményezés: 1d10-2 THAC0: 17 Közelharc: 17 = 17 Távolsági: 17 (+2) = 15 | Szellőszelő Kézi nyilpuska +2|3s|k3/k2 sp THAC0 13 (20)|15 (40)|18 (60m) Könnyszilánk és Gondhozó Tőr |2s|k4/k3 sp THAC0 17 -------------------------------- Védőgyűrű +2 -------------------------------- Fegyveres Jártasságok: Kézi nyilpuska|Tőr|Bot Képzettlenség: -3 büntetés. Másodlagos Jártasság: Bányász (kőfaragás, elemzés) | Fegyvertelen Jártasságok: [1] Írás/olvasás 18 [2] Mérnökség 14 [1] Mágiaismeret 15 [1] Értékbecslés 17 [1] Akrobatika (-4AC) 17 IQ (nyelvből átváltott): [1] Zsonglőrködés 16 [1] Hasbeszéd 15 [1] Ősi nyelv (sárkány) 17 [1] Tűzgyújtás 13 Nyelvismertek: Alap: gnóm, közös, Állatok nyelve: (üregi emlősök) Felvett: törpe, drow | Tolvaj Képességek: Zsebmetszés 25% Zárnyitás 75% Csapdakeresés 55% Lopakodás 90% Rejtőzés 70% Hallgatózás 60% Falmászás 50% Nyelvértés 0% Tolvajnyelv Orvtámadás ×3 -------------------------------- Hőlátás 60l, Gnóm érzékek +1 Harci bónusz goblinok és koboldok ellen, nagy lények elleni védelem |
Varázskönyv: (10,7,5)
| MEMÓRIA:
Ellentétes iskolák: Nekromancia, Könyörgés/Előidézés, Védelem. *Az illúzió iskolába tartozó varázslatok tanulására +15%-ot, míg minden másra -15%-ot kap. Az ellentétes iskolák varázslatait nem tanulhatja meg. AKTÍV VARÁZSLATOK: Mély zsebek (8 óra) Páncélvarázs (14 ép) Láthatatlan szolga (30 perc, 6 ép) | 1 tár nyilpuska lövedék (10), +2 Védőgyűrű, Könnyszilánk (áldott Tőr), Gondhozó (áldott Tőr), Kulcsamulett, karika fülbevaló, övtáska: pipa és dohány, - kova és acél, jó minőségű ruházat + Feneketlen Kalap: tolvaj szerszámok (kis kalapács, különböző felületű reszelők, drótok, álkulcs készlet, fűrész, kis kézi fúró), mászókészlet (mászókampók, selyem 50l kötél), 5 napi szárított élelem, 1 tömlő vörösbor, 1 tömlő forrásvíz, 1 váltóruha (jó), pénzes erszény, varázslat komponensek (a varázslatoknál felsorolt fogyóakból 12-12 adagnyi külön felcímkézett szütyőkben +egy szütyő drider pókfonál), takaró, függőágy, kis sámli, hátizsák, 11 üres szütyő, tekercstartó: 12 varázstekercs + birtoklevél, tükör (kis fém), köszörűkő, 4 tár nyilpuska lövedék (40), 5 írótoll, bőrrel bevont üvegcsék: 2 tinta, 3 extra gyógyital. Bőrkötetes - zárható fémkeretes - varázskönyv. arany 27, ezüst 12, réz 8. Összsúly: 25 font Terhelés: - | Jobbik kéz: Könnyszilánk THAC0: 17 Gondhozó THAC0: 17 Szellőszelő THAC0: 13 Rosszabb kéz: Gondhozó THAC0: 19 Szellőszelő THAC0: 15 Könnyszilánk THAC0: 19 Mély Zsebek varázslatot, mindig kivarázsolja, amikor lejárna. (A varázslat anyagi összetevője újrahasznosítható.) Így a Feneketlen Kalap állandóan aktív. A hatóidő egyébiránt 18 óra, ezért vesz ki két helyet a napi varázslatai közül. Varázstekercsek: [1] Ijesztés [1] Láthatatlanság [2] Suttogó szél [2] Tárgy Lokalizálása** [2] Vízlégzés** [1] Leomund Apró Kunyhója** [1] Gyengítő Sugár** [2] Repülés** |
Rubin, Árnyasvölgyben letelepedett kalandozók csintalan gyermeke. Nem csoda, hogy mindig is vonzódott a kalandokhoz. Előbb estimesék hőseként küzdött a jó ügyért. Aztán, amint elég idős lett hozzá volt is kitöl és mit tanulnia. Szülei mintha egymással is versenyre keltek volna úgy oktatták Rubint. Kíváncsiak voltak ugyanis, hogy melyikőjük hivatását véli magáénak a kis lurkójuk. Talán apja a "Szarka" néven elhíresült tolvaj kézügyességét és fürgeségét, avagy anyja "Sziporka" káprázatos mágiáját választja? Nos az történt, hogy mivel Rubin mindkettőjüket csodálta és egyikőjüknek sem akart csalódást okozni, egyszerűen nem választott. Így lett hosszú évtizedek alatt "mestere" a káprázatnak és a tolvaj trükköknek. Egyébiránt Rubin titokzatosan viselkedik, csak ha elnyered a bizalmát avat be a részletekbe... akármibe. Ekkor szeret túlzásokba esni, melynek oka a közel fél évszázaddal ezelőtti szerencsétlenség, melyben szülei a családi bánya beomlásában életüket vesztették... Ugyanis nem éppen hősi halál ez amelyet Rubin szüleinek remélt. Ám ha elég szemfüles vagy rájöhetsz, hogy a történetei mely része igaz, s melyek csak kitalációk.
Személyiségjegyek: Titokzatos. Fürge észjárású és beszédű, csalafinta, jólelkű, jókedélyű, álmodozó, hősies...Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó